Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

“Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…”

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/08/blog-post_5318.html

Αυτή είναι η επιγραφή που αναγράφεται στην στήλη όπου ακουμπά η προτομή του Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα που στήθηκε σήμερα στην Παλιά Χειμάρρα ανάμεσα στου Αγίους Πάντες και το Ελληνικό Σχολείο.
Μετά από την άρνηση της καινούριας Δημοτικής Αρχής να δοθεί άδεια για τοποθέτηση της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα σε συγκεκριμένο σημείο, και την επιθυμία της οικογένειας να μην τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη  στο σημείο που δολοφονήθηκε, οι διοργανωτές «Ένωση Χειμμαριωτών», ΟΜΟΝΟΙΑ, Αδελφότητα Δρυμαδιωτών, Αδελφότητα Παλασσινών, Συμμαθητές του Αριστοτέλη, Σύλλογος Εμπόρων Χειμμάρας, Σύλλογος Γυναικών Χειμμάρας, έκριναν σκόπιμο η προτομή να τοποθετηθεί στην Παλιά Χειμάρρα σε χώρο ανάμεσα στους Αγίους Πάντες και το κτίριο του Ελληνικού Σχολείου.

Κύπρος: Μνημόσυνο για Σολωμού και Ισαάκ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/kipros-mnimosuno-gia-solomoi-kai-isaak

Τιμήθηκε σήμερα η μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους στα επεισόδια της Δερύνειας το 1996 .

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τελέστηκε το μνημόσυνο τους και στη συνέχεια έγινε τρισάγιο και το πρωί κατάθεση στεφάνων στους τάφους των.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στεφάνι κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ο οποίος αποδοκιμάσθηκε από μερίδα των παρευρισκομένων.

Σε δηλώσεις ο κύριος Λουκά είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα και κυρίως από παρασυρμένους νεαρούς.

Στο Παραλίμνι συγκεντρώθηκαν και φέτος για να τιμήσουν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, μοτοσικλετιστές από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ Πάτρα και Ναύπακτος – Ο σεισμός των 5 Ρίχτερ προκάλεσε ρωγμές σε σπίτια Μικρό το εστιακό του βάθος στην παράκτια περιοχή της Ναυπάκτου(video)


Από το thebest

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Οι πρώτες ζημιές από το σεισμό των 5 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Ναύπακτο σημειώθηκαν στη πόλη της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει τοnafpaktianews.gr επί της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη λίγο πριν τη γέφυρα της Βαριάς, τριόροφη οικία εμφάνισε σοβαρές ρωγμές στον φέροντα σκελετό. Στην πολυκατοικία αυτή υπάρχουν 14 διαμερίσματα και διαμένουν 40 άτομα.
Η παρέμβαση του δημάρχου Ναυπακτίας από την Σικελία όπου βρίσκεται ήταν άμεση αφού προέτρεψε τους ενοίκους με έξοδα του δήμου να διαμείνουν τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ αύριο αρμόδιο κλιμάκιο θα εξετάσει το κτίριο.