Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου-ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΑΟΖ της Κύπρου

Του Ν. Λυγερού
Βλέπουμε όλο και καλύτερα ότι το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου ενισχύεται όλο και περισσότερο από ξένες χώρες, επειδή η Κύπρος τόλμησε να θεσπίσει την ΑΟΖ το 2004. Είδαμε στη συνέχεια το συμβόλαιο με τη Noble για το θαλάσσιο οικόπεδο 12, που ανακάλυψε το κοίτασμα Αφροδίτη και άλλαξε τα δεδομένα της περιοχής. Τώρα βλέπουμε το συμβόλαιο με την Exxon Mobil για το θαλάσσιο οικόπεδο 10. Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πάγια στρατηγική με την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να επηρεάζονται από τις τουρκικές παράλογες διεκδικήσεις. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΑΟΖ της Κύπρου δεν μπορεί να υποστηριχθεί πιο επίσημα και πιο πρακτικά, αφού όλα έχουν γίνει ήδη.

Οι κοινωνικές προεκτάσεις της βιοηθικής(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Οι ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπουν νέους προβληματισμούς στον τομέα της ηθικής. Η ηθική ως στοιχείο της φιλοσοφίας και της θεολογίας παρέμεινε για αιώνες το γνωστικό αντικείμενο των ειδικών δίχως να εισχωρήσει στο κοινωνικό πλαίσιο. Με τον εικοστό αιώνα όμως και με την ανάδειξη της βιοηθικής, η ηθική έγινε ένα κοινό στοιχείο για πολλά κοινωνικά στρώματα. Η εξάπλωση της τεχνητής γονιμοποίησης άλλαξε ριζικά την αντίληψή μας σε έναν ουσιαστικό τομέα.

"Κόντρα" Τουρκίας - ΗΠΑ για τον εξοπλισμό Κούρδων μαχητών από τους Αμερικανούς

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα έχει συνέπειες και «αρνητικό αποτέλεσμα» για την Ουάσινγκτον. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τις ΗΠΑ να χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στη στρατηγική σύμπραξη με την Τουρκία και μια "τρομοκρατική" οργάνωση.

Πανελλήνιες 2017 - «Βόμβα» από Γαβρόγλου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2017«Θολό» είναι το τοπίο με τις αλλαγές για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Μια μέρα μετά την προαναγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση των Πανελλαδικών, ο υπουργός Παιδείας ομολόγησε ότι ο σχεδιασμός είναι σε πρώιμο στάδιο και τελικά οι μαθητές δεν ξέρουν τι… μέλλει γενέσθαι.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γαβρόγλου είπε : «Προφανώς θα πάμε σε μεταβατικό μεικτό σύστημα, με κάποια μαθήματα να εξετάζονται πανελλαδικά, κάποια με εργασίες, κάποια ενδοσχολικά. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα Εμιράτα κατακτούν τον «κόκκινο πλανήτη»: Κτίζουν πόλη στον Άρη το 2117 - Το μεγάλο στοίχημα για την ανθρωπότητα

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η NASA και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία - Ενδιαφέρον από 138 κυβερνήσεις - Η προετοιμασία και οι επανδρωμένες αποστολές που θα ξεκινήσουν σε λίγα χρόνια
Το φουτουριστικό πλάνο της κατασκευής μίας ολόκληρης πόλης στον πλανήτη Άρη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Η ηγεσία του αραβικού κράτους ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο το πλάνο της για την κατάκτηση του διαστήματος, εκπλήσσοντας την παγκόσμια κοινότητα με το σχέδιο ανέγερσης μίας ολόκληρης πόλης στον πλανήτη Άρη. Στις 10 Μαΐου, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με τις εκπληκτικές μακέτες, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την ανέγερση της πόλης.

Νέο μνημόνιο: Τα κρυφά σημεία για μέτρα 660 εκατ. από το 2018 - Survivor για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σοκ και δέος από τις νέες αυξήσεις εισφορών ως 36% που έρχονται στο πολυνομοσχέδιο -«σκούπα» - Διαρκής ανταλλαγή email με την τρόικα για το τελικό περιεχόμενο του κειμένου - Πολλά τα κρυφά σημεία, νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 660 εκατομμυρίων ευρώ από το 2018
Σε άνιση μάχη με τις εισφορές μετατρέπει τη νόμιμη οικονομική δραστηριότητα το νέο χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κρυμμένο στις σελίδες του μνημονίου και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο -"σκούπα" με τα προαπαιτούμενα. Στο πολυσέλιδο κείμενο που διαμορφώνεται με ανταλλαγή email με την τρόικα -μεταφράζεται από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και τούμπαλιν- υπάρχουν κι άλλα κρυφά σημεία.