Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στον Πόντο εξακολουθούν να μιλούν αρχαιοελληνικά (Βίντεο)

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία μορφή της ελληνικής γλώσσας, όχι όμως και οι Έλληνες του Πόντου. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που (δείτε το βίντεο)…

... πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Κριστίνα Φερνάντες κατά ΔΝΤ

Για... αποικιοκρατικές πολιτικές ωμών παρεμβάσεων στα εσωτερικά μιας χώρας κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες σχολιάζοντας μια φωτογραφία από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «El Pais».

«Κραδαίνοντας» την ισπανική εφημερίδα η κυρία Φερνάντες διάβαζε στο κοινό που την παρακολουθούσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο: «Η ΕΕ επενέβη στην Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας».

Δένδιας: «Βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται» το κέντρο της Αθήνας

Για την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και τα προβλήματα που υπάρχουν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή ο κ. Δένδιας απάντησε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η πυρόσβεση.

Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο παιδιά(Βίντεο)

Ένα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Πατησίων, στο ύψος της Ευελπίδων, όταν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού παρέσυρε μία μητέρα που κρατούσε τα εφτάχρονα δίδυμα παιδάκια της από το χέρι προσπαθώντας να περάσει το δρόμο.

Κρατείται στην αστυνομία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οδηγός της μοτοσυκλέτας καθώς οι αστυνομικοί της Τροχαίας τον εντόπισαν από τη μοτοσικλέτα του που είχε εγκαταλείψει λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο του ατυχήματος και είχε τραπεί σε φυγή. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον πατέρα του ο οποίος τον βρήκε και του είπε να πάει αμέσως στην Τροχαία, κάτι το οποίο έκανε.

Βέλγιο:Δε θα τα καταφέρετε



Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να συγκεντρώσει το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά για το 2012, εκφράζει ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Standaard υπό τον τίτλο «Οι ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις δεν πιάνουν τους στόχους».

Όπως σημειώνεται, η αδυναμία της Ελλάδας να πιάσει τους στόχους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλά ιστάμενου παράγοντα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου -που όμως δεν κατονομάζεται-, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τους τελευταίους μήνες οδήγησαν σε τέλμα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

O Άκης ζητά να καταθέσουν ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι άλλοι

Επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή για να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 κατέθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν οι Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Λαλιώτη και Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της εποχής εκείνης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Καθηγητή και συνηγόρου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδα Κοτσαλή:

Πολεμικό κλίμα δημιουργεί η Άγκυρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Λευκωσία: «Μόνιμη» σχεδόν παρουσία σχεδιάζουν να έχουν οι Τούρκοι στην ανατολική Μεσόγειο, με ασκήσεις και περιπολίες. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι συχνά σχεδιάζουν ασκήσεις ενώ πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κινούνται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) περιπολώντας.

Στόχος, όπως είναι γνωστό, είναι η έντονη αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η δημιουργία προβλημάτων στις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου ενόψει και της νέας αδειοδότησης.

Ανοδος στο Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρία, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στη 1.06 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 131,92 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 2,09%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης άνοδο της τάξης του 1,93%, και βρισκόταν στις 50,12 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 353.679,33 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,34%, ο δείκτης της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,13%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 2,42% και ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,70%.

Νέες πιέσεις στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εκ νέου σε αρνητικό έδαφος, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., σε υποτονικό περιβάλλον συναλλαγών.

Ο τραπεζικός δείκτης εξανεμίζει κέρδη έως και 3,4%, με μοναδικούς τίτλους σε θετικό έδαφος αυτή τη στιγμή τις Attica Bank, TT και Τρ. Κύπρου.

Στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή των ΚΑΕ, με άνοδο 3,70%, ενώ ακολουθεί ο τίτλος της Μυτιληναίος΄με κέρδη 2,33%.

Σε αρνητικό έδαφος, στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, με απώλειες 4,15%, 2,16% και 2,10% αντίστοιχα.

2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ. Γαύδος


Από το όραμα στην επιτροπή της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Για να συνειδητοποιήσουμε μερικές φορές ότι γράφεται η ιστορία, μερικά γεγονότα είναι αναγκαία, αλλιώς έχουμε την εντύπωση ότι απλώς εκτελούμε μία καθημερινή αποστολή. Αν όμως θυμηθούμε ακόμα και ελάχιστα γεγονότα, τότε αντιλαμβανόμαστε την ιστορικότητα μιας διαδρομής ή μάλλον ενός μαραθωνίου. Αν καταγράψουμε την άφιξη και μόνο, δεν αναδεικνύουμε την πορεία και τις δυσκολίες της. Η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι πια μόνο ένα όραμα, αλλά έγινε ένας στρατηγικός στόχος. Κανείς πια δεν μπορεί να μιλήσει για φαινόμενο μόδας, ούτε για εθνικιστική προσέγγιση, δίχως να γελοιοποιηθεί από τα ίδια του τα λεγόμενα. Κανείς πια δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι ενημερωμένος με το θέμα, μάλιστα μερικοί μας κατηγορούν με αληθινό ελληνικό χιούμορ ότι τους τα έχουμε «κάνει τσουρέκια» με την ΑΟΖ.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με στόχο Λούλη, Αβραμόπουλο, αλλά και κάποια ΜΜΕ-«ΝΑΙ-ΚΟΣ» δεν θα γίνω ποτέ!!! Ολη η ομιλία

Από τα dete και thebest

Ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή να τον συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, αλλά απευθυνόμενος στους πολιτικούς του φίλους τόνισε ότι «θεωρώ ακόμα μεγαλύτερη τιμή να κρατώ το λόγο μου σε εσάς».
«Δεν παραιτήθηκα για να φύγω, αλλά για να μείνω στην ΝΔ και στην Βουλή όσο εσείς θα με εμπιστεύεστε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων στην Πάτρα. Μάλιστα όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «η παραίτηση μου αυτή δεν σημαίνει αποχώρηση».

Ανοίγει ξανά ο φάκελος με τα «ασφάλιστρα κινδύνου» Στον Αντρίκο Παπανδρέου επικεντρώνεται η έρευνα για τα cds

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, εν προκειμένω της Ελλάδας, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης αλλά και ο ρόλος του Αντρίκου Παπανδρέου αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου!

Τί συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Εκτονώθηκε εν τη γενέσει της η πρώτη "δοκιμασία" της κυβέρνησης συνεργασίας, παρά τις διαφοροποιήσεις με τις οποίες προσήλθαν στην σύσκεψη στο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που την στηρίζουν. Ενδεικτική η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε πως η σύγκλιση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο και με βάση αυτήν πορεύονται όλοι οι εταίροι.

Περίμενε περισσότερα από την Κεντρική Τράπεζα η Wall Street

Dow12.604,53-48,59 -0,38%  



  Nasdaq2.887,98-14,35 -0,49%  

Η Wall Street χθες
Η απουσία αποφασιστικών ενδείξεων αναφορικά με την πρόθεση των υπεύθυνων χάραξης νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ να αναλάβουν περαιτέρω δράση με στόχο την τόνωση της οικονομίας διεύρυνε το πτωτικό σερί των δεικτών της Wall Street.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed απογοήτευσαν όσους ανέμεναν μεγαλύτερη σύγκλιση στην κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής μετά και τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Στα πρακτικά επισημαίνεται πως "λίγα μέλη" της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) σκέφτηκαν πως "η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας κρίνεται αναγκαία για την προαγωγή της ικανοποιητικής ανάπτυξης της απασχόλησης και τη διασφάλιση της παραμονής του πληθωρισμού εντός στόχων. Την ίδια στιγμή "αρκετοί άλλοι" θεώρησαν πως ενδεχόμενη νέα δράση της Fed θα ήταν ενδεδειγμένη εάν η οικονομική ανάκαμψη έχανε τη δυναμική της, οι κίνδυνοι για το outlook καθίσταντο ιδιαίτερα προφανείς ή ο πληθωρισμός παρέμενε επίμονα κάτω από το επίπεδο-στόχο της Fed του 2%.

"Η νομισματική πολιτική είναι σαν να μπαίνει επίδεσμος σε έναν ασθενή που  αρρωσταίνει όλο και πιο βαριά", σχολιάζει εύστοχα ο Gary Flam, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Bel Air Investment Advisors.