Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Αμφίπολη σε 3D αναπαράσταση -Περιηγηθείτε στα άδυτα του τάφου ακριβώς όπως οι αρχαιολόγοι (Εφαρμογή)

Η φρενίτιδα με τον τάφο της Αμφίπολης οδήγησε στη δημιουργία μιας 3D αναπαράστασης και μιας απίστευτης εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να περιηγηθούν στα ενδότερα του τύμβου Καστά και να δουν ακριβώς ότι και οι αρχαιολόγοι!
Συγκεκριμένα, η ομάδα του amfipoli-news.com, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές διαστάσεις του τύμβου και όλα τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε μια 3D αναπαράσταση του τάφου και μια εφαρμογή που επιτρέπει σε όλους με τη βοήθεια του ποντικιού και του πληκτρολογίου να περιηγηθούν στο εσωτερικό του τάφου, να περάσουν την είσοδο ανάμεσα από τις σφίγγες, να περπατήσουν στο θάλαμο με τις Καρυάτιδες και να φθάσουν, προς το παρόν, μέχρι τον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, με την πόρτα με τα περίφημα μαρμάρινα θυρόφυλλα και τα καρφιά.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το έργο της Φιλικής Εταιρείας μετά από 200 Χρόνια"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το έργο της Φιλικής Εταιρείας μετά από 200 Χρόνια".
 Βιβλιοθήκη Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ν. Ορεστιάδας. 
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγικές Ανάπτυξης της Θράκης"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Στρατηγικές Ανάπτυξης της Θράκης". 
Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας. 
Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οι Κούρδοι βάζουν "φωτιά" στην Τουρκία και απειλούν με πόλεμο μέσα στην Κωνσταντινούπολη-ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΡΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Οι Κούρδοι βάζουν «φωτιά» στην Τουρκία και απειλούν πώς ο πόλεμος θα φτάσει μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Με τον τρόπο αυτό προειδοποιούν την Άγκυρα να σταματήσει τα παιχνίδια που παίζει με τους τζιχαντιστές τους οποίους εξόπλισε για να φτάσουν τώρα στα προάστια της πόλης Κομπάνι. Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Οτσαλάν μέσα από τις φυλακές, το οποίο όμως μάλλον αγνόησε η τουρκική κυβέρνηση.

Αναστολή συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις - Ενήμερη η Αθήνα και ΗΕ - Αποδέχθηκε την εισήγηση το Συμβούλιο Αρχηγών

Λευκωσία: Το Συμβούλιο Αρχηγών αποδέχθηκε την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναστολή των συναντήσεων τόσο του ιδίου όσο και του διαπραγματευτή με την τουρκοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών. Ήδη έχει ενημερωθεί η Αθήνα, η οποία στηρίζει την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ ενήμερα για την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη είναι και τα Ηνωμένα Έθνη.

Διεγράφη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες η Ραχήλ Μακρή

Τέθηκε εκτός ΚΟ με απόφαση των συναδέλφων της για το «μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό» περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής με την οποία ζητούσε τη δημόσια συγγνώμη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο και διαγραφής από το κόμμα
Την αποπομπή της Ραχήλ Μακρή από την Κοινοβουλευτική Oμάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποφάσισε «ομόφωνα» η ΚΟ του κόμματος που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φορολόγηση εταιρικών κινητών και αυτοκινήτων

Σκοπός να φορολογηθούν επιπλέον τα υψηλόβαθμα στελέχη - Δεν φορολογείται ούτε το υπερβάλλον ποσό της πάγιας εταιρικής σύνδεσης αρκεί να υπάρχει βεβαίωση του εργοδότη ότι οι κλήσεις γίνονταν για επαγγελματικούς λόγους
Διευκρινίσεις για το ποιες παροχές σε είδος θα φορολογούνται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία και ποιες όχι, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε. Μετά μάλιστα τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με αφορμή την εγκύκλιο Σαββαΐδου, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε και έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Βόλος: Τρεις νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμου

Δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας έχασαν τη ζωή τους - Πώς είναι η κατάσταση του τραυματισμένου υπολοχαγού - Τραγωδία κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου - Τι συνέβη στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών
Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί) και ένας οπλίτης θητείας. Οι δύο στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Γεώργιος Ορφανίδης, ΕΠΟΠ Λοχίας, 33 ετών και ο Αναστάσιος Μεζάλας, ΕΠΟΠ Λοχίας, 34 ετών. Μόλις 19 ετών ήταν ο άτυχος δεκανέας Φώτιος Ανδρικόπουλος, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από τα ξημερώματα πολλές περιοχές της χώρας.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν αρχικά τη δυτική Ελλάδα και σταδιακά επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα.
Από το μεσημέρι ο ουρανός «μαύρισε» και στην Αττική με ισχυρά μπουμπουνιτά και αστραπές.
Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πολύ έντονα.
Αναλυτική πρόγνωση:
Στη Θράκη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς.