Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ήρωας Κων. Κουκκίδης θυσιάστηκε για την τιμή της σημαίας


Ο ήρωας Κων. Κουκκίδης θυσιάστηκε για την τιμή της σημαίας
Επιμέλεια: Βελισσάριος Δραγάτσης από το newsbomb


Πέρασαν 72 χρόνια από την είσοδο των Γερμανών κατακτητών στην Αθήνα και την ηρωική ενέργεια του σημαιοφόρου στρατιώτη που υπέστειλε την ελληνική σημαία για να αντικατασταθεί από τη σβάστικα Στην Επίτομη Ιστορία του Ελληνοϊταλικού – Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940 – 1941 της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού οι αναφορές για την κάθοδο των Ούννων του Γ’ Ράιχ προς την Αθήνα είναι πολύ προσεκτικές. Η ιστορία του ήρωα εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκκίδη αποτελεί ίσως μία ακόμα απόδειξη ηρωϊσμού και αυτοθυσίας για την πατρίδα, παρά την παραφιλολογία.
«Τάγμα  Μοτοσυκλετιστών, που αποβιβάστηκε στην Εύβοια, διαπεραιώθηκε τη Βοιωτία και συνέχισε προς την Αθήνα, την οποία κατέλαβε χωρίς αντίσταση στις 27 Απριλίου», γράφει το σχετικό βιβλίο του ΓΕΣ.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

                                                   Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                       στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό
                                               Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM
                                                                             26/04/2013

Νέο ρεκόρ ο S&P 500

 Dow14.818,75106,20 0,72%  



  Nasdaq3.307,0227,76 0,85%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό και τον τεχνολογικό Nasdaq να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2000.

Το θετικό κλίμα σήμερα στην αμερικανική αγορά διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες –βασικό τροφοδότη του αμερικανικού ΑΕΠ– και τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μηδενική μεταβολή σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ανάλογη αύξηση σημείωσε και το προσωπικό εισόδημα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Την άνοδο των μετοχών οδήγησαν ταυτόχρονα οι προσδοκίες για δράση αυτή την εβδομάδα από τις κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve ολοκληρώνεται την Τετάρτη και οι επενδυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομίας.

Οι εξωγήινοι του Voronezh: Η διασημότερη επαφή τρίτου τύπου!

Από το xfiles.gr

Το γεγονός χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα New York Times ως η είδηση του αιώνα.
Μια είδηση που πρώτο έβγαλε το Σοβιετικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης εκείνη την εποχή στην Σοβιετική Ένωση που έκανε αναφορά στο γεγονός καθώς όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να αναφέρουν την είδηση.

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Μπενουά Αμόν: "Να τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη - Μόνο η Γερμανία τη θέλει"!

Ρωγμές και στον Γαλλογερμανικό άξονα προκαλεί η εμμονή του Βερολίνου στην πολιτική λιτότητας για την Ευρώπη χωρίς ίχνος αναπτυξιακών μέτρων. Μετά από τρία χρόνια ισοπεδωτικής πολιτικής, έχοντας κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο, επιβάλλοντας δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο και διαλύοντας οικονομίες ισχυρών χωρών του Νότου, όπως της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πώς η πολιτική αυτή μόνο στην καταστροφή της Ευρωπαικής Ένωσης και της Ευρωζώνης μπορεί να οδηγήσει. Όλοι, πλην των Γερμανών.

Γιούργκεν Χάμπερμας: "Η ηγεμονία της Γερμανίας οδηγεί σε καταστροφή - Φέρνει μνήμες Γ' Ράιχ"

Σε ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής που εφαρμόζει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στην Ευρώπη προέβη ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς διανοητές, ο Γερμανός Γιούργκεν Χάμπερμας. Τι είπε ο κ. Χάμπερμας; Η πολιτική του Βερολίνου ξυπνά τα φαντάσματα της Ιστορίας εννοώντας φυσικά το Χίτλερ και τις σφαγές των Γερμανών σε βάρος των Ευρωπαικών λαών μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός. Αυτή τη φορά η «σφαγή» γίνεται με οικονομικά όπλα.

Δύο νεκροί και οχτώ αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

Τις σορούς δύο εκ των συνολικά δέκα αγνοουμένων ναυτικών από τη Συρία εντόπισαν λίγο πριν τις 9:30 τα σκάφη του λιμενικού που συμμετέχουν στις έρευνες ανοιχτά της Μεθώνης μετά την βύθιση του φορτηγού πλοίου Πίρι Ρέις τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.

Το Πίρι Ρεις σημαίας Κουκ Άιλαντς και ιδιοκτησίας Turkey Emiroglou Shipping, που είχε ξεκινήσει από την Αλγερία και μετέφερε λίπασμα με προορισμό την Ουκρανία, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5:43 με το επίσης φορτηγό πλοίο Κον Σαουθ σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπέιντος με 16 ναυτικούς που είναι όλοι καλά στην υγείας τους.

Μυστηριώδης έκρηξη στο κέντρο της Πράγας(Βίντεο και Φωτό)

Εικόνες καταστροφής στην Πράγα από την έκρηξη σε κτήριο που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα σε ένα ιδιαίτερα τουριστικό τμήμα της πόλης.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι εκτιμάται πως είναι νεκροί, καθώς παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του κτηρίου και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη ίχνη τους, ενώ οι τραυματίες ενδέχεται να φτάνουν τους 50. Το κτήριο βρίσκεται ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών, έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές και κοντεύει να καταρρεύσει. Στο κτίριο στεγάζεται μια γκαλερί ειδών τέχνης αλλά και τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), η σχολή κινηματογράφου FAMU και η σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Καρόλου.

Προειδοποίηση της Task Force ότι οι μικρομεσαίοι κινδυνεύουν με πιστωτική ασφυξία

Μείζον πρόβλημα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντοπίζει η ομάδα δράσης του Χορστ Ράϊχενμπαχ στην προγραμματισμένη έκθεσή της για την ελληνική οικονομία και χτυπά καμπανάκι για λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί πιθανή πιστωτική ασφυξία δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Task Force για την Ελλάδα οι τράπεζες δυσκολεύονται να χορηγήσουν ρευστότητα στο σύστημα εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής του (θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2 μήνες), γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αθροιστικά με τη χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2,8 δισ ευρώ από το Euroworking Group, ποσό που αντιστοιχεί στη δόση του Μαρτίου και που είχε μείνει ως εκκρεμότητα μέχρι και χτες.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή -με 168 ψήφους υπέρ και 123 κατά- εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.

Όπως είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών «με τα 2,8 δισ. ευρώ θα  πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ.

Από το thalamofilakas
 
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ- ΑΣΑΛΕΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ

Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη. Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό. Ὅποιος ἀγαπᾶ
τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός. Οἱ ἀδιάφοροι παιρνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ πιστεύω τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε, ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε,
ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας. Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή, κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος.

Der Standard για Ελλάδα: 3.000 νησιά, ήλιος και θάλασσα

Der Standard για Ελλάδα: 3.000 νησιά, ήλιος και θάλασσα

«Η Ελλάδα επανέρχεται ως αγαπητός προορισμός για διακοπές και αυτό δεν πρέπει να προξενεί απορία, καθώς η πεντακάθαρη θάλασσα, ο ήλιος και τα θαυμάσια τοπία, απέχουν λιγότερο από δύο ώρες πτήσης» τονίζεται στην εισαγωγή του δισέλιδου τουριστικού αφιερώματος με τίτλο «Τρεις χιλιάδες νησιά, ήλιος και θάλασσα», στο ένθετο «Ταξίδια» της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard».
Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, η αυξητική τάση της ζήτησης για την Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη και η χώρα θα είναι εφέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για διακοπές, με τα επί μέρους αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία να ανεβάζουν την αύξηση των κρατήσεων από Αυστρία για Ελλάδα μέχρι και 40%, σε σχέση με πέρυσι και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναφέρει πως μέσα στο 2013 θα την επισκεφθούν πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Σε τεντωμένο σχοινί μέχρι την επόμενη ψηφοφορία

ψηφοφορια βουλη
 -Υψηλοί τόνοι και κόντρες κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου -Προβληματισμός στο Μαξίμου για την σκλήρυνση της στάσης των κυβερνητικών εταίρων -Σαμαράς: Η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει το Greek success story»  
Με 168 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά και ένα παρών υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει θέματα του δεύτερου και τρίτου Μνημονίου καθώς και των αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα.

Ισλαμικός τρόμος στην Ελλάδα

Ισλαμικός τρόμος στην Ελλάδα
Μέλη ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης παρέλασαν ως αλληλέγγυοι με τους εργάτες της Μανωλάδας, υπό τα απαθή βλέμματα των αρχών. 
Λιγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βοστώνη και την απαγωγή των ιεραρχών της Συρίας από ακραιους ισλαμιστές, ο εφιάλτης φαίνεται πως χτυπά την πόρτα και της Ελλάδας.
Με πρόσχημα το έγκλημα κατά των εργατών στην Μανωλάδα, στην πορεία αλληλεγγύης που ακολουθησε, πρωτοστάτησε ακραία ισλαμιστική οργάνωση γνωστή για τις θηριωδίες που έχει διαπράξει στο Μπανγκλαντές κατά "απίστων"!

Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιό του πρωθυπουργού της Ελλάδος να αντιγράφει...

Είναι πραγματικά αδιανόητο

Ο λόγος για την απόλυση καθηγήτριας η οποία απομακρύνθηκε από το σχολείο της, επειδή έπιασε τον γιό πολιτικού να αντιγράφει! Ολα τα...

παιδιά λίγο πολύ έχουν αντιγράψει, όλοι μας σαν μαθητές, έχουμε κάνει τα «σκονάκια » μας και έχουμε «παρανομήσει». Τις περισσότερες φορές μας έχουν πιάσει και μας έχουν τιμωρήσει. Στην περίπτωση όμως του πολιτικού με τον γιο που πιάστηκε να αντιγράφει, τιμωρήθηκε η καθηγήτρια η οποία και απολύθηκε!

Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρή πτώση ξεκίνησε τη εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:57) υποχωρούσε στις 97,87 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ αντίθετα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,63 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,26%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €8.999, με τις συναλλαγές να περιορίζονται μόλις στις 14.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, πτωτικά κινούνται οι Τράπεζες και η Κύρια Αγορά αμφότερες με απώλειες σε ποσοστό 0,17%, ενώ σημαντική άνοδο, σε ποσοστό 4,89%, καταγράφει ο τομέας των Επενδυτικών εταιρειών. Μικρή άνοδο 0,07% παρουσιάζει η Παράλληλη Αγορά, ενώ οι Δείκτες της Εναλλακτικής Αγοράς και των Ξενοδοχείων δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

"Σκληρό καρύδι" οι 1.000 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Δύσκολο εγχείρημα αποδεικνύεται για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η διάσπαση των 1.000 μονάδων, παρά την άνοδο της "νέας" Coca-Cola.

Η μετοχή της Coca-Cola HBC, που διαπραγματεύεται με κωδικό ΟΑΣΗΣ «ΕΕΕ» και χωρίς περιορισμό ημερήσιας διακύμανσης από σήμερα και για τις 3 πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης (έως την Πέμπτη δηλαδή, καθώς την Τετάρτη το Χ.Α. θα παραμείνει κλειστό λόγω Πρωτομαγιάς), βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 16,25% στα 21,39 ευρώ (ξεκίνησε να διαπραγματεύεται από την τιμή των 18,40 ευρώ).

Η Σφαγή του Διστόμου


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ  theTempestAhead1110
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
κ.κ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ...