Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ιταλία Παραιτήθηκε ο Μπερσάνι και η ηγεσία των Δημοκρατικών

«Θα προστατευθώ από αδικαιολόγητες πιέσεις, ιδίως από εκείνες ηθικής φύσεως, και θα σταματήσουν να μου αποδίδουν αξίες σωτήρα», είχε πει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρζο Ναπολιτάνο την περασμένη Κυριακή, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για την τελευταία ημέρα του στο Κυρηνάλιο Μέγαρο.

Η ανάγκη του, όμως, για ηρεμία, ήσυχη ιδιωτική ζωή και οικογενειακές στιγμές, κράτησε μόλις πέντε ημέρες, καθώς την περασμένη Παρασκευή το τηλέφωνό του άρχισε να χτυπά επίμονα. Από την άλλη γραμμή ακούγονταν φωνές αγωνίας, με ένα μόνο αίτημα: «σώσε μας».

Συνεχίζουν να τσακώνονται Σόιμπλε - Λιου

Ένας ακόμη γύρος αντιπαράθεσης φαίνεται ότι σημειώθηκε την Παρασκευή μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιου.

Το φραστικό φέρεται να έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των G 20, όταν ο Σόιμπλε δέχθηκε επίθεση για την σκληρή πολιτική λιτότητας από τον Αμερικανό ομόλογό του και εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Απίστευτο: Κατάσχεση μισθού ακόμη και για οφειλή 5 ευρώ!

Απίστευτο: Κατάσχεση μισθού ακόμη και για οφειλή 5 ευρώ!

Ακόμη και για οφειλή ύψους 5 ευρώ θα μπορούν να ενεργοποιούνται οι διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για κατάσχεση μισθών και ακινήτων. 
 
Αυτό προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Εσόδων  κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ο νόμος θα ακολουθείται κατά γράμμα και πως «όποιος έχει οφειλές και μπορεί να τις αποπληρώνει θα πρέπει να το κάνει».

Από την υποχρεωτική κατάσχεση θα εξαιρούνται οι άποιροι, καθώς στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι σβήνονται οι οφειλές ετών έως 200 ευρώ στην εφορία καθώς θεωρούνται οριστικά μη εισπράξιμα.

ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!

ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!
Η διαρροή της απόρρητης έκθεσης Alvarez & Marsal για την Κύπρο «δείχνει» μυστικές πρωτοβουλίες τραπεζιτών και συνέργεια της ΕΚΤ που οδήγησε τον Ελληνισμό στο χάος 
Οι πιο σκοτεινές ημέρες του Ελληνισμού φαίνεται πως ήταν αυτές του Δεκέμβρη το 2009. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της υποδούλωσης Ελλάδας και Κύπρου μέσω ενός εφιαλτικού σκηνικού που ξεδιπλώνεται στις σελίδες της έκθεσης του οίκου Alvarez & Marsal, που διέρρευσε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο.
Υπόγειες αγορές Ελληνικών ομολόγων από Κυπριακή τράπεζα, μία ημέρα μόλις μετά την «πανηγυρική» ανακοίνωση της για την μη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα που λόγω των ύποπτων χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκείνη ακριβώς την περίοδο άρχισαν να θεωρούνται «τοξικά».

ΤΟ BBC ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! "΄Ενα έθνος αρχαίο, με ζωντανές παραδόσεις" (Βίντεο)

Η καλύτερη προβολή για την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης είναι το τρίλεπτο αφιέρωμα του BBC World, που αναφέρεται στην ιστορία της προεδρικής φρουράς. 

Ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου μεταδίδει από την Αθήνα εικόνες και την ιστορία των Ευζώνων, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με εικόνες από την Ακρόπολη όπου όπως αναφέρεται οι στρατιώτες τηρούν το εβδομαδιαίο τελετουργικό, με την έπαρση της σημαίας στην ανατολή του ήλιου.

Τάφος διάσημου αυτοκράτορα βρέθηκε στην ανατολική Κίνα

Ο τάφος του Yang Guang,
αυτοκράτορα της Δυναστείας Sui (581-618 μ.Χ.)

Ο τάφος ενός από τους διασημότερους αυτοκράτορες στην ιστορία της Κίνας ανακαλύφθηκε την Κυριακή σε εργοτάξιο στο Yangzhou, στην επαρχία Jiangsu, αποδεικνύοντας ότι ένας χώρος ταφής του ίδιου αυτοκράτορα σε κοντινή απόσταση, που αποτελούσε τουριστικό αξιοθέατο για πολλά χρόνια, είναι ψεύτικος.

Αρχαιολόγοι από όλη τη χώρα έσπευσαν στο Yangzhou να επιβεβαιώσουν ότι ο τάφος που βρέθηκε στον δήμο Xihu, στην περιοχή Hanjiang ανήκε στον Yang Guang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους χειρότερους τυράννους στην ιστορία της Κίνας.

Γενικά, οι Κινέζοι ιστορικοί επισημαίνουν ότι η τυραννία του Yang έφερε το τέλος της Δυναστείας Sui (581-618 μ.Χ.). Ταυτόχρονα όμως ολοκλήρωσε πολλά μεγάλα κατασκευαστικά έργα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, όπως το Μεγάλο Κανάλι και την ανακατασκευή του Σινικού Τείχους.

"Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα" κατά τον Όσμπορν

Μια ανεξάρτητη Σκωτία δε θα μπορούσε να κρατήσει τη λίρα ως το εθνικό της νόμισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014 η χώρα αναμένεται να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Οι υποστηρικτές για την ανεξαρτησία της Σκωτίας δηλώνουν ότι η χώρα θα μπορεί να κρατήσει τη λίρα ως το νόμισμά της κατά τα πρώτα χρόνια και αργότερα θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα.

Η ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΩΝΑΣΗ ΞΕΣΠΑ "Ντροπή! Να δώσει τα χρήματα ως βοήθεια στην Ελλάδα"

Σοκαρισμένη από την απόφαση της Αθηνάς να πουλήσει το Σκορπιό δηλώνει η νονά της Αθηνάς Ωνάση, Μαρίνα Δοδέρο από το Μπουένος Αϊρες, η οποία έλυσε τη σιωπή της 25 χρόνια μετά το θάνατο της στενής της φίλης και μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνας Ωνάση και ξέσπασε όταν έμαθε πως ο Σκορπιός αλλάζει χέρια.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, η Μαρίνα Δοδέρο είπε «δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έφτανε στο σημείο να δώσει το νησί που πάνω του βρίσκονται οι τάφοι της μητέρας, του παππού και του θείου της. Τα χρήματα δεν τα δημιούργησε μόνη της η Αθηνά για να κόψει μεμιάς τον ομφάλιο λώρο. Αν ζούσε η Χριστίνα δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο».

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Έπαθε μεγάλο «στραπάτσο» το φιλοτουρκικό λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο....

Με το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ζητείται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα, επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, διακοπή της ροής του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, δηλαδή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Πρέσβης Τσεχίας προς Αμερικανούς: Please Μην συγχέεται την Τσεχία με την Τσετσενία...

Ο πρέσβης της Τσεχίας στις ΗΠΑ, Ιβάν Γκανταλόβιτς, κάλεσε τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να μην συγχέουν την Τσεχία με την Τσετσενία.


Στην ιστοσελίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, αναρτήθηκε δήλωση του Πρέσβη που επισημαίνει τη σύγχυση που επικρατεί στους Αμερικανούς πολίτες, όπως δημοσιεύει το ρωσικό Τας.

Ρωσική ‘правда’ : Το Ισραήλ μολύνει με ενέσεις τους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η αγγλόφωνη έκδοση της ρωσικής εφημερίδας ‘ Πράβντα’, δημοσιεύει ότι το Ισραήλ «μολύνει Παλαιστίνιους κρατούμενους με επικίνδυνους για την υγεία τους ιούς».


Η μόλυνση γίνεται  με ένεση στο σώμα  του κρατούμενου.

Η ρωσική εφημερίδα γράφει ότι «η πλειοψηφία των αποφυλακισθέντων έχει πεθάνει».

Πηγή για την ρωσική ‘Πράβντα’ είναι ένας Παλαιστίνιος πρώην κρατούμενος ονόματι Ράνια Σάκα.

Σύμφωνα με  την ‘Πράβντα’ «σήμερα στις φυλακές του ισραηλινού καθεστώτος στο Τελ Αβίβ μαραζώνουν περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά».

Ντερβίς Έρογλου: «Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν καταστραφεί αν δεν είχε επέμβει η Τουρκία το 1974»

Ο Ντερβίς Έρογλου, πρόεδρος της Κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα βόρειας Κύπρου, δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν «καταστραφεί» [τα εισαγωγικά στο τούρκικο κείμενο] αν η Τουρκία δεν είχε επέμβει στρατιωτικά το 1974» και ότι «κανένας Έλληνας Κύπριος ηγέτης δεν ήθελε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τούρκους Κύπριους στην Κύπρο».

Οι δηλώσεις του Έρογλου προέκυψαν μετά από ένα γεύμα στο  Πανεπιστήμιο Adiyanam το Σάββατο,  στην ομώνυμη νοτιο - ανατολική τουρκική επαρχία.
Ο Έρογλου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να αναγκάσουν τους Τουρκοκυπρίους «να λύσουν το πρόβλημα της Κύπρου» και πως πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για αυτό.

Επιτεύχθηκε Συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας-Απειλούν με δολοφονία το Σέρβο πρωθυπουργό

Ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, έκλεισε την Παρασκευή με την υπογραφή συμφωνίας, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών  Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι.


Η είδηση ανακοινώθηκε από την Ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Catherine Ashton.
Επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τον Bekim Çollaku, σύμβουλο του Κοσοβάρου πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι.

Εύρημα-σοκ...Το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι: «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Διαστάσεις κρίσης των δημοκρατικών αξιών τείνει να λάβει η οικονομική κρίση της χώρας σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από την δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που λέει, μεταξύ άλλων, ότι η εμβέλεια της φράσης «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα» βρίσκει αποδοχή στο 30% του εκλογικού σώματος, δηλαδή την αποδέχεται σχεδόν ένας στους τρεις ερωτώμενους.
Ειδικότερα, στο ερώτημα “Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;”, οι απαντήσεις είναι οι εξής: Διαφωνώ ποσοστό 63%, συμφωνώ 30%, δεν γνωρίζω-δεν απαντώ 7%.

Οι Ελληνες αγοράζουν «μανιωδώς» χρυσές λίρες

Πάνω από 300 χρυσές λίρες Αγγλίας πωλούνται σε καθημερινή βάση μόνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο έχουν πουληθεί οι περισσότερες χρυσές λίρες των τελευταίων ετών.

Η σημερινή κατάσταση παραπέμπει στη δεκαετία του 1980, όταν πολλοί κατέφευγαν στις χρυσές λίρες λόγω υψηλού πληθωρισμού, λένε οι αργυραμοιβοί. Ετσι αρκετοί Έλληνες μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, αλλά και την πτώση τιμών στα ακίνητα που συνεχίζεται αδιάκοπα, προτιμούν να μετατρέπουν μέρος των καταθέσεων τους σε χρυσές λίρες.

Γερμανικό έγγραφο-φωτιά για τις αποζημιώσεις

Γερμανικό έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει «Το Βήμα» και το οποίο απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967, αποδεικνύει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τον πλέον κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο δια «στόματος» της ίδιας της γερμανικής κυβέρνησης και της εδώ πρεσβείας της ότι η χώρα μας ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και ακολούθως των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων, αποζημιώσεων.

Ξανά στην προεδρία της Δημοκρατίας ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε το ιταλικό Κοινοβούλιο την ανακοίνωση της επανεκλογής του Τζόρτζο Ναπολιτάνο, κατά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, έπειτα από έξι αγωνιώδεις γύρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την αποδοχή της πρότασης των κομμάτων να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, ο «Πρεζιντέντε» παραμένει στο προεδρικό Μέγαρο και όλα δείχνουν πως το πολιτικό αδιέξοδο βαίνει προς το τέλος.

Οι επιλογές δεν ήταν πολλές, καθώς η μία ψηφοφορία μετά την άλλη οδηγούσε σε «μαύρο καπνό», με αποτέλεσμα να παρατείνεται η ανησυχία στην Ιταλία, η οποία παραμένει «ακυβέρνητη», έπειτα από την αδιέξοδη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία γνωρίζει τους νέους εκτελεστές της Πάτρας

Εξονυχιστικές έρευνες σε δεκάδες σπίτια στην Πάτρα και σε όλη την Αχαϊα πραγματοποίησαν όλο το βράδυ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το μακελειό στην Ανθείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει εντοπίσει με απόλυτη βεβαιότητα τους τρεις δράστες της δολοφονίας Τσίρκα, ενώ άμεσος στόχος είναι η σύλληψη του εκτελεστή που είναι και ο εγκέφαλος της όλης «δουλειάς» και ο οποίος μπορέι να οδηγήσει στην διαλεύκανση της βεντέτας που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες και έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Δημοσίευμα της Telegraph «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας»

Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, με τίτλο «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας», κάνει εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιουσία, αναζητώντας επενδυτές για εκτάσεις-φιλέτα.

Η συντάκτρια Χάριετ Αλεξάντερ, γράφει χαρακτηριστικά: «από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά ακόμη και την Πρεσβεία της στο Λονδίνο, μια χώρα σε κρίση, η Ελλάδα πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία».

Περιγράφει τα μαγευτικά τοπία που συναντά στην διαδρομή προς το γκολφ στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, το οποίο είναι προς πώληση, ενώ έχει στο πλάι της τον κάτοικο Γεώργιο Γεώργα, ο οποίος της αναφέρει: «Είμαστε σαν χρεοκοπημένη νοικοκυρά που αναγκάζεται να πουλήσει τα ασημικά για να σώσει την οικογένεια. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή».

Ένας αστυνομικός για κάθε δρομέα στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Μπορεί οι μνήμες από την αιματηρή βομβιστική επίθεση της Βοστώνης να είναι ακόμα νωπές, όμως, οι συμμετέχοντες του Μαραθωνίου του Λονδίνου δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα όπλα.

Με δύναμη και ενθουσιασμό, λοιπόν, οι 37.000 δρομείς πρόκειται να σταθούν στην γραμμή εκκίνησης και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για έναν ακόμα επιτυχημένο Μαραθώνιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Βέβαια, η βρετανική αστυνομία έχει φροντίσει να αυξήσει τις δυνάμεις της με 40% επιπλέον άνδρες από τον αγώνα του 2012, εκπαιδευμένα σκυλιά και περιπολίες, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλή πορεία για τους αθλητές, αλλά και τους 650.000 θεατές.

Ο Σκορπιός δεν ανήκει πια στους Ωνάσηδες

ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΩΝΑΣΗΔΕΣ
Η ιστορία του θρυλικού νησιού του Έλληνα μεγιστάνα που πλέον πέρασε στα χέρια ενός Ρώσου εκατομμυριούχου. 

Όταν την Δευτέρα που μας πέρασε, το φέρι μποτ από το Μεγανήσι πλησίασε στον Σκορπιό, δεν έφερε τους συνηθισμένους επιβάτες -αν υπάρχουν τέτοιοι, σ' ένα μη τακτικό δρομολόγιο...
Ο καταπέλτης άνοιξε και στο νησί κατέβηκαν θορυβώδεις νταλίκες. Σκοπός τους, να μαζέψουν και τα τελευταία αντικείμενα που ανήκουν στην οικογένεια Ωνάση και να φύγουν με το πολύτιμο φορτίο τους, σημαίνοντας το οριστικό τέλος εποχής για ένα θρυλικό νησί.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη

ακησ τσοχατζοπουλοσ
Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων 18 κατηγορούμενων για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα, ξεκινά τη Δευτέρα.
Το κατηγορητήριο, που είναι κοινό για όλους, αφορά στο αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και επισείει ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Την Παρασκευή, ο κ. Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα σε κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στη δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

Σαμαράς: Ανασχηματισμός όποτε εγώ αποφασίσω!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Τις τελευταίες μέρες η εικόνα της κυβέρνησης φέρνει όλο και περισσότερο προς… οπερέτα. 
Απ’ τη μια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ακροβατούν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και απ’ την άλλη ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιχειρεί να περάσει μια εικόνα σιγουριάς μετά και την οριστικοποίηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης απ’ την τρόικα.
Απ’ τη μια ένα ιδιόμορφο «αντάρτικο» απ’ τους κυβερνητικούς εταίρους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (με την καταψήφιση άρθρων νομοσχεδίων, με τις δημόσιες διαφωνίες σε μείζονα θέματα, όπως αυτό της λειτουργίας ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές) και απ’ την άλλη η προσπάθεια του Μαξίμου να δείξει ότι ελέγχει τις εξελίξεις…

Η Ελληνική καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου


Δείτε  και εδώ usa.greekreporter

20 στοιχεία που αποδεικνύουν την ελληνική καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου ! 
 Από το sguide


Η καταγωγή του ήταν όντως από την Γένοβα όπως υποστηρίζεται ή ήταν Χιώτης ;;;

Οι μελετητές , μέχρι και στις μέρες μας, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις ρίζες του γεγονός που εγείρει ερωτήματα.
Στη γενοβέζικη εκδοχή που είναι και η πιο διαδεδομένη, ο Κολόμβος ήταν γιος ενός αγράμματου κλωστοϋφαντουργού. Πολλοί όμως ερευνητές εκτιμούν ότι υπήρξαν δύο άτομα που έζησαν στην ίδια περίπου εποχή, είχαν το ίδιο όνομα και επίθετο, αλλά ήταν γόνοι διαφορετικών οικογενειών και ασχολούνταν με τελείως διαφορετικά πράγματα !