Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η άγρια “πεζομαχία” μέσα στη θάλασσα: Μεγάλη ανατροπή και σφαγή Λατίνων

Από το 1204 όταν οι άθλιοι «Σταυροφόροι» της Δ’ Σταυροφορίας κατέλαβαν την πόλη και ως άλλοι σταυρωτές διαμοίρασαν τα ιμάτια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δεν υπήρξε στιγμή ειρήνης στην ελληνική χερσόνησο. Μετά την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης ο νέος Έλληνας, όπως τον ονόμαζαν και οι Λατίνοι, αυτοκράτωρ Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγος, προσπάθησε να αναστήσει την πληγωμένη αυτοκρατορία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ναυμαχία-μάχη της Δημητριάδας. Το 1272/73 ή κατ’ άλλες πηγές το (πιθανότερο) 1274/75 ο αυτοκράτωρ έστειλε τις δυνάμεις του κατά του Έλληνα άρχοντα της Θεσσαλίας Ιωάννη Δούκα που είχε συμμαχήσει με τους Λατίνους. Στη μάχη των Νέων Πατρών (σημερινή Υπάτη Φθιώτιδος) ο βυζαντινός στρατός ηττήθηκε. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος είχε παράλληλα στείλει τον στόλο του στις θεσσαλικές ακτές προς υποστήριξη των χερσαίων επιχειρήσεων.

6,7% ανάπτυξη ανακοίνωσε η Τουρκική Προπαγ, εεε Στατιστική Υπηρεσία !

Με 6,7% αναπτύχθηκε η τουρκική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του έτους Παρά τις επιπτώσεις του νέου τύπου κορονοιού η τουρκική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του έτους αναπτύχθηκε κατά 6,7%. …..

Κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού 30/11/2020

Σχ . : Τα στοιχεία αυτά τα ανακοίνωσε η κρατική τουρκική στατιστική υπηρεσία.

Οπότε καταλαβαίνουμε το πόσο αξιόπιστα είναι…

Ενδεχομένως να έκαναν ένα μικρό λαθάκι στο πρόσημο…

Υπογράφτηκε η σύμβαση της INTRACOM με την Κομισιόν για το νέο ευρωπαϊκό drone

Ελληνικό θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Drone, κατάλληλο για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση συνόρων, παρακολούθηση στόχων υψηλής αξίας και αναγνώριση απειλών. Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμβαση (Grant Agreement) ύψους 9,7 εκ.€ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος LOTUS – Low Observable Tactical Unmanned System, που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από αξιολόγηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον χώρο της Άμυνας (EDIDP – European Defense Industrial Development Program).

Στρατηγός Φράγκος: De facto κυριαρχία της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο(Βίντεο)

 "Ζητήστε συγγνώμη από τον Έλληνα και εάν δηλώνετε ανικανότητα να προστατέψτε την Εθνική κυριαρχία και οι 300 παραιτηθείτε"

Άρθρο του Στρατηγού Φράγκου Φ. στο greece4greeks.blogspot.com.

Κύριοι που κυβερνήσατε την Ελλάδα από το 1976 και εντεύθεν αποτύχατε:

  • Πληγώσατε την αξιοπρέπεια και Εθνική υπερηφάνεια του Έλληνα
  • Το δόγμα δεν διεκδικούμε τίποτα οδηγεί στην Φιλλανδοποίηση

ΕΥΓΕ! Έλληνες στρατιώτες γεμάτοι υπερηφάνεια λένε τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν φτάσουν στο Καστελόριζο – (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο ΒΙΝΤΕΟ που προκαλούν ανατριχίλα,

με Έλληνες στρατιώτες να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο πλοίο της γραμμής “ΣΤΑΥΡΟΣ” που τους μεταφέρει στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα ΒΙΝΤΕΟ “ανέβασε” πριν από λίγη ώρα στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Φώτης Μανούσης και είναι των φίλων και συνεργατών της εταιρείας του Ευθύμιου Ξυπολυτά και Βαρβάρας Χατζηπέτρου.

(Evrosnews – φωτο:eurokinissi)