Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Της Καρολ Γρίβα

Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»
Στρατηγός Γ. Γρίβας Διγενής

Στα «κρυφά» η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία κατά της πειρατείας

Μπορεί οι ΗΠΑ να γλίτωσαν προσωρινά από τα νομοσχέδια SOPA και PIPA, όμως όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την λογοκρισία στο διαδίκτυο έχουν πάρει τον... δρόμο τους!
Και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς χθες 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ανάμεσα τους και η χώρα μας- υπέγραψαν στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement).
Γιατί δεν το μάθαμε νωρίτερα; Πολύ απλά διότι δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μέσω δημόσιας διαβούλευσης. Κοινώς, όλα έγιναν στα... κρυφά!
Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία.
Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.

Μπορεί να αποσιωπά «τιτιβίσματα» Δυνατότητα επιλεκτικής λογοκρισίας ανά χώρα διαθέτει πλέον το Twitter


Προς το παρόν το Twitter, που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατ. ενεργών χρηστών, δεν έχει κάνει χρήση της νέας δυνατότητας επιλεκτικής λογοκρισίας.


Λονδίνο: Το Twitter ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον την τεχνολογία που του επιτρέπει να μπλοκάρει tweets ανά χώρα. Στο blog του, το Twitter ανακοίνωσε ότι «μπορεί πια να αποσιωπά περιεχόμενο από χρήστες σε μια συγκεκριμένη χώρα».

Το κοινωνικό δίκτυο διευκρίνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι τα κομμένα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέχρι τώρα, όταν ένα μήνυμα διαγραφόταν από το Twitter (για παράδειγμα επειδή περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση παιδικής πορνογραφίας), εξαφανιζόταν σε όλο τον κόσμο και κανείς χρήστης δεν μπορούσε να το δει.

Έστειλαν στον ΟΗΕ κοκαΐνη αξίας 2 εκ. δολαρίων

Δύο δέματα που προέρχονταν από το Μεξικό και περιείχαν συνολικά 16 κιλά κοκαΐνης παραδόθηκαν κατά λάθος την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του... ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τα δύο δέματα, που έφεραν ένα λογότυπο παρόμοιο με αυτό των Ηνωμένων Εθνών, έφτασαν στις 16 Ιανουαρίου. Όταν διαπιστώθηκε τι περιείχαν σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Πολ Τζ. Μπράουνι, τον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τα δέματα περιείχαν 14 βιβλία με κομμένες τις σελίδες κατά τρόπο που το καθένα από αυτά να κρύβει στο εσωτερικό του κάτι παραπάνω από ένα κιλό κοκαΐνης.

Βόμβα απο Fitch: Υποβάθμισε πέντε χώρες της ευρωζώνης!

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων Βελγίου, Κύπρου, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ισπανίας προχώρησε ο οίκος Fitch.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δυο κλίμακες, σε Α- από A+ διατηρώντας αρνητικό outlook για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, κατά δυο κλίμακες υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ισπανίας, σε Α από ΑΑ-, με αρνητικό outlook. Σε Α από ΑΑ- υποβάθμισε και τη Σλοβενία.

Μια μιλούν για συμφωνία για το κούρεμα, μια για την δραχμή... Σπάσιμο νεύρων από τους Γερμανούς

Σκωτσέζικο ντους από το Βερολίνο, καθώς τις χθεσινές δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και του επικεφαλής της Deutsche Bank Άκερμαν περί επικείμενης συμφωνίας για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους διαδέχθηκε η προτροπή του κυρίου Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της Κ.Ο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών,  ο οποίος κάλεσε τη χώρα μας να αποχωρήσει οικιοθελώς από το ευρώ.
Και σήμερα, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλείται πηγές από το Νταβός, όπου Γερμανοί αξιωματούχοι και στελέχη των αγορών προετοιμάζονται ακόμα και για το σενάριο της δραχμής.

Τους πολιτικούς αρχηγούς βλέπει ο Παπαδήμος

Το απόγευμα του  Σαββάτου θα δει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Στόχος είναι να αποσπάσει τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών  πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα  και κυρίως στα όσα θέτουν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές μας για να ολοκληρωθεί  η νέα διαδικασία «διάσωσης» της χώρας μας.
Όπως είναι γνωστό η Τρόικα ξεκαθάρισε και κατά τη διάρκεια των σημερινών της διαβουλεύσεων  με την κυβέρνηση πως θέλει PSI, νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο».  Ένα πακέτο που θα φέρει τις υπογραφές ΟΛΩΝ των πολιτικών αρχηγών που συμπράττουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το «ξύπνημα» του Εγκέλαδου

Το «ξύπνημα» του Εγκέλαδου
Πολίτες αναστατωμένους στους δρόμους, μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα και αντικρουόμενες απόψεις σεισμολόγων έχουν «γεννήσει» οι σεισμοί που εκδηλώνονται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.
Τα ξημερώματα μία νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έβγαλε για άλλη μία φορά τους κατοίκους της Κρήτης έξω από τα σπίτια τους. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 3:33 και είχε ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο μεγάλο σεισμό το πρωί της Πέμπτης. Ο τελευταίος αυτός σεισμός είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το σεισμολόγο κ. Σταύρο Τάσο, που μίλησε στο Newsbomb.gr, πρόκειται για φυσική ακολουθία, καθώς στην ευρύτερη αυτή περιοχή «υπάρχει μία συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα». Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί μιλώντας για ένα φυσικό φαινόμενο.

Π. Καμμένος: «Έχετε ήδη υπογράψει σε αγγλικό δίκαιο»


Π. Καμμένος: «Έχετε ήδη υπογράψει σε αγγλικό δίκαιο»
Με νέα έγγραφα που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, o ανεξάρτητος βουλευτής Π. Καμμένος αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο έναντι των δανειστών της.
Είχε προηγηθεί η παρέμβασή του κ. Καμμένου για το θέμα με αναφορά στην υπόθεση Πατσίφικο.
Δείτε τα έγγραφα:

Τα μέτρα-φωτιά που απαιτεί η τρόϊκα

Τα θέλει όλα σε ένα πακέτο και τα θέλει τώρα, καθώς τα συνδέει με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο λόγος για την τρόικα και τις απαιτήσεις της, όπως τις αντίκρισαν χθες σε ένα δεκασέλιδο κείμενο που τους μοιράστηκε οι υπουργοί που μετείχαν στο ‘μίνι υπουργικό’ υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενόψει της νέας σύσκεψής τους υπό τον πρωθυπουργό, πιθανότατα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως το έγγραφο-ντοκουμέντο (συνημμένο PDF) που παρουσιάζει το Real.gr, η τρόικα απαιτεί μεταξύ άλλων την άρση των κεκτημένων δεκαετιών. Ειδικότερα, στο νέο ‘πακέτο’ μέτρων για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ζητούνται :

Στο κόκκινο το ΧΑ, με φόντο PSI και δεύτερο πακέτο δανείων

Αλλαγή τάσης στο ΧΑ, με βουτιά του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 750 μονάδες, καθώς φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης είναι δύσκολες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα εργασιακά. Ξεφουσκώνει και το τραπεζικό ράλι, έστω και εάν στο μέτωπο του PSI μια συμφωνία δείχνει να πλησιάζει.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,26%, στις 748 μονάδες και ο FTSE 20 χάνει 1,16%.
Πτώση 8,2% σημειώνει η Ελλάκτωρ, 5,4% η Coca Cola 3E, 5,5% η ΔΕΗ, 4,9% η MIG, 4,4% τα ΚΑΕ, 4,2% ο ΟΤΕ, 4,1% το ΤΤ, 3,5% η Μυτιληναίος και 3,3% η Εθνική.

Τροχιά ανόδου για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Νέο άλμα πραγματοποιεί την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μετά τη χθεσινή μεγάλη αύξηση της τάξης του 8%, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να καταγράφει σήμερα εντυπωσιακά κέρδη σε ποσοστό 14%.

Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 13:32, στις 339,06 μονάδες, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση σε ποσοστό 10,26%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 119,08 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 9,81%.
Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα 2,08 εκατομμύρια ευρώ.