Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Κρήτη - Καστέλι: Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη. Εντυπωσιακή ανασκαφή των μινωικών χρόνων σε λόφο πάνω από το αεροδρόμιο


Στις φωτογραφίες φαίνεται μια τεραστίων διαστάσεων κατασκευή, που παραπέμπει σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες σε έκταση φρυκτωρίες της αρχαιότητας στη Μεσόγειο

ΤΟ ΦΥΛΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί φεμινιστική ορολογία, όπως το φύλο ως κοινωνική κατασκευή, επειδή την θεωρεί αθώα. Χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς υποθάλπει. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το φύλο. Θα μου πείτε μα η λέξη φύλο είναι μια λέξη που όλοι μας χρησιμοποιούμε και όχι φεμινιστική ορολογία. Για αυτό λοιπόν πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε τον ορισμό της Διπλής Γλώσσας.

Mothers of boys with gender identity disorder: a comparison of matched controls


Free article

Abstract

Forced Transgender boy quickly returns to normal after removal from mother’s care


The judge considered evidence from boy’s parents, local authority social workers & a psychologist to make his ruling

Si vis pacem para bellum, θα ισχύει πάντα για τα ελληνοτουρκικά


Η Ελλάδα δεν μπορεί να επαναπαύεται.

Λέανδρος Τ. Ρακιντζής, Αρθρογράφος
Αρεοπαγίτης ε.τ.

Τι φοβάται η Τουρκία


(Φωτ. αρχείου: EPA/SEDAT SUNA)

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Από τη μια απευθύνεται στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει την προμήθεια αεροσκαφών F-16 Viper και από την άλλη, την ίδια στιγμή, την κατηγορεί ότι πίσω από την πλάτη της σχεδιάζει το διαμελισμό της.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα για λύση δύο κρατών» στην Κύπρο


Ιούνιος 6, 2024. Ελλάδα.

Η Τουρκία ενισχύει και εδραιώνει τη σκληρή γραμμή που έχει ήδη υιοθετήσει στο Κυπριακό, όπως φαίνεται από τις δημόσιες παρεμβάσεις ορισμένων σημαντικών Τούρκων υπουργών, σύμφωνα με το Rador Radio Romania.

Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου, η Ολγκίν στην Κύπρο

Ανδρέας Πιμπίσιης

Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται στην Κύπρο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη βολιδοσκόπησε για το ενδεχόμενο συνάντησης την εβδομάδα που αρχίζει στις 24 Ιουνίου.

Οδοιπορικό στη νεκρή ζώνη: Το γκαράζ Toyota και οι τουρκικές παραβιάσεις (VID)


Ηταν μεγάλη η χαρά για τον 8χρονο τότε Ντικράν Ουζουνιάν, να πηγαίνει στο γκαράζ του πατέρα του, Στεφάν, για να δει τα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας Toyota. Σε ποιόν μικρό δεν αρέσουν τα  αυτοκίνητα, ιδιαίτερα όταν είναι ολοκαίνουργια και γυαλίζουν. Λίγα μέτρα απέχει η πολυσύχναστη οδός Λήδρας από το υπόγειο της Toyota το οποίο φιλοξενούσε και άλλες επιχειρήσεις.

ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2024” της Εθνικής Φρουράς


Γράφει ο Δρ. Πέτρος Σαββίδης*

Από την Τρίτη 4 Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση μεγάλης κλίμακας ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2024» της Εθνικής Φρουράς η οποία διεξάγεται σε όλο τον χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

«ILA 2024»: Η Rheinmetall θα ενσωματώσει τους πυραύλους SADM, αναχαίτισης UAV, στο σύστημα SkyRanger-30


Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «ILA 2024» η Rheinmetall ανακοίνωσε τη συνεργασία της, με την MBDA Deutschland, για την ενσωμάτωση των πυραύλων SADM (Small Anti Drone Missile), αναχαίτισης UAV, στο σύστημα SkyRanger-30. 

H φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται: H «καρδιά» του high tech πλοίου δείχνει ότι δεν θα έχει αντίπαλο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο


*Του Κώστα Σαρικά

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ», οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης – αυτοψίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ναυπηγεία της Λοριάν, έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα υπόσχονται οι Γάλλοι κατασκευαστές. Ότι δηλαδή τα νέα αποκτήματα του Στόλου θα είναι «τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός μπροστά από τις υπό ναυπήγηση φρεγάτες «ΦΟΡΜΙΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» μέσα στο υπόστεγο της Naval Group.

FDI HN “ΚΙΜΩΝ”: Εξοπλισμένη με 32 κελιά η πρώτη φρεγάτα! Έκπληξη στα ναυπηγεία της Λοριάν (pics/vid)


Μία εντυπωσιακή αποκάλυψη επεφύλασσε το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης από τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα ναυπηγεία του ομίλου Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες τύπου FDI-HN του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι τρεις Belh@rra και η διαρκής και εναγώνια αναζήτηση «ανάσας» για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό: Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού από τα γαλλικά ναυπηγεία


Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ με τοποθετημένο το PSIM κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λοριάν της Γαλλίας. Πηγή: Hellasjournal

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ,HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Δυόμισι χρόνια μετά την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι για τις Belh@rra, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Λοριάν για να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται στις φρεγάτες ΚΙΜΩΝ, ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ.

Μεγάλη συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στην Ελλάδα – Ανοίγει ο δρόμος για φρεγάτες και κορβέτες


Δύο συμφωνίες, που αλλάζουν τα δεδομένα της ελληνικής λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας, υπεγράφησαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια 2024, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τη ναυπήγηση φρεγατών και κορβετών στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μητσοτάκης στο newsit.gr: Ασπίδα άμυνας οι Belharra μαζί με τα Rafale – Προϋπόθεση ελευθερίας η Άμυνα [vid]


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη – την τελευταία πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Newsit.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Τι σημαίνει η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ


Αλεξία Τασούλη

Η εκλογή της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας με 182 ψήφους, ήταν ένας από τους πρώτους στόχους που είχε θέσει ο πρώην Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του. 

Π. Δήμας: Εάν εκλεγούμε ο Μπελέρης και εγώ, θα ακουστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο το πρόβλημα των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο


«Τόσο η δική μου υποψηφιότητα όσο και του Φρέντη Μπελέρη έχουν αυτόν τον σκοπό. Να προβάλλουμε τα δίκαια των συμπατριωτών μας στη Βόρεια Ήπειρο. 

Γεραπετρίτης για εκλογή Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ: Εμείς κάνουμε μία εξωτερική πολιτική αρχών

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Εμείς κάνουμε μία εξωτερική πολιτική αρχών, στην βάση των οποίων θα πορευτούμε και τώρα», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφορικά με την εκλογή Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ και πρόσθεσε «Το διπλωματικό κεφάλαιο το έχουμε κερδίσει με συνέπεια στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής».

Καλά τα προεκλογικά συνθήματα: Ποτέ «Βόρεια»;! Μόνο «Μακεδονία»;! Για να δούμε τώρα…


Ιούνιος 6, 2024. Ελλάδα.

  Σκόπια

Με τη σημερινές αρκετά διευκρινιστικές δηλώσεις ότι θα σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους σχετικά με το όνομα του κράτους στις διεθνείς σχέσεις,  σε αντίθεση με το ιδιωτικό του δίκαιο, έγινε σαφές ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αντιμετώπισε την πραγματική πολιτική και τις πιθανές συνέπειες της μη τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού στη διεθνή σκηνή. Τελικά θυμήθηκε ότι οι εκλογές τελείωσαν, γράφει ο Ζόραν Μπογιαρόφσκι σε άρθρο του στη Racin των Σκοπίων.

Τούρκος “τουρίστας” στην Ελλάδα τραγουδά για Κεμάλ, τη σφαγή στη Σμύρνη; (vid.)


Αν αυτοί είναι οι Τούρκοι τουρίστες και το βίντεο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε… 

F-16: Δεν υπάρχουν όροι για Αιγαίο, λέει η Άγκυρα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαιρέτισε την Πέμπτη την υπογραφή επίσημης επιστολής από την Τουρκία που πιστοποιεί την πώληση ενός αμυντικού πακέτου

Ο Ερντογάν «πούλησε» τους Ουιγούρους και την… μουσουλμανική περηφάνεια της Τουρκίας για το χρήμα της Κίνας: Επιδεικτική επίσκεψη Φιντάν στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang


File Photo epa11293997 Turkey’s Foreign Minister Hakan Fidan (L) and Prime Minister Recep Tayyip Erdogan (2-L) EPA/AHMAD AL-RUBAYE / POOL

Για πρώτη φορά από το 2012, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Hakan Fidan επισκέφθηκε την αυτόνομη περιοχή Xinjiang, παρά τις επικρίσεις της κυβέρνησής του για την τύχη των Ουιγούρων.

Ρωσία κατά Τουρκίας για τις οικονομικές σχέσεις της με τη Δύση


Με δύο αναρτήσεις της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία της Ρωσίας στην Άγκυρα σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τις οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με χώρες της Δύσης.

Γάζα: Αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός έχει απόλυτο έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός έχει τώρα τον απόλυτο έλεγχο του Διαδρόμου από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ μέχρι την ακτή της Μεσογείου

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με στόχο την εκεχειρία στη Γάζα - Σε ΟΗΕ, Ισραήλ και Χαμάς τα βλέμματα

Ισραηλινό τανκ σε θέση μάχης κοντά στη Γάζα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ατελέσφορες παραμένουν οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα με βάση την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τη Χαμάς να δηλώνει ότι δεν αποτελεί νέα πρόταση. 

Ισραήλ: Ο πατέρας 9χρονης ιρλανδοϊσραηλινής πρώην ομήρου επικρίνει την Ιρλανδία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Μένουν προσωρινά σε ένα κατάλυμα στην έρημο, πάνω από την Νεκρά Θάλασσα. Η 9χρονη Έμιλι Χαντ και ο πατέρας της Τόμας προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα από τη δοκιμασία που πέρασαν κατά τη διάρκεια της ομηρείας του κοριτσιού στη Γάζα.

EE: Η Κομισιόν εκτιμά ότι η Ουκρανία πληροί όλα τα κριτήρια για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις


Η Ουκρανία πληροί όλα τα κριτήρια προκειμένου να ξεκινήσει τις ενταξακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Ολλανδία: Σύρος πρόσφυγας σκότωσε την κόρη του και την πέταξε σε κανάλι- Είχε δεσμό με Ολλανδό και δεν ήθελε τη μαντίλα


Ένας Σύρος πρόσφυγας που κατέφυγε στην Ολλανδία φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη 18χρονη κόρη του και πέταξε το σώμα της σε ένα κανάλι προτού φύγει από τη χώρα

Ιράν: 7.000 αστυνομικοί στις παραλίες για την υποχρεωτική επιβολή της μαντήλας (χιτζάμπ)


Το Ιράν εντείνει την επιβολή της μαντήλας (χιτζάμπ), στις βόρειες παραλίες της χώρας, με την τοποθέτηση 7.000 αστυνομικών, σύμφωνα με τον ιστότοπο Iran International.

Έρευνα ΣΚΑΪ: Ρωσική προπαγάνδα μέσω ιστοσελίδων και στην Ελλάδα - Εντείνεται λόγω ευρωεκλογών


Αμερικανική έρευνα εντόπισε 400 ιστοσελίδες που υπηρετούν τη ρωσική προπαγάνδα οι οποίες αναδημοσιεύουν κείμενα του απαγορευμένου σε Ευρώπη και ΗΠΑ κρατικού δικτύου Russia Today, ανάμεσά τους και ελληνικές

Γιατί ο Ινδο-Ειρηνικός είναι κομβικός για το ΝΑΤΟ


Το παγκόσμιο σύστημα, έχει απομακρυνθεί οριστικά από τη μονοπολική περίοδο, βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση ανακατατάξεως και οι εξελίξεις φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν.

ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε στόχους εντός της Ρωσίας

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπερκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Efrem Lukatsky

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα - βάσει του διεθνούς δικαίου - να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Σουηδία. 

Ρωσικά πολεμικά πλοία θα φτάσουν στην Αβάνα την επόμενη εβδομάδα


«Η επίσκεψη αυτή αφορά τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.