Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ!

Αναζητώντας κανείς τεχνολογικά στοιχεία της αρχαιότητας μπορεί να ανατρέξει σε ένα πλήθος ιστορικών πηγών. Όμως στοιχεία για παλαιότερες εποχές, τις προϊστορικούς περιόδους, βρίσκονται έντεχνα τοποθετημένα στα ενδότερα των ελληνικών μύθων, στους στίχους των ομηρικών επών, στις παραδόσεις του λαού. Στοιχεία που παρατίθενται άλλωστε σαν ποιητικές περιγραφές ανθρώπινων επιτευγμάτων , κι άλλωστε σαν τεχνικές επιδόσεις των θεών. Κάθε προβολή των αρετών ενός ήρωα, συνοδευόταν και από την προβολή των όπλων ή των εργαλείων του.

Ο Όμηρος στα δυο έργα του (Ιλιάδα και Οδύσσεια) παρουσιάζει κατά κάποιο τρόπο την εξέλιξη της μεταλλουργίας, καθώς στην Ιλιάδα κυριαρχεί ο χαλκός, ενώ στην Οδύσσεια ο σίδηρος.

Λίμνη Χούμελν στη νότια Σουηδία – Η λίμνη που ήρθε από το… Διάστημα

Έπειτα από δύο αιώνες αναζήτησης, η επιστήμη δείχνει να επιβεβαιώνει ότι η λίμνη Χούμελν στη νότια Σουηδία είναι στην πραγματικότητα ένας πλημμυρισμένος κρατήρας πρόσκρουσης.
 
Το σχεδόν κυκλικό σχήμα της λίμνης προσέλκυσε για πρώτη φορά το επιστημονικό ενδιαφέρον τη δεκαετία του 1820, και για πολύ καιρό θεωρούνταν κρατήρας ανενεργού ηφαιστείου, αναφέρει το LiveScience.com.

Οι μεγαλύτεροι κατακλυσμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας

Εδώ θα αναφερθούμε στους κατακλυσμούς που περιγράφονται στις μυθολογίες άλλων λαών.
 
Οι ιερείς της Σάιδας Αιγύπτου είπαν στο Σόλωνα τον Αθηναίο. "Εσείς ξέρετε έναν μόνο μεγάλο κατακλυσμό, του Δευκαλίωνα. 'Έγιναν όμως προηγούμενα πολλοί άλλοι μεγάλοι κατακλυσμοί, τους οποίους οι δικοί μας αρχαίοι τους κατέγραψαν.."(Βλ.Πλάτωνα "Τίμαιος" 23Β).
Πολλοί ερευνητές που ασχολήθηκαν με τους πανάρχαιους χαμένους πολιτισμούς της Λεμούρια, της Μου και της Ατλαντίδας, συνδέουν τους μεγάλους κατακλυσμούς, που μνημόνευσαν οι Αιγύπτιοι ιερείς , με τις "μυθικές" αυτές χώρες.

Γυμνόστηθες FEMEN έξω από τη γερμανική Βουλή: "Eλευθερώστε την Ελλάδα" - Χόρευαν συρτάκι και έπιναν ούζο (Εικόνες)

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία εντός της γερμανικής Βουλής με αντικείμενο την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, τρεις γυμνόστηθες FEMEN διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο.
Εχοντας γράψει στο στήθος τους «Ja» (ναι) και «Free Greece» (ελευθερώστε την Ελλάδα), χόρευαν συρτάκι και έπιναν ούζο έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλής.
Παράλληλα, κρέμονταν από τις τσέπες τους χαρτονομίσματα με ευρώ.

Δύο διάσημοι ηθοποιοί σταματούν να πληρώνουν φόρους μέχρι να μπουν φυλακή όσοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Το δικό τους κίνημα… «δεν πληρώνω» φαίνεται πως δημιουργούν δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί που ανακοίνωσαν ότι από εδώ και στο εξής δεν θα καταβάλουν φόρους έως ότου συλληφθούν οι φοροφυγάδες που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ/Φαλσιανί.

Ο λόγος για δύο Βρετανούς ηθοποιούς που πήραν την μεγάλη απόφαση αφού ένιωσαν απηυδισμένοι  από τη «στασιμότητα» που παρουσιάζει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Μέχρι τώρα πλήρωνα με χαρά τους φόρους μου, διότι είμαι ένας γ@μ@@@νος σοσιαλιστής και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να μοιραζόμαστε τα φορολογικά βάρη.

Μυστήριο και καθυστερήσεις με τους 65 σκελετούς του Σφεντυλίου

Μυστήριο και καθυστερήσεις  με τους 65 σκελετούς του ΣφεντυλίουΕντοπίστηκαν στη περιοχή Σφεντύλι – Πιθανότατα ανήκουν σε κατοίκους της Μινωικής Κρήτης
Με πολύ ενδιαφέρον η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA σε 65 σκελετούς που βρέθηκαν από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα στην περιοχή Σφεντύλι, ένας τόπος που βουλιάζει σήμερα, λόγω του φράγματος του Αποσελέμη.


Την έρευνα διεξάγει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ. Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα, που έφερε στο φως αυτόν τον θησαυρό εκτιμά ότι πρόκειται για κατοίκους της Μινωικής Κρήτης και έχει υπό την εποπτεία της το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που πιθανολογείται ότι φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου Ηρακλείου.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ… ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΤΗ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ…

Διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε πολλά…
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος».
Lyndon LaRouche
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…

16 νησιά ζητά η Τουρκία σε Κεντρικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος! - Δημοσιεύθηκε χάρτης με τις επίσημες τουρκικές διεκδικήσεις

Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή".
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (ιδού και ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.