Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Αρχαία Ελλάδα: Τα όπλα μαζικής καταστροφής των προγόνων μας(Βίντεο)

Τόξα, σπαθιά, ρόπαλα, πέτρες. Αυτά ήταν τα βασικά όπλα που χρησιμοποιούσαν τα αρχαία χρόνια οι πληθυσμοί για να επιβληθούν στους εχθρούς τους. Όλοι; Λάθος! Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάνει άλματα και σε αυτό τον τομέα.

Φιλοσοφία, μαθηματικά και αστρονομία. Είναι μόλις τρεις από τις δεκάδες επιστήμες που χάρισαν οι Αρχαίοι Έλληνες στον πλανήτη μας. Όπως και τα όπλα μαζικής καταστροφής!

Από τον βιολογικό (!) πόλεμο μέχρι μηχανές μαζικής καταστροφής, οι πρόγονοί μας είχαν βρει τον τρόπο να κυριαρχούν απέναντι στους εχθρούς τους σε κάθε περίσταση και φυσικά έδειξαν τον τρόπο και το δρόμο για τη σημερινή πολεμική βιομηχανία.

Δείτε τα όπλα ελληνικής έμπνευσης παρακάτω:

Με μηνύματα προς Τουρκία η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ. Ανάγκη ενότητας για αντιμετώπιση των προκλήσεων

Την ανάγκη για ενότητα για αντιμετώπιση των προκλήσεων τόνισαν Χριστοδουλίδης, Δένδιας και Λαπίντ – Ο ΥΠΕΞ κάλεσε την Τουρκία να πάψει να λειτουργεί ως ταραχοποιός στην περιοχή

Την ανάγκη για ενότητα για αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, τόνισαν την Κυριακή οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, σε δηλώσεις τους μετά τη τριμερή Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα κάλεσαν και άλλες χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και αρχές να συμμετέχουν στην συνεργασία για το καλό των χωρών τους.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με την ευκαιρία ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις παράνομες ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, λέγοντας πως η συμπεριφορά της Άγκυρας «αφορά όλους μας», ενώ κάλεσε την Τουρκία να πάψει να λειτουργεί ως ταραχοποιός στην περιοχή, και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Ισχυρό, ενιαίο αμυντικό σύμφωνο Ελλάδος – Κύπρου

Χωρίς ισχύ, θα χαθεί και η Κύπρος και η Ελλάδα

Δρ. Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου

«Το δίκαιο δεν απονέμεται, ούτε αποδίδεται. Το δίκαιο επιβάλλεται. Και η επιβολή του γίνεται μόνο με την ισχύ». Αυτά μας δίδασκε ο Θουκυδίδης πριν 2.500 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς όμως εμείς τα κατανοούμε μεν, δεν τα εφαρμόζουμε δε. Και τα λάθη πολλές φορές είναι τραγικά και μη αναστρέψιμα.

Η “προσαρμογή” των ΗΠΑ στις επιθυμίες της Τουρκίας έχει λογική… αλλά και ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

«Συνασπισμοί με άλλα έθνη που εμφανίζονται να βασίζονται σε αξίες, είναι στην πραγματικότητα βασισμένοι στο ιδιοτελές συμφέρον ή τον φόβο. Υποκρισία και προδοσία θα πρέπει να αναμένονται. Οποιοδήποτε έθνος υποστηρίζει ένα άλλο για να το προστατεύσει και να το σώσει –ειδικά όταν οι πολίτες του δεν επιθυμούν ή είναι ανίκανοι να προστατευθούν μόνοι τους– διατρέχει κίνδυνο».

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ISDA/ΙΑΑΑ)
Από το defence-point

Η αποστροφή αυτή σε άρθρο του καθηγητή κοινωνιολογίας Σάμιουελ Χέιλμαν στον ιστότοπο “Times of Israel” αποτυπώνει την πραγματικότητα των διεθνών σχέσεων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Καρακατσάνοφ: Είναι φυσιολογικό ο Ζάεφ να δέχεται πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, γιατί την εποχή του Γκρουέφσκι αποκαλύφθηκε ότι εκεί ζουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων

Ο Βούλγαρος πολιτικός σε συνέντευξή του σε ενημερωτική πύλη των Σκοπίων, ρωτήθηκε εάν η Βουλγαρία έχει αποδειχθεί λιγότερο συνεργάσιμη από τη  Βόρεια Μακεδονία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο Αφγανιστάν, ο Καρακατσάνοφ είπε ειρωνικά ότι «θα στεγάσουμε 450 Αφγανούς επειδή ο Αλέξανδρος είχε κατακτήσει το Αφγανιστάν και οι Μακεδόνες έχουν απογόνους εκεί».

Πρόσθεσε:

«Είμαι σε δίλημμα για το πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αστειευόμενος ή σοβαρολογώντας ...

Η Ρήτρα για την Άμυνα που λείπει από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Μιχάλη Κοττάκη*
Από το newsbreak 

Λύνεται ένα ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Εξοικονομείται πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο. Διασφαλίζεται η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή. Χτίζονται δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών και δεσμοί συνεργασίας μεταξύ δύο κρατών. Εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον και τέλος, με την επιτυγχάνεται η ανάσχεση της ασκούμενης από την Άγκυρα επιρροής στα Σκόπια. Τάδε έφησαν υπουργοί, νομικοί σύμβουλοι, βουλευτές και λοιπά νυν και πρώην στελέχη στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 κατέδειξαν την ελλιπή πειστικότητα αυτής της επιχειρηματολογίας στα αυτιά τουλάχιστον των Ελλήνων πολιτών. Παρά την πρώτη ήττα της προσέγγισης αυτής, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται με τους επιμένοντες να κινούνται με κύριο όπλο δηλώσεις και τοποθετήσεις δοθείσης ευκαιρίας. Άλλοι δε κατέβαλαν υπερπροσπάθεια συγγράφοντας ογκώδη βιβλία των 1000+ σελίδων.