Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Δείτε πώς είναι τα ηλιοβασιλέματα σε… άλλους κόσμους(Βίντεο)

Η NASA μας χαρίζει γερές δόσεις μαγείας με ηλιοβασιλέματα από τη Σελήνη, τον Άρη, τον Ουρανό και τους άλλους πλανήτες.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς είναι ένα ηλιοβασίλεμα έξω από τον πλανήτη μας;
Αν ναι, η NASA είναι εδώ για να απαντήσει, παρέχοντας ένα συγκριτικό βίντεο με τα ηλιοβασιλέματα που βλέπουμε στη Γη και αυτά που θα αντίκριζε ο παρατηρητής σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Ο καθηγητής Geronimo Villanueva συνεργάστηκε με επιστήμονες του Goddard Space Flight Center της NASA για μια προσομοίωση ηλιοβασιλεμάτων στη διαστημική μας γειτονιά.

Γιατί η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι πράξη πολιτιστικής ισοπέδωσης -Συγκλονιστικό άρθρο στη Washington Post - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Αγιά Σοφιά/ Φωτογραφία: shutterstock
Ενα συγκλονιστικό άρθρο στο οποίο εξηγεί το συμβολισμό της Αγιάς Σοφιάς αλλά και το συμβολισμό της κίνησης του Ερντογάν και παράλληλα τονίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να τη μετατρέψει σε τζαμί, δημοσιεύτηκε στη Washington Post.

Γράφει η καθηγήτρια του King's Kollege Judith Herrin:

Η ρήση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αν χάσουμε την Κωνσταντινούπολη, χάνουμε την Τουρκία» είναι γνωστή και διάσημη. Πέρυσι, έχασε τις δημοτικές εκλογές της

Βίντεο με χαμηλή πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο

Mήνυμα στην Άγκυρα.

Οι δύο προκλητικές επιστολές της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν κλείνει την πόρτα στο διάλογο και τη διπλωματία

Νίκος Μελέτης
Από το infognomonpolitics

 
Μανιφέστο με «κόκκινες γραμμές» σε Κυπριακό, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που επιβεβαιώνει όλες τις ακραίες διεκδικήσεις της, προβάλει με τις δυο επιστολές που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Άγκυρα. Ένα μανιφέστο που καθιστά εκ προοιμίου καταδικασμένη να αποτύχει την οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης ή συνεννόησης ή έναρξης διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δυο χωρών, κλείνοντας πρακτικά την πόρτα στην διπλωματία.