Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Σοφία Βέμπο (1910 – 1978)

Η Σοφία Μπέμπου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας και κατόπιν στο Βόλο, όπου οι γονείς της εργάστηκαν ως καπνεργάτες.
Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία τυχαία το 1930, τραγουδώντας σ' ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης για να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι της. Τρία χρόνια αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα, όπου προσελήφθη από τον θεατρικό επιχειρηματία Φώτη Σαμαρτζή στο «Κεντρικόν», προκειμένου να συμμετάσχει στην επιθεώρηση «Παπαγάλος 1933».

Πρώτη τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου σε επίπεδο Βουλής

Η Βουλή των Αντιπροσώπων φιλοξενεί αύριο Δευτέρα την πρώτη συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία έχει στόχο την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στη συνάντηση, θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου, δρ Αλί Αμπντέλ Άαλ.

Ηandelsblatt: Εφιαλτικό σενάριο για ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών - «ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Φωτογραφία: Εurokinissi
Eφιαλτικό σενάριο αναφορικά με πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Ηandelsblatt».
Στην δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ελλάδα και στις επιδιώξεις του Ελληνα ρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων αναφέρεται η «Ηandelsblatt».
Ο Τσίπρας καλείται να βρει τη λύση σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο δίλημμα για την Ελλάδα.

Ποια θα είναι η επίδραση ενός άτακτου Brexit στη γερμανική οικονομία - Έως και 100.000 θέσεις εργασίας θα κινδυνεύσουν

Σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να κινδυνεύσουν στη Γερμανία αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Σε καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης, όσο στη Γερμανία», εξήγησε στην εφημερίδα ο Όλιβερ Χολτεμέλερ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης αυτής.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν λόγω της μείωσης των εξαγωγών εξαιτίας των νέων τελωνειακών δασμών που θα επιβάλλονταν στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Ετοιμάζονται οι προδότες της πατρίδας - Κανένας βουλευτής του Προσυμφώνου δεν πρέπει να εκλεγεί στη Μακεδονία - Όταν θα φύγουν οι εφιάλτες της Ελλάδας

Ετοιμάζονται οι προδότες της πατρίδας
Του Ν. Λυγερού

Ετοιμάζονται οι προδότες της πατρίδας να υπερψηφίσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, για να συνεχιστεί η όλη διαδικασία που άρχισε με το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Είναι διατεθειμένοι για τα πάντα αρκεί να περάσει η σταλινική τους ιδεολογία, ακόμα κι αν πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΤΟ, ενώ τόσα χρόνια έλεγαν ότι αποτελούσε τον εχθρό της Ελλάδας και γι’ αυτόν τον λόγο μισούσαν αυτήν την υπερδομή.

Επίσης κάνουν σαν να μην είχε το ΝΑΤΟ καμιά σχέση με τον στρατό. Αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα ακυρώσουν τον εαυτό τους. Θέλουν όλοι να συμμετέχουν σε αυτήν την τραγωδία του Έθνους,

Οι παράλογες θέσεις του Σύριζα για το ΝΑΤΟ - Η μόνη πρόοδος που έχει η κυβέρνηση είναι αρνητική

Οι παράλογες θέσεις του Σύριζα για το ΝΑΤΟ
Του Ν. Λυγερού

Οι παράλογες θέσεις του Σύριζα για το ΝΑΤΟ φαίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα με το θέμα του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων. Διότι βουλευτές που για τόσες δεκαετίες ήταν ενάντια στο ΝΑΤΟ, τώρα θέλουν να υπερψηφίσουν το Πρωτόκολλο. Μερικοί βουλευτές θέλουν σίγουρα να εκδικηθούν για την ιστορία του 1949. Όμως οι άλλοι δεν έχουν ιδέα για αυτά τα δεδομένα και θέλουν απλώς να ακολουθήσουν την πολιτική γραμμή του κόμματος και τίποτα άλλο. Όμως βλέπουν ότι το κόμμα χάνει όλο και περισσότερους πόντους κάθε μέρα και δεν μπορεί να συνεχίσει έως τον Οκτώβριο. Έτσι μιλούμε για αποφάσεις της τελευταίας στιγμής χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε στρατηγικό βάθος. Έτσι το θέμα του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων