Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ανοίγει ξανά ο φάκελος με τα «ασφάλιστρα κινδύνου» Στον Αντρίκο Παπανδρέου επικεντρώνεται η έρευνα για τα cds

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, εν προκειμένω της Ελλάδας, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης αλλά και ο ρόλος του Αντρίκου Παπανδρέου αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου!


Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεση, που απασχόλησε την Δικαιοσύνη επί μακρόν, βρίσκονταν στο στάδιο κατά το οποίο εκκρεμούσε η απόφαση του κ. Πεπόνη για το αν θα πρέπει η όχι η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώντας να τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος εκείνο που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας. Επί αυτού του πορίσματος αναμένονταν η πρόταση του κ. Πεπόνη ο oποίος τελικά ζήτησε να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για τυχόν παρεμβάσεις στο έργο του, φέρεται να είχε καταθέσει ότι στην έρευνα για την υπόθεση CDS υπάρχουν δικονομικά κενά και ότι για αυτό το λόγο η υπόθεση θα πρέπει να αρχειοθετηθεί. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ζητήσει να εξαιρεθεί επικαλούμενος λόγους ευπρέπειας μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες του για παρεμβάσεις στο έργο του  οι οποίες αφορούσαν και την υπόθεση των CDS.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε απορρίψει το αίτημα του κ. Πεπόνη να απέχει από την υπόθεση αυτή, κρίνοντας ότι «ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου