Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Κύπρος:Τι θα αναφέρει η απάντηση του ΠτΔ στην πρόταση Ακιντζί

Έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για την ετοιμασία της επιστολής που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα αποστείλει στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και στους άλλους αποδέκτες της πρότασης του κ. Ακιντζί για το θέμα των υδρογονανθράκων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.

Σημείωσε πως στόχος είναι με την απάντηση του Προέδρου να δοθεί το μήνυμα πως δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες, που επαναβεβαιώθηκε και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τελείωσε το F-35 από την Τουρκία ο Ν.Τραμπ: «Δεν θα το δώσουμε - Φεύγουν από το πρόγραμμα»

Τέλος έβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, μέσω συμπαραγωγής όσο και στην πώλησή του, τουλάχιστον για τώρα.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουλήσουν πλέον το μαχητικό αυτό στην Τουρκία καθώς η χώρα αυτή επέλεξε το S-400.
«Αυτό που λέμε στην Τουρκία είναι ότι δεν πρόκειται να της πουλήσουμε τα μαχητικά αυτά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό

Πράσινο φως άναψε σήμερα (16/7) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής.
Με δύο αποφάσεις της (1305 και 1306/2019) η Ολομέλεια απέρριψε όλες τις αιτήσεις ακύρωσης που «μπλόκαραν» τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν, στο λεγόμενο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, ύψους 6 δις. ευρώ από επενδυτικό σχήμα υπό την εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση.


Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 550 κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού (Κάτω και Άνω Ελληνικό,

Κομισιόν: Εξελέγη πρόεδρος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Ποια είναι η Γερμανίδα πολιτικός που ήταν πάντα αυστηρή με την Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόψε τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά.
Η Γερμανίδα πολιτικός χρειαζόταν 374 ψήφους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος.
Είκοσι δύο ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ποια είναι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Γεννήθηκε το 1958 στις Βρυξέλλες, με τον πατέρα της, Ερνστ Άλμπρεχτ, να υπηρετεί ως επικεφαλής

Διατροφή και ασκήσεις για πρησμένα και βαριά πόδια

Της Θάλειας Γούτου, αισθητικός, κοσμετολόγος,  
Από το medlabnews.gr

Ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, τα πόδια μας μπορεί να είναι πρησμένα και βαριά και αυτό συμβαίνει γιατί διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών, τα οποία «λιμνάζουν» και προκαλούν το πρήξιμο.

H ακινησία, η ορθοστασία, η ζέστη, αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως λ.χ. η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί επίσης να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια σας.

Από την ΑΟΖ στην ανάπτυξη - Σιγά σιγά η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι

Από την ΑΟΖ στην ανάπτυξη
Του Νίκου Λυγερού

Επειδή τώρα σταμάτησαν τα ιδεολογικά εμπόδια της καθυστέρησης μπορούμε και πάλι να προχωρήσουμε δυναμικά το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ αλλά και των οριοθετήσεών της με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Με τις συμβάσεις που έχουμε κάνει στα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10 αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης χάρη στις οποίες αγγίζουμε και τη μέση γραμμή, είναι απαράδεκτο να καθυστερήσουμε ακόμα περισσότερο την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ αλλά και τη θέσπισή της.

Η ομορφιά στις Οινούσσες - Θαλάσσια ομορφιά στις Οινούσσες(Bίντεο)

Η ομορφιά στις Οινούσσες
Του Νίκου Λυγερού

Η ομορφιά στις Οινούσσες προέρχεται από τη θάλασσα. Έτσι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους συνειδητοποιούν τη δημιουργικότητα του ναυτικού. Έχουμε ένα σύμπλεγμα νήσων που αναπτύχθηκαν λόγω απουσίας δεδομένων για την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Οι κάτοικοι των Οινουσσών έχουν το παράδειγμα από τα Καρδάμυλα σε σχέση με τη ναυτοσύνη και κατάλαβαν ότι