Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΙΜΒΡΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΑΣΕ- IMBROS: THE ISLAND THAT GREECE FORGOT

Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης, η Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε ένα τηλεγράφημα στην τοπική κυβέρνηση:

"...Η Κυβέρνησις είναι αποφασισμένη να προστατεύση δια παντός μέσου τους κατοίκους εν περιπτώσει καταπιέσεων ή διωγμών από των Τούρκων. Κατόπιν της υπό των Τούρκων εφαρμογής των διατάξεων του 14ου άρθρου δυνατόν η Κυβέρνησις να εφεσιβάλη αυτό ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών....
"Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από αυτό το τηλεγράφημα, και βάσει των γεγονόντων που ακολούθησαν, αποδείχθηκε ότι η Μητέρα Ελλάδα όχι μόνο δεν τίμησε την υπογραφή της και δεν προστάτευσε τους 'Ελληνες κατοίκους της 'Ιμβρου και της Τενέδου, αλλά, αντίθετα, τους εγκατέλειψε στην τραγική τους μοίρα...

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Ένατος Άθλος – Η ζώνη της Ιππολύτης

Ο ΕΝΑΤΟΣ Άθλος του Ηρακλή ήταν να φέρει για την κόρη του Ευρυσθέα Αδμήτη τη χρυσή ζώνη του Άρη πού φορούσε η βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη.

Με πλήθος εθελοντές, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ιόλαος, ο αιγινήτης Τελαμών, ο Πηλεύς από την Ιωλκό και κατά μερικούς, ο αθηναίος Θησεύς, μπάρκαρε ο Ηρακλής με εννέα πλοία, όπως ισχυρίζονται, κατευθυνόμενός στον ποταμό Θερμώδον­τα (1).

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις που συγκλόνισαν τον κόσμο

Όταν η σκαπάνη φέρνει στο φως αριστουργήματα που αναιρούν όλα όσα ξέραμε για το παρελθόν! Με την οικουμένη να παρακολουθεί πια με αμείωτο ενδιαφέρον την ανασκαφή στην Αμφίπολη, περιμένοντας υπομονετικά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού ενοίκου, η αρχαιολογία έχει και πάλι την τιμητική της.

Και πολύ καλά κάνει δηλαδή, καθώς είναι μια άκρως εντυπωσιακή επιστήμη, με τους θησαυρούς που φέρνει στο φως να λύνουν μυστήρια χιλιετιών και να μας κάνουν να αναιρούμε συχνά όλα όσα πιστεύαμε για το παρελθόν της ανθρωπότητας.

Βαρέα μέταλλα, Αυτισμός και Ζεόλιθος

Του Ν. Λυγερού

Οι πιο πρόσφατες μελέτες στον τομέα του αυτισμού αποδεικνύουν το γεγονός ότι το ποσοστό του αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με την πιθανότητα ύπαρξης της ασθένειας στον πληθυσμό. Σε επίπεδο τοξικολογίας είναι εντυπωσιακό το πόσο μερικές ουσίες επηρεάζουν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν εξετάσουμε αρχικά τα δεδομένα που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βλέπουμε ότι όσο αφορά στο αυτιστικό φάσμα, είχαμε το 1975, ένα παιδί στα 5000 που είχε την ασθένεια, ένα στα 2500 το 1985, στη συνέχεια ένα στα 500 το 1995 και μετά με διαδοχικά ποσοστά 1/250, 1/166, 1/150, 1/110, 1/88 και φτάνουμε το 2014 στο ποσοστό 1/68.

Στρατηγική Διασύνδεση στα Δωδεκάνησα

Του Ν. Λυγερού

Με την ύπαρξη του EuroAsia Interconnector το τοπίο της συνδεσμολογίας αλλάζει ριζικά στα Δωδεκάνησα και μάλιστα σε επίπεδο στρατηγικό. Το ηλεκτρικό καλώδιο που θα συνδέσει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, θα μετατρέψει επί του πρακτέου το νησί της Κρήτης όχι μόνο σε κομβικό σημείο, αλλά και σε πεδίο δράσης όσο αφορά στα Δωδεκάνησα. Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι σκέφτονται να βάλουν παντού στα νησιά μονάδες παραγωγής που χρησιμοποιούν ναυτιλιακό πετρέλαιο για να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να εξετάσουν και τα προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΙ είναι οι Λόγοι για τους οποίους τα Σκόπια ΔΕΝ δικαιούνται τον όρο “Μακεδονία” (Αξίζει να το διαβάσετε)

Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ιστορικά ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδόνας» για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί
να γίνει αποδεκτός, δεν μας ξενίζει ιδιαίτερα γιατί ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων, από τις ΗΠΑ, με το Ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές του επί του θέματος.

Όλα τα απόρρητα φιλμ για την Σελήνη σε ένα Βίντεο

H ιστοσελίδα του UFOs & Aliens Truth Greek community, μέσα από ένα ακόμα αποκαλυπτικό βίντεο του καναλιού της στο You Tube, συνέλεξε και παρουσιάζει στους λάτρεις του μυστηρίου, όλα τα απόρρητα φιλμ με κτίσματα, διαστημόπλοια, αλλά και αρχαίες εξωγήινες βάσεις στη Σελήνη.

Ένα βίντεο με σπάνιο υλικό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στο διαδίκτυο και δεν πρέπει να χάσετε

Η εξέλιξη της αστρονομίας: Εννιά διαστημικοί χάρτες ανάμεσα στους αιώνες


Ο ουρανός, μαζί με τις φωτεινές ενδείξεις που φιλοξενεί, αποτελούσε αντικείμενο μελέτης εδώ και αρκετές χιλιετίες. Ανα καιρούς αρκετοί επιστήμονες επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν το... απέραντο σύμπαν, ή έστω ένα μέρος του.

Τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες των επιστημόνων ήταν ανεπιτυχείς, κυρίως επειδή η επιστήμη δεν είχε εξελιχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Οσο περνούσαν τα χρόνια όμως, τόσο μειώνονταν οι ανακρίβειες στα έργα των επίδοξων επιστημόνων. Οι εννιά διαστημικοί χάρτες, δημιουργημένοι ανάμεσα στους αιώνες, αποτελούν ένα δείγμα της εξέλιξης της αστρονομίας.

ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ;

Ο μύθος λέει πως οι καλικάντζαροι είναι μικρόσωμοι, τριχωτοί, αποκρουστικοί, κοκκαλιάρηδες, με πολύ μακριά χέρια, έχουν ουρά και είναι μαυριδεροί.
Ζουν στα έγκατα της γης και με μεγάλα πριόνια ή μπαλτάδες πασχίζουν να κόψουν τον μεγάλο ξύλινο στύλο που κρατά τη γη στη θέση της. Ο στύλος όμως είναι πολύ μεγάλος και παχύς. Γι΄αυτό χρειάζεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια για να μπορέσει να κοπεί.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι καλικάντζαροι είναι πολύ κοντά στον στόχο τους και το στήριγμα της γης είναι πια ετοιμόρροπο. Γι΄αυτό είναι πολύ χαρούμενοι που τα κατάφεραν κι ανεβαίνουν πάνω στη γη για να ειρωνευτούν, να τυραννήσουν και να σκανδαλίσουν τους ανθρώπους διότι πιστεύουν πως η γη πολύ σύντομα θα πέσει στο κεφάλι τους.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ;


Το θρυλικό σπαθί στον βράχο, το Εξκάλιμπερ, που συχνά συνδέεται με τον θρύλο του βασιλιά Αρθούρο, υπάρχει! Όχι στο Άβαλον, αλλά στην Ιταλία. Βρίσκεται στο εκκλησάκι Montesiepi, κοντά στο αβαείο Saint Galgano στην πόλη Chiusdino της Τοσκάνης.
Ο Galgano Guidotti γεννήθηκε το 1148 κοντά στο Chiusdino. Στα νιάτα του ήταν γενναίος ιππότης. Το 1180 ο Galgano αποφάσισε να ακολουθήσει τα λόγια του Ιησού και αποσύρθηκε σαν ερημίτης κοντά στη γενέτηρά του.
Ο ίδιος φέρεται να κάρφωσε το σπαθί του πάνω σε ένα βράχο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως σταυρό για τις προσευχές του. Ένα χρόνο αργότερα ο Galgano πέθανε και το 1185 ο Πάπας Λούκιος ο Γ' τον ανακήρυξε άγιο.

Ουγγαρία Vs ΗΠΑ: Oταν δεν μετρά το μέγεθος αλλά η ψυχή - Διάβημα Βουδαπέστης στην Ουάσιγκτον!-ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ...

"Στο κόκκινο" βρίσκονται οι σχέσεις Ουγγαρίας και ΗΠΑ, με την μικρή Ουγγαρία να ορθώνει το ανάστημά της στην υπερδύναμη όταν ο ημίτρελος γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν αποκάλεσε τον Βίκτορ Όρμπαν «νέο-φασίστα δικτάτορα» και τον τελευταίο να απαντά ότι "Η εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ" και ότι "Δεν θα γίνει αντιβασιλέας της Ουγγαρίας διορισμένος από κάποιο ξένο κράτος"!

Η Αλβανία ψάχνει πετρέλαιο βόρεια της Κέρκυρας!

Οι Αλβανοί ξεκινούν έρευνες βορείως της Κέρκυρας σε περιοχή η οποία ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων.
 
Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν επικύρωσαν την συμφωνία για την διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών που είχαν υπογράψει Ελλάδα-Αλβανία το 2009 και ακύρωσε το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
 

Ένα εκατομμύριο οι άστεγοι στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Χόγκπιτ

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς στην περιοχή αυτή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχία και εκκλησίες στις Φιλιππίνες εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος του τυφώνα Χαγκοπίτ που «χτύπησε» τις κεντρικές περιοχές, με ανέμους που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και στύλων του ηλεκτρικού ρεύματος.