Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Στα ίχνη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης Η βάση θα είναι τα ευρήματα δοκιμαστικών τομών που είχαν γίνει από αρχαιολόγους το 1965

Τα ίχνη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης θα αναζητήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Πολιτισμού, ο δήμος Αμφίπολης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση τα ευρήματα δοκιμαστικών τομών που είχαν γίνει από αρχαιολόγους το 1965, οι παραπάνω φορείς θα προχωρήσουν στη γεωφυσική και ανασκαφική διερεύνηση του αρχαίου θεάτρου, φιλοδοξώντας να το εντοπίσουν σε μια συγκεκριμένη αμφιθεατρική θέση, με θέα προς τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και τα βουνά που τον πλαισιώνουν.

Εντυπωσιακή ταχυδρόμος κάνει διανομή με το άλογο (Βίντεο - Φωτο)

Σε πρόσωπο της AliExpress στην Κίνα αναδείχθηκε Ρωσίδα ταχυδρόμος που κάνει διανομή γραμμάτων με το άλογό της σε χωριά της Μόσχας. Η ταχυδρόμος Maria Rubtsova έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια οπαδούς στην Κίνα μετά την προβολή ντοκιμαντέρ για τη δουλειά της. Μετακόμισε στα προάστια για να δουλέψει στα ρωσικά ταχυδρομεία το 2015. Η 24χρονη Maria Rubtsova κάνει διανομή γραμμάτων σε 8 χωριά στην περιοχή της. Σε αντίθεση με άλλους ταχυδρόμους, κάνει τη διανομή με το μαύρο άλογό της Cosmos.

Έφτιαξαν τρίτο μάτι σε σκαθάρι Το νέο αισθητήριο όργανο είναι πλήρως λειτουργικό

Τρίτο μάτι σε σκαθάρι έφτιαξαν επιστήμονες στο εργαστήριο -με κατάλληλες γενετικές επεμβάσεις- με στόχο να μελετήσουν καλύτερα τους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων είναι δυνατό να δημιουργηθούν στη φύση νέα πολύπλοκα χαρακτηριστικά ή παλαιά χαρακτηριστικά σε νέα μέρη του σώματος.
Το τρίτο μάτι έφτιαξαν ερευνητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Αρμόν Μότζεκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

15 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Εθνικό πένθος για Μάνδρα & Ν. Πέραμο - ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ(Βίντεο - Φωτο)

Από το iefimerida

Σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο συνεχίζουν να μετρούν θύματα και πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε τις περιοχές σήμερα τα ξημερώματα, ενώ όσο πέφτει η νύχτα μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους.
Στις περιοχές που χτύπησαν τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζονται οι έρευνες για τα άτομα που αγνοούνται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης κάποιων ζημιών, αλλά και εργασίες προστασίας από μία νέα νεροποντή. Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αρκετά, ωστόσο τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ πολλοί κάτοικοι δεν έχουν που να μείνουν τη νύχτα.