Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οι... «λυπητερές» της εφορίας

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83876&catID=14
Κάθε μήνα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν «ραβασάκια» από τις εφορίες προκειμένου να αποπληρώσουν εισφορές και ειδικά τέλη.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά για Ι.Χ άνω των 1929 κ.εκ., σκάφη αναψυχής και πισίνες.

Η αρχή θα γίνει με την αποστολή σημειωμάτων για την καταβολή της εισοδηματικής εισφοράς, για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Κατάρρευση των χρηματιστηρίων του ευρωπαϊκού Νότου

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου καταρρέουν και τη Δευτέρα κατέγραψαν δραματική πτώση με την Ιταλία να πρωταγωνιστεί αρνητικά, βουλιάζοντας κατά 3,87%. Μεγάλη ήταν η πτώση και για τα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας ενώ βουτιά κατέγραψαν ο δείκτης ευρωπαϊκών τραπεζών, περνώντας σε χαμηλό 27 μηνών.

Η ευρωπαϊκή κρίση κλιμακώνεται και τα υποψήφια θύματα της είναι η Κύπρος, η Ιταλία και η Ισπανία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα έχει χωρίσει την Ευρώπη στα δύο.
XrimaNews.gr 

Reid: Πρέπει να γίνουν περισσότερα για το έλλειμμα Πηγή:www.capital.gr

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1252448
Την πεποίθηση του ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά στο Κογκρέσο για να αντιμετωπιστεί το διογκούμενο έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού εξέφρασε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid.

Αν και η συμβιβαστική πρόταση Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών για τη μείωση των ελλειμμάτων προβλέπει περικοπές ύψους 2,1 τρισ. δολ. ο Reid σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν "πολλά περισσότερα" από το Κογκρέσο για να μειωθεί το χρέος της αμερικανικής κυβέρνησης από τα σημερινά επίπεδα των 14,3 τρισ. δολ.

Ο Reid πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με Δημοκρατικούς γερουσιαστές, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Γερουσία θα δώσει το πράσινο φως στην πρόταση για το χρέος μετά την έγκριση της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα την ψηφοφορία.

Η ταμειακή ρευστότητα των ΗΠΑ μετά τις 2 Αυγούστου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Η χώρα πιθανότατα γλύτωσε στο παρά 1’ τη στάση πληρωμών

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, μία μόλις ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου που οι ΗΠΑ θα ήταν αναγκασμένες να κηρύξουν «στάση πληρωμών».

Ανατροπές για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/


Τα πάνω κάτω στη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων φέρνουν οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Πέρα από το γενναίο μαχαίρι σε επιδόματα και τις περικοπές που έρχονται μέσω ενιαίου μισθολογίου, οι απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα, θα κληθούν να περάσουν από νέο αυστηρό σύστημα αξιολόγησης, σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ αρκετοί θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την ένταξή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, καθώς οι φορείς στους οποίους υπηρετούν οδηγούνται σε κατάργηση.
Ακόμη και άμεση έξοδο από το Δημόσιο περιμένει χιλιάδες απασχολούμενους σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν αποκλείει την απόλυσή τους ακόμη και πριν από την ένταξή τους στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του Μνημονίου, «το πλεονάζον προσωπικό είτε θα απομακρύνεται άμεσα ή θα εντάσσεται σε ξεχωριστό πίνακα εργασιακής εφεδρείας».

Η Μόσχα καλεί την ηγεσία της Συρίας σε αυτοσυγκράτηση

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/01/54034111.html

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τις πληροφορίες για τα πολυάριθμα θύματα των συγκρούσεων ανάμεσα στο Στρατό και την αντιπολίτευση στη Συρία και καλεί τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο.
«Η χρήση βίας  τόσο κατά των αμάχων, όσο και κατά των εκπροσώπων των κρατικών δομών είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει»,- αναφέρεται σε σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Όπως προκύπτει από το σχόλιο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στις 31 Ιουλίου στη διάρκεια των ειδικών επιχειρήσεων των συριακών στρατευμάτων στην πόλη Χάμα (210 χιλιόμετρα βορείως της Δαμασκού) και σε άλλα κατοικημένα σημεία της χώρας σκοτώθκαν πάνω από 100 άτομα.

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ. 1-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ. 1-8-2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.
*Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΦΑΝΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ, ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΛΟΤΕΣ.
*ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
*ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ Η ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.
*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΒΕΝΤΚΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΟ 1995 ΣΤΗΝ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ.
*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ.
*Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΜΠΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ/ΟΤΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ/ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

Βενιζέλος: Έρχονται πέντε ανατροπές στη φορολογία

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1252423
Του Σπύρου Δημητρέλη

Πέντε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη φορολογία. Στο πλαίσιο της έναρξης του δημοσίου διαλόγου για το νέο φορολογικό σύστημα, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, στο ΦΠΑ, στο πόθεν έσχες και στις φοροαπαλλαγές του φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα, με βάση όσα είπε ο υπουργός, οι βασικές κατευθύνσεις για τις αλλαγές στη φορολογία που θα τεθούν ως βάση διαβούλευσης για το νέο φορολογικό σύστημα είναι:

1. Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ 23% και 13% σε 20% και 10% αντίστοιχα. Ο υπουργός είπε ότι η μείωση των συντελεστών θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό 1,8 δισ. ευρώ τα οποία όμως θα πρέπει να καλυφθούν με αυξήσεις άλλων φόρων καθώς η βασική αρχή της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης θα είναι το "μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα".

2. Η δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους προκειμένου να διενεργείται ηλεκτρονικός έλεγχος πόθεν έσχες.

“Αποκρουστική συμφωνία για αποφυγή του χρέους”

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής μεταξύ του ιδίου και του Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου του χρέους εκφράζουν οι αμερικανικές εφημερίδες του κεντροαριστερού χώρου που την χαρακτηρίζουν "συνθηκολόγηση" απέναντι στους ριζοσπάστες συντηρητικούς.


"Για να αποφευχθεί το χάος, μια αποκρουστική συμφωνία", τιτλοφορεί το κεντρικό άρθρο της η New York Times.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Σε ποσό μεγαλύτερο των 50 δις. ευρώ υπολογίζεται το ύψος των εκκρεμών δανείων προς την Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, με τις ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν τη μεγαλύτερη έκθεση προς τη χώρα. 
Την ίδια ώρα, η κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου δείχνει ιδιαίτερα εύθραυστη, με την Τράπεζα Κύπρου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης, εφόσον δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για την αποκατάσταση των οικονομικών της.
Οι πλέον εκτεθειμένες σε κυπριακό χρέος είναι οι ελληνικές τράπεζες, με την Alpha Bank να διαθέτει έκθεση περίπου 5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έχει δώσει στη χώρα, με βάση τα στοιχεία του περασμένου έτους.

Πούτιν: «Παράσιτο» το αμερικανικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Ότι «παρασιτούν» με το χρέος τους σε βάρος της παγκόσμιας οικονομίας φέρεται να παρατήρησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντηση με μέλη φιλοκυβερνητικού νεανικού κινήματος στη λίμνη Σέλιγκερ, μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Αλλάζει ο τρόπος που παίρνουν άδεια διαμονής οι μετανάστες στη χώρα μας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89536&catid=3


Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «αδειοδότηση της διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπό όρους αυξημένης ασφάλειας».

Μεγάλη πτώση των μετοχών

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11239-megalh-ptwsh-twn-metoxwn

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 βούλιαξε ο δείκτης  Βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ με την τιμή του να πέφτει στις 50,9 μονάδες, πολύ χαμηλότερα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις.
Τιμές κάτω από το 50 δείχνουν επιβράδυνση και ειδικά αν παραμείνουν εκεί για μεγάλο διάστημα υποδεικνύουν αυξημένη πιθανότητα γενικής επιβράδυνσης της οικονομίας.

Στην ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων οι αγορές μετοχών κατέγραψαν μεγάλη πτώση. Ήδη, η επενδυτική ψυχολογία στην Ευρώπη ήταν αρνητική μετά την ανακοίνωση έκθεσης της Τράπεζας Κύπρου όπου επισημαίνεται ο κίνδυνος για προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Παράλληλα, αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι αναλύσεις που θέλουν την Ιταλία να χρειάζεται διάσωση, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει το ευρωπαϊκό σκηνικό ριζικά.

Τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67457.html


Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Αυγούστου 2011, στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η ΔΕΗ ΑΕ θα παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Ηλεκτρικό Σύστημα της Κύπρου από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) κ. Χάρης Θράσου.

Συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ: Μια τρύπα στο νερό;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/01/115992/


Τελικά, όπως όλα δείχνουν, επήλθε μια σημαντική ιστορική συμφωνία στην Αμερική, που μάλλον θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, και το παγκόσμιο οικονομικό χάος.
Όπως όμως γράφει η Washington Post, η συμφωνία είναι απλά ένας πολιτικός συμβιβασμός, που μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικά.
Με την αμερικανική κυβέρνηση έτοιμη να δαπανήσει έως και $46 τρισεκατομμύρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι μειώσεις ύψους $2.1 τρισ δεν είναι παρά ένα απειροελάχιστο ποσό, και  δεν βοηθούν σε τίποτα.

ΕΕ: Ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83820&catID=14


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι για την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ισχύει εφεξής ένα ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά ταμεία βάσει του οποίου η εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα θα μπορεί πλέον να αντιστοιχεί ακόμη και στο 5% του συνόλου του έργου, έναντι 15% που ίσχυε ως σήμερα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, το μέτρο αυτό αφορά πέντε κοινοτικά ταμεία, το περιφερειακό, το κοινωνικό, το γεωργίας καθώς και το ταμείο Συνοχής και Αλιείας.

Τα ενδιαφερόμενα κράτη θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, αναφέρει η Επιτροπή, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για πρόσθετα κονδύλια, αλλά για τα κονδύλια που περιλαμβάνονται στο τρέχον πλαίσιο των δημοσιονομικών προοπτικών.

Ο Νορβηγός Πρωθυπουργός “εκλιπαρεί” τον Πούτιν να σταματήσει το αιματοκύλισμα που σχεδιάζουν οι “Εκλεκτοί”

Σχόλιο από Faceof : Η πηγή , το είπα στο αφιέρωμα Singularity.....χρειάζεται ψάξιμο αλλά με προσοχή....
Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_3077.html


Μόνο τον τίτλο τόλμησα να μεταφράσω,φοβάμαι πως με τα βλαχο-αγγλικά μου θα αλλοιώσω το νόημα.Σας το “μεταφέρω” αυτούσιο απο την αρχική πηγή (με ίδια διαμόρφωση!). Αν ενδιαφέρεται φίλος αναγνώστης να το μεταφράσει ,ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε εδώ ,στη συνέχεια του αγγλόφωνου κειμένου. Ανατριχιάστε ,(και να θυμάστε πάντα : “μπορεί να ‘ναι έτσι ,αλλά μπορεί κι αλλιώς ”) :
Norway Premier “Begged” Putin To Stop Massacre Planned By “Elites”
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
A startling Federal Security Service (FSB) report on the 22 July massacre in Norway states that two-days prior to this catastrophic attack Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg [photo top left with Putin] placed an “urgent” call to Putin “begging” Russia’s leader to help stop the events that left nearly 100 innocent civilians dead.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: «Τα νησιά της Ελλάδας- Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος- Η αύξηση του πληθυσμού»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post.html


Αύγουστος 1, 2011.

Στην τελευταία συνάντηση τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ , η οποία θεωρείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση του πιο ισχυρού παγκόσμιου οργάνου των Μασόνων, συμφώνησαν στην έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.


Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ‘σοφοί’ μετά τη διαπίστωση ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μειώνεται με την δυναμική που βρίσκεται σε ισχύ και τίθεται η ανάγκη ανακοπής  της αυξητικής τάσης του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω ενός πολέμου.

Για ρατσιστικές επιθέσεις κατηγορούν την Ελλάδα οι Τουρκόφρονες Θράκης

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_7546.html


Κατηγορούν την Ελλάδα για εγκλήματα μίσους... λόγω 30 σφαγμένων προβάτων!....
Η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΕΟΤΔΘ) κατήγγειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι εναντίον των μουσουλμάνων της Θράκης γίνονται ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα μίσους!

Άναψε φωτιές με τα "αποτελεσματικά" πυροσβεστικά ο Π.Μπεγλίτης

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Περίεργες δηλώσεις για την ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με ... "υπερελαφρά" πυροσβεστικά αεροσκάφη, από αυτά που στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται στις λίμνες, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης επισκεπτόμενος την 112ΠΜ στην Ελευσίνα όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415. 
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρακολούθησε παρουσίαση της αποστολής της Μοίρας, επισκέφθηκε τους χώρους συντήρησης των αεροσκαφών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματα και τους τεχνικούς.
Κατά το χαιρετισμό που απηύθηνε στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόντος και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου κ. Β. Κλόκοζα, ο κ. Μπεγλίτης συνεχάρη τα στελέχη και τα πληρώματα των πυροσβεστικών και άλλων αεροσκαφών για το έργο που επιτελούν στις αεροδιακομιδές και την αεροπυρόσβεση.

Με νέα υποβάθμιση απειλεί η Fitch την Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298349

    Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σκέφτεται να προχωρήσει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
"Μειώσαμε την αξιολόγηση της Κύπρου κατά τρεις μονάδες από AA- σε A- στα τέλη του Μαΐου και είναι πιθανό, αναλόγως του τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες, να την μειώσουμε κι άλλο", δήλωσε το στέλεχος της Fitch Κρις Πράις. Όπως τόνισε ο ίδιος, οίκος αξιολόγησης είναι υπέρ μιας πολύ πιο ευρείας δημοσιονομικής σταθεροποίησης από αυτή που έχει εφαρμοστεί.    

ΔΙΩΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Αναλαμβάνει καθήκοντα η Οικονομική Αστυνομία

Από το ιστολόγιο www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63267316

Η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή που έγινε στην έδρα της νέας Υπηρεσίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, στη Λεωφ. Αλεξάνδρας 173.




 Σύμφωνα με το θεσμικό της πλαίσιο, αποστολή της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι η πρόληψη, έρευνα και καταστολή:

Σε ομηρία η αγορά, νέα πτώση για το ΧΑ - Οι τράπεζες θα χρειαστούν 10 δισ νέα κεφάλαια – Στο επίκεντρο η Proton bank - Κινήσεις από Citi, Morgan Stanley, Deutsche – Τα spreads στις 1197 μ.β. και τα CDS 1800 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     (upd8)Η ελληνική αγορά βρίσκεται σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, η χώρα αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα με το χρέος, ενώ οι τράπεζες διαπιστώνεται ότι χρειάζονται πολύ μεγάλες κεφαλαιακές ενισχύσεις που ίσως να φθάσουν τα 10 δις ευρώ.
Η πραγματική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο  είναι καθαρά πτωτική άπαξ και οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πολύ μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου και πάσης φύσεως κεφαλαιακές ενισχύσεις.
Η κρίση χρέους, η εμπλοκή των τραπεζών στην αναδιάταξη των ελληνικών ομολόγων και η μελέτη της Blackrock θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε τεράστιας κλίμακας κεφαλαιακές ενισχύσεις τις τράπεζες που μπορεί να φθάσουν τα 10 δισ . Ο κίνδυνος κρατικοποίησης των τραπεζών μέσω της χρήσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είναι αμελητέος αλλά υπαρκτός.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ προσπαθεί τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί, αν και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων δεν λείπουν… 

«Όλες οι συμβάσεις στην ΕΡΤ θα επανεξεταστούν»

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Τα χαρτιά του για ΕΡΤ και ΑΠΕ άνοιξε ο Ηλίας Μόσιαλος

Ανεξάρτητοι φορείς θα αξιολογήσουν το προσωπικό της ΕΡΤ στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο δημόσιο ραδιόφωνο, ενώ διευκρίνισε ότι η συχνότητα της ΕΤ1 δεν πρόκειται να πωληθεί.

Εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών προς τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας Ραγκούσης: Αμεση αφαίρεση αδειών στους ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν δρόμους

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4646559


Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.
Νωρίτερα, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM 99,5» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».

ο ίδιος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις τους και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη ανοιχτή σε διάλογο.
«Έχουν υπερβεί τα όρια» επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και χαρακτήρισε τον κ. Λυμπερόπουλο «εν δυνάμει υφυπουργό του κ. Σαμαρά».

Τον Σεπτέμβριο εγκρίνει η Γαλλική Βουλή τη βοήθεια προς Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251953
Η γαλλική κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής στις αρχές του Σεπτεμβρίου στην οποία πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία ( για έγκριση) η ευρωπαϊκή συμφωνία για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας, δήλωσε, την Δευτέρα, η εκπρόσωπος της, Βαλερί Πεκρές.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός υπογράμμισαν ότι το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής είναι πολύ σημαντικό για να διασφαλιστεί η επιτυχία του σχεδίου. Γι΄ αυτό ο πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλέσει μια έκτακτη συνεδρίαση της βουλής για την έγκριση του σχεδίου στις αρχές Σεπτεμβρίου», είπε η κα Πεκρές.

Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί άνετα από τη γαλλική Βουλή.

Πηγή: www.athina984.gr

Η Κομισιόν «αδειάζει» την Τράπεζα Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Η Κομισιόν σήμερα διέψευσε ότι τίθεται θέμα διάσωσης της Κύπρου, αντιδρώντας έτσι στην ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κάτι τέτοιο.  "Δεν είναι στο τραπέζι το θέμα πακέτου χρηματοοικονομικής βοήθειας", είπε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα, η Τράπεζα Κύπρου, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της νησιωτικής χώρας, είπε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο να ενταχθεί σε μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, κάτι που θα έπληττε τη θέση της ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Τα δίνει όλα για το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της Ελλάδας η Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

(upd) Στο 95% η συμμεετοχή της Ε.Ε. στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Στο 95% θα αυξήσει η Ευρωπαίκή Ένωση το ποσοστό  συμμετοχής της στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την  απελευθέρωση επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt την Δευτέρα ανέφερε ότι ο  Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn θα παρουσιάσει εντός  της ημέρας προτάσεις για την προσωρινή μείωση στο 5% της συμμετοχής της Ελλάδας στα  αναπτυξιακά προγράμματα συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η αύξηση στη συγχρηματοδότηση θα απελευθερώσει επιπλέον 2,8 δισ ευρώ για έξι χώρες, εκ των οποίων τα 600 εκατ. για την Ελλάδα.

Economist: Δύσκολη η αποστολή του IIF για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Πιο εύκολη, κρίνει ο Economist, ότι ήταν η αποστολή του βετεράνου Αμερικανού οικονομολόγου Bill Rhodes στο να πείσει τις μεγάλες τράπεζες της εποχής να συμμετάσχουν στο σχήμα αναδιάρθρωσης των δανείων της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του ’80 και ύστερα, από ό,τι είναι αυτή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) για το ελληνικό χρέος.

Αποκαλυπτικό: Το 1/3 των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Κύπρου συνδεδεμένα με την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΠερίπου το ένα τρίτο των περιουσιακών στοιχείων του κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα με την έκθεση των τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα να αποτιμάται στα 14 δις ευρώ και αυτήν σε τραπεζικά ομόλογα στα 5 δις ευρώ. Τα ποσά αυτά ίσως δεν ακούγονται δραματικά μεγάλα αλλά το ΑΕΠ της Κύπρου είναι πολύ μικρό, μόλις 17 δις ευρώ και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Με τον τραπεζικό κλάδο να υπολογίζεται πως είναι 9 φορές μεγαλύτερος από την κυπριακή οικονομία, μία τραπεζική κρίση μπορεί να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.
Ήδη, τα 19 δις ευρώ της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό κρατικό και τραπεζικό χρέος, είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας. Αλλά το πρόβλημα δεν τελειώνει εδώ καθώς οι τράπεζες Bank of Cyprus, Marfin Popular Bank και Hellenic Bank είναι εκτεθειμένες στην Ελληνική οικονομία και μέσω της μεγάλης εμπορικής τους δραστηριότητας, έχοντας παράσχει για παράδειγμα δάνεια σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ.Ταράφ 31-7-2011

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν
Αντίληψη
Ένας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και τρεις αρχηγοί των όπλων παραιτήθηκαν ταυτόχρονα. Τι έγινε ; Ένας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και τρεις αρχηγοί των όπλων παραιτήθηκαν. Αυτό μόνο. Πιστεύω πως όταν παραιτούνταν πίστευαν ότι θα γινόταν κάτι μεγαλύτερο. Γελάστηκαν. Άλλωστε το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι οι στρατηγοί δυσκολεύονται να αντιληφθούνε τις πραγματικότητες στην Τουρκία και δεν μπορούνε να κατανοήσουν τις αλλαγές.

Για χρόνια κατείχαν μια πολιτική ισχύ που δεν δικαιούνταν.
Έβλεπαν όλες τις πολιτικές κυβερνήσεις και ακόμη και τον λαό που τις ψήφιζε ως ανταγωνιστή ή και εχθρό.

Ξεκινά ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26410&categories_id=69
Το οικονομικό επιτελείο ξεκινά σήμερα το διάλογο για τη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ. Μετά την παταγώδη αποτυχία της...  
Ξεκινά ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

φορολογικής πολιτικής και με τα έσοδα να μην έχουν φτάσει τους προβλεπόμενους στόχους, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους να λύσι το δύσκολο γρίφο της αποτελεσματικής, αναπτυξιακής, αλλά και δίκαιης φορολογικής πολιτικής. Επίσης ξεκινά σήμερα η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τη φοροδιαφυγή,


Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής όπου ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος θα θέσει το πλαίσιο του διαλόγου και θα δώσει το στίγμα των αλλαγών στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση χωρίς όμως και να τις προδιαγράψει. Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

draxmes_18930344Το δόγμα της εποχής μας, το μεσοπρόθεσμο έγκλημα, οι ιδιωτικοποιήσεις έναντι χαρτιών περιορισμένης αξίας, ο νομισματικός εκβιασμός, η στάση πληρωμών, οι διεθνείς συγκυρίες στις Η.Π.Α. και την Τουρκία, καθώς επίσης η ανάγκη υιοθέτησης της άμεσης Δημοκρατίας

Χωρίς απολύτως καμία διάθεση καταστροφολογίας, με τη νέα δομή των πιστωτών της Ελλάδας, με τον προβλεπόμενο περιορισμό τους δηλαδή σε λίγα πλέον χέρια ισχυρών κρατών, αντί σε πολλούς ιδιώτες (άρθρο μας - υπενθυμίζουμε ότι, τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασισθεί καθαρά, οπότε καμία επόμενη δόση δεν είναι σίγουρη), θα είναι πολύ πιο εύκολη η χρεοκοπία της σε δεύτερο στάδιο - μετά την «επιλεκτική». Παράλληλα, με την εξουδετέρωση της «Ελληνικής βόμβας», μάλλον θα αποφευχθεί ο άμεσος κίνδυνος για το Ευρώ, οπότε θα διευκολυνθεί ταυτόχρονα η Γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη (Pax Germanica).

Reuters: Η Τρ. Κύπρου, κάνει λόγο για προσφυγή του νησιού στο μηχανισμό στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67449.html

image

Ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, που κάνει λόγο για προσφυγή της μεγαλονήσου στο μηχανισμό στήριξης, επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζει την αναγκαιότητα για ένα άμεσο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την αδράνεια μας, διακυβεύουμε την ικανότητα αναχρηματοδότησης του κράτους και οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και σοβαρές. Υπάρχει άμεση απειλή να προσφύγει η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται αυτή η κίνηση. Η άμεση εφαρμογή ενός εκτενούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητη».

«Το ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83785&catID=14


Τη θέση ότι το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί ακόμη, επανέλαβε, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο κ. Ντόντικ είπε ακόμη πως η Σερβία θα πρέπει να αντιδράσει απέναντι στην τελευταία κρίση στο βόρειο Κόσοβο, με την υιοθέτηση ψηφίσματος για το Κόσοβο.

«Το ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει επιλυθεί και η Σερβική Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Θα ακολουθήσουμε το Βελιγράδι σε αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόντικ.

ΗΠΑ και Ρωσία ερίζουν για την Τουρκία και την «αντιπυραυλική ασπίδα»

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16485

Το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ πρόκειται να αποτελέσει το νέο ζήτημα το οποίο η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να αποκομίσει γεωπολιτικά οφέλη στην περιοχή μας.
Η Μόσχα εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει συνομιλίες «εν λευκώ» με την Τουρκία αναφορικά με την εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής και αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη επιθυμία της Ρωσίας μεταφέρθηκε στην τουρκική ηγεσία μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Ντμίτρι Ρογκόζιν, κατά την επίσκεψή του (28 Ιουλίου) στην Άγκυρα.
Την ίδια όμως στιγμή, η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες προς εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ. Η δήλωση αυτή έγινε από εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ο οποίος διευκρίνισε πως οι συζητήσεις γίνονται με σκοπό να καθοριστεί ο χώρος αλλά και ο χρόνος για την εγκατάσταση επίγειων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης (ραντάρ), με την Τουρκία να αποτελεί μία από τις υποψήφιες χώρες.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος αφίχθη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας με σκοπό να συναντήσει και να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας. Εκτός όμως των υπηρεσιακών παραγόντων των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργείων η επίσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας αφού ο Ν. Ρογκόζιν θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Κοσσυφοπέδιο: Αποκλεισμένος ο σερβικός πληθυσμός

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_6013.html#more


Αύγουστος 1, 2011.
«Στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, οι Σέρβοι  (με τον αποκλεισμό) ζουν μόνο με τα βασικά προϊόντα που διατίθενται από τη Σερβία.
Για μια εβδομάδα  αυτοί οι  άνθρωποι δεν έχουν τίποτε, οι διαβάσεις έχουν μπλοκαριστεί και δεν λαμβάνουν ούτε τρόφιμα ούτε φάρμακα. 

H Συμμαχία ΗΠΑ – Αλ Κάιντα: Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και τώρα Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/h.html

Του  Peter Dale Scott, πρώην διπλωμάτη του Καναδά, και καθηγητού στο  University of California, Berkeley.Τις τελευταίες δεκαετίες, δυο φορές προβλέφθηκαν σημαντικές περικοπές των αμερικανικών αμυντικών δαπανών. Μία μετά τη κατάρρευση του τοίχους του Βερολίνου, και μια με την έναρξη της οικονομικής κρίσης του 2008.
Και τις δυο όμως φορές, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν!

"Θερμά" σενάρια - Παίγνια πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

H ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου 1987 (που παρά τη φιλολογία περί επιτυχούς αντιμετώπισης, η Τουρκία πέτυχε τον αντικειμενικό της σκοπό, να σταματήσει τις ελληνικές πετρελαϊκές έρευνες) έφερε το Νταβός του 1988, η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 έφερε τη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 1997 και την αναγνώριση των τουρκικών ζωτικών συμφερόντων. Αυτό είναι πλέον ευρέως παραδεκτό ακόμα και από τις δυνάμεις που είχαν υπερασπιστεί τότε Νταβός και Μαδρίτη
Δυστυχώς δεν έγινε άμεσα αντιληπτό στην Αθήνα ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να βελτιώσει δραματικά την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων, η οποία, πλέον θεωρείται από την Άγκυρα ως συστημική αδυναμία μας. Αυτή ακριβώς την ελληνική αδυναμία –ανικανότητα (;), φόβο (;)– η Άγκυρα επιδιώκει τα τελευταία 40 περίπου χρόνια να εκμεταλλεύεται συστηματικά προωθώντας την υλοποίηση των πολιτικών της σκοπών μέσω σειράς «θερμών» ή μη επεισοδίων και επαπει- λούμενων κρίσεων στο Αιγαίο.

Με fast track το τζαμί στο Βοτανικό

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/

Η δημιουργία τόπου θρησκευτικής συνάθροισης φαίνεται να συνδέεται και με πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα.
Αρχές του 2000 προωθούνταν η δημιουργία τεμένους στην Παιανία, όμως το εγχείρημα ναυάγησε και πλέον η υλοποίηση της εγκατάστασης έχει χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, στο ακίνητο της πρώην βάσης του Ναυτικού.

ΗΠΑ: Προς ψήφιση το κρίσιμο νομοσχέδιο

Από το ιστολόγιο

Μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων τίθεται σήμερα προς ψήφιση στο Κογκρέσο το σχέδιο για μείωση του αμερικανικού χρέους και αποφυγή στάσης πληρωμών στο οποίο συμφώνησαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι και το οποίο έχει τη στήριξη του Λευκού Οίκου
Η Γερουσία, στην οποία υπερτερούν οι Δημοκρατικοί, αναμένεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία, η οποία αυξάνει το όριο δανεισμού των 14,3 τρισ. δολαρίων και προβλέπει περικοπές περίπου 2,4 τρισ. δολαρίων την επόμενη δεκαετία.
Ωστόσο, το σχέδιο μπορεί να προσκρούσει στην αντίθεση συντηρητικών υποστηρικτών του κινήματος του Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party) και φιλελεύθερων μελών του Δημοκρατικού Κόμματος που έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για τη συμφωνία.
Τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο πρόεδρος Ομπάμα, καλώντας τους βουλευτές και των δύο κομμάτων «να κάνουν το σωστό και να στηρίξουν την προτεινόμενη συμφωνία με την ψήφο τους» ώστε να αποτραπεί μία καταστροφική χρεοκοπία. Τη συμφωνία χαιρέτισαν Γερμανία και Ιαπωνία.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μία διαδικασία για τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος που χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση προβλέπει περικοπές δαπανών περίπου 900 δισ. δολ. μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ ειδική επιτροπή του Κογκρέσου θα αναλάβει να βρει τρόπους εξοικονόμησης επιπλέον 1,5 τρισ. δολ. Το Κογκρέσο οφείλει να δράσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2011.
«Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος Ομπάμα, «πως οι εν λόγω περικοπές δεν θα πρέπει να γίνουν τόσο απότομα, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη οικονομία μας». «Από την αρχή», σημείωσε, «πρέπει να πω πως η τελική λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος μας πρέπει να είναι ισορροπημένη».

Obama announces US deficit deal between party leaders

Από το ιστολόγιο http://www.bbc.co.uk/


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama λέει τους δημοκρατικούς και δημοκρατικούς ηγέτες έχει επιτύχει μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου αμερικανικού χρέους και την αποφυγή της προεπιλογής.
Είπε ότι η διαπραγμάτευση θα έκοβε $1tn να περάσει πάνω από 10 έτη, και την οργάνωση μια επιτροπή για να υποβάλει έκθεση μέχρι το Νοέμβριο σχετικά με μια πρόταση να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα.
Αλλά το συνέδριο πρέπει ακόμα να εγκρίνει τη διαπραγμάτευση, και καμία ψηφοφορία δεν αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα το νωρίτερο.
Τα συμβαλλόμενα μέρη αντιμετωπίζουν μια Τρίτη προθεσμία για να αυξήσουν το όριο χρέους $14.3tn (£8.7tn).

Έρογλου: Παραδώστε την Κύπρο να λυθεί το Κυπριακό…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16501

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» (ΤΔΒΚ), «είναι ένα πραγματικό κράτος με τον δικό της στρατό, την κυβέρνηση και την βουλή, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις οργανώσεις της», πρόσθεσε.
Για να συνεχίσει, «οι Τούρκοι της Κύπρου ακόμα και σήμερα δίνουν αγώνα για το μέλλον τους». Ο Έρογλου είπε ότι ελπίζει να ολοκληρωθεί σύντομα η διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό και «να έχει αίσιο αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε βιώσιμη λύση».
Ελπίζω, πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές « να ζήσουν πλάι-πλάι σε ειρηνικό κλίμα».

Τι γράφουν οι Τούρκοι για το σημερινό κρίσιμο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7306

Η Ταράφ εισήλθε στους διαδρόμους του αυριανού Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου (YAŞ) : Ο Χαϊρί Κιβρίκογλου θα γίνει αρχηγός Στρατού Ξηράς.

Στη θέση του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας θα έρθει ένας αντιστράτηγος.

Μετά τις παραιτήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και των αρχηγών των όπλων, τα μάτια στρέφονται στις προαγωγές της αυριανής συνόδου του YAŞ. Με βάση πληροφορίες της Ταράφ η κυβέρνηση λόγω έλλειψης στρατηγών, διστακτικά έδωσε την έγκριση της για την τοποθέτηση του στρατηγού Χαϊρί Κιβρίκογλου-Διοικητή της 1ης Στρατιάς στη θέση του Αρχηγού Στρατού Ξηράς.

Παρασκηνιακές διεργασίες για να υπάρξει εσπευσμένο deal στις τράπεζες - Τα 7 σοβαρότατα εμπόδια σε μια συγχώνευση Alpha bank και Eurobank…. θα απαιτηθούν 5-6 δις κεφάλαια

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Εντονότατες παρασκηνιακές διεργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία και τις παροτρύνσεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει deal μεταξύ της Eurobank και της Alpha bank, ωστόσο το deal αυτό αν υπάρξει θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα που σχετίζονται με κεφάλαια, ομόλογα και ρευστότητα.

Επαφές έχουν υπάρξει μεταξύ Κωστόπουλου προέδρου και βασικού μετόχου της Alpha bank και της Eurobank με τον Τ. Χριστοδούλου πρόεδρο του ομίλου αλλά και άλλων στελεχών ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν αλλά και την τρέχουσα περίοδο.
Οι πιέσεις που ασκούνται από την κυβέρνηση είναι ασφυκτικές, ωστόσο τι έχει αλλάξει ώστε…να αλλάξει η στρατηγική της Alpha bank; 

White House, congressional leaders reach debt deal

Από το ιστολόγιο http://edition.cnn.com/



Ουάσιγκτον (CNN) -- Δύο ημέρες πριν από την προθεσμία για μια πιθανή προεπιλογή ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Barack Obama και οι του Κογκρέσου ηγέτες έφθασαν στην Κυριακή συμφωνίας σε μια νομοθετική συσκευασία που θα επέκτεινε το ομοσπονδιακό ανώτατο όριο χρέους κόβοντας τα έξοδα και εγγμένος τα περαιτέρω βήματα έλλειμμα-μείωσης.

Obama says deal reached to end debt impasse

Από το ιστολόγιο http://www.reuters.com/

(Reuters) - ο Πρόεδρος Barack Obama την Κυριακή ανήγγειλε μια της τελευταίας στιγμής διαπραγμάτευση για να αυξήσει το όριο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ δανεισμού και να αποφύγει μια καταστροφική προεπιλογή και ώθησε ότι οι νομοθέτες «κάνουν το σωστό πράγμα» και εγκρίνουν τη συμφωνία.
Σχεδιάζοντας το endgame στην κρίση ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ χρέους ακριβώς δύο ημέρες πριν από μια προθεσμία για να ανυψώσουν το όριο δανεισμού, ο λευκός οίκος και οι του Κογκρέσου ηγέτες είπαν ότι ο συμβιβασμός θα έκοβε περίπου $2.5 τρισεκατομμύρια από το έλλειμμα κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών.