Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του μόνο με 70 τάλαντα και προμήθειες τριάντα ημερών. - Γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί πριν τη μεγάλη εκστρατεία...

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του μόνο με 70 τάλαντα και προμήθειες τριάντα ημερών. Γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί πριν τη μεγάλη εκστρατεία...


Μόλις ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στην Πέλλα έπρεπε να κάνει πολλά και ο χρόνος ήταν ελάχιστος.

Η άφιξη του συνοδεύτηκε από νέες εκκαθαρίσεις, αυτή τη φορά συγγενών της Κλεοπάτρας που βρίσκονταν σε υψηλότερες θέσεις: ήταν σαφές ότι δεν άφηνε τίποτα στην τύχη όσο βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο Παρμενίωνας ανακλήθηκε από τη Μικρά Ασία: ως ο καλύτερος και πιο έμπειρος στρατηγός του Φιλίππου, θα γινόταν ο δεύτερος αξιωματικός του Αλέξανδρου. Ο γέρος στρατάρχης ήταν απαραίτητος και το ήξερε. Κατόπιν, ο Αλέξανδρος συγκάλεσε συμβούλιο για να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα, η εκστρατεία εναντίον της Περσίας. Πότε θα ξεκινούσε και ποια στρατηγική θα ακολουθηθεί; Ο Αντίπατρος και ο Παρμενίωνας τον συμβούλευσαν να προχωρήσει προσεχτικά.

Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' για το φεγγάρι: Η NASA με το πρόγραμμα ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' ετοιμάζει προσελήνωση ειδικών(Βίντεο)

Βάση του προγράμματος θα έχουμε την προσελήνωση της πρώτης γυναίκας μαζί με έναν άνδρα έως το 2024. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια βιώσιμη εξερεύνηση της Σελήνης από τον άνθρωπο για πρώτη φορά στην ιστορία, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Νέο επεισόδιο με πυρά από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην περιοχή του Εβρου

Δύο περιστατικά πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού στον Εβρο.

Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε στις δέκα και είκοσι το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής

Κατέρρευσε η τουρκική λίρα – Έσπασε το φράγμα των 7 λιρών ανά δολάριο

Tα Οικονομικά Βάσανα της Τουρκίας Δίνουν στον Πούτιν Νέα Ευκαιρία να Στύψει τον Ερντογάν

Moon of Alabama, Russia Insider, 30, 4, 20
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού
Από το infognomonpolitics


Ο Υποψήφιος Σουλτάνος της Τουρκίας είπε στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να διατηρήσει την αξίας της Τουρκικής Λίρας σε επίπεδο κατώτερο των 7 λιρών στο δολάριο.

Η κεντρική τράπεζα διατάχθηκε επίσης να μην αυξήσει τα επιτόκια. Η οικονομία πρέπει να παραμείνει σε τάση ανάπτυξης.

Δεν είμαστε με τα καλά μας – ΜΚΟ στη Λέσβο έκανε ειδικό χάρτη για να διευκολύνει την εισβολή των αλλοδαπών

Αδυνατεί να το πιστέψει ανθρώπινος νους ότι υπάρχει κράτος στον κόσμο που να επιτρέπει σε ύποπτες ΜΚΟ να διευκολύνουν την παραβίαση των συνόρων του και την εισβολή αλλοδαπών στο έδαφός του.

Κι όμως, αυτό γίνεται στην Ελλάδα, όπου εκατοντάδες ΜΚΟ, υπό την προστασία και καθοδήγηση του “μεγάλου νταβατζή”, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Μετανάστες (UNHCR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και διαπράττουν ένα διεθνές έγκλημα, που είναι η επί σκοπώ δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού μιας χώρας.

ΜΙΤ-Leaks: Πώς η Τουρκία «φυτεύει» μυστικούς πράκτορες στις ελληνικές γειτονιές

Σε αποκαλύψεις για τη δράση της περίφημης ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχωρά ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποσκούρτ, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής»
Την ημέρα που ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποσκούρτ, εγκατέλειπε τον Ιούλιο του 2016 τη χώρα του για τη Σουηδία, η τουρκική Αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο του στην Άγκυρα. Η «εξορία» ήταν για εκείνον μονόδρομος, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αποφασίσει το ανελέητο κυνηγητό σε όσους εκείνος θεωρούσε «εχθρούς». Πρώτοι στη λίστα ήταν οι δημοσιογράφοι.