Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οι ήρωες της ΕΟΚΑ ενώπιον της αγχόνης… μαρτυρίες του ιερέα των φυλακών

Μνημειώδης η μεγαλοψυχία του Στέλιου Μαυρομμάτη, λίγες ώρες πριν ανεβεί στην αγχόνη. Είχε τη δύναμη να συγχωρέσει εκείνον που τον πρόδωσε. Γράφει ο ιερέας: «Ο Μαυρομμάτης ήτο πολύ αισθηματικός τύπος, αλλά δραστήριος και ενεργητικός και γεμάτος πατριωτικόν ενθουσιασμόν. Ήτο πολύ μεγαλόψυχος και εδείκνυε συμπάθειαν προς όλους, και προς εκείνους ακόμη πού έκαμαν αποκαλύψεις. Δεν φταίει, μου έλεγε για κάποιον συγκρατούμενόν του, που τον συναντούσε στην αυλή όταν τούς έβγαζαν για λίγο να ξεμουδιάσουν”.

“Τας αποκαλύψεις που έκαμε ύστερα από φρικτά βασανιστήρια τες έκαμαν και άλλοι,

Ο Χαφτάρ διασύρει τον Ερντογάν: "Στέλνει Κούρδους κρατούμενους να πεθάνουν στη Λιβύη"

Η Τουρκία στέλνει Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA). Ουσιαστικά η Τουρκία εργαλειοποιεί τους Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου ως ανθρώπινες ασπίδες στο μέτωπο της Λιβύης, όπου λαμβάνει χώρα μία από τις πιο ηχηρές ήττες στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Η έκθεση επισημαίνει ότι "η Τουρκία, με δόλιο πρόσχημα, στέλνει Κούρδους κρατούμενους στη

Έξαλλη η Μόσχα με Ερντογάν: "Κάνει πίσω η Τουρκία με τους S-400"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κάνει πράξη όπως φαίνεται όσα είχε δηλώσει παλαιότερα σχετικά με την ενεργοποίηση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 Truimf στις αρχές Απριλίου, τονίζουν οι ρωσικές πηγές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος μετά την κακοκαιρία - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Βίντεο)

Φωτογραφία: skiathoslife.gr/Νίκος Πέργαντος
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Σκιάθος από τη γ.γ Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συνεχής βροχόπτωση, περισσότερο από 48 ώρες, και η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί για έξι ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνοδευόμενη από σφοδρές ριπές ανέμων, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές μέσα στη Χώρα της Σκιάθου, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα και μεταφέρθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης στο λιμάνι και άλλες περιοχές.

Κορονοϊός: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη – Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Όλα όσα αποφάσισε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έπειτα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.
Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους Δημάρχους Μυκόνου και Σαντορίνης αποφασίζεται:
1. H λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μυκόνου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Ειδικότερα:

Κρανίου τόπος- Αποκαρδιωτικές εικόνες- Πάνω από 5000 ελαιόδεντρα έχουν ξεριζωθεί στην Μορια

Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες δείχνει να μην αλλάζει ούτε με τη νέα Κυβέρνηση. Σήμερα το ΚΥΤ της Μόριας και οι περιοχές γύρω απ' αυτό έχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 21.000 άτομα!
Οι πρόσφυγες που έχουν καταλήξει στη Μόρια δεν χωρούν στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να έχουν κατασκηνώσει στα γύρω κτήματα, που ανήκουν σε ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή λαδιού.
Αυτη τη στιγμή ωστόσο δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις εκτάσεις τους, αντιθέτως, οι πρόσφυγες έχουν αρχίσει να κόβουν ελαιόδεντρα πολλά από τα οποία χρονολογούνται έως και 3.000 ετών από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι δομές φιλοξενίας στην Μόρια!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλουμε την απόπειρα καταστολής θρησκευτικής ελευθερίας στην Χιμάρα

Αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στη Χιμάρα, κλιμακίου αξιωματικών της Κεντρικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας του Κράτους, (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) όπου κατόπιν ελέγχου στις κατοικίες προσήγαγε κι ανέκρινε πλέον των 10 κατοίκων της κωμόπολης.

Πρόκειται για νέους οι οποίοι ως τάμα που εκκρεμούσε τις προηγούμενες μέρες ανύψωσαν σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας, το σημείο του Τιμίου Σταυρού.

Πρόκειται για κάτι σύνηθες ως προς την επισήμανση ιερών τόπων σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο.