Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Προεδρικές: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στον 2ο γύρο – Εκτός ο Αβέρωφ

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν κανονικά στις 18:00 το απόγευμα.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 730 Τουρκοκύπριοι.

Επιπλέον, 240 εγκλωβισμένοι έχουν δικαίωμα ψήφου, με 47 εξ΄ αυτών να κατανέμονται στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας και 193 στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου.

Μ. Βαξεβανόπουλος: «Βρήκαμε αντικείμενα αρχαίων Ελλήνων θαμμένα στην έρημο της Αιγύπτου»

Ηφαιστειακά πετρώματα. Η σχισμή αποτελείται κυρίως από το ορυκτό χαλαζίας, όπου μέσα στον χαλαζία υπάρχουν πολύ μικρά ψήγματα χρυσού.

Σε σημαντικές ανακαλύψεις με ελληνικό… άρωμα, αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον προχώρησε ο Βολιώτης διδάκτορας Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Λυών, στη Γαλλία, Μάρκος Βαξεβανόπουλος. Μαζί με μία διεθνή ομάδα επιστημόνων βρέθηκαν στην Αίγυπτο όπου ερεύνησαν αρχαία μεταλλεία και μάλιστα τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας συνδέονται με την αρχαία Ελλάδα και την εποχή του Μακεδονικού Βασιλείου. Ο κ. Βαξεβανόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την αποστολή στην Αίγυπτο, τις ανασκαφές αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Η τραγωδία του C-130 με τους 63 νεκρούς στο όρος Όθρυς – Σαν σήμερα το 1991

Σαν σήμερα το 1991  έγινε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Ένα C-130 συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του.

Το 1991 έγινε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που έχουν συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 63 επιβαίνοντες (πλήρωμα και επιβάτες).

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1991 το C-130 με αριθμό 748, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω Αγχιάλου, όπου θα έκανε στάση για να παραλάβει κι άλλα άτομα.

Πολλά ανοικτά μέτωπα για το νέο Πρόεδρο: Το Κυπριακό, μια αιφνιδιαστική κίνηση Ερντογάν και η Αμμόχωστος

File Photo: Πόντιουμ της Κυπριακής Δημοκρατίας Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με πολλά ανοικτά μέτωπα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μέτωπα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως και να διαχειριστεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που προκύπτουν. Τόσο στο Κυπριακό, σε σχέση με τις τουρκικές κινήσεις, όσο και το μεταναστευτικό αλλά και το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει εξελίξεων που αναμένονται. Στο κάδρο και η οικονομία, η κρίση η οποία προκαλείται από την ακρίβεια και το μεταναστευτικό.

Τα μαθήματα Ερντογάν και η ανεπίδεκτη Ελλάδα

Φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας για την ΑΟΖ (2009) που δεν εφαρμόστηκε ποτέ

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη

    Η πολιτική τάξη της Ελλάδας, για την ακρίβεια (αλλά δεν είναι άμοιρος  και ο λαός), που δεν εννοεί να πάρει κανένα μάθημα απ’ όσα μας προσφέρει αφειδώς ο Ερντογάν, με τελευταίο την προκλητική  άρνησή του να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία με την Φινλανδία, απαιτώντας  απ’ τις δύο, αναπτυγμένες και πλούσιες, χώρες να αποδεχθούν τους εξευτελιστικούς του όρους, ενώ με την άρνησή του προσδοκά και οφέλη από την σύγκρουση του με τις ΗΠΑ, την ΕΕ δεν την υπολογίζει, αιτιολογημένως.

Το μοντέλο των Aland Islands, οι πύλες των δύο κρατών και τα βαρίδια του νέου Προέδρου…

Γιάννος Χαραλαμπίδης  

Οι Τούρκοι συνδέουν την Κύπρο και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Τι επιχείρημα προβάλλουν οι Ρώσοι για να σταματήσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ, πώς οικοδομούν συμμαχία με τον Ερντογάν και πώς το τ/κ συνιστών κράτος γίνεται πέμπτη φάλαγγα της Άγκυρας στην ΕΕ

Η Ρωσία θέτει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των Aland Islands (Νήσοι Ώλαντ ή Αλαντ) με αφορμή τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Μια θέση την οποία υιοθετεί και η Τουρκία, καθότι την συνδέει με το Αιγαίο. Τι λέει η Άγκυρα; Όπως υπάρχει η Συμφωνία

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα με διάθεση προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, τρία ειδικά τμήματα «Δευκαλίων» βρίσκονται σε ετοιμότητα εντός στρατοπέδων, ενώ σε ετοιμότητα διάθεσης είναι 5 μίνι λεωφορεία για μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων, καθώς και 5 μηχανήματα έργου (2 ισοπεδωτές γαιών, έναν προωθητή γαιών και 2 φορτωτές γαιών.

Επιπλέον, 4 οχήματα 4Χ4 με προσωπικό είναι σε ετοιμότητα σε σημεία βάσης σε Βαρυμπόμπη, Βίλια,

Παρελήφθησαν 4 Marder – Αναμένονται 400 επιπλέον M1117

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 27 Ιανουαρίου κατέφθασαν στην Ελλάδα τα 4 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder 1A3 που είχαν αναχωρήσει από την Γερμανία στις 23 του μηνός, όπως είχε γράψει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ανεβάζοντας τον αριθμό των παραληφθέντων σε 18. Δύο ακόμη ΤΟΜΑ, αναμένεται να αφιχθούν σε μερικές ημέρες στο 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού.

Στο μεταξύ, σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς έχει ενταχθεί σε υπηρεσία το Τεθωρακισμένο Τροχοφόρο Όχημα Αναγνώρισης M1117, που παραχωρείται από τα αμερικανικά αποθέματα. Στις 27 Ιανουαρίου, μιλώντας στην Βουλή, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται η παράδοση άλλων 400 οχημάτων του τύπου.

Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε

Διονύσης Αντωνέλλος 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία από το 1931 έως το 1974 δέχονταν τα δέκα μίλια εναέριου χώρου.

Ένα από τα προβλήματα της τουρκικής επιθετικότητας είναι οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, η διαμάχη «για τον εναέριο χώρο, που ήρθε στην ημερήσια διάταξη μετά το 1964 με την ένταση στην Κύπρο».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι παρά «τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα έχει καθορίσει όριο εναέριου χώρου τα 10 μίλια».

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο ναυπηγείο των Belh@rra: Τι σημαίνει αυτό για το παγωμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Στόλου;

 Τα ναυπηγεία στη Λοριάν της Γαλλίας όπου χτίζονται οι ελληνικές Belh@rra Πηγή εικόνας: Naval Group 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Η προσπάθεια ενίσχυσης του στόλου παραμένει στα χαρτιά ή αν γίνεται αυτή προχωρά με ιδιαίτερα βραδυκίνητους ρυθμούς γεγονός που σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια αλλαγή που θα φέρει 12 μάχιμες φρεγάτες και 6 νέες κορβέτες, δηλαδή ότι γράφει η αναθεωρημένη Δομή Δυνάμεων. Ο στόλος είναι ιδιαίτερα «κουρασμένος» και μια επανάληψη του 2020 διόλου απίθανη.

Στο Πολεμικό Ναυτικό επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που απαιτηθεί νέα ανάπτυξη του στόλου αυτή θα γίνει, με οποιοδήποτε κόστος κι ό,τι αυτό σημαίνει.

Τούρκος ναύαρχος: Προβληματικό το Anadolu, δεν μπορούμε να το συντηρούμε

Τούρκος ναύαρχος δίνει απάντηση στη “φιγούρα” Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία στους πεινασμένους υπηκόους του, ως υπερδύναμη. Εξ ου και τα “φαραωνικά”, έργα του, ένα εκ των οποίων είναι και διαφημιζόμενο ως “αεροπλανοφόρο” Anadolu.

Στην πραγματικότητα το Anadolu έχει όλες τις προοπτικές για να καταστεί “τεχνητός” ύφαλος στο Αιγαίο. Ιδού λοιπόν τι λέει ο ναύαρχος, τον οποίον η ερντογανική πλευρά σπεύδει να τον παρουσιάσει ως προσωποποίηση του κακού…

Επανέρχονται οι Arrowhead για το Πολεμικό Ναυτικό; Τη Τρίτη η διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου

«Έχουμε μια ιστορική αμυντική σχέση με την Ελλάδα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου ‘Αμυνας με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού ‘Αμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Βρετανό ομόλογο του Μπεν Γουάλας στη ναυτική βάση του Πόρστμουθ στην νότια Αγγλία για να υπογράψουν μια Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement). Στόχος μας είναι «να ενισχύσουμε την ήδη στενή μας

Η Τουρκία «κάνει παιχνίδι», αλλά τη μπάλα την έχουν οι ΗΠΑ

 Χρήστος Γιαννούλης

Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο «φρενάρουν» από την πιθανή ματαίωση του ταξιδιού του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών στην Τουρκία, που επισήμως έγινε γνωστό ότι θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, η προκλητικότητα της Άγκυρας θα αυξάνεται, αυξάνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο ενός ατυχήματος με την Ελλάδα. Καθημερινά, πλέον, τα περιστατικά στο Αιγαίο αλλά και πάνω από το Αρχιπέλαγος αυξάνονται, ενώ οι πρακτικές που απεργάζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Οι κουκουλωμένοι της NOVARTIS…

  Άννα Παναγιωταρέα 

Τη νύχτα της 4ης Φεβρουαρίου 2018, ο Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός επί της Δικαιοσύνης, με τομέα ευθύνης την πάταξη της διαφθοράς, μόλις εξελθών εκ Μαξίμου και ιστάμενος επί του πεζοδρομίου της Ηρώδου Αττικού, παρουσία του σιωπηλού προϊστάμενου του Στ. Κοντονή, έκανε στην εκτάκτως κληθείσα τηλεόραση της ΕΡΤ βαρυσήμαντη δήλωση:

«Το σκάνδαλο της NOVARTIS αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο, από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Δεν είχε καμία αμφιβολία περί ανυπαρξίας του τεκμηρίου αθωότητος, διότι, ο ίδιος, «με την πολύχρονη εμπειρία του ως εισαγγελέας -στη θητεία στην ΕΥΠ δεν αναφέρθηκε- και παρά το γεγονός ότι είχε βιαστικά ανατρέξει τον φακέλο, κατέληξε σ’ αυτό το συμπέρασμα».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες

 Απάντηση σε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που αναφέρεται σε διαλόγους μεταξύ αστυνομικών και της «Greek Mafia», εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία επαναλαμβάνει ότι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και μια εβδομάδα έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ κάνει λόγο για σκευωρίες και μεθοδεύσεις που καταρρέουν.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η ακόλουθη:

Στη Βρετανία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Την Τρίτη η υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας

 «Έχουμε μια ιστορική αμυντική σχέση με την Ελλάδα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου ‘Αμυνας με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού ‘Αμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Βρετανό ομόλογο του Μπεν Γουάλας στη ναυτική βάση του Πόρστμουθ στην νότια Αγγλία για να υπογράψουν μια Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement). Στόχος μας είναι «να ενισχύσουμε την ήδη στενή μας σχέση ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές απειλές και προκλήσεις ενώ παράλληλα προσβλέπουμε σε νέες ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία», σημείωσε η εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου ‘Αμυνας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πατριωτισμός a la carte δεν υπάρχει

 Σάκης Μουμτζής

Η έννοια του πατριωτισμού είναι πολύ ευρεία και με καλή διάθεση θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι. Σε τελική ανάλυση όλοι την πατρίδα τους αγαπάνε, για το καλό της αγωνίζονται, όπως λένε.

Όταν όμως από αυτή την αφηρημένη και γενικόλογη διαπίστωση προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένη θεώρηση του πατριωτισμού, τότε θα διαπιστώσουμε πως η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Γιατί τελικά δεν είσαι ό,τι δηλώνεις. Αυτό που δηλώνεις θα πρέπει να το υποστηρίζεις με τις πράξεις σου. 

Στην Ελλάδα ο πατριωτισμός πρωτίστως -αλλά όχι αποκλειστικά- δοκιμάζεται στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, γιατί η απειλή κατά της Ελλάδας προέρχεται εξ ανατολών. Συνεπώς καθοριστικό κριτήριο του πατριωτισμού είναι ο τρόπος με τον οποίον θα αντιμετωπίσουμε την απειλή και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. 

Λέρος – ναυάγιο με μετανάστες: Νεκροί μια γυναίκα και τρία παιδιά

Κατέληξαν και τα τρία παιδιά τα οποία νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών πλέον να ανέρχεται σε τέσσερις. 

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, όπου ναυάγησε λέμβος με μετανάστες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από αναφορά ιδιώτη για ύπαρξη σορού στη θάλασσα.

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα συλλέξει πληροφορίες από το κινέζικο μπαλόνι - ''Θα μάθουμε περισσότερα από τα συντρίμμια'' (Βίντεο)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχάρη τους πιλότους που κατέρριψαν "επιτυχώς" το κινεζικό μπαλόνι - Οι αντιδράσεις της Κίνας.

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη κατέρριψαν το κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, επιβεβαίωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κατάρριψη του μπαλονιού και επανέλαβε ότι αρχικά το σχέδιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο περίμενε έως ότου το μπαλόνι να βρεθεί πάνω από τη θάλασσα, για την ασφάλεια των πολιτών.

Υδρογονάνθρακες: Η παρουσία της Chevron στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ενεργειακή αναβάθμιση της Ανατολικής Μεσογείου, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, δημιουργεί νέα δεδομένα για την περιοχή και τις χώρες που επιδίδονται σε σειρά ερευνών για την ανεύρεση υδρογονανθράκων. Νέα δεδομένα δημιουργεί και η  επικείμενη είσοδος του αμερικανικού κολοσσού Chevron στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας με την Helleniq Energy,  η οποία φέρεται να απόκτησε τα δισδιάστατα σεισμικά δεδομένα στη λεκάνη Ιονίου Κρήτης για να τα ερμηνεύσει και να αποφασίσει στη συνέχεια τις επόμενες κινήσεις της.

Σημαντική ήταν η συμβολή στο όλο εγχείρημα του συμπατριώτη μας εμπειρογνώμονα σε θέματα

Καταγγελίες για φριχτά βασανιστήρια σε κατοίκους του Αφρίν από Τούρκους και συνεργάτες τους

Σε μια κοινή έκθεση, η Συριακή Οργάνωση για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη (STJ) και η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν πήραν συνεντεύξεις με 40 μάρτυρες (15 γυναίκες και 25 άνδρες) που απήχθησαν βίαια από τουρκικές δυνάμεις και μαχητές του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA) και βασανίστηκαν σε φυλακές.

Για τους λόγους αυτών των ενεργειών, η έκθεση που δημοσιεύτηκε, χθες, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

«Τα θύματα συνελήφθησαν με διαφορετικά προσχήματα και κυρίως κατηγορήθηκαν για δούναι λαβείν με την Αυτόνομη Διοίκηση».

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

��ην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, διεξάγεται ο πρώτος γύρος των κυπριακών εκλογών. Η σημασία τους είναι μεγάλη. Αλλάζει το σκηνικό. Τι περιμένουμε απο το αποτέλεσμά τους; Και ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει πρόεδρος;

Δείτε το μέχρι τέλους // ΑΠΟΤΡΟΠΗ: το καλύτερο μνημόσυνο για τους πεσόντες - Πτέραρχος Γ. Νταβρής

 

Ο #πτέραρχος ε.α και άλλοτε ανεξάρτητος βουλευτής, #Γιώργος_Νταβρής μιλώντας σήμερα στον 98.4 με αφορμή τον θάνατο των δύο πιλότων μας μετά το δυστύχημα του F-4 #phantom II, επεσήμανε ότι οι

Γιατί οι πιλότοι μας Τσιτλακίδης και Τουρούτσικας είναι ΔΥΟ φορές ήρωες

 

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, είχαμε μια συζήτηση με τον Ανδρέα Μαζαράκη, για το τραγικό δυστύχημα με τους δύο πιλότους μας νεκρούς στην Ανδραβίδα μετά την πτώση του F-4!

Ευστάθιος και Μάριος Μιχαήλ: Η πραγματική Αριστοκρατία της Πατρίδας.

 

Στέφανος Καραβίδας στην ΕΡΤ News 3 Φεβρουαρίου 2023

Σάββας Καλεντερίδης: "Πετάξτε έξω από το ΝΑΤΟ την Τουρκία" λέει ο Μπόλτον

 

Σάββας Καλεντερίδης: "Πετάξτε έξω από το ΝΑΤΟ την Τουρκία" λέει ο Μπόλτον

Ο αντικοινοβουλευτισμός είναι στο «ριζοσπαστικό» DNA του ΣΥΡΙΖΑ; (Kontra24, 02.02.2023)

 

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Ο Ερντογάν εκβιάζει το ΝΑΤΟ μέσω των Ώλαντ island – Μοντέλο για την διχοτόμηση της Κύπρου

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Ο Ερντογάν εκβιάζει το ΝΑΤΟ μέσω των Ώλαντ island – Μοντέλο για την διχοτόμηση της Κύπρου

Τα μάτια του Ταγίπ Ερντογάν στραμμένα στην Κύπρο | Τώρα μαζί 05/02/2023 | OPEN TV

 


1. Εκλογές στην Κύπρο: Σκληρή μάχη για την προεδρία
2. Τα μάτια του Ταγίπ Ερντογάν στραμμένα στην Κύπρο
3.Τ. Χατζηβασιλείου και Α. Παπανικολάου για εκλογές στην Κύπρο και σχέσεις Τουρκίας - Δύσης

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα μας κατηγορεί ανήθικα - Το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή | Καλημέρα | 05/02/2023

 

1. Οικονόμου: "Θρασύς ο Τσίπρας για το δίλημμα δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία"
2. Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί σε 34 σημεία ελέγχου λόγω κακοκαιρίας
3. Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα μας κατηγορεί ανήθικα - Το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή

Ελληνοτουρκικό: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

 

Στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος, και ο Αντιπτέραρχος ε.α, Γιώργος Γερούλης, για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και για την στάση της Ελλάδας.

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: "Χαλάμε τα παιχνίδια εναντίον της χώρας μας" | Βραδινό δελτίο | 04/02/2023

 


1. Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: "Χαλάμε τα παιχνίδια εναντίον της χώρας μας" 
2. ΗΠΑ: Οργή για τις ανήκουστες δηλώσεις Ερντογάν και Υπουργών του
3. Σάλος και αντιδράσεις με τις δηλώσεις Σπίρτζη: "Δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο"
4. Αυτοψία του ΣΚΑΪ: Αλλάζει όψη η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ μετά από 34 χρόνια κατάληψης