Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εξήρε τις προσπάθειες των πιστών στη διάρκεια του ναζισμού ο Πάπας

Σχόλιο από Faceof : .....ήρθε και η ώρα σου μεγάλε ,εεε, δεν άντεξα ......ενώ το Βατικανό και το Άγιο Όρος έτρεξαν αμέσως να φιλήσουν τις μπότες του Χίτλερ ....ρε άει στα τσακίδια από δω.......και οι αποδείξεις υπάρχουν και με ντοκουμέντα και με φωτογραφίες........
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Εξήρε τις προσπάθειες των πιστών στη διάρκεια του ναζισμού ο Πάπας
Οι προσπάθειες των ανατολικογερμανών που διατήρησαν ζωντανή την πίστη τους στο Θεό στη διάρκεια του ναζισμού και του κομμουνισμού τον 20ο αιώνα είναι αξιέπαινες, δήλωσε ο πάπας Βενέδικτος στη διάρκεια λειτουργίας που τέλεσε στην Ερφούρτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΝΤΙΤΣ / Ο Κ. ΤΑΝΤΙΤΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ TH HILLARY CLINTON / ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΗΡΕΜΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Boris Tadić, δήλωσε χτες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ότι η Σερβία έχει δύο στόχους – να γίνει χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να επιλυθεί το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας – αλλά όχι να οδηγεί μια επιθετική πολιτική. «Η Σερβία επιθυμεί να συνεχίζει το διάλογο, και ταυτόχρονα να καθιερωθεί η πολιτική, όπου θα γίνουν σεβαστές οι αρχές και οι αξίες, όπως και βασικές και νόμιμες αιτήσεις εκ μέρους του κάθε συμμετέχοντα της εν λόγω διαδικασίας», - τόνισε ο κ. Tadić για το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, μετά την ομιλία του προς τους συμμετέχοντες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Από τους στόχους αυτούς δε θα παραιτήσουμε, έχουμε τις αρχές μας, τα επίπεδα και τις κόκκινες γραμμές μας, αλλά δεν οδηγούμε μια επιθετική πολιτική. Αντίθετα, με την πολιτική μας συμβάλλουμε στα συμφέροντα του καθενός, αλλά προπαντός προστατεύουμε τα συμφέροντα της Σερβίας και του σερβικού λαού», - πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Tadić. Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Σερβίας περάτωσε τη διαμονή του στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία, στο πλαίσιο της συνάντησης στο επίκεντρο της Παγκόσμιας οργάνωσης, είχε και σειρά των διμερών συναντήσεων με παγκόσμιους επίσημους παράγοντες. 

Ο Φατμίρ Λιμάι τέθηκε σε περιορισμό κατ' οίκον μετά από την απόφαση δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου για άρση ασυλίας

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/
Του Μουχάμετ Μπραϊσόρι για τους Southeast European Times στην Πρίστινα -- 24/09/11

photo
Ο Φατμίρ Λιμάι αντιμετωπίζει κατηγορίες διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, που απορρέουν από εικαζόμενα συμβάντα σε κέντρο κράτησης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, το 1999. [Reuters]

Ο Φατμίρ λιμάι, μέλος του κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (PDK) του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την Πέμπτη (22 Σεπεμβρίου) με την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, που λέγεται ότι διαπράχθηκαν το 1999 σε αυτοσχέδιο κέντρο κράτησης που βρισκόταν στο χωριό Κλέτσκε.
Κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα της EULEX Μαουρίτσιο Σαλούστρο, ο ανακριτικός δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Πρίστινα διέταξε να τεθεί ο Λιμάι σε κατ' οίκον περιορισμό για ένα μήνα και επίσης να κατασχεθούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ/24-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
*Η ΧΙΛΑΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.

Χάκερς ύψωσαν την ελληνική σημαία στο «Πίρι Ρέις»!

Σχόλιο ιστολογίου μας :........μπράβο στα παιδιά ......
Από το ιστολόγιο http://www.theinsider.gr/

piri_reis_greek_flag
Χάκερς "έσπασαν" τους κωδικούς της ιστοσελίδας που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο της κινήσεις των σκαφών σε όλη την υδρόγειο και τοποθέτησαν ελληνική σημαία στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις"!

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........θα το φάει το κεφάλι του.......μπήκε για τα καλά στο μάτι των αδελφών του μουσουλμάνων......
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η Τουρκία μετά τον εναέριο χώρο έκλεισε και την χερσαία οδό προς την Συρία  


Αποκλειστικό: Άγνωστος επιτέθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......το βίντεο θέλουμε......
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/422039



Επίθεση φέρεται να δέχθηκε από άντρα αγνωστων στοιχείων εντός του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών ο Τουρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μαχμούντ Αμπάς την Παρασκευή το μεσημέρι.

Πέντε νεκροί στρατιώτες και πολλοί τραυματίες. Σκληρές μάχες με Κούρδους αντάρτες!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......αυτό ακριβώς εννοούμε......σύνδρομο του Κουρδιστάν.....
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_1145.html#more

Siirt'teki saldırının ardından bölgede olağanüstü saatler yaşanıyor!
Στις 18:00 απόψε, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα σε φυλάκιο της στρατοχωροφυλακής, στο χωριό Μπελένολουκ, που ανήκει στην επαρχία Περβάρι του νομού Σιίρτ. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε στρατοχωροφύλακες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από δέκα.Οι αντάρτες παγίδευσαν με νάρκες τους δρόμους που οδηγούν στο χωριό, για να παρεμποδίσουν την ενίσχυση του φυλακίου, ενώ άνοιξαν πυρ και εναντίον των ελικοπτέρων που μετέφεραν ειδικές ομάδες καταδρομέων.

¨ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ¨

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....πείτε μας τώρα ....είναι η δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση, τους έχει τσακίσει ο φόβος των Κούρδων και θέλουν να επενδύσουν στα σίγουρα ...στα φοβικά σύνδρομα των  πολιτικών μας ....γιατί δεν νομίζουμε πως φοβάται κανείς άλλος πραγματικός Έλληνας.......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ιστοσελίδα Askerhaber 24-9-2011

ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η ...γνωστή Γιαβούζ δίπλα στο Πίρι Ρέϊς.

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........αυτό το τονίζουν..... για να τρομάξουμε η για να γελάσουμε???
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8523

Τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν το πολεμικό κλίμα σε σχέση με τις έρευνες του Πίρι Ρέϊς βόρεια της Κύπρου.

Ισραηλινοί δορυφόροι καταγράφουν όλες τις τουρκικές κινήσεις!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Τα διαστημικά μάτια και αυτιά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επί εικοσιτετράωρης βάσης με την μεγαλύτερη δυνατή «αδιακρισία», όλες ανεξαιρέτως τις κινήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα.

Ερντογάν: Τουρκική κουτοπονηριά;

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....για εσωτερική κατανάλωση .......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20771


Αφού καταφέρθηκε με άσχημο ύφος κατά της Δύσης στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε και σε κουτοπόνηρη τακτική δημοσίων σχέσεων, παίζοντας το ρόλο του «καλού παιδιού».

ΓΣ ΟΗΕ: Δεν έχει λόγο το ΝΑΤΟ να βρίσκεται στον Κόλπο, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Ιράν

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........ύστερα και από τις δηλώσεις του Πακιστάν......οι ΗΠΑ σε αδιέξοδο.......
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Image
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μahmoud Αhmadinejad, εξαπέλυσε χθες βαριές κατηγορίες για τη δράση του ΝΑΤΟ στον Κόλπο, ζητώντας την απόσυρση των ναυτικών δυνάμεων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου από την ευρύτερη περιοχή. Μιλώντας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ξεκαθάρισε ότι η παραμονή των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή.
Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης στον Κόλπο κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απάντησε ότι «οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να αποτρέψει συγκρούσεις είναι καλοδεχούμενο».

Τραβάνε το σχοινί στα άκρα... Προκλητικές τουρκοκυπριακές απαιτήσεις στον ΟΗΕ!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=147816

Διακοπή των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο κατοχικό καθεστώς, για "να ξεπεραστεί η κρίση" στο θέμα των "ενεργειακών αποθεμάτων" στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου, ζήτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Τουρκία: Θανατηφόρα επίθεση του ΡΚΚ σε αστυνομικό τμήμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........σύνδρομο του Κουρδιστάν....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Τουλάχιστον πέντε τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από πυρά ανδρών του ΡΚΚ, οι οποίοι άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό σταθμό στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, στην επαρχία της Σίρτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι, «από τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών, σκοτώθηκαν τρεις αντάρτες του ΡΚΚ».

"Μπήκε" στον ΟΗΕ η Παλαιστίνη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..........Δευτέρα ...κοντή γιορτή .....
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Κατατέθηκε από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη μόνιμη γραμματεία του Συμβουλίου Ασφάλειας, το επίσημο παλαιστινιακό αίτημα, για πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου, τη Δευτέρα το απόγευμα, ώρα Νέας Υόρκης, πρόκειται να διεξαχθεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας η διαβούλευση αναφορικά με το επίσημο παλαιστινιακό αίτημα.

Η Ρωσία θα ψηφίσει να ενταχθεί η Παλαιστίνη πλήρες μέλος στον ΟΗΕ, εφόσον το θέμα αυτό έλθει προς ψηφοφορία στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο Ασφάλειας, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη ρωσική μόνιμη αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr

Δεν πρόκειται να αναγνωρισθεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........μπήκαν στο παιχνίδι τα μεγάλα μέσα....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

NEA ΥΟΡΚΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κώστας Τζεβελέκος
Οι εκπρόσωποι των χωρών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επίλυση του Παλαιστινιακού ( ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία και Ηνωμένα Έθνη ) «έκλεισαν» τον πρόεδρο των Παλαιστινίων κ. Αμπάς σε ένα δωμάτιο εδώ στη Νέα Υόρκη και του εξήγησαν τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να ζητήσει τώρα την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους . 

Στο τραπέζι η επέκταση του σχεδίου επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από το EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Το υπό εξέταση σχέδιο παρουσιάζει εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. Επιταχύνεται κατά ένα χρόνο για τον Ιούλιο του 2012 η σύσταση του ESM, σύμφωνα με άλλο έγγραφο.
Το πρόγραμμα επαναγοράς θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους τους επενδυτές και να περιλαμβάνει το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το έγγραφο.

Sky Νews: Οι G20 προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......αφού ειπώθηκε και από τους G20 , να δούμε τώρα ποιον θα κατηγορήσουν ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις......
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Sky Νews: Οι G20 προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία
Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα προνόμια των βουλευτών

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......οι βολευτές μας και το κοινοβούλιο γενικότερα είναι η δεν είναι δημόσιος τομέας της χώρας??
Άρα και οι μειώσεις που γίνονται δεν θα έπρεπε να ισχύουν και γιαυτούς ???
Τα χαράτσια τα πληρώνουν???
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421480&h1=true
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα προνόμια των βουλευτών

Αθήνα Θύελλα αντιδράσεων συνεχίζουν να προκαλούν οι υψηλές απολαβές και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία και ενώ οι πολίτες στενάζουν κάτω από το βάρος των σκληρών οικονομικών μέτρων.

ΔΝΤ: Διχασμένα τα μέλη για την κρίση χρέους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ενας "διάλογος κωφών" έγινε, σήμερα στην Ουάσινγκτον .....είμαστε μια ωραία παρέα......
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/oikonomia/dnt-dixasmena-ta-meli-gia-tin-krisi-xreous

Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι, ζητούν περισσότερα οι ΗΠΑ
Ενας "διάλογος κωφών" έγινε, σήμερα στην Ουάσινγκτον, μεταξύ των κρατών μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που κλήθηκαν να κάνουν μια κοινή διάγνωση για τη χρηματοπιστωτική κρίση.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......φάγαμε , ήπιαμε.....ας πούμε και καμιά μαλακία και στους peasants....... 
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63399272
Σε καλό κλίμα και με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για τήρηση των συμπεφωνημένων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα

Γερμανική πρόταση για άμεση μείωση του ελληνικού χρέους

Σχόλιο ιστολογίου μας :.......άλλος ξένος να πει καμιά άλλη μαλακία???
Να κάνω μια ερώτηση εγώ ο αφελής , εφόσον όπως λένε, τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ , πως γίνεται και όλες αυτές έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο του Ελληνικού??
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Άμεση μείωση του ελληνικού χρέους στο 90% του ΑΕΠκαι ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης προτείνει η εταιρία συμβούλων Roland Berger

Tελικά ο δορυφόρος της NASA έπεσε στον... Ειρηνικό Ωκεανό!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........ευτυχώς ....όχι τίποτα άλλο, αλλά ποιος τα καθαρίζει μετά.....!
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97606&catid=7



Στον Ειρηνικό Ωκεανό κατέληξαν, τελικά, κάποια από τα συντρίμμια του ερευνητικού δορυφόρου της NASA, βάρους έξι τόνων που έπεσε στη Γη τα ξημερώματα.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 24 Σεπ. 2011/

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Νέος Διοικητής της KFOR ο Γερμανός Στρατηγός Drews

Ο Α/ΓΕΕΘΑ των Σερβικών ΕΔ Στρατηγός Miloje Miletic συναντήθηκε στη Νις με τη νέο Διοικητή της KFOR Στρατηγό Erhard Drews. Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο στρατηγών. Οι Στρατηγοί συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο. Με την ευκαιρία αυτή, ο Miletic είπε ότι πιστεύει ότι η KFOR θα διατηρήσει ουδέτερη στάση, κατά την τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, που ειδικά αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Λιβύη: Εκρήξεις σε ναυτική βάση στην Τρίπολη

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....έτσι είπαν και για το Ιράκ.........παπάρια σε άλμη ήταν τελικά......
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Εκρήξεις σε ναυτική βάση στην Τρίπολη
Σειρά εκρήξεων σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά σε ναυτική βάση στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αναβλήθηκε ο σχηματισμός νέας μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....εμ ....πάρτε ένα τηλέφωνο στον Καντάφι να σας δώσει λύση...
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου

Πτήσεις πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ Στη Σύρτη εισήλθαν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου

Σχόλιο ιατολογίου μας : ......οκ ...σήμερα κυκλοφορούν τα ζυγά....
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129945

Αντικανταφικές δυνάμεις στην πορεία τους προς την Σύρτη
Αντικανταφικές δυνάμεις στην πορεία τους προς την Σύρτη   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Σύρτη, Λιβύη

Τουλάχιστον 40 νεκροί σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........Gulf of Aden.........και ο μεγαλύτερος στόλος στα χρονικά !!!!
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/1o.html , θα μας απασχολήσει σύντομα.......
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/09/2011_407854

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι αιματηρές συγκρούσεις -οι σφοδρότερες μετά την αναπάντεχη επιστροφή του προέδρου Σάλεχ χθες Παρασκευή στην Υεμένη ύστερα από απουσία τριών μηνών -σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα στα στρατεύματα που πρόσκειται στον πρόεδρο και στις δυνάμεις υπό τον αντιφρονούντα στρατηγό 'Αλι Μόχσεν αλ-'Αχμαρ.

Από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές Συρία: Επίθεση με αβγά στον Γάλλο πρεσβευτή!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........αυτόπτης μάρτυρας!
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=147998
Επίθεση με αβγά και πέτρες από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές δέχτηκε στη Δαμασκό ο γάλλος πρεσβευτής στη Συρία, Ερίκ Σεβαλιέ, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συρία: Νέο αίμα ρέει στην επαρχία Χομς

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........ σύμφωνα με ακτιβιστές που βρίσκονται στη Βηρυτό....??????
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=312698

    Άλλοι πέντε τουλάχιστον άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα από συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές που βρίσκονται στη Βηρυτό.
 

Ερτογάν: Oι ΗΠΑ συμφώνησαν κατ' αρχήν στην ανάπτυξη αεροσκαφών τύπου Predator στο τουρκικό έδαφος

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να μην προτρέχουμε .....θα τα πάρει μόνο και όταν γίνει η αποχώρηση από το Ιράκ........
Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Oι ΗΠΑ συμφώνησαν κατ' αρχήν στην ανάπτυξη των αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Predator στο τουρκικό έδαφος για την παρακολούθηση των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Άδεια πόντισης καλωδίων νοτίως του Καστελλορίζου από την Τουρκία; Μερικά ερωτήματα για το CS Ile de Brehat...

Σχόλιο από Faceof : Αυτό μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συνέβη κάποια στιγμή και ενώ είχα ανοιχτή την ιστοσελίδα με τις NAVTEX Broadcast , πρέπει να ήταν λίγο πριν τις 12 η λίγο αργότερα δεν είμαι σίγουρος έκανε ανανέωση η ιστοσελίδα και θεώρησα ότι έσβησε παλιές NAVTEX (είμαι σίγουρος ότι τις είδα και τις 2 , τουλάχιστον την 614/11 είμαι σίγουρος), παρόλα αυτά παρέμεινε η NAVTEX - N/W NR: 612/11
AEGEAN SEA
UNDER WATER CABLE OPERATION , BY CS RAYMOND CROZE BETWEEN 18 -21 SEP ALONG THE LINE JOINING THE POINT BELOW
που έληξε όπως και άλλες όπως π.χ και η NAVTEX - N/ W NR : 608/11
AEGEAN SEA
GUNNERY EXERCISE BETWEEN 22-23 SEP 11 FROM 040Z TO 1800Z IN AREAS BOUND BY:

Είμαι σίγουρος γιατί ενώ ετοιμαζόμουν για το άρθρο (http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_4177.html) που ανάρτησε λίγη ώρα αργότερα μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε η συνέχεια της 612/11 και που τις σύγκρινα με τις NAVTEX NW NR 522/11
SEA OF MARMARA
UNDERWATER CABLE OPERATION BY C/S RAYMOND CROZE BETWEEN 21 SEP.-07 OCT. IN FOLLOWING POSITIONS
και την ZCZC DA83
051402 UTC SEP 11
ISTANBUL TURK RADIO
SEA OF MARMARA
SURVEY AND DRILLING OPERATIONS BY M/V NAUTICAL TIDE AND SKATE IV BETWEEN 06 - 30 SEP ALONG THE LINE JOINING THE POSITIONS BELOW
. ...που παραδόξως δεν έχει NAVTEX παρά μόνο τα σχετικά της σηματικής αίτησης εισαγωγής....
Αυτό θα πρέπει να το δουν και να απαντήσουν οι αρμόδιοι ..........
Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/2011/09/cs-ile-de-brehat.html

Φαίνεται ότι στις τουρκικές ενέργειες που ανεβάζουν σταδιακά την ένταση (ανακοίνωση ερευνών σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος, έξοδος Πίρι Ρέις κλπ.) προστέθηκε άλλη μία, που ενδεχομένως πέρασε απαρατήρητη ως τώρα.

Μαύρη κατάρα, ανία, βαρεμάρα…

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......δυστυχώς για την Ελλάδα υπάρχουν πολλοί προσκυνημένοι ραγιάδες για να μην πούμε προδότες ......αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και όχι από την ουρά........
Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Το δημοσίευμα, αριστερά, είναι ένα από τα πολλά μαργαριτάρια που ανακαλύπτει κανείς καθημερινά πλέον στο διαδίκτυο.

Ικανοποιημένη η Μαρκουλλή από τη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


markoulli 300x199 Ικανοποιημένη η Μαρκουλλή από τη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή είχε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Philip Gordon. Παρόντες στη συνάντηση ήταν από κυπριακής πλευράς ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον κ. Παύλος Αναστασιάδης, η Διευθύντρια της Πολιτικής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εξωτερικών κα Ρέα Γιορδαμλή και η Αναπληρωτής Μόνιμη Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη κα Χριστίνα Ράφτη.

Ταλάτ εναντίον Άγκυρας και ψευδοκράτους για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Επικρίσεις προς την Τουρκία και το ψευδοκράτος για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του φυσικού αερίου διατύπωσε ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Χαρακτήρισε λάθος την προσέγγιση της Άγκυρας, λέγοντας ότι στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων υπάρχει πολεμική αναφορά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ PİRİ REİS

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_4177.html
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Taner Yıldız είπε ότι παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τόσο το πλοίο Piri Reis όσο και τις γεωτρήσεις της ρωμαίικης πλευράς

Ο Ερογλου συναντά τον ΓΓ του ΟΗΕ Συνεχίζονται οι κατηγορίες Ερογλου εναντίον των Ε/κ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ο Ερογλου συναντά τον ΓΓ του ΟΗΕ


Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου, θα έχει σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Μετά τη συνάντηση Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου Στις καλένδες το ελληνοτουρκικό Ανώτατο Συμβ.Συνεργασίας λόγω κρίσης μεταξύ Τουρκίας - Κύπρου

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......καλά τι λέτε ρε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για πιο συμβούλιο μιλάτε ??????? Αυτό που ο Σουλτάνος διέταζε και οι οσφυκάμπτες ραγιάδες έλεγαν ναι πασαμ???? 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΜΠΑΣΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/80651

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΈΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ Ο δεκάλογος του ελεύθερου Ίντερνετ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......πως είπαμε πως λέγεται αυτός ο υπουργός που θέλει να φιμώσει τα blogs??????????????????????????????????
Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=212074&-V=articles

Τον “δεκάλογο” των αρχών, που πρέπει να υιοθετήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, για να μην παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης στο Ιντερνετ, έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει, παγκοσμίως, να διατηρηθεί σταθερό και ανοικτό, ως μέσο διαφύλαξης της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην πληροφόρηση.

Χριστόφιας: Ενημέρωσε τα πέντε μέλη του ΣΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .........βλέπετε τι εννοούμε παγκόσμιο συλλογικό μνημονικό?????
Αυτή η εικόνα με Χρουστόφια θα παραμείνει στην μνήμη πάντων και ειδικά των μέσων ενημέρωσης και θα είναι η πρώτη.........αναφορά .........η Ελλάδα δεν θα υπάρχει και δεν θα συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ......γιατί απλά δεν ήταν εκεί......
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/421948



Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τα πέντε μόνιμα μέλη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χώρα-κουρσάρος: Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας!.

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_4177.html
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/1-4-5-6-7.html#more

Η Τουρκία, ως χώρα-κουρσάρος, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 της Κύπριακής Δημοκρατίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....... αποδειχθήκαμε ανίκανοι να διαχειριστούμε την γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και τα οφέλη αυτής όπως και τον γεωπολιτικό έλεγχο που θα ασκούσε μια σωστή στρατηγική όλων των θεμάτων που άπτονται από Διεθνής Συνθήκες και κανόνες , αποδεχθήκαμε για ελάχιστα χρήματα την κατοχή μας από τα παγκόσμια αρπακτικά  , βορά στις ορέξεις τους.....
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Μπιρλίκ 24-9-2011

Οι ¨Ελληνοτουρκικές σχέσεις¨ θα συζητηθούνε στην Κωνσταντινούπολη
Ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς του κόσμου το SEESOX που υπάγεται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με το πανεπιστήμιο του Μπαχτσεσεχίρ οργανώνει ένα συνέδριο που θα εξετάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το συνέδριο αυτό είναι η πρώτη προσπάθεια του SEESOX στην Τουρκία και θα διεξαχθεί στις 27 με 29 Σεπτεμβρίου.

Δανός βουλευτής ζητάει υποθήκη ...τη Κω!Τραγέλαφος!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......είμαστε υπό διαγραφή στο παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο και σε λίγο καιρό και ενσυνείδητο του πλανήτη Γη......
Ο διαμελισμός μας είναι αναπόφευκτος ........και ως άλλοι Διόνυσοι θα φαγωθούμε από τους Τιτάνες...
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8510

Αυτοί θα σώσουν εμάς; Η γελοιότητα κάποιων βορείων έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια!

Ερντογάν: Ρεζίλι από τους «αδελφούς» Άραβες, απομόνωση στον ΟΗΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....όλοι τα λέμε ότι δεν μπορεί πολλά ο ξεδοντιάρης κόπρος αλλά όμως και εμείς οδηγούμαστε στο πλανητικό συλλογικό μνημονικό ως μια χώρα μη υπαρκτή......
Η αποξένωσή μας από τα παγκόσμιο γίγνεσθαι και όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ λόγω της 66ης συνόδου του ΟΗΕ μας αφαιρούν από το σύνολο των υπαρκτών χωρών οντοτήτων του ΟΗΕ με συνέπειες τραγικές στην επιβίωση μας ......
Η ανικανότητα τουλάχιστον (γιατί κάποια στιγμή και πέρα θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όναμά τους και όπως προβλέπεται ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ) όλων των πολιτικών επιλογών αλλά και των πολιτικών μας .......
Σκεφτείτε Έλληνες .......όταν κοιτάς την άβυσσο συνέχεια .....κάποια στιγμή θα σε κοιτάξει και αυτή!!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20697
Δυσαρεστημένη είναι η τουρκική πλευρά από τη στάση των Αράβων ηγετών στην Ολομέλεια του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν τηρώντας άκρως επικριτική (και επιθετική) στάση κατά πάντων, υψώνοντας κατά πολύ τον τόνο της φωνής του, ήταν σα να μιλούσε ως δάσκαλος σε άτακτους μαθητές… ή ως σουλτάνος σε υποτακτικούς!
Η «αυτοκρατορική» νεο-οθωμανική εμφάνιση που επικαλύφθηκε με επίχρισμα ανθρωπισμού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Καυτηρίασε τη στάση της Δύσης λέγοντας ότι ασχολείται μόνο με τα προβλήματα που τη συμφέρουν κι έφερε παράδειγμα τη Σομαλία, την Παλαιστίνη και την επιθετικότητα της… Κύπρου!

Γαλλικές εταιρείες αγόρασαν σεισμικά δεδομένα της κυπριακής ΑΟΖ

Σχόλιο ιστολόγίου μας : .....δείτε πόσο χρήμα χάνουμε , ζεστό ζεστό ......αλλά οι προδότες δοσίλογοι πολιτικοί μας τα έχουν τάξει αλλού να τα δώσουν ......χάρισμα , ούτε καν ξεπούλημα!!!
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/cyprus/item/6141

Οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί Total και Gaz de France αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...εάν ισχύει αυτό......<Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...> τώρα τι να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός αποδεικνύει τουλάχιστον την ανικανότητά  του για να μην μιλήσουμε με πιο βαριά λόγια ......αλλά η ΝΕΜΕΣΙΣ καραδοκεί!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Mείζον ζήτημα προκύπτει από τη ''βόμβα'' που έσκασε στη Λευκωσία, ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για εμπλοκή της στα του φυσικού αερίου, κατόπιν κυπριακής πρότασης. Σύμφωνα με έγκυρες - όπως εκτιμούμε - πληροφορίες, η προσφορά που έγινε ανεπίσημα από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε ελλαδική εμπλοκή και εκμετάλλευση στο οικόπεδο 1. Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...

Μέχρι και για F16 κάνει λόγο η Τουρκία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....γιατί να σταματήσουν να προκαλούν ????
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αυξάνει επικίνδυνα η θερμοκρασία στο πολιτικό και διπλωματικό θερμόμετρο, στις σχέσεις Τουρκίας, Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ. Παρέμβαση Λαμπρινίδη για την τουρκική επιθετικότητα

Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι και είναι πλέον σαφές ότι σκοπεύουν να μην υποχωρήσουν, τουλάχιστον άμεσα.

ΗΠΑ: Εδωσαν το '09 55 βόμβες «βαθιάς διείσδυσης» στο Ισραήλ για το Ιράν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......τα λεγόμενα και μίνι πυρηνικά ,  που όμως το πιο σημαντικό επικοινωνιακό στοιχείο αυτών των μικρών πυρηνικών βαθιάς διείσδυσης είναι ότι προβάλονται ως το «μικρότερο κακό». 
Συγκεκριμένα, η καταστροφή μίας υπόγειας εγκατάστασης, όπου φυλάσσονται χημικά ή βιολογικά όπλα, με ένα συμβατικό οπλικό σύστημα (ακόμη και αν αυτό μπορέσει να διεισδύσει σε επαρκές βάθος), ενδέχεται να προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας.......
 Μάλιστα, όταν η προσβληθείσα εγκατάσταση περιέχει κάποιο βιολογικό όπλο υψηλής επικινδυνότητας, το οποίο θα μπορεί να επεκταθεί, αν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα, τότε ο κίνδυνος διαρροής λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις. Τα προβλήματα αυτά τα επιλύει ένα πυρηνικό όπλο, το οποίο θα εξαερώσει την περιοχή του στόχου, μαζί με τον επικίνδυνο χημικό και βιολογικό παράγοντα, δηλαδή, θα διεξάγει θερμοπυρηνική «αποστείρωση». 
Βέβαια, η έκρηξη θα προκαλέσει ραδιενεργή μόλυνση στο περιβάλλον, δεδομένου όμως ότι η ισχύς του όπλου θα είναι μικρή, ενώ η έκρηξη θα γίνει βαθιά στο έδαφος και όχι στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει με τα όπλα που αποσκοπούν στην καταστροφή επιφανειακών στόχων, η μόλυνση αυτή αναμένεται να είναι μικρή, «λελογισμένη» και, εν πάση περιπτώσει, μικρότερης επικινδυνότητας από ό,τι αν διέρρεε στην ατμόσφαιρα κάποιος βιολογικός παράγοντας μείζονος επικινδυνότητας. Κάποια μάλιστα υποστηρίζουν ότι η προσβολή πυρηνικών στόχων με συμβατικά όπλα θα προκαλέσει μεγαλύτερη μόλυνση από ραδιενέργεια από ό,τι αν ο ίδιος στόχος καταστρεφόταν με μίνι πυρηνικό, δεδομένου ότι η έκρηξη θα εξαερώσει τις επικίνδυνες ραδιενεργές ουσίες, αντί να τις εκθέσει στην ατμόσφαιρα, όπως θα έκανε κάποιο συμβατικό βλήμα.
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=312404

Τι έκπληξη! Ο Μεντβέντεφ έδωσε το χρίσμα στον... Πούτιν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........αφού έχουν καταφέρει και ισορρόπησαν την χώρα , οι Ρώσοι δεν έχουν πρόβλημα με κανένα τους και καλά κάνουν στην τελική..... 
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τι έκπληξη! Ο Μεντβέντεφ έδωσε το χρίσμα στον... Πούτιν
«Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, η οποία ταιριάζει γάντι στο πολιτικό σκηνικό της Ρωσίας. Tον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, πρόταση η οποία, φυσικά έγινε δεκτή.

Παίρνει μπρος η μηχανή των αποκρατικοποιήσεων - Στο Ταμείο Περιουσίας «πέρασαν» ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Ελληνικό ΑΕ και Διεθνής Αερολιμένας - Όλη η λίστα με τα 35 ακίνητα που θα πουληθούν άμεσα....

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
Αποκλειστικό.....Μπρος στην μηχανή των αποκρατικοποιήσεων βάζει η κυβέρνηση. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή «άναψε» το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.
Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.
Παράλληλα, στην εταιρία περνούν 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).


Φόρο για το CO2 προτείνουν ΔΝΤ και G20

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την επιβολή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και στις εκπομπές των καυσίμων των θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών συστήνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα στις πλούσιες χώρες και τις αναδυόμενες οικονομίες που απαρτίζουν την Ομάδα των 20 (G20) σε έκθεσή τους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο εξασφάλισε την Παρασκευή αντίγραφό της.

Άλλος για Pizza Hut;

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/14874-allos-gia-pizza-hut


Όταν μία τράπεζα αρχίζει να πουλά το μερίδιο της σε κορυφαίες εταιρίες του κόσμου για να μαζέψε κεφάλαια, κάτι δεν πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg αυτό ακριβώς κάνει η Bank Of America, η μετοχή της οποίας έχει καταρρεύσει το τελευταίο διάστημα και απειλεί να περάσει ακόμη και κάτω από τα 5 δολάρια, επίπεδο το οποίο όταν διέσπασε η Lehman Brothers ακολούθησε και η συντριβή της.

Η BAC είναι ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου μεριδίου της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Pizza Hut, με το ύψος της συμμετοχής της να αποτιμάται στα 800 εκ δολάρια. Τώρα δύο επενδυτικές εταιρίες έχουν καταθέσει προτάσεις για την εξαγορά του μεριδίου της BAC, καθώς η τράπεζα έχει βγει στο κυνήγι ρευστού για να προχωρήσει σε μία έμμεση επανακεφαλαιοποίηση της πουλώντας συμμετοχές της σε άλλες εταιρίες.
XrimaNews.gr