Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ρομά και Μπεκτασήδες έρμαια του τουρκικού προξενείου

Η παρέμβαση εκ μέρους του Πασχάλη Χριστοδούλου πρώην δήμαρχου Σουφλίου είναι η μοναδική που έγινε δημόσια με στόχο να αναδείξει, αλλά κυρίως να καταδείξει την ωμή πραγματικότητα.

«Όταν το Νοέμβριο του 2009 με δημόσια παρέμβασή μου αναφέρθηκα στην...


.... γιορτή του Κασήμ, την Πέμπτη κατά σειρά γιορτή του μπεκτασικού εορτολογίου, γνώριζα ότι είναι μια αυταπάτη η προσδοκία για επίσημη αντίδραση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και του πολιτικού προσωπικού της Θράκης.

«Το κράτος βοηθά στον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων»

«Για να κερδίσει... ψήφους»!

Την σοβαρή καταγγελία για τη μεταφορά μαθητών του ιδιωτικού μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου «Μουζαφέρ Σαλίχογλου», δημοσία δαπάνη από την ορεινή ζώνη προς την πόλη της Ξάνθης, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα...


... με τον οποίον:

Εάν η Χαμάς εκτόξευε τους πυραύλους από την Αθήνα

Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία στην οποία επιχειρείται αποτύπωση του βεληνεκούς των ρουκετών που πλήττουν το Νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πείσει την ελληνική κοινωνία για τη φύση της απειλής που αντιμετωπίζουν οι Ισραηλινοί πολίτες από τη δράση της Χαμάς από το 2005 που τα ισραηλινά στρατεύματα εγκατέλειψαν τη Λωρίδα της Γάζας.
Ρουκέτες οι οποίες είναι σύμφωνα με την ισραηλινή επιχειρηματολογία «τυφλές», δηλαδή εκτοξεύονται προς μια γενική κατεύθυνση και δεν κατευθύνονται κατά συγκεκριμένου στόχου, δηλαδή «χειρουργικό χτύπημα» που εξασφαλίζει ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η Wall

Dow12.795,96207,65 1,65%  



  Nasdaq2.916,0762,94 2,21%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Στα υψηλά ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας στην Wall Street με τον Dow να κλείνει με κέρδη άνω των 200 μονάδων και τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 2%.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσε το θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις των ηγετών του κογκρέσου για τις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» αλλά και οι ανακοινώσεις για τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ.

«Πιστεύω πως το πλαίσιο που σκιαγραφήσαμε στη σημερινή συνάντηση είναι σύμφωνο με το κάλεσμα του προέδρου για μία δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση,» δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή John Boehner μετά τη συνάντηση της Παρασκευής στο Λευκό Οίκο. Από την πλευρά της η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Βουλή Nancy Pelosi σημείωσε πως η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πως πρέπει να τεθούν τα Χριστούγεννα ως διορία για την επίτευξη συμφωνίας.

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barrack Obama ο οποίος την Κυριακή δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόγκ πως είναι βέβαιος πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» αναφέρεται στο πακέτο των μέτρων συνολικού ύψους άνω των 600 δισ. δολ. σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών που θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ από τις αρχές του 2013 εφόσον δεν μπορέσει το Κογκρέσο να καταλήξει σε συμφωνία.

Την ώρα που εδώ διαλύουν το ταχυδρομείο, στην Αγγλία επενδύουν και κάνουν προσλήψεις

Επενδύσεις 75 εκατ. στερλίνων και 1.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία στον τομέα των δεμάτων, ο οποίος κινείται ανοδικά και στηρίζει την κερδοφορία της εταιρείας. Στην Ελλάδα….. (ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται)

Περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τα βρετανικά ταχυδρομεία (Royal Mail), επενδύοντας 75 εκατ. στερλίνες, με στόχο να επεκτείνουν τις υφιστάμενες υπηρεσίες δεμάτων τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πώς θα γίνει η παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η Ιανουαρίου

Μέτρα- «οδοστρωτήρα» για αναπήρους, υπαλλήλους της Βουλής και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα περιέχει μεταξύ άλλων η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, τα οποία και θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του αύριο στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθορίζεται πώς θα γίνει η παρακράτηση στα ειδικά μισθολόγια, που θα διενεργείται μέχρι το τέλος του 2013 και δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι πρόλαβαν και βγήκαν στη σύνταξη μετά τον Αύγουστο.

Νέες απαιτήσεις της Τρόικας στο παρά πέντε του Εurogroup Ανοικτό το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων

Με σοκ της τελευταίας στιγμής μπορεί να παρομοιασθεί η νέα, εξωφρενική και ως προς το… εύρος της, αλλά και ως προς το χρόνο υποβολής της, απαίτηση της Τρόικας.

Καθώς, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης του Εurogroup οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φέρονται να ζήτησαν μέσω e-mail την απομάκρυνση-απόλυση περί των 22.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013-14!

Reuters:Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ  προς την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, όμως σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου, εφόσον η χώρα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με ανώτατους Ευρωπαίους  αξιωματούχους, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στους ευρωπαϊκούς κύκλους, το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει στην εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και αύριο αναμένεται να ανάψει και επισήμως το πράσινο φως.

Αναστολή πλειστηριασμών για χρέη σε τράπεζες έως τέλος του 2013...Εξαιρούνται τα καταναλωτικά χωρίς υποθήκη

Από τις συμπληγάδες της Τρόικας που θα έχει τον τελικό λόγο, θα περάσει η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση νοικοκυριών που δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε σε σύσκεψη σήμερα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να επιφέρει, ώστε να μην πληρώνει ένας χαμηλόμισθος δανειολήπτης που έχει πρόβλημα, περισσότερα από 30% του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος.

Συντονιστική επιτροπή αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Σε ξεχωριστές συναντήσεις, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είδε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, εν όψει του Eurogroup της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν τη σύσταση συντονιστικής κυβερνητικής επιτροπής.

Η επιτροπή έρχεται μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ -επιβεβαιώνοντας το protothema.gr- θα συσταθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και θα έχει τις εξής αρμοδιότητες:

WSJ: Η ύφεση γυρνά πίσω μια γενιά τους Ελληνες

Στην ύφεση που οδηγεί στην απελπισία τους Έλληνες και απειλεί να εξαλείψει την πρόοδο μιας ολόκληρης γενιάς, επικεντρώνεται η Wall Street Journal, έχοντας κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της, την ιστορία ενός 54χρονου Έλληνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο χωριό του για να τα βγάλει πέρα και σκέφτεται ακόμη και να μεταναστεύσει για να επιβιώσει.
Πρωταγωνιστής του βίντεο που συνοδεύει το θέμα είναι ο Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος, ένας 54χρονος που εδώ και δυο χρόνια, αφότου απολύθηκε, δεν κατόρθωσε να βρει κάποια δουλειά και αναγκάστηκε να αφήσει την σύζυγό του στην Αθήνα και να επιστρέψει στο χωριό, όπου ζει στο πατρικό του, με την 81χρονη μητέρα του.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Δωρεάν λιμουζίνες για τους πρώην προέδρους

Δωρεάν λιμουζίνες για τους πρώην προέδρους
Ευχές να είναι «καλορίζικο» και «καλοτάξιδο» δεχόταν πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος για το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο (με μόλις 5 χιλιόμετρα στο καντράν) που του παραχώρησε η Βουλή για τις μετακινήσεις του, ένα πολυτελές VOLVO S60, από εκείνα που έχει αποκτήσει το Κοινοβούλιο με τη μέθοδο του leasing και δεν αποδέχθηκαν περίπου 30 βουλευτές.
Αυτό που, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται βάσει εθιμικού δικαίου και σχέσεων... ευγενείας του νυν προέδρου της Βουλής προς τους προκατόχους του, αλλά και μια σειρά άλλων σημαντικών προνομίων, όπως η λειτουργία γραφείου εντός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής

Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!

Τα λέει όλα σε μία επιστολή – καταπέλτη...
Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννης Πενταγιώτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.
Διαβάστε την επιστολή του:
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Ενέργεια, κινήσεις και κυπριακές εκλογές

Του Ν.Λυγερού

Όταν ξέρουμε ότι ο Σ. Κασσίνης ήταν και στις τρεις διαπραγματεύσεις της Κύπρου το 2003, το 2007, και το 2010 διαδοχικά με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ και πόσο η Κύπρος χρωστά σε αυτόν τον άνθρωπο και αγωνιστή για το μέλλον της, φαίνεται αδιανόητο κάποιος που τον κατηγόρησε άδικα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ασχετοσύνη του περί του θέματος των υδρογονανθράκων, να θέλει τώρα να είναι και υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου, την ώρα που η τελευταία διαπραγματεύεται την τελική φάση του δευτέρου γύρου παραχώρησης.

Σοκ στη Λέσβο! Αυτοκτόνησε γυναίκα μπροστά σε δεκάδες περαστικούς!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Λέσβο και όχι μόνο η τραγική είδηση ότι μία γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες έγιναν δεκάδες πολίτες που πέρναγαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Μία 37χρονη γυναίκα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι.

Αυστηρή εποπτεία σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και Δήμους

Αυστηρή εποπτεία σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και Δήμους
Τι περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Ρήτρα επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τη "χρυσή τομή" με τους δανειστές προκειμένου στο αυριανό Eurogroup να ανάψει το ρπασινο φως για την εκταμίευση της πολυπόθητής δόσης.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία ότι τελικά θα βγει "λευκός καπνός" από τις Βρυξέλλες, καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν να βρεθεί λύση, έστω και προσωρινή.

Φέκτερ: Όχι σε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Αρνητική στο ενδεχόμενο να δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κ. Μαρία Φέκτερ.
Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα, να μην περιμένει επιπλέον βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ούτε να περιμένει ότι οι διεθνείς δανειστές της θα δεχθούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει επιπλέον χρήματα από εμάς ούτε και "κούρεμα" του δημόσιου χρέους»,

Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!

Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!
Τώρα θέλουν να εντάξουν στη συνταγογράφηση με δραστική και τα φάρμακα για τα πιο ευαίσθητα τμήματα του ελληνικού λαού

Θα πεθάνουν άνθρωποι. Δεν είναι σχήμα λόγου. Θα πεθάνουν, πρώτα-πρώτα, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Κι αυτό δε θα συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Θα πεθάνουν άμεσα. Τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι θάνατοι αυτοί, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών μας, θα έχουν υπογραφή. Μια λέξη: τρόικα. Κάθε μέρα που περνά, οι δανειστές μας αποδεικνύουν ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν εκατομμύρια.

Ως «εξολοθρευτής» επέστρεψε στην Κύπρο η Τρόικα

Επιπλέον μέτρα, ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ, ζητάει η Τρόικα στο επί τα χείρω αναθεωρημένο κείμενο προτάσεων που κατέθεσε στην κυπριακή κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η Τρόικα ζητά από τη Λευκωσία να λάβει στη διάρκεια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μέτρα εξοικονόμησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, αντί των 975 εκ. που ζητούσε το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κύπρου, η Τρόικα θέτει επίσης θέμα 13ου μισθού από το 2013, αφού για το 2012 δεν διαφαίνεται υπογραφή του μνημονίου.

Μία ολόκληρη παράνομη πόλη στα παράλια της Ηλείας!

«Θέλετε να μάθετε για ποιον λόγο ο Τόμσεν είναι τόσο επιθετικός και ανυποχώρητος με την Ελλάδα; Πηγαίνετε στην Σπιάτζα και στο Επιτάλειο Ηλείας». Με αυτή τη φράση υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που διαπραγματεύεται με την τρόικα εξήγησε την τόσο σκληρή και αδιαπραγμάτευτη στάση του Δανού εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Πρόκειται για την άγνωστη ιστορία μιας ολόκληρης πόλης αυθαιρέτων, σε μια περιοχή την οποία οικειοποιήθηκαν καταπατητές και που σήμερα φτάνει να αριθμεί περισσότερες από 9.000 καταπατήσεις, σε συνολική έκταση 20.000 στρεμμάτων στον παραλιακό δρόμο Ζαχάρως - Κατάκολου.

Στις 15 Ιανουαρίου έρχονται οι επίτροποι στις τράπεζες

Στις 15 Ιανουαρίου θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι επίτροποι της ΕΕ στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι θα επιλεγούν αλλοδαποί οι οποίοι θα αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο. Η τρόικα επιθυμεί να είναι πρόσωπα που θα έχουν τα αδιαμφισβήτητα προσόντα (εμπειρία, προϋπηρεσία σε κρίσιμες θέσεις κλπ) αλλά δεν θα διαθέτουν δεσμούς ή διαύλους επικοινωνίας με τα ελληνικά πράγματα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο ρόλος του επιτρόπου θα ανατεθεί σε ελεγκτικές εταιρίες του εξωτερικού οι οποίες με τη σειρά τους θα ορίσουν το πρόσωπο που θα ασκεί τα καθήκοντα του επιτρόπου.

Άρχισε ο «χορός» των καταλήψεων


Με καταλήψεις σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και δημαρχεία κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των  εργαζομένων στους δήμους της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα, ημέρα που λήγει η προθεσμία για την αποστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των καταλόγων με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα. 

Παρά το χθεσινό «μήνυμα» Μανιτάκη οι γενικευμένες αντιδράσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ φαίνεται να μην έχουν τέλος. 

Λίγες ώρες έμειναν για τη «μονομαχία» Λαγκάρντ - Σόιμπλε

Η έννοια της κρισιμότητας έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος που κινδυνεύει να χάσει την πραγματική της διάστασης. Ομως η αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην οποία θα είναι παρούσα και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είναι πραγματικά κρίσιμη.

Κι αυτό, όχι μόνο επειδή η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης από την οποία αναμένεται να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία.

Αλλαγές στο παρά πέντε στο ασφαλιστικό

Πλήθος ερμηνευτικών εγκυκλίων αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, θα υπάρξουν αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις από 31 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

Έγγραφο-φωτιά για 8 πολιτικούς

Οκτώ πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την τελευταία δεκαετία στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στη Βουλή. Υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, σχεδόν στο σύνολό τους, χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων που καθόρισαν την πορεία της χώρας. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται πλέον να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν ως εκ της θέσεώς τους, εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.

Με καθεστώς Δημοσίου οι συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τη δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εντάσσονται στο καθεστώς συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων.

Αλ. Τσίπρας: Η βουλή «εξορίζεται»-Θα κυβερνούν οι τροϊκανοί

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία που θα ψηφιστούν στη βουλή, διότι η βουλή ‘ εξορίζεται ‘ από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σαν αυτές που αποφασίστηκαν χθες, θα κυβερνούν ερήμην των συσχετισμών και των διαδικασιών στο ελληνικό κοινοβουλίου».

Έρογλου: «Μόνο να παίρνουν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συνεχίζει να δέχεται μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από την Τουρκία που έρχονται για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι ο κόσμος φέτος ήταν ενθουσιασμένους από τους εορτασμούς που αποδεικνύει ότι είναι υπερήφανοι για το "κράτος" τους και αναζητούν μια συμφωνία για το Κυπριακό με την οποία να ζουν σε ασφάλεια, ελεύθερα και ανθρώπινα.

Στα χέρια Χριστόφια η τύχη του μνημονίου

Ξεκαθάρισμα του τοπίου από τον ίδιο τον πρόεδρο Χριστόφια αναμένουν οι τροϊκανοί προκείμενου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς διαπιστώνουν ότι οι συζητήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί και εκείνο που απομένει είναι οι πολιτικές αποφάσεις. Την ίδια θέση φαίνεται να ασπάζονται και πηγές του υπουργείου Οικονομικών που σημείωναν χθες ότι σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαβουλεύσεις «έχουν καταλήξει», προσθέτοντας ότι «η τρόικα έχει κατασταλάξει στις προτάσεις της οι οποίες δεν είναι μακριά από αυτές που έδωσε η Λευκωσία. Εκείνο που απομένει είναι πολιτικές αποφάσεις».

Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο προτίθενται να στείλουν Γερμανία και Ολλανδία

Η Ολλανδία και η Γερμανία ενδέχεται να στείλουν πυραύλους Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο ώστε να ενισχυθούν τα σύνορα της -συμμαχικής στο ΝΑΤΟ- Τουρκίας ενώπιον του συριακού εμφυλίου, σύμφωνα με δηλώσεις της Ολλανδής υπουργού Άμυνας που επικαλείται το ολλανδικό πρακτορείο ANP. Τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τομάς ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε, προσερχόμενος στο συμβούλιο ΥΠΕΞ και υπουργών Άμυνας των «27» στις Βρυξέλλες, ότι το Βερολίνο περιμένει τουρκικό αίτημα στο ΝΑΤΟ για ανάπτυξη Patriot στη μεθόριο με τη Συρία. «Εάν ένας σύμμαχός μας ζητήσει τέτοιο μέτρο, είναι σαφές ότι θα το αντιμετώπισουμε με ανοικτό τρόπο και αλληλεγγύη» είπε ο υπουργός.

Εκεχειρία στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ ενώ οι επιδρομές συνεχίζονται

Κάιρο:  Στο Κάιρο αναμένεται ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν ΓΚι-Μουν με διακηρυγμένο στόχο να προωθήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, οι οποίες έχουν μπει υπό την άτυπη αιγίδα της Αιγύπτου. Παράλληλα, μετά το αιματηρό 24ωρο της Κυριακής, οι ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα αλλά και οι ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζονται, με τοπικούς αξιωματούχους στη Γάζα να μιλούν για νέα χτυπήματα από τα ξημερώματα της Δευτέρας που έχουν πλήξει αμάχους.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο καταγράφει στην πρώτη συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό χρηματιστήριο, έχοντας ως σύμμαχό τους τραπεζικούς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:00, βρισκόταν στις 127,96 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 4,97%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 557.134,71 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 4,65%, παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 49,08 μονάδες.

Πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το "βλέμμα" στο Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Την αντίσταση των 800 μονάδων επιχειρεί να κάμψει τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενισχυμένος σε ποσοστό έως και άνω του 2,5%, με "συγκρατημένο" τζίρο και με ώθηση από την ανοδική κίνηση στις τράπεζες και το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε μη τραπεζικούς τίτλους του FTSE20.

Η ελληνική αγορά διατηρεί το ενδιαφέρον της επικεντρωμένο στον εγχώριο... αγώνα δρόμου προκειμένου η ελληνική πλευρά να προσέλθει στο αυριανό Eurogroup χωρίς εκκρεμότητες, αλλά και στις συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.