Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξάνδρειες: Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος!

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.
Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.

Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για την ίδρυση μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου που θα έδινε στις μεσόγειες πόλεις της Αιγύπτου μια διέξοδο στη θάλασσα, με πρόσθετο σκοπό η καινούργια πόλη να αντικαταστήσει στην οικονομική ζώνη της ανατολικής Μεσογείου την Τύρο της Φοινίκης.

Το κοίτασμα Zohr και η αναβάθμιση της Ελλάδας(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Το κοίτασμα Zohr αναβαθμίζει ενεργειακά την Αίγυπτο, αφού μέσω της ΑΟΖ της, της παρέχει αυτάρκεια στον τομέα των υδρογονανθράκων. Όμως η συμβολή αυτού του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να ακούμε ότι βρίσκεται κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά όσο το κοίτασμα δεν έχει κάποια επέκταση μέσα της, δεν αλλάζει κανένα δεδομένο. Διότι πολύ απλά η Κύπρος δεν είναι απαραίτητη για την Αίγυπτο ως πέρασμα, αφού έχει ζώνη επαφής με την ελληνική ΑΟΖ. Βέβαια και πάλι η ασχετοσύνη μπερδεύει αυτή την περίπτωση με αυτή του Ισραήλ που πρέπει αναγκαστικά να περάσει από την κυπριακή ΑΟΖ για να εισέλθει σε ευρωπαϊκό χώρο.

Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr και οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Η πρόσφατη ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr από την ιταλική εταιρεία ENI στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, έρχεται να δικαιώσει έναν αγώνα ετών που δίνουμε για να πείσουμε τους πολιτικούς της Ελλάδας για την αξία της ελληνικής ΑΟΖ. Η ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος των τελευταίων ετών έγινε στη Λεκάνη Λεβαντίνης που αφορά και την κυπριακή ΑΟΖ. Το κοίτασμα Zohr είναι δύο φορές μεγαλύτερο από το κοίτασμα Leviathan που ανακαλύφθηκε το 2010 κι ήταν προηγουμένως το μεγαλύτερο.

Ένας «αλλόκοτος βράχος» σε φωτογραφία της NASA

Ο πλανήτης Άρης δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας τραβάει το ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα.
 
Ένας αλλόκοτος βράχος σε φωτογραφία της NASA, μας βάζει σε πειρασμό να ασκήσουμε κριτική ανάμεσα στις αντιληπτικές ικανότητες και στην πραγματικότητα.
 
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, διακρίνουμε το μισό ενός παράξενου προσώπου: μέτωπο, φρύδι, μάτι, ζυγωματικά, μύτη, στόμα και χείλια. Το υπόλοιπο μισό βρίσκεται στην σκιά. Αν καθρεφτίσουμε αυτό που βλέπουμε τότε «πιάνουμε» ολόκληρο το πρόσωπο. Είναι άραγε αυτή η άλλη μεριά της σκοτεινής πλευράς του μυστηριώδους βράχου με το αμφιλεγόμενο(;) πρόσωπο;

Γιγαντιαία ξένα αστρόπλοια που η NASA μας αποκρύπτει και αποσιωπεί (Βίντεο)

gigantiaia ksena astroploia pou i nasa mas apokriptei kai aposiopei video
Ο John Lenard Walson είναι ένας ερασιτέχνης αστρονόμος και αστροφωτογράφος. Έχει εφεύρει μία συσκευή μέσω της οποίας και του τηλεσκοπίου του είναι σε θέση να ανιχνεύει, να εντοπίζει και να "συλλαμβάνει" αστρόπλοια εξωγήινων νοήμονων πολιτισμών που κάνουν διαπλανητικά και διαστρκά ταξίδια, περνώντας από την "γειτονιά" μας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό και το αναλύει ο John Maynard της Υπηρεσίας Άμυνας και Πληροφοριών (DIA) . Και σκεφτείτε το εξής: Αν ο κύριος John Lenard χωρίς καμία χρηματοδότηση, με μία απλή ευρεσιτεχνία καταφέρνει και "πιάνει" αστρόπλοια στο διάστημα... φανταστείτε τι "βλέπει" η NASA και τα αποκρύπτει μια χαρά ! ! !

Το μυστηριο της οργανωσης Vrill


Η Οργάνωση vill είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μυστικές εταιρίες που υπήρξαν ποτέ. Αλλά οι πληροφορίες γι' αυτήν είναι σχεδόν απαγορευμένες. Για την Οργάνωση δεν κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία ούτε ένα βιβλίο και όλα τα στοιχεία και το υλικό που θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια σχετική γνώση, αποσιωπήθηκαν από τους Συμμάχους.

', 'Υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι εξουσίας, που και σήμερα προσπαθούν με κάθε μέσον να κρατήσουν μυστικές όλες τις πληροφορίες γύρω από αυτή την Οργάνωση. Όμως τελικά δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν τα πάντα...

Ο Karl haushofer ίδρυσε το 1919 την οργάνωση ¨Οι αδελφοί του Φωτός¨, ¨Φωτεινή Στοά¨ ή ¨Εταιρία του Βριλ¨ η οποία αργότερα ονομάστηκε ¨Vrill¨. (Σημειώστε ότι ο όρος ¨φωτεινή στοά¨ υπονοεί πραγματική υπόγεια στοά, από τις λίγες που οδηγούν στο εσωτερικό της Κοίλης Γης και φωτίζονται από τον αχνό ήλιο της!)

Εθνογραφικός χάρτης Γιουγκοσλαβίας του 1917 και οι ψευτο-Μακεδόνες άφαντοι



Εθνογραφικός χάρτης Γιουγκοσλαβίας του 1917 και οι ψευτο-Μακεδόνες άφαντοι !!!!!!!!!!!!

ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ FIBA ΓΙΑ ΤΟ EUROBASKET 2015 TA ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ” ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ “

Η FIBA επαναλαμβάνει το λάθος που είχε κάνει και στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012, αναφέροντας το γειτονικό κράτος -στις ομάδες του φετινού Eurobasket- με τα αρχικά “MKD” που παραπέμπουν ευθέως στο όνομα “Μακεδoνία”…