Κυριακή 29 Μαΐου 2016

28 Μαΐου 1453: O αυτοκράτορας Kωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' μιλάει για τελευταία φορά στους πολεμιστές του - "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ"...

Αύριο ξημερώνει η αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού. Η 29η Μαΐου. Σαν αύριο πριν από 561 χρόνια έπεσε η πρωτεύουσα του Εθνους, η Πόλη των πόλεων η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας που ξεκίνησε ως "ρωμαϊκή" και εξελίχθηκε σε "ελληνική".

Λίγες ώρες πριν την τελική μάχη, λίγες ώρες πριν ανοιξει η Κερκόπορτα και μπούν τα τουρκικά στίφη στην Πόλη μας, ο τελευταίος Ελληνας αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο άρχοντας του Μυστρά, το βράδυ της 28ης Μαΐου, μιλάει μέσα από την ελληνική ψυχή του και ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Λεωνίδα στην Αθανασία.

O τελευταίος Έλληνας του Ελύτη

Έτσι καθώς εστέκονταν ορθός μπροστά στην Πύλη κι άπαρτος μες στη λύπη του
Μακριά του κόσμου, που η ψυχή του γύρευε να λογαριάσει στο φάρδος Παραδείσου. Και σκληρός πιο κι απ' την πέτρα που, δεν τον είχανε κοιτάξει τρυφερά ποτέ, κάποτε τα στραβά δόντια του άσπριζαν παράξενα.
Κι όπως περνούσε με το βλέμμα του λίγο πιο πάνω απ' τους ανθρώπους κι έβγανε απ' όλους Έναν που του χαμογελούσε, τον Αληθινόν που ο χάρος δεν τον έπιανε.
Πρόσεχε, να προφέρει καθαρά τη λέξη θάλασσα, έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια. Κι η ερημιά πολλή που να χωρά ο Θεός κι η κάθε μια σταγόνα σταθερή στον ήλιο ν' ανεβαίνει!
Νέος ακόμα, είχε δει στους ώμους των μεγάλων, τα χρυσά να λάμπουν και να φεύγουν. Και μια νύχτα θυμάται, σ' ώρα μεγάλης τρικυμίας, βόγκηξε ο λαιμός του πόντου τόσο, που θολώθη μα δεν έστερξε να του σταθεί!
Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε.

29 Μαϊου 1453: Η αποφράδα ημέρα μέσα από τη μοναδική ιστορική αφήγηση του Γ.Φραντζή

PalaiologosΟ Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος (1404 - 29 Μαΐου 1453) ή ο επονομαζόμενος Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας του οποίου η ηρωική αντίσταση κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
[...] Οι δυστυχείς Ρωμαίοι, αφού άκουσαν τα λόγια του αυτοκράτορα [Κωνσταντίνου Παλαιολόγου]έσφιξαν την καρδιά τους, αγκα­λιάστηκαν και έκλαιγαν όλοι μαζί. Κανένας δεν έφερνε πια στη μνήμη του τα αγαπημένα του παι­διά, τη γυναίκα και την περιουσία του, αλλά ήθε­λαν όλοι να πεθάνουν για τη σωτηρία της πατρίδας τους. Ύστερα γύρισαν στις θέσεις τους για να φυλάξουν τα τείχη της πόλης.

Η τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου του Αριστοτέλη(Βίντεο)

Το πιο σπουδαίο εύρημα από την εικοσαετή έρευνα στα αρχαία Στάγειρα, ο τάφος του Αριστοτέλη, ανακοινώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από τον διδάκτορα κλασικής αρχαιολογίας, Κώστα Σισμανίδη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια».

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το εντυπωσιακό βίντεο με την τρισδιάστατη απεικόνιση του ταφικού Ηρώου του Αριστοτέλη.

Δείτε το βίντεο:

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στον Θέμη Καλλό, SBS Radio Αυστραλίας,
27/05/2016

Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση που επιτρέπει offshore σε βουλευτές

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται το ζήτημα της ρύθμισης που επιτρέπει σε βουλευτές να κατέχουν εξωχώριες εταιρείες και η υπερψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στο πολυνομοσχέδιο. Στο πρώτο κύμα αντιδράσεων της αντιπολίτευσης απάντησε το Μαξίμου, εγκαλώντας την ΝΔ και την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για παραπλάνηση, κάνοντας λόγο για αδυναμία κατανόησης σύνθετων νομικών κειμένων.
«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ενώ παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση για πρόκληση της κοινωνίας, την ώρα που αυτή δοκιμάζεται από τα φορολογικά βάρη και την αποτυχημένη πολιτική τους.

Σκληρή γλώσσα Σουλτς κατά Τουρκίας - «Οι απειλές δεν εντυπωσιάζουν»

Βρυξέλλες: Για αθέτηση λόγου κατηγορεί την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο θέμα της αλλαγής του αντιτρομοκρατικού νόμου, προκειμένου να χορηγηθεί βίζα στους πολίτες της, και σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt προαναγγέλλει σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Άγκυρα, ιδίως στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και του αντιτρομοκρατικού νόμου, σαφείς βελτιώσεις.

Νέο κτύπημα με «εκλιπούσα» από Τουρκία - Κίνηση Άγκυρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για αποδόμηση Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: 
Παύλος Ξανθούλης 
Από το philenews

Λευκωσία: Διπλό χτύπημα με στόχο την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχειρεί η Άγκυρα στο Στρασβούργο, εγείροντας με ιδιαίτερα προσβλητικό ύφος ζήτημα «εκλιπούσας» (defunct) και ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης και παραπέμποντας σε «πολιτικό μακαρισμό» του νόμιμου κράτους της Κύπρου. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Τουρκία υπέβαλε γραπτώς δύο επιφυλάξεις κατά την επικύρωση ισάριθμων διεθνών συμβάσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης που προσποιείται ότι εκπροσωπεί την εκλιπούσα «Κυπριακή Δημοκρατία»» (βλέπε φωτοτυπία – τα εισαγωγικά στην Κυπριακή Δημοκρατία τοποθετήθηκαν από το τουρκικό ΥΠΕΞ).

Άγιο Όρος: Τί είπε ο Β.Πούτιν στους μοναχούς της ρωσικής μονής (Βίντεο)

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η ιδιωτική επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Όρους. Η σημασία που δίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας στην επίσκεψη αποτυπώνεται στα όσα είπε στους μοναχούς λίγο πριν αποχωρήσει: "Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε πως αυτή η μικρή άκρη της Ρωσίας στο Όρος Άθως θα συνεχίσει να συγκεντρώνει το πνεύμα όλων των Ορθόδοξων πιστών".

Δείτε το βίντεο

Τεράστιος Πετρούνιας: Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους - Lord of the Rings ο Έλληνας πρωταθλητής(Βίντεο)

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια γυμναστής κατακτά τον τίτλο δύο συνεχόμενες φορές -

Δείτε βίντεο με το πρόγραμμα που του έδωσε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό της Βέρνης
Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο 25χρονος γυμναστής υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη διοργάνωση της Βέρνης και έδειξε έτοιμος για χρυσό στο Ρίο.

ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ...


29 Μαίου 1453 οι τελευταίες ώρες της Βασιλεύουσας - Μια ιστορία θάρρους και προδοσίας

Του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη

Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Βράδυ Δευτέρας.28 Μαΐου.
Ο Ιωάννης Ιουστινιάνης άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στην γεμάτη άταφα πτώματα, πεδιάδα του Λύκου. Σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε. Η Πόλη των πόλεων, θα ζούσε άλλη μια ημέρα σκληρής πολιορκίας. Ο καιρός δεν ήταν πολύ κρύος, είχε όμως μια υγρασία που τρυπούσε τα κόκαλα. Τύλιξε τον βαρύ μαύρο μανδύα του πάνω από την πανοπλία του. Ήταν κουρασμένος. Όλα τα μέλη του πονούσαν φρικτά. Στην σκουρόχρωμη μεταλλική του πανοπλία, η υγρασία σχημάτιζε μικρά αυλάκια νερού που έπεφταν στο έδαφος. Στο βάθος, στο στρατόπεδο του Αμιρά, η νύχτα είχε γίνει μέρα από τις εκατοντάδες φωτιές που είχαν ανάψει. Τα τύμπανα δεν σταματούσαν λεπτό να χτυπούν.

Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν - Στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα(Βίντεο-Φωτό)

Πούτιν: Εδώ γίνεται σημαντικό έργο που αφορά την ηθική και τις αξίες - Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη - Σε «φρούριο» μετατράπηκε η  Αθωνική πολιτεία - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με μπλόκα κάθε 100 μέτρα
Ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή και τη φιλοξενία που έτυχε στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στο Άγιον Όρος δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το διήμερο ταξίδι του στη χώρα και την επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε. Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο συνοδευόταν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών, ενώ υπήρχαν και άλλα δύο ίδια αεροσκάφη για λόγους ασφαλείας. Στο δε Άγιον Όρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ακολούθησε ολόκληρο το τελετουργικό, συμμετέχοντας με θέρμη σε όλη τη διαδικασία.