Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

11 φωτογραφίες από την καταστροφή της Σμύρνης αφιερωμένες στην κ.Ρεπούση

90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης(Βίντεο)

Τον Σεπτέμβριο του 1922, ο Μουσταφά Κεμάλ, μπροστά στα Ελληνικά στρατεύματα που οπισθοχωρούσαν διαρκώς και τελικά αποχώρησαν απο την Μικρά Ασία, εισήλθε στην πόλη της Σμύρνης.
Η Σμύρνη εκείνη την εποχή ήταν πολυπληθής και πλούσια πόλη, στην συντριπτική πλειοψηφία χριστιανική, ο πληθυσμός της αποτελείτο κυρίως από Έλληνες, λιγότερους Αρμένιους και με μειοψηφία τους Τούρκους.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, και με την παρουσία στον λιμένα της πόλης 27 συμμαχικών πολεμικών πλοίων, μεταξύ των οποίων και 3 Αμερικανικά αντιτορπιλικά, οι Τούρκοι επιδόθηκαν σε ένα όργιο φρίκης απο λεηλασίες, σφαγές και βιασμούς φτάνοντας τελικά στο σημείο να κάψουν όλη την πόλη, εξαιρουμένης της Τούρκικης συνοικίας που έμεινε σχεδόν ανέπαφη.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου


Εκ μέρους του λαού που δεν μπορεί να περιμένει, όπως λέει και το «έντεχνο» τραγούδι θα θέλαμε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, ότι το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι μία μόδα, όπως το απέδειξε η ίδια η ιστορία την τελευταία περίοδο. Ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή κι ο κάθε βουλευτής πρέπει να ενημερωθεί, για να ξέρει συνειδητά πώς να ψηφίσει όταν θα το προτείνει η κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχουμε τις παραδοσιακές δηλώσεις που μας εξηγούν πάντα εκ των υστέρων βέβαια ότι δεν έχουν διαβάσει καν το νομοσχέδιο.

"Αρμαγεδδών" στην ΠΑ: Θέλουν να αποσύρουν 130 μαχητικά λόγω χρεωκοπίας!!!


Η δραματικότητα των στιγμών που ζει η χώρα ακροβατώντας ανάμεσα σε μια αβέβαια και οδυνηρή παραμονή στο ευρώ και σε μια ακόμη πιο επώδυνη και εξίσου αβέβαια αποχώρηση από το ενιαίο νόμισμα έχει το αντίκτυπό της και στην υπόσταση και την ισχύ των ΕΔ και πιο ειδικά της ΠΑ.
Εχθές βράδυ τρεις υπουργοί και ένας αναπληρωτής οι Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας,  Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε μια δραματική –έτσι χαρακτηρίστηκε από πολλούς- σύσκεψη προσπάθησαν να βρουν μια λύση στο θέμα της μείωσης των ειδικών μισθολογίων, τέτοια που να μη θίγει αποφασιστικά το αξιόμαχο τόσο των ΕΔ όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.

"Βόμβα" στην τουρκική Βουλή: "Η ΝΑ Τουρκία σε βάθος 400 χλμ ελέγχεται από το ΡΚΚ"!!!


Σε συγκλονιστικές δηλώσεις περί ελέγχου του τουρκικού εδάφους από το ΡΚΚ σε βάθος 400 χλμ.στη  Νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας της τουρκικής Βουλής, Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι ο τουρκικός Στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το defencenet.gr τις προηγούμενες ημέρες!

 "Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας απο το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. Ο Στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα. Οι δρόμοι , δηλαδή η ξηρά είναι στον έλεγχο του PKK"

Βόμβα του Β' Παγκ.Πολέμου έκλεισε τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ

Άμστερνταμ: Οι ολλανδικές Αρχές έκλεισαν την Τετάρτη τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ, Σίπχολ, μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε αρκετές πτήσεις, καθώς το τμήμα των αναχωρήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Μικρές απώλειες καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει στις 12:51 μικρή πτώση σε ποσοστό 0,68% και να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 89,24 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσιάζει ζημιές 0,50% και υποχωρεί στις 36,12 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών μέχρι την ίδια ώρα διαμορφωνόταν στις 132.265 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες πτώση καταγράφουν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,81%, και οι Τράπεζες κατά 0,83%.

ΧΑ: Άνοδος με το "βλέμμα" σε τράπεζες και Μαξίμου

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με το «βλέμμα» στραμμένο στις επαφές των τριών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το «μίγμα» των νέων δημοσιονομικών μέτρων το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί σύντομα να θέσει στην κρίση της τρόικας, κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συντείνουν στο ότι υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, στοιχείο που συντηρεί σε ένα βαθμό τη νευρικότητα της αγοράς.

Ωστόσο, αμείωτο διατηρείται το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο, καθώς από τις εξελίξεις αναφορικά με την Emporiki η αγορά «παρακολουθεί» πλέον και τις επαφές της Τράπεζας Πειραιώς με τη Societe Generale για την εξαγορά της Geniki Bank.

Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς βρίσκεται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενισχυμένη νωρίτερα σε ποσοστό έως και 5,33%.

Αλλαγές στον Καλλικράτη σε Ρόδο, Κέρκυρα και Λέσβο

Αλλαγές στον Καλλικράτη σε Ρόδο, Κέρκυρα και Λέσβο
Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις πρώτες αλλαγές, χωροταξικού χαρακτήρα, που πρόκειται να γίνουν στον Καλλικράτη. 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, το προηγούμενο διάστημα, δεν έκρυβε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στον αριθμό των δήμων ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά, όπως η Λέσβος, η Κέρκυρα και η Ρόδος. Σε αυτά τα νησιά, υπάρχει ένας μόνο δήμος αφού κυριάρχησε, κατά τον χωροταξικό σχεδιασμό του Καλλικράτη, το δόγμα Ραγκούση «Κάθε νησί και Δήμος». Στην πράξη όμως αποδείχθηκε ότι ήταν αδύνατο να διοικηθούν αυτά τα νησιά από ένα δήμο αλλά και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες τους.

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο-«Πιστεύουμε πως σώθηκαν τα ελάφια»

Θετικά είναι τα μηνύματα που καταφτάνουν από τη Ρόδο σχετικά με τα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν από το πρωί... στο νησί έχουν καταφέρει να περιορίσουν μόνο το μέτωπο προς τη Διμυλιά, ωστόσο ο πρώτος απολογισμός μιλά για περίπου 5.500 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους που έχει γίνει στάχτη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά από το πρωί με την άφιξη πυροσβεστών από την Αθήνα, ενώ της επιχείρησης ηγείται ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού σώματος κ. Παπαϊωάννου.

Πολύ κοντά στην απόκτηση της Γενικής η τράπεζα Πειραιώς

Πολύ κοντά στην απόκτηση της Geniki Bank βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συμβούλων της Societe Generale στην οποία ανήκει η Geniki Bank και του ομίλου της Πειραιώς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποια απρόοπτη εμπλοκή οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανόν και πριν το τέλος της εβδομάδος.

«Αγκάθια» τα ειδικά μισθολόγια και οι συντάξεις

Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων -που αρχικώς προϋπολογίστηκαν στα 11,5 δισ.ευρώ- με την εφαρμογή των οποίων θα επιχειρηθεί η μείωση των κρατικών δαπανών.

«Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα ξανασυναντηθούμε», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βενιζέλος.

Ενδείξεις ζωής στον Άρη;Δείτε Φωτό

Φλέβα χρυσού φαίνεται πως χτύπησε η «Περιέργεια».
Το ρομποτικό όχημα «Curiosity»,  που εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη, φαίνεται πως «σκόνταψε» σε δείγματα ζωής.
Ερευνητές εξετάζουν ενδελεχώς τις φωτογραφίες που τράβηξε το ρομπότ στις οποίες απεικονίζονται ενδείξεις που πιθανόν να κρύβουν κάποιου είδους ζωή.

"Χαρτογραφώντας το μέλλον..."



Η πορεία και οι προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, θα εξεταστούν στο διήμερο ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ με τίτλο: «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο «Aldemar Knossos Royal» και οργανώνεται από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, πρόκειται για μια «από τις στρατηγικότερης σημασίας συναντήσεις ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων, που εδραιώνει τις βάσεις για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας».

Ο Πρύτανης ήθελε τουαλέτα 30.000!!!

Μπορεί η διοίκηση του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων να μην είχε πέντε εκατομμύρια ευρώ να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά το 2011 δαπάνησε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες υπέρογκες και εξωφρενικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», έχει στηθεί χορός εκατομμυρίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με χρήματα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του, η διοίκηση της οποίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη γενική συνέλευση, δηλαδή στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Ένταση και συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Ενώ η πορεία εργαζομένων στους δήμους συνεχιζόταν προς το υπουργείο Εσωτερικών, οι δυνάμεις ασφαλείας ζήτησαν από τους οδηγούς απορριμματοφόρων να τους ακολουθήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω παράβασης του κώδικα κυκλοφορίας και την παρακώλυση συγκοινωνίας.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη με προορισμό το υπουργείο Εργασίας, αλλά οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να πάνε έξω από το κτίριο της Τροχαίας και να συμπαρασταθούν στους οδηγούς απορριμματοφόρων.

Νικολόπουλος: "Η ανοιξιάτικη παρέα της Συγγρού δεν καταλαβαίνει τι γίνεται"- Καταγγέλλει σκανδαλώδεις διαδικασίες στο Υπουργείο Υγείας και πλάγιες "προσλήψεις" συγγενών

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρεται στις καταγγελίες που έκανε σήμερα από ραδιοφώνου για απευθείας αναθέσεις σε δικηγόρο. Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει στην ανακοίνωσή του:
"Πριν λίγο σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαΐας  Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι κατέθεσε κοινοβουλευτική παρέμβαση και κατήγγειλε ότι ενώ το Υπουργείο Υγείας απασχολεί και μισθοδοτεί σε μόνιμη βάση πλειάδα Νομικών Συμβούλων, με την συνολική κρατική επιβάρυνση για τη μισθοδοσία τους να ξεπερνάει κατ’ έτος τα 300.000 ευρώ. παρά ταύτα η Ειδική Yπηρεσία του Τομέα Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας, τoν Μάρτιο του 2012, περίοδο υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου, επικαλούμενη ανάγκες σε παροχή εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης για θέματα δημοσίων συμβάσεων και υποστήριξης των τελικών δικαιούχων των χρηματοδοτούμενων πράξεων, δεν απευθύνθηκε και δεν χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες των Νομικών Συμβούλων του Υπουργείου Υγείας.