Κυριακή 10 Μαΐου 2020

10 Μαΐου 1956: Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου!

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ
Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους Άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα,...

ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Το μοναδικό κορίτσι που γεννήθηκε κρυφά στο Τσέρνομπιλ μετά το ατύχημα -Σήμερα είναι 21 ετών - ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ(Εικόνες)

Το κορίτσι του Τσέρνομπιλ. Ονομάζεται Μαρίκα και κλείνει φέτος τα 21 χρόνια της. Η Ουκρανή θα μπορούσε να είναι ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα της γενιάς της, συμβολίζει όμως κάτι πολύ ξεχωριστό.

Η Μαρίκα είναι το μοναδικό (δημοσίως γνωστό) μωρό που γεννήθηκε μέσα στην απαγορευμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ το 1999. Η είδηση της γέννησής της πριν από 21 χρόνια είχε προκάλεσε σάλο στην Ουκρανία, με τις Αρχές της χώρας να επιχειρούν αρχικά να κρύψουν το γεγονός πως υπήρχαν άνθρωποι δέκα και πλέον χρόνια μετά το φρικτό πυρηνικό ατύχημα που έμεναν εντός της απαγορευμένης ζώνης, παρά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

Μητσοτάκης: Η Αλβανία έχει να κάνει πολλά ακόμη για την προστασία των δικαιωμάτων της ΕΕΜ

Στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με το βλέμμα στην αποψινή τηλεδιάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,
Στο πλαίσιο αυτής, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Ελληνοτουρκικά-Μεταναστευτικό: Το βίντεο της εκδήλωσης με Καραμπελιά, Συρίγο, Καρβουνόπουλο, Καλεντερίδη

Το Άρδην και το livemedia διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

“Τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό μετά την καραντίνα“

Μίλησαν οι:

Γιώργος Καραμπελιάς, Άρδην.

Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής.

Sewers4COVID: Διεθνές βραβείο για την πλατφόρμα του ΕΜΠ που εντοπίζει άμεσα κρούσματα κορονοϊού

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που με τη χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας του ιού στα λύματα και επομένως τον εντοπισμό κρουσμάτων.
Από την ανάλυση των λυμάτων στη χαρτογράφηση των κρουσμάτων του κορονοϊού: Σε αυτή τη φράση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η καινοτόμα ιδέα της ομάδας Sewers4COVID που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνούς κύρους πανευρωπαϊκό διαγωνισμό #EuvsVirusHackathon.
«Ήταν το αποτέλεσμα μιας ομάδας ανθρώπων που δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί και γι’ αυτό μπορέσαμε να βρούμε μια αποτελεσματική λύση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μαρία Παπαδοπούλου.

Γκάφα ολκής τoυ Spiegel για το “νεκρό” στον Έβρο αλλά στην Αθήνα δεν έχουν χρόνο να το εκμεταλλευτούν!

Η γερμανική βρώμικη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας συνεχίζεται με επιμονή , επικεντρώνοντας στα γεγονότα του Έβρου.

 Η ελληνική κυβέρνηση “κοιμάται”, σπαταλά 20 εκατομμύρια για ανόητα σποτ για τον κορονοϊό κάποια από τα οποία μάλιστα αναγκάζεται να αποσύρει και δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τον πως θα αντιμετωπίσει τη γερμανική-τουρκική προπαγάνδα!

Η οποία μας δίνει στο πιάτο ότι όσα υποστηρίζει είναι ασύστολα ψεύδη!

''Απασφάλισαν'' τα τουρκικά ΜΜΕ: ''Η Βρετανία έχει δικαίωμα για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ''

Σε ένα άκρως περίεργο δημοσίευμα προχώρησαν οι Τούρκοι, οι οποίοι εμπλέκουν και την Μ. Βρετανία στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Με χάρτες που βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, αναφέρουν πως πλέον και το Λονδίνο πρέπει να έχει δικαιώματα στα ενεργειακή πολιτική, λόγω των βρετανικών βάσεων στο νησί. 
Είναι προφανές πως η Άγκυρα για άλλη μία φορά θέλει να εμπλέξει στο ''βρώμικό'' παιχνίδι που παίζει μία χώρα, που πάντα είχε ανθελληνικές θέσεις. Δεν γνωρίζουμε εάν το συγκεκριμένο άρθρο που κυκλοφορεί στα τουρκικά ΜΜΕ είναι κατόπιν συνεννοήσεως με το Λονδίνο, όμως χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή.