Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤIΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση- προσέγγιση των μεγάλων θεμάτων της Γεωπολιτικής και της αναδιάταξης Στρατηγικών, μεγάλων- μεσαίων και περιφερειακών παικτών ισχύος, ο Ιωάννης Θ. Μάζης , Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Στην εκπομπή παρεμβαίνει για την « Συμφωνία των Πρεσπών» ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος με νομικές επισημάνσεις στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων στα θέματα : 

 - Η αναθεώρηση του Συντάγματος της τότε «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και η εμπεριεχόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών «Ρηματική Διακοίνωση».

 -Η ερμηνεία των διατάξεων του άρθρου 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών 

 -Το «θεσμικό οπλοστάσιο», από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη, μελλοντική, ευθεία αμφισβήτηση και παραβίαση των «essentialia nogotii» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 - Οι προϋποθέσεις καταγγελίας, αποχώρησης από αυτή, λήξης ή αναστολής της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση παραβίασής της. 

 -Το ρυθμιστικό πλαίσιο των διατάξεων των άρθρων 56 και 60 της Σύμβασης της Βιέννης.

 - Ο Ιωάννης Μάζης ανοίγει θεματικές συζήτησης και προβληματισμού για :

 - Τις Γεωπολιτικές Δυναμικές στον Αρκτικό Κύκλο, τον Ειρηνικό , την Μεσόγειο και το ρόλο «κλειδί» της Ανατολικής της λεκάνης.

 - Προοπτικές, λεπτά σημεία και τα πραγματικά ερωτηματικά της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας και της επέκτασης της Συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ , για την θέση της Ελλάδας.

 - Η πολιτική κρίση με την παραίτηση Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα 

- Η κινητικότητα ευρύτερα στα Δυτικά Βαλκάνια τι μπορεί να σηματοδοτεί 

Κι ακόμη :

 - Η αναθεωρητική στρατηγική βάθους της Τουρκίας , με ή χωρίς τον Ερντογάν 

- Η πολιτική του «κατευνασμού» και ο αντίλογος της «αποτροπής» , τα όρια και τα προ-απαιτούμενα ενός διαλόγου , η Εθνική Στρατηγική και το σημαίνει δομικά η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, οι πραγματικοί λόγοι που δεν συγκροτείται. 

 Δείτε "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη στην "ΚΡΗΤΗ TV"

 #krititvnadeis #antitheseis 

Μάθετε περισσότερα: https://goo.gl/uxv5rG 

Facebook: https://goo.gl/3US22m 

Subscribe on ΚΡΗΤΗ TV: https://goo.gl/qyDHtn


 Το βίντεο είναι από το Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου