Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

7 γυναίκες φιλόσοφοι από την Αρχαία Ελλάδα που οφείλετε να τις γνωρίζετε

Αν εξαιρέσουμε την, σχετικά γνωστή, μεγάλη Ελληνίδα φιλόσοφο Υπατία , δύσκολα οι πιο πολλοί θα μπορούσαμε να ονοματίσουμε κάποια άλλη.

Όμως υπήρχαν σημαντικές και πολυγραφότατες γυναίκες  φιλόσοφοι, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο θαύμα της αρχαίας Ελλάδας.

Μερικές από αυτές ήταν οι εξής:

Η Βενετία προχωρά σε δημοψήφισμα για την διοικητική αυτονόμηση από την Ιταλία!

Νικητές σε δικαστική διαμάχη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με επίδικο την διοικητική αυτονόμηση από την Ιταλία αναδείχτηκαν κάτοικοι της Βενετίας που υποστηρίζουν το αίτημα.


Πρόκειται για μια ύστατη απόπειρα μείωσης των επιπτώσεων από τον μαζικό τουρισμό που, παρά τα τεράστια έσοδα, έχει προκαλέσει απίστευτη καταστροφή στην πανέμορφη πόλη, με μαζική έξοδο των μόνιμων κατοίκων από το ιστορικό κέντρο.

Λεμεσός: Απέβαλαν μαθητές γιατί φώναξαν συνθήματα για Ισαάκ και Σολωμό!

Αποβολή σε μαθητές επέβαλε η Διεύθυνση Λυκείου στη Λεμεσό καταγγέλλει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, οι μαθητές μετά το τέλος της πρόβας της παρέλασης παραμονές της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα.

Ερντογάν κατά ΗΠΑ για μη αποχώρηση Κούρδων από Συρία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν κοινές περιπολίες με Κούρδους μαχητές στη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία ΗΠΑ και Τουρκίας για αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων.
«Σήμερα, ξεκινήσαμε τη δεύτερη κοινή μας περιπολία ως μέρος της συμφωνίας με τη Ρωσία. Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν ξεχωριστές περιπολίες με την τρομοκρατική ομάδα των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), αλλά αναμένουμε να φύγουν! Πώς οι ΗΠΑ το εξηγούν αυτό; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη συμφωνία μας», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

e-Αποδείξεις: Πλαφόν 20.000 ευρώ βάζει το υπουργείο Οικονομικών - Κατεβάζει το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων

Πλαφόν σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στο ανώτατο όριο ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 2020 οι φορολογούμενοι. 

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι το όριο των ηλεκτρονικών συναλλαγών ανεβαίνει στο 30% του εισοδήματος, το πλαφόν των e-αποδείξεων αναμένεται να οριστεί στις 20.000 ευρώ από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Από 1/1/2020 οι e-δαπάνες αποσυνδέονται από το αφορολόγητο και πλέον όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, αφού όλα τα εισοδήματα, από όλες τις πηγές, θα προστίθενται και το 30% θα πρέπει να καλύπτεται από ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε οι φορολογούμενοι να μην πληρώσουν πρόστιμο 22%.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΕ Ο Ζάεφ προειδοποιεί ξανά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Φοβάμαι ότι θα επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν

Για μία ακόμη φορά, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαιτίας των συνεπειών που θα έχει η απόφαση της ΕΕ να μην ανοίξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο Εμανουέλ Μακρόν άσκησε βέτο για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ενώ Δανία και Ολλανδία είχαν επίσης αντίρρηση στο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Τίρανα. Τώρα, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Εντι Ράμα προειδοποίησαν, μιλώντας στους Financial Times, ότι οι χώρες τους βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο του ραγδαία αυξανόμενου εθνικισμού και της κατάρρευσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, εξαιτίας της απόφασης της ΕΕ.
Ανησυχία Ζάεφ ότι θα ανοίξει ξανά η Συμφωνία των Πρεσπών

«Βρετανικό Μουσείο, ο μεγαλύτερος κλεπταποδόχος τέχνης παγκοσμίως» - Επιφανής δικηγόρος καλεί τη Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Την κατηγορία ότι το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει «κλεμμένη πολιτιστική ιδιοκτησία» εξαπέλυσε ο εξέχων δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο οποίος κάλεσε τα ιδρύματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ να επιστρέψουν τους θησαυρούς που έχουν πάρει από «υποδουλωμένους λαούς» και έχουν δεχθεί από «κατακτητές ή αποικιοκράτες».
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο δικηγόρος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως κλεπταποδόχοι και η μεγάλη πλειοψηφία των λαφύρων τους δεν βρίσκονται καν σε δημόσια θέα».