Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η Ναυμαχία της Πάτρας

Η Ναυμαχία της ΠάτραςΣτις αρχές του 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος με αρχηγούς τον αντιναύαρχο Καρά Πεπέ Αλή και τον αιγύπτιο υποναύαρχο Ισμαήλ Γιβραλτάρ βγήκε από τον Ελλήσποντο με διαταγή να πλεύσει προς την Πάτρα, προκειμένου να ανεφοδιάσει τους πολιορκούμενους από τους έλληνες επαναστάτες, Τούρκους.
Στο κατόπι του βρέθηκε στόλος 63 ελληνικών πλοίων από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις Σπέτσες με αρχηγούς τον Νικολή Αποστόλη, τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Γκίκα Τσούπα.

Στις 15 Φεβρουαρίου ο τουρκικός στόλος ναυλόχησε στο λιμάνι της Πάτρας, λόγω κακοκαιρίας.

«Oh My Greece! Unlock the Feeling», το νέο βίντεο προβολής της Ελλάδας - Η νέα καμπάνια επικοινωνίας και προβολής της χώρας στις αγορές του κόσμου

Τη νέα καμπάνια επικοινωνίας και προβολής της Ελλάδας στις αγορές του κόσμου, παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η Marketing Greece, η εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που δραστηριοποιείται στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής.
Αποτέλεσμα της εφετινής πρωτοβουλίας της Marketing Greece είναι ένα βίντεο, με τον τίτλο: «Oh My Greece! Unlock the Feeling» πλημμυρισμένο από εικόνες της καλοκαιρινής Ελλάδας και τους πρωταγωνιστές να προτρέπουν τους ταξιδιώτες να βιώσουν την εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα.

Ο Τραμπ «πάγωσε» τα F-35 στην Τουρκία -Σπεύδει στις ΗΠΑ ο Χουλουσί Ακάρ - ΛΟΓΩ ΤΩΝ S-400

Κλιμακώνεται το μπρα ντε φερ μεταξύ Ουάσινγκτον και Αγκυρας, για τους εξοπλισμούς, καθώς οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» την παράδοση F-35 στην Τουρκία, που επιμένει στην αγορά των ρωσικών S-400.
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ, ταξιδεύουν εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη. Εκεί, θα συναντηθούν με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Πάτρικ Σάναχαν και θα συνομιλήσουν για τη Συρία, αν και το ζήτημα των ρωσικών S-400 και των αμερικανικών F-35 που θέλει να προμηθευτεί η Αγκυρα αναμένεται επίσης να συζητηθεί.

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε και τα δύο γεωτρύπανα νοτίως της Κύπρου

Νοτίως της Κύπρου στέλνει τα γεωτρύπανα της η Τουρκία, τόσο τον Πορθητή όσο και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε και που φτάνει τις επόμενες μέρες, σύμφωνα τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν γεωτρήσεις στα νότια της Μεγαλονήσου, στα σημεία που έχουν εξακριβώσει με τις έρευνές τους.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι οι δύο χώρες ότι συμφώνησαν για ενεργοποίηση μηχανισμών προκειμένου να μην αυξηθεί η ένταση μεταξύ τους.

Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού - Η πλαστή ιστορία των Σκοπίων

Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού
Του Ν. Λυγερού

Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού αφορά τόσο την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και την ομογένεια όπου κι αν βρίσκεται πάνω στον πλανήτη. Αν θυμηθούμε ότι ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα, τότε θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό το στρατηγικό του μέλλον. Μπορεί οι περισσότεροι να χάνονται λόγω των κρίσιμων καταστάσεων που διανύουμε αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε την ουσία. Ο ρόλος του Ελληνισμού δεν είναι μόνο να ακυρώνει σχέδια και προσύμφωνα

Η αποστολή στη Λωζάννη - Η ελβετική αποστολή

Η αποστολή στη Λωζάννη
Του Ν. Λυγερού

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται για μερικούς που ξέχασαν ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται, η ελβετική αποστολή αποφασίστηκε επειδή η Λωζάννη θέλει κι αυτή να ενημερωθεί επί της ουσίας για το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, για να ξέρει ποια θα είναι τα επόμενα στρατηγικά βήματα για την ακύρωση του όλου πλαισίου. Αυτό σημαίνει ότι οι Ομογενείς συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα για τη Μακεδονία, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχει λήξει. Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι η Διασπορά δεν έχει υποστεί την κυβερνητική προπαγάνδα για τόσους μήνες που έχουμε ζήσει στην