Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πως μας αφαίρεσαν το “εργαλείο σκέψης”…Τα Αρχαία Ελληνικά.

Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.


Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως.

Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.

NASA Νέες ενδείξεις: Ο Αρης είχε κάποτε περισσότερο οξυγόνο, όπως η Γη

Το αυξημένο οξυγόνο στον 'Αρη συνδέεται μάλλον με την εποχή που ο πλανήτης είχε άφθονα νερά
Μια κατηγορία χημικών ουσιών, τα οξείδια του μαγγανίου, που ανιχνεύθηκαν σε υψηλά επίπεδα στα πετρώματα του 'Αρη από τα επιστημονικά όργανα του ρόβερ Curiosity της NASA, δείχνουν ότι κάποτε ο γειτονικός πλανήτης είχε περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρά του από ό,τι σήμερα.
       
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την πλανητική επιστήμονα Νίνα Λάντσα του Εθνικού Εργαστηρίου Λος 'Αλαμος στο Νέο Μεξικό, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Geophysical Research Letters" της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.

Οβελίσκοι: Το μυστήριο των λίθινων μνημείων στην Αίγυπτο(Βίντεο-Φωτο)


Οι οβελίσκοι, φτιαγμένοι συνήθως από ερυθρό γρανίτη, λατομούνταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους ως ενιαίοι ογκόλιθοι και στήνονταν μπροστά σε τάφους και ναούς

Κάθε τετράεδρη πέτρινη στήλη που λεπταίνει προς τα πάνω, γνωστή ως οβελίσκος, έχει στην κορυφή της μια πυραμοειδή αιχμή. Η παλιότερη έχει ιστορία 4.000 ετών περίπου. Ακόμη και η πιο πρόσφατη έχει ηλικία σχεδόν 2.000 ετών.

Σκοπός αυτών των μνημείων ήταν η απόδοση τιμής στον Ρα, το θεό του ήλιου.

Η πολιτισμική ανάπτυξη του Ναυπλίου

Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι το Ναύπλιο ενεργοποιεί συνειδητά και δυναμικά την υποψηφιότητά του ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλάζει τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο, διότι ο καθένας που ενημερώνεται γι’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια καταλαβαίνει ότι έχει να παίξει ένα ρόλο για να βοηθήσει έμπρακτα στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Ο Δήμος με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές της περιοχής, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι απλοί άνθρωποι που αγαπούν το Ναύπλιο και ξέρουν ότι πρόκειται για ένα αξιοθέατο διεθνής εμβέλειας, έχουν αρχίσει να κάνουν συντονισμένες κινήσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη αυτό το αίτημα. Αξιοθαύμαστη είναι και η πρωτοβουλία των στρατιωτικών, αφού ήταν από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν γι’ αυτή τη νέα πολιτισμική αποστολή. Έχει επίσης ενδιαφέρον να ενισχυθεί ο φάκελος με τον συνδυασμό της Παλιάς Πόλης, του Μπούρτζι και του Παλαμήδη. Διότι η σπουδαιότητα του Ναυπλίου προέρχεται και από τη θέση του και απ’ αυτόν τον συνδυασμό, αλλά βέβαια κι από τους κατοίκους που είναι συνειδητοποιημένοι ότι ζουν σ’ έναν ιστορικό χώρο, όπου ο Χρόνος έβαλε το στίγμα του.