Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Αρχαία νομίσματα επιστράφηκαν στην Ελλάδα

Τα νομίσματα παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος.Ένα από ταΠέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα Νέας Υόρκης, επιστράφηκαν τη Δευτέρα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στη βιβλιοθήκη της Γενικής Εισαγγελίας του Μανχάταν.

Τα νομίσματα παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νομίσματα θα εκτεθούν στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας.

Ζεόλιθος και Κολοκάσι

Του Ν. Λυγερού

Το Κολοκάσι είναι εμβληματικό προϊόν της Κύπρου και ειδικά της περιοχής Σωτήρας, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη μια Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης. Οι ειδικοί γνωρίζουν βέβαια και τις πούλλες. Αλλά ας ασχοληθούμε με το Κολοκάσι που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Το επιστημονικό του όνομα είναι Colocasia esculenta και είναι γνωστό από τη ρωμαϊκή εποχή. Η Κύπρος είναι μια ιδανική περιοχή για την ανάπτυξή του. Παραδοσιακά το Κολοκάσι είναι μια βιολογική καλλιέργεια, ακόμα κι αν αυτό το στοιχείο δεν έχει αναδειχθεί από τους παραγωγούς. Τα φύλλα του έχουν την ιδιότητα του λωτού, δηλαδή είναι υπερυδροφοβικό και οφείλεται στην επιφάνειά του και στη νανομετρική του δομή.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελληνικός FM, 
Καβάλα. 28/7/2014

Ομιλία του Νίκου Λυγερού στο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(Βίντεο)



Ομιλία του Νίκου Λυγερού
στο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού,
Ιωάννινα 26/07/2014

Ας θυμιθούμε τι έλεγε ο Γιούνκερ για την Ελλάδα(Βίντεο)


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ sxoliasmoi

Εικόνες αποκάλυψης: Χώρα-φάντασμα η Σιέρα Λεόνε λόγω Έμπολα

"Διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του έθνους μας". Με αυτήν τη δραματική έκκληση, ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Έρνεστ Μπάι Κορόμα σήμανε γενικό συναγερμό σήμερα εναντίον της επιδημίας του Έμπολα, με την ευκαιρία της αργίας που κηρύχθηκε σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια παρέμειναν κλειστά, οι αγορές και οι δρόμοι ερήμωσαν και τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν τα οχήματα και τα ασθενοφόρα του υπουργείου Υγείας που μετέφεραν από μεγάφωνα μηνύματα προφύλαξης και υγιεινής: "Ο Έμπολα είναι πραγματικός, μην τρώτε το κρέας των νυχτερίδων, ούτε και φρούτα που έχουν μισοφαγωθεί από ζώα".

ΙΟΒΕ: Μικρή κάμψη του οικονομικού κλίματος. Πού αποδίδεται η επιδείνωση

Ελαφρά πτώση κατέγραψε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που εκπονεί το ΙΟΒΕ.

Ελαφρά πτώση κατέγραψε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος που εκπονεί το Ίδρυμα οικονομικών και Βιομηχανικών Μελετών (ΙΟΒΕ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική μηνιαία μελέτη του ΙΟΒΕ, ο συγκεκριμένος δείκτης «τον Ιούλιο κινείται ελαφρά πτωτικά και διαμορφώνεται στις 102,3 (από 103,7) μονάδες, διορθώνοντας την υψηλή επίδοση εξαετίας που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα».

Δάκρυα για τα παιδιά της Γάζας: Τουλάχιστον 392 είναι νεκρά-Σοκάρουν οι αναφορές της Unicef: Τα περισσότερα είναι κάτω από 12 ετών

Πυρά και εναντίον Τούρκων δημοσιογράφων - Νεκρός Βρετανός μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης - Ένοπλος άνοιξε πριν λίγο πυρ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ - Επιβεβαιώνει το Ισραήλ τον βομβαρδισμό «λίγα λεπτά» μετά την έναρξη της εκεχειρίας.
Τη στιγμή που Παλαιστίνη και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για μία ακόμα παραβίαση εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ σήμερα για ανθρωπιστικό σκοπό στη Λωρίδα της Γάζας, ο φόρος αίματος προκαλεί σοκ.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε κωμοπόλεις και χωριά

«Θα εξαλειφθούν οι αδικίες» λέει το υπουργείο Οικονομικών.Ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να διαπιστωθούν αδικίες και στρεβλώσεις που έχουν ήδη εντοπιστεί, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Τα λάθη και τις υπερβολικές χρεώσεις, ειδικά στα «εντός οικισμού» οικόπεδα, αναγνωρίζει και το ίδιο το υπουργείο, που επικαλείται ως «ελαφρυντικό» ότι «για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μεγάλη φορολογική αλλαγή, με τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας με βάση ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων».