Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μία πρόταση προς τα ΕΛ.ΤΑ: Έκδοση σειράς 7 γραμματοσήμων με τους «Επτά σοφούς της αρχαιότητας»

Του Δημήτρη Περδίκη
Από το stamps-philatelic

Πριν μερικές εβδομάδες είχε γνωστοποιηθεί προς τα φιλοτελικά σωματεία πως μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις έκδοσης γραμματοσήμων.

Τώρα εμείς σαν διαδικτυακός ενημερωτικός χώρος stamps-philatelic.blogspot.gr ερχόμαστε να υποβάλλουμε την δική μας πρόταση για την έκδοση μίας σειράς γραμματοσήμων με τους «Επτά σοφούς της αρχαιότητας».

 Τα γραμματόσημα θα μπορούσαν να είναι οριζόντια παραλληλόγραμμα όπου παράπλευρα από την μορφή του σοφού θα μπορούσε να υπάρχει κάτι από την ζωή και το έργο του. Π.χ. Απόφθεγμα, ανακάλυψη, μνημείο, θεσμική καινοτομία κλπ

Η «απαγωγή» βουλευτών από εξωγήινους σε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι Ο δίσκος-διαστημόπολοιο πάνω από την ελληνική Βουλή - Δείτε φωτογραφίες

Ένα γκράφιτι άγνωστου καλλιτέχνη αναπαριστά την «απαγωγή» βουλευτών από το κτίριο του κοινοβουλίου, σε δρόμο στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα.

Απεβίωσε ο Φιντέλ Κάστρο σε ηλικία 90 ετών - Ο ηγέτης της Κουβανικής επανάστασης(Εικόνες-Βίντεο)

Αβάνα: Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», (05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Κύπρου) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.

Προβάδισμα του «όχι» βλέπουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία

Οκτώ μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προειδοποιεί και πάλι με παραίτηση αν επικρατήσει το «όχι»
Μια περίπου εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου, συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους, οι εκστρατείες του «ναι» και τους «όχι». Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε μάλιστα πως «αν χάσει την αναμέτρηση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χρειαστεί να συνεργασθεί μαζί του για νέες θεσμικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με τον Μπέπε Γκρίλλο». Με άλλα λόγια ο Ματέο Ρέντσι προειδοποιεί για μια ακόμα φορά ότι θα παραιτηθεί αν επικρατήσει το «όχι» στην μεταρρύθμιση.

Συνέντευξη Μάνφρεντ Βέμπερ: Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ο Βέμπερ απάντησε στις απειλές του Ερντογάν ό,τι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες λεγοντας: "Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε
«Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ). Σημαντικότερες είναι κατά τον Μάνφρεντ Βέμπερ οι συμφωνίες με την Αγκυρα για πρακτικά βήματα σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο πολιτισμός και η ανταλλαγή φοιτητών.

Η καταδίκη των Ερυθρών Χμερ - Ευρωπαϊκό ψήφισμα για πάγωμα τουρκικής υποψηφιότητας

Η καταδίκη των Ερυθρών Χμερ
Tου Ν. Λυγερού

Όσοι είναι δικτάτορες, βασανιστές ή ακόμα και γενοκτόνοι, πρέπει να καταλάβουν ότι η Ανθρωπότητα δεν ξεχνά τα θύματα. Έτσι, ακόμα και μετά από δεκαετίες καταδικάζει τους ένοχους. Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί και κάθε καταδίκη τέτοιου τύπου είναι μια ενίσχυση των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας. Η καταδίκη σε ισόβια δύο ανώτατων ηγετών των Ερυθρών Χμερ, στο πλαίσιο της γενοκτονίας της Καμπότζης, δείχνει το παράδειγμα για το μέλλον. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια μεμονωμένη υπόθεση που αφορά μόνο και μόνο αυτήν την περιοχή.

Προς το πάγωμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας

Tου Ν. Λυγερού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται σε υψηλό επίπεδο να παγώσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο λόγος είναι απλός και αφορά την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας. Τα λόγια και οι πράξεις είναι παραδείγματα γνήσιας βαρβαρότητας. Μάλιστα όταν εκφράζονται με τέτοιο τρόπο είναι δύσκολο να μην θυμηθεί κανείς το λόγο του δικτάτορα όπως τον σκηνοθέτησε ο Charlie Chaplin, μόνο που αυτός δεν είναι μια κωμωδία αλλά μια πραγματική τραγωδία όχι μόνο για τον τουρκικό λαό, αλλά για την ίδια την Ανθρωπότητα.

Το παράδειγμα της Κύπρου - Ο Βενιζέλος των Τούρκων και ο Κεμάλ των Ελλήνων

Το παράδειγμα της Κύπρου
Tου Ν. Λυγερού


Όταν έχουμε Βασιλικούς και Βενιζελικούς που τολμούν να πουν ότι έκαναν κάτι για την Κύπρο και το βάζουν μάλιστα και στο βιογραφικό τους, τι να πούμε και πώς να τους αξιολογήσουμε θα έλεγε κανείς, αλλά η Ιστορία υπάρχει. Η Κύπρος είναι υπό κατοχή από το 1571. Η κατάσταση της θα αλλάξει μόνο με τη Συνθήκη Βερολίνου το 1878, όπου θα αλλάξει το καθεστώς της, αφού θα ανήκει πλέον στη Μεγάλη Βρετανία.