Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Κινητά μνημεία» τα οχήματα του τέως που σαπίζουν στο Τατόι -Οι Rolls Royce και τα κάμπριο 500αράκια με τα ψάθινα καθίσματα ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (Εικόνες)

Χωρίς καμία απολύτως συντήρηση μένουν εδώ και δεκαετίες τα δέκα οχήματα της τέως βασιλικής οικογένειας που βρίσκονται στο Τατόι.

Τα οχήματα έχουν χαρακτηριστεί ως «κινητά μνημεία» και πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2615 Β) η απόφαση για τον χαρακτηρισμό τους την  οποία είχε υπογράψει από τις 30 Οκτωβρίου ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Τί σημαίνει το «όχι» της Βουλής για το ωράριο καταστημάτων - Απορρίφθηκαν από πλειοψηφία

Λευκωσία: Η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε τους κανονισμούς που κατέθεσε η κυβέρνηση για το ωράριο των καταστημάτων με τους οποίους παρέμεναν ανοικτά τις Κυριακές. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα διέπεται από τον νόμο του 2006.

Υπέρ των κανονισμών που κατέθεσε η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, τάχθηκαν μόνο οι 14 βουλευτές του ΔΗΣΥ. Κατά ψήφισαν 30 βουλευτές ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών. Αποχή τήρησαν Δημήτρης Συλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ και Αθηνά Κυριακίδου του ΔΗΚΟ.

Ο ΟΗΕ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων και ο Μπαλτάς προεξοφλεί ήττα!

«Αδειάζουν» τα Ηνωμένα Έθνη τον υπουργό Πολιτισμού

Τα Ηνωμένα Έθνη ενέταξαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη «λίστα επιστροφής και απόδοσης πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης» - Για τη διαμόρφωση του κειμένου μεσολάβησε και το υπουργείο Εξωτερικών
Την ώρα που η κυβέρνηση, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, υποχωρεί από τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, εκτιμώντας ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επιστροφής τους στη χώρα μας, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθετεί ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με την Απόφαση «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσης», η οποία περιλαμβάνει και ρητή αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αλεξιάδης: Μέσω τραπέζης όλες οι δαπάνες που δηλώνονται από το 2016

Του Κωστή Πλάντζου
Από το newmoney

Δεν θα υπάρξει αναδρομικός φόρος για το 2015 όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο από το 2016 γίνεται η υποχρεωτική η πληρωμή με πλαστικό χρήμα οποιασδήποτε δαπάνης δηλώνεται στην φορολογική δήλωση. Θα εξαιρεθούν οι υπερήλικες άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών.