Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ελένη Παπαδάκη Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου.- Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των «Δεκεμβριανών».

Μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου. Υπήρξε το πλέον «επώνυμο» θύμα των Δεκεμβριανών.
Η Ελένη Παπαδάκη γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1908 στην Αθήνα από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της, Νικόλαος Παπαδάκης, ήταν ανώτερος υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας και η μητέρα της Αικατερίνη Κωνσταντινίδη ήταν κόρη του πανεπιστημιακού καθηγητή Στυλιανού Κωνσταντινίδη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Η οικογένεια Παπαδάκη είχε και ένα γιo, τον Μιχάλη, δύο χρόνια μικρότερο από την Ελένη.


Έτυχε εξαιρετικής μόρφωσης και από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλο πάθος για το θέατρο. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παρακολούθησε ως ακροάτρια μαθήματα φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκλογές ΗΠΑ: Νίκη Μπάιντεν στο Ουινσκόνσιν - Επανακαταμέτρηση ζητά ο Τραμπ

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουινσκόνσιν ανακοίνωσε πριν από λίγο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Πολεμικό Ναυτικό: Πολιτικές αποφάσεις καθορίζουν επιχειρησιακές απαιτήσεις; Ποιοι υπομονεύουν το μέλλον της ναυτικής μας ισχύος;

Γιάννης Νικήτας
Από το defencereview

Οι εξελίξεις στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) είναι ραγδαίες. Όπως σημειώσαμε χθες το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) έπειτα από το τελευταίο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) κινείται στη διαδικασία για την αποστολή Letter Of Request (LoR) για την απόκτηση συνολικώς τεσσάρων πλοίων τύπου MMSC καθώς και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ.

Η υπόθεση δρομολογείται με άμεσες διαδικασίες και όπως αντιλαμβάνεστε σεβόμενοι τη δεοντολογία μας και το αναγνωστικό κοινό μας, χρειάζεται επιπρόσθετο σχολιασμό και ανάλυση. Η άποψη μας βασισμένη σε επιχειρήματα και τεκμηρίωση με στοιχεία των ίδιων των Αμερικανών παραμένει η ίδια.

” Συνεκμετάλλευση 80-20 στο Αιγαίο,υπέρ της επιδιώκει η Τουρκία”! Δημ.Σταθακόπουλος

Ο Δρ.Δημήτρης Σταθακόπουλος Τουρκολόγος καθηγητής Πάντειου σε εκπομπή για τις Αμερικάνικες Εκλογές 2020 του Kontra Channel αναφερόμενος για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Αιγαίο αποκάλυψε τα εξής:

  •  Η Τουρκία για αιώνες δρα χωρίς να έχει συνέπειες
  •  Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να έχει την δική της ανεξάρτητη διπλωματία, να μην σύρεται πίσω από την ατζέντα της Τουρκίας, να μην κυνηγάει με αντίκρουση του τι κάνει η Τουρκία, αλλά να φτιάξει μια δικιά της ενεργή ατζέντα στην οποία θα αρχίσει η Τουρκία να κυνηγάει. Η Τουρκία επιδιώκει συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο 80-20 υπέρ της.

Εκτός νόμου τίθενται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

Εκτός νόμου πρόκειται να θέσει η Γαλλία την τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν.

Όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Τετάρτη τη διάλυση του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί, το Σαββατοκύριακο, η βεβήλωση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων κοντά στη Λυών. Άγνωστοι έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα, όπως «Γκρίζοι Λύκοι», καθώς και τα αρχικά του ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν («RTE»), στον απόηχο εντάσεων μεταξύ της τουρκικής και της αρμενικής κοινότητας στο Ντεσίν-Σαρπιέ.

Capital Economics: Η προκλητικότητα Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε νέα νομισματική κρίση

Της Ελευθερίας Κούρταλη
Από το capital

Η τουρκική λίρα συνέχισε την ελεύθερη πτώση της, αυξάνοντας έτσι την πίεση στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) να προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα (αν όχι πριν), σημειώνει η Capital Economics. Ωστόσο, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να μην κάνουν αρκετά για να ηρεμήσουν τις ανησυχίες των επενδυτών, οδηγώντας έτσι την Τουρκία με... μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα νομισματική κρίση.

ΥΠΕΞ Εμιράτων: «Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε φορέα ισλαμιστών και εξτρεμιστών»

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο «Βήμα»: Θεωρεί ότι η Αγκυρα αποτελεί μείζονα αποσταθεροποιητική δύναμη στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και ότι η πολιτικοποίηση της θρησκείας συνιστά μεγάλο κίνδυνο
Αθανασόπουλος Άγγελος Αλ.

Ο Ανουάρ Γκαργκάς λέει ότι το εξτρεμιστικό όραμα του προέδρου Ερντογάν για τον μουσουλμανικό κόσμο, εφόσον επιτύχει, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της ανοχής και της συνεργασίας ανάμεσα σε χριστιανούς, μουσουλμάνους, εβραίους και οπαδούς άλλων θρησκειών

Αμερικανικό σίριαλ για τις ηρωίδες του YPG ! — (Βίντεο)

 
Η αμερικανική εταιρία Hulu γύρισε σίριαλ με θέμα τις γυναίκες (ως επί το πλείστον Κούρδισες)  που μάχονται στις γραμμές του YPG στην Συρία, με τίτλο ¨No Man’s Land¨