Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Οι Έλληνες Αετοί Ερήμου & Μεσογείου… 335η, 336η, 13η Βομβαρδισμού (ΦΩΤΟ)

Εκείνο το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 1944, καθώς τα πρώτα δικινητήρια Μπόλτιμορ της 13ης Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού εμφανίστηκαν πάνω από τον Αττικό ουρανό, κανείς δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του. Μετά από τριάμισι χρόνια απουσίας οι Ελληνικές Μοίρες της Μέσης Ανατολής, που είχαν κυνηγήσει τον Ρόμελ στη Βόρεια Αφρική, βυθίσει γερμανικά υποβρύχια στην Μεσόγειο, σφυροκοπήσει τους Ναζί στην Κρήτη, στην Ιταλία και τις γιουγκοσλαβικές ακτές, επέστρεφαν στην απελευθερωμένη Αθήνα.

TOΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΑ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Για τον πιλότο του επικεφαλής βομβαρδιστικού Μπόλτιμορ, αυτό έμοιαζε με το τέλος μιας οδύσσειας

Ελλάδα-Υδρογονάνθρακες: Το απαράδεκτο “κατενάτσιο” που τροφοδοτεί την κρίση…

Η επιβεβαιωτική γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Oil στον κοραλλιογενή ύφαλο “Γλαύκος” (οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ), που έχει βιογενές φυσικό αέριο και η αμέσως επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου από την κοινοπραξία Total-ENI στον επίσης κοραλλιογενή ύφαλο “Καλυψώ” (οικόπεδο 6) που και αυτός έχει βιογενές αέριο δείχνουν το τεράστιο ενδιαφέρον των εταιρειών πετρελαίου να αξιοποιήσουν τα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και την απόφαση της Λευκωσίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων παρά τις τουρκικές απειλές.

Του καθηγητή ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress


…Σήμερα η Ελλάδα εισάγει πανάκριβο φυσικό αέριο από ΗΠΑ, 35-40 φορτία υγροποιημένου φυσικού

Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα: Οι επενδύσεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν τις σχέσεις μας

Τη στρατηγική εταιρική σχέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Ελλάδα και τη βούληση της χώρας του για συνέχιση της καλής διμερούς συνεργασίας, επαναβεβαίωσε σήμερα ο πρέσβης Σουλεϊμάν Χάμεντ Αλμαζρούι, σε συνέντευξή του σε Έλληνες δημοσιογράφους, την οποία, όπως είπε, θέλησε να κάνει για την ενημέρωση των Ελλήνων και προς αποφυγή παρεξηγήσεων μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα-διαδόχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν τρέμει και για αυτό θυμήθηκε τώρα Ισραήλ και Αίγυπτο…

Έχω ακούσει διπλωμάτες και αναλυτές να λένε κατά καιρούς ότι το μεγαλύτερο όπλο των ισχυρών χωρών είναι η οικονομία. Ειδικά όταν οι ισχυροί αποφασίζουν να μην ασκήσουν πίεση σε ενοχλητικούς ηγέτες με άλλους τρόπους (π.χ. με πραξικόπημα). Η κακή κατάσταση της οικονομίας μίας χώρας, βοηθά να “συνέλθει” ο ηγέτης της και να επανέλθει στην τάξη, αν και στην περίπτωση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αυτό είναι λίγο δύσκολο.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Βέβαια, ήδη κλονίζεται -εκτός της οικονομίας- και ο ίδιος και κάποιες αποφάσεις, που δεν θα λάμβανε

Προκαλεί η Τουρκία - Anadolu: Με το τουρκολιβυκό μνημόνιο η Άγκυρα αποκάλυψε επισήμως τα σύνορά της στην Ανατ. Μεσόγειο

Έντονα προπαγανδιστικό δημοσίευμα «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι μία από τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιθέσεις στην ιστορία της Τουρκίας, η οποία αποκάλυψε και επίσημα τα σύνορά της στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού το οποίο χαρακτηρίζει το παράνομο σύμφωνο που υπεγράφη το 2019 «απάντηση στις μονομερείς ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ερντογάν δεν είναι ούτε τρελός ούτε άσχετος!

Θανάσης Μαυρίδης
Από το liberal

Η Τουρκία ζει το δικό της 2015, με τον Ερντογάν σε ρόλο Γιάννη Βαρουφάκη και Αλέξη Τσίπρα μαζί. Έχει αφήσει το φορτηγό στην κατηφόρα δίχως φρένα, επιχειρώντας μια από τις μεγαλύτερες ανακατανομές πλούτου που έχει ποτέ επιχειρηθεί. 

Στο τέλος δεν θα φταίνε οι «τρελές» του θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες η απαξίωση του νομίσματος αντιμετωπίζεται με μειώσεις επιτοκίων, αλλά οι… κακοί Έλληνες. Κι εδώ αρχίζουν τα επικίνδυνα. Η Τουρκία δεν απειλεί. Προετοιμάζεται.

Η Ρωσία κρατάει ισχυρότατο χαρτί για την Τουρκία(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Το πιο καυτό ζήτημα στην Τουρκία! Η Ρωσία κρατάει το ισχυρότερο χαρτί και το κουνάει

Η οικονομική κρίση έχει ρίξει στα Τάρταρα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και επηρεάζει αρνητικά την κοινωία. Το πιο καυτό ζήτημα στην Τουρκία όμως παραμένει ένα και προκαλεί αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στα θεμέλια της κρατικής της υπόστασης. Αυτό το θέμα διαπραγματεύεται ο Σάββας Καλεντερίδης.

Οι τέσσερις άξονες του κουρδικού ζητήματος και το χαρτί που κρατάει και κουνάει στα χέρια της

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Η Πολεμική Αεροπορία θα γίνει η 2η ισχυρότερη στην Ευρώπη(Βίντεο)

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός (Ι) ε.α., Εκπαιδευτής πτήσεων στα ΗΑΕ μίλησε για την Πολεμική Αεροπορία και ότι θα γίνει η 2η ισχυρότερη στην Ευρώπη.

Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός (Ι) ε.α. ,Εκπαιδευτής πτήσεων στα ΗΑΕ, μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στην Πολεμική Αεροπορία και ότι θα γίνει η 2η ισχυρότερη στην Ευρώπη.

Γιώργος Φίλης, Η κρίση στην Τουρκία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα μας(Βίντεο)

Για την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, τις επιπτώσεις της και το πώς θα κινηθεί ο Ερντογάν μιλάει και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, «Η Τουρκία ζει το αντίστοιχο ελληνικό 2015» τόνισε εκτιμώντας ότι «θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ, είναι μόνοδρομος». 

Για τον Τούρκο πρόεδρο είπε ότι «λατρεύεται από τους μισούς Τούρκους και μισιέται από τους άλλους μισούς». 

«Είναι ξεκάθαρο», συνέχισε ο κ. Φίλης, «ότι ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να φύγει, διότι εάν φύγει θα κινδυνεύσει και η ιδεολογική του υπόσταση, με όλα αυτά τα οποία έχει κάνει είκοσι χρόνια είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό». 

Τα Βαλκάνια βράζουν. Μαζαράκης - Αποσκίτης - Δημητρίου(Βίντεο)

Ο Ανδρέας Αποσκίτης και ο Σπύρος Δημητρίου αναλύουν την επικαιρότητα και απαντούν για τη ρευστότητα στην περιοχή των Βαλκανίων για τον συνήθη ύποπτο και την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδος στην εκπομπή  " Ο Εξαρχείων" του Ανδρέα Μαζαράκη στα Παραπολιτικά 90,1 FM.