Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων - Η λογοκριμένη ταινία (Βίντεο)

Η επίσημη προπαγάνδα λέει ότι η ζωή στην Ευρώπη ήρθε από την Αφρική αλλά ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων τους διαψεύδει όλους κατηγορηματικά. Μία ταινία πραγματικός θησαυρός.. Μία υπόθεση που θάφτηκε, και μία αλήθεια που πολεμάται με μανία ως σήμερα.

Το 1977 η αείμνηστη Λίλα Κουρκουλάκου σκηνοθέτησε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό αναφορικά με τα επιστημονικά επιτεύγματα του Δ-ρα Άρη Πουλιανού και των συνεργατών του στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Το έργο της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδας είχε προγραμματιστεί να προβαλλόταν πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας τον Σεπτέμβριο του 1982, αλλά η προβολή του απαγορεύτηκε.

Ντονμέζ : ¨Κάναμε έρευνες στα πεδια που παραχώρησε η ΚΚΤC (κατεχόμενα)¨….

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Εμείς τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα πεδια που παραχώρησε η ΚΚΤC αλλά και σε αυτά που παραχώρησε η Τουρκική Δημοκρατία στα Τουρκικά Πετρέλαια,  πραγματοποιήσαμε συνολικά οκτώ γεωτρήσεις.

Εξ αυτών οι τρεις είναι σε περιοχές της Βόρειας Κύπρου και οι πέντε σε δικές μας περιοχές

Κάποτε οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ήξεραν αρχαία ελληνικά. Τώρα είναι υπό διωγμόν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Οι έντεκα πρόεδροι των ΗΠΑ που μιλούσαν ελληνικά

Πολλοί Αμερικανοί αρέσκονταν στην ιδέα να γνωρίζουν και μια δεύτερη γλώσσα πέρα από την αγγλική. Πολλοί, βέβαια, μιλούσαν περισσότερες.

Όμως, όλο και λιγότεροι Αμερικανοί στην πραγματικότητα μαθαίνουν να μιλούν πολλές γλώσσες. Στην πραγματικότητα, το ερευνητικό κέντρο Pew αναφέρει ότι μόνο περίπου το 25% των Αμερικανών δηλώνουν ότι μιλούν μια γλώσσα πέρα από την μητρική τους. Και ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο, οι δίγλωσσοι πρόεδροι έχουν λιγοστέψει. Ακολουθούν οι πρόεδροι που μιλούσαν και ελληνικά:

Τα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα από τη σύσκεψη για τις νέες φρεγάτες στο Μέγαρο Μαξίμου

Η απόρριψη – δια παραλείψεως αναφοράς στην ανακοίνωση Τύπου – της ισπανικής προσφοράς για το πρόγραμμα προμήθειας των τεσσάρων νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν το μόνο απτό αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το περασμένο Σάββατο, 5 Ιουνίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εφημερίδα «Δημοκρατία» (07/06/2021)

Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι μετείχαν επίσης οι Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος

Για να δούμε τον Μπάιντεν μόλις οι Τούρκοι μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ… γεωτρήσεις

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, ο γνωστός Φατίχ Ντονμέζ, δεν κρατά ποτέ το στόμα του κλειστό. Αν και πρέπει να είναι ο «λαγός» του Ταγίπ Ερντογάν στα θέματα της ενέργειας, καθώς κάθε φορά που ομιλεί ο Τούρκος πρόεδρος ακολουθεί ο εν λόγω κύριος. Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι η κατοχική δύναμη επιστρέφει δυναμικά στις παράνομες πράξεις της στα θέματα ενέργειας και θα εστιάσει σε συγκεκριμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. Φαίνεται ότι εφέτος οι Τούρκοι θα αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα, καθώς λόγω του τουρισμού τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, σε ένα επίσης αποκαλυπτικό της δημοσίευμα,