Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αποκαλύφθηκε μαρμαρόστρωτη πλατεία σε υπό κατασκευή σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης - ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Υπολείμματα μιας μαρμαρόστρωτης πλατείας, περικλειόμενης από κυκλική σιγμοειδή στοά αποκάλυψε η αρχαιολογική έρευνα στις εισόδους του υπό κατασκευή σταθμού Αγίας Σοφίας, για το μετρό της Θεσσαλονίκης.
Το μνημειακό σύνολο, στη διασταύρωση της κεντρικής ρωμαϊκής λεωφόρου «Decumanus Maximus» με τον «cardo» της Αγίας Σοφίας, βρίσκεται πάνω στον άξονα δύο σημαντικών παλαιοχριστιανικών μνημείων, της Βασιλικής της Αχειροποιήτου και της επισκοπικής Βασιλικής στη θέση του ναού της Αγίας Σοφίας. Χρονολογείται στον 6ο αιώνα.

Για τους δύσπιστους του Ελληνικού Ζεόλιθου

Για τους δύσπιστους του Ελληνικού Ζεόλιθου
Του Ν. Λυγερού

Τώρα που ο Ελληνικός Ζεόλιθος είναι πλέον μια πραγματικότητα η ανταπόκριση των δύσπιστων αποτελεί ένα προβληματισμό για τους ειδικούς. Διότι τόσα χρόνια είχαμε άτομα που δεν πίστευαν ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αποκτούσε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που διαθέτει στο Βόρειο Έβρο. Υπήρξε μια τεράστια προπαγάνδα για την ανικανότητα του ελληνικού συστήματος όσον αφορά στην έκδοση αδειών τέτοιου τύπου επειδή αυτό το πέτρωμα δεν ήταν γνωστό από τους μη ειδικούς.

Η Αμφίπολη εντάσσεται στα ΕΣΠΑ Περιστέρη: Από το 2016 το μνημείο αφέθηκε στην τύχη του

Σε «περίληψη των προηγουμένων» και ανοίκειες επιστημονικού συμποσίου αντιπαραθέσεις εξελίχθηκε η πολυαναμενόμενη εισήγηση για το περιλάλητο εύρημα της Αμφίπολης, στο πλαίσιο της 30ης επετειακής επιστημονικής συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο της δεκαετία στη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Από το 2016 το μνημείο της Αμφίπολης αφέθηκε στην τύχη του. Η υγρασία έχει προχωρήσει πολύ.
Οι Καρυάτιδες άρχισαν να χάνουν τα εξαιρετικά χρώματα τους- το κυανό μετά βίας φαίνεται. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύσει το μνημείο αυτό από τη φθορά του χρόνου.

Der Spiegel: Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία κοντά σε έξοδο από την Ευρωζώνη - Στο τεύχος του Σαββάτου

Πιθανή η έξοδος της Ιταλίας - Μία έξοδος της Γαλλίας θα ωθούσε σε έξοδο και τις χώρες του Νότου - Ενδεχόμενη έξοδος της Ολλανδίας από το ευρώ δεν θα προκαλούσε οικονομική κατάρρευση, τους κραδασμούς θα μπορούσαν να απορροφήσουν οι υπόλοιπες χώρες
Στην κρίση του ευρώ με αφορμή το ενδεχόμενο ενός «κακού» σεναρίου για τη Γαλλία, την Ολλανδία ή την Ιταλία, αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο τεύχος του Σαββάτου. «Το φαινόμενο είναι παράδοξο» τονίζει. «Ενώ οικονομικά η ευρωζώνη εμφανίζεται τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλοτε από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2017 θα μπορούσε να γίνει η χρονιά διάλυσης της ευρωζώνης. Οι λόγοι αυτή την φορά δεν είναι οικονομικοί, αλλά πολιτικοί».

Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν την προσγείωση του Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ! - Στα άκρα οι σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας

Εξερράγη ο Ερντογάν: «Είστε απομεινάρια των Ναζί και φασίστες» - Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου απείλησε με κυρώσεις - Ανακοίνωση του Ρούτε έλεγε ότι εξαιτίας αυτών των απειλών για κυρώσεις ανακαλείται η διπλωματική άδεια
Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν τελικά την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV μετέδωσαν πως η Ολλανδία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί αεροπορικώς σήμερα στο Ρότερνταμ αφού του απαγορεύθηκε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων εκεί.