Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δικαιώματα και Καθήκοντα στον Νόμο 2012 της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Ο Νόμος του 2012 για τη θέσπιση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα πρέπει να περιγράφει τα Δικαιώματα και τα Καθήκοντα άλλων κρατών στην ελληνική ΑΟΖ. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και εκτέλεση των καθηκόντων της βάσει του Νόμου του 2012 για την ελληνική ΑΟΖ, η Ελληνική Δημοκρατία θα λαμβάνει δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των άλλων κρατών και θα ενεργεί κατά τρόπο συμβατό με τις διατάξεις της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας του 1982.

Κυλικείο σε πλοίο της γραμμής κόβει αποδείξεις σε δραχμές!!!

Από το  newsbomb

Αρκεί να ταξιδέψεις με το "High Speed 4". Διότι στο εν λόγω πλοίο της εταιρείας "Hellenic Seaways" μπορείς να πληρώσεις και σε... δραχμές!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται στο καράβι που εκτελεί δρομολόγια στα νησιά των Κυκλάδων (Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη) υπάρχει κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων "Everest" που στην απόδειξή του - στο σύνολο των αγαθών που προσφέρει - εκτός από την αξία σε ευρώ, αναφέρει και την ισοτιμία σε δραχμές!

Δεν άκουσε αυτό που περίμενε η Τρόικα από την Κύπρο... «Γεμίσαμε μετανάστες από τη χώρα σας»

Επεισοδιακά εξελίσσεται η … συνεργασία της «κυπριακής» Τρόικας και της κυπριακής κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα διαλόγου που καταγράφηκε κατά τη συνάντηση της διεθνούς αντιπροσωπείας με κυβερνητικά στελέχη στη Λευκωσία, με μια σκληρή αντιπαράθεση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλιας Βελκουλέσκου, που κατάγεται από τη Ρουμανία και της Κύπριας υπουργού Εργασίας, Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Έρχεται στην Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς Μπαν Κι-Μουν καλεί Σαμαρά για το Σκοπιανό

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Οχρίδα, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο κ. Μπαν Κι-μουν ανέφερε ακόμη ότι θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, προς το σκοπό αυτό.

Η Moody's υποβάθμισε ακόμα και τον EFSF! Σπάνε όλα τα κοντέρ τα ισπανικά επιτόκια δανεισμού

Νέο ρεκόρ κατέγραψε την Τετάρτη η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου, φτάνοντας στο 7,6%, εν μέσω έντονης δυσπιστίας στους κόλπους επενδυτών σχετικά με την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.
Το κλίμα έχει επιδεινώσει και η απόφαση του οίκου Moody's να θέσει σε αρνητική από σταθερή την προοπτική της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.
Στις 09:13 ώρα Ελλάδος, η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου ενισχυόταν στο 7,618%, από 7,566%, που έκλεισε την Τρίτη.

«Διαπραγματευτή της δραχμής» λέει ο Τσίπρας τον Σαμαρά

«Διαπραγματευτή της δραχμής» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί «το επόμενο τρίμηνο παίζεται το μέλλον της χώρας».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επισήμανε ότι «στις εκλογές του Ιουνίου ο λαός έχασε την ευκαιρία να παραμείνουμε στην Ευρώπη ως ισότιμο μέλος, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας για διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «όσοι σήμερα ορκίζονται στο ευρώ, θα είναι αυτοί που θα μας πάνε στη δραχμή».

Επιμένει ο Γερμανοβιετναμέζος αντικαγκελάριος Ρέσλερ: «Παροχή χωρίς αντιπαροχή δεν υπάρχει»

Νέα κριτική στην Ελλάδα ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, υπεραμυνόμενος των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του σχετικά με το εάν η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος και περί μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Η νέα τοποθέτηση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας θα μπορούσε μάλιστα να ερμηνευθεί ως έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έκανε λόγο για «ξένους υπονομευτές», διερωτώμενος μάλιστα εάν πρόκειται για «ανεύθυνους ή ανόητους».

Ρωσία προς Τουρκία: "Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια"!


Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της "θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ" (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας "Ισβέστια" η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.
Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως "εκδίίκηση" για την κατάρριψη του αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E

Παραιτήθηκε ο Α/ΓΕΣ - Σύγκρουση με ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα - Νέος Α/ΓΕΣ ο Κ.Γκίνης


Παραιτήθηκε μέσα στη νύχτα ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς μετά από σύγκρουση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελα. Η παραίτησή του δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις κυβερνητικές επιλογές για τις κρίσεις, αλλά ήταν προϊόν της προσωπικής κόντρας που είχαν οι δύο άνδρες, αλλά και έντονης κομματικής διαφοράς τους, αφού ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ήταν "σκληρός" κομματικός οπαδός της κυβέρνησης Γιωργάκη  Παπανδρέου. Εθεωρείτο η πιο "κομματικοποιημένος" από τους τέσσερις αρχηγούς του πραξικοπήματος Παπανδρέου-Μπεγλίτη.

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός...

Παρατεταμένη και διαρκή πτώση εμφανίζει η αγορά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης τα τελευταία 3 χρόνια, όπου η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στις συνήθειες των Ελλήνων.

Η καθίζηση της αγοραστικής κίνησης συνεχίζεται σε όλους τους εμπορικούς κλάδους, ακόμη και σ’ αυτούς που αφορούν την πώληση βασικών αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι πωλήσεις στα καταστήματα τροφίμων τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 10,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Ακόμη και στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, η πτώση των πωλήσεων ανήλθε στο 8,8%, αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι καταναλωτές, οι οποίες έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία.

Με σημαντικές απώλειες κινείται η κυπριακή χρηματαγορά

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης καθώς στις 13:02 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 110,42 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 5,73%.

Ανάλογη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε την ίδια στιγμή ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ο οποίος κατέγραφε πτώση 5,06% και βρισκόταν στις 45,14 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 257.370,56 ευρώ.

Χαμηλός τζίρος και εναλλαγές προσήμου στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πτωτικά και με χαμηλό τζίρο ο κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εμφανώς αδύναμος να κινηθεί με αξιώσεις προς το επίπεδο των 600 μονάδων.

Νεα απόπειρα του Γενικού Δείκτη για ανάκτηση των 600 μονάδων εκδηλώθηκε νωρίτερα, επιφυλακτικά και με χαμηλό τζίρο, με την εγχώρια και διεθνή ειδησεογραφία να λειτουργούν ανασταλτικά για μια πιο ουσιαστική ανοδική κίνηση.

Οι αγοραστές εμφανίζονται διστακτικοί στο να οδηγήσουν την αγορά πάνω από τις 600 μονάδες, σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, παρά το γεγονός ότι η προσφορά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στοιχείο που, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, καταδεικνύει πιθανώς μία γενικότερη αδυναμία και για τις αμέσως επόμενες ημέρες.