Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ομπάμα: «Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ» - Δεν τον... άκουσε η Wall Street!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90540&catid=7



Έστω και με καθυστέρηση, ο Μπαράκ Ομπάμα αντέδρασε στην υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Standard and Poor’s αλλά το νέο διάγγελμά του δε στάθηκε ικανό να σώσει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης!

Βυθίζεται η Wall Street μετά την ομιλία Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Διεύρυνε τις απώλειες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι αγορές δεν πείστηκαν από την ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και οι δείκτες συνέχισαν να καταγράφουν βουτιά.
Λίγο μετά την ομιλία Ομπάμα, κι ενώ απέμενε μία ώρα συναλλαγών, ο Standard & Poor’s 500 διεύρυνε τις απώλειες κατά 6,12%, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 4,84% ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 6,16%.

Δεκανίκι Ομπάμα στην παραπαίουσα παγκόσμια αγορά Οριστική η ρήξη των κέντρων αποφάσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τους οίκους αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, η οποία... χορεύει στους ρυθμούς των διεθνών οίκων αξιολόγησης και της κρίσης της αμερικανικής οικονομίας.
Δεκανίκι Ομπάμα στην παραπαίουσα παγκόσμια αγορά
Σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου περνούν “μαύρες” ημέρες. Από την Ευρώπη μέχρι την Ασία και από τις ΗΠΑ μέχρι τη Λατινική Αμερική, οι διεθνείς αγορές συρρικνώνονται με ταχύτατο ρυθμό.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ από “ΑΑΑ” σε “ΑΑ+”. Με την υποβάθμιση αυτή οι ΗΠΑ κατατάσσονται χαμηλότερα από το Λιχτενστάιν και στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο.

Trichet: Οι αγορές δεν παίρνουν το μήνυμα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1257221
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπίστωσε ότι το μήνυμα των αποφάσεων της δεν έχει φτάσει στις αγορές και για αυτό αποφάσισε να "παρεκκλίνει" από τους κανόνες της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet τη Δευτέρα σε σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ZDF.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχολιάζουν πως ο Trichet αναφερόταν στην απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Η Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα των κεντρικών τραπεζών ενδέχεται να έχουν αγοράσει ομόλογα των κρατών της περιφέρειας της Ευρωζώνης αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ στη δευτερογενή αγορά, εκτιμούν αναλυτές.

Ομπάμα: "Πάντα θα είμαστε μια χώρα ΑΑΑ"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται έναν οίκο αξιολόγησης για να τους πει τι θα κάνουν, τόνισε στο διάγγελμά του ο Μπαράκ Ομπάμα. Παρά την υποβάθμιση οι αγορές συνεχίζουν να δείχνουν πίστη στην αμερικανική οικονομία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από τον Λευκό Οίκο κατηγόρησε σήμερα το πολιτικό αδιέξοδο που διαπιστώθηκε στην Ουάσινγκτον στη διακομματική διαβούλευση για χρέος-έλλειμμα για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ. "Αμφισβητήθηκε η ικανότητα του πολιτικού συστήματος να αντιδράσει ορθά", είπε.

Χρηματιστήρια: Φόβος στην Ασία, βουτιά στην Ευρώπη Στα ύψη ο χρυσός στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=300021

    Μεγάλες πτώσεις καταγράφονται σε όλα τα χρηματιστήρια του πλανήτη παρά τις συντονισμένες προσπάθειες από ΕΚΤ και G7 για τόνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s. Με σημαντική πτώση, «άνοιξε» και η Wall Street, συμπαρασύροντας πτωτικά τις υπόλοιπες αγορές.
Αναλυτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, έκλεισε με πτώση 2,2%. Ο Hang Seng, του Χονγκ Κονγκ, σημείωσε απώλειες 4% ενώ στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times, υποχώρησε κατά 5%. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στο δείκτη KOSPI, του χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας, η πτώση του οποίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε ακόμη 7,3% οδηγώντας στην παύση των συναλλαγών για να κλείσει αργότερα με υποχώρηση κατά 3,8%. 

O Elenin και οι φίλοι του ....Αποκλειστικό

Από Faceof




C/2010 X1 (Elenin)


Μερικές φορές , είναι δύσκολο για τον κάθε συνετό και λογικό άνθρωπο να δίνει πληροφορίες για πράγματα .... επικίνδυνα για ένα μέσο άνθρωπο ...... που το μόνο που τον απασχολεί είναι τι θα φάει , πότε θα κοιμηθεί και τι θα μαμήσει (για αρσενικά και θηλυκά ισχύει το ίδιο....)......

77 πανεπιστημιακοί γράφουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...(για το μνημόνιο και την κοινωνία)

Από το ιστολόγιο http://witnessfree.blogspot.com/2011/08/77.html

Στα attikanea, έφτασε πριν λίγο, βαρυσήμαντη επιστολή Ελλήνων Ακαδημαϊκων των Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις δυσμενέστατες εξελίξεις για την χώρα μας, από την επιβολή του επαχθούς Μνημονίου.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και στα εθνικά μας θέματα.

Γράμμα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια

Fannie Mae και Freddie Mac υποβαθμίστηκαν από την S&P's

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Έπεσαν από το «AAA» στο «ΑΑ+»

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε τους ημικρατικούς αμερικανικούς οργανισμούς ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac κατά μία μονάδα, από το «AAA» στο «ΑΑ+».

Ο οίκος εξηγεί ότι η απόφαση αυτή προκύπτει από την άμεση εξάρτηση των δύο οργανισμών από το ομοσπονδιακό αμερικανικό κράτος.

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν ξανά στο Λονδίνο (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο ανατολικό Λονδίνο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι ταραχές θα συνεχιστούν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στη βρετανική κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.

Βίαιο το selloff σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Σε χαμηλό 2 ετών (-4,14%) οι ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd2) Με βίαιο selloff ξεκίνησαν και αυτή την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κουβαλώντας το βάρος των συνεχών πιέσεων στην αγορά, λόγω Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς και την υποβάθμιση-σοκ των ΗΠΑ από τη Standard & Poor's σε ΑΑ+. Φαίνεται πως η παρέμβαση της ΕΚΤ στο ιταλικό και ισπανικό χρέος δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει την bearish τάση στην ευρωαγορά, η οποία, ως εκ τούτου, κατρακύλησε σε χαμηλό 2 ετών.
Βουτιά 4,14% πραγματοποίησε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στις 228,98 μονάδες, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες του απώλειες να κατρακυλήσουν στο 14%.
Στο -5,02% και τις 5.923 μονάδες βρέθηκε ο γερμανικός δείκτης DAX, ο οποίος υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2010. Στο -3,39% και τις 5.069 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ ο παρισινός CAC 40 έπεσε στις 3.125 μονάδες, με πτώση 4,68%.
Ο φόβος της ύφεσης σε νέο κύκλο κρίσης πυροδότησε τις απώλειες και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Τηλεφωνικές επαφές Παπανδρέου με Γιούνκερ-Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο

Την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τις τηλεφωνικές επαφές που πραγματοποιεί το τελευταίο 24ωρο με την ηγεσία της ΕΕ.
Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιμένει στην ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου. Επίσης, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για την άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στην οικονομία.

'Αλλη μια Μαύρη Δευτέρα για τις αγορές όλου του κόσμου! - Μέρες του 1997 για το Χ.Α. - 'Εκλεισε κάτω από τις 1.000 μονάδες!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90430&catid=13



- Κράχ στην Αθήνα - Μεγάλη πτώση στη Wall Street
- Καταποντίζονται όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Μόνο καλό νέο οτι έπεσαν τα spread - Πιέζεται το ευρώ
- Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα την Τρίτη
- Στις 20.00 διάγγελμα Ομπάμα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Παράδοση εθνικής κυριαρχίας» χρεώνει η αντιπολίτευση στον Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατηγορεί η ιταλική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αφορμή τη «μυστική» επιστολή που δημοσιεύει η Corriere della Sera, στην οποία η ιταλική κυβέρνηση φέρεται να έχει δεσμευτεί για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας.

Πάνω από 3,5% οι απώλειες στην Ευρώπη - Βυθίζονται οι τράπεζες στη Wall

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Πάνω από 3,5% οι απώλειες στην Ευρώπη - Βυθίζονται οι τράπεζες στη Wall
Αναμένεται διάγγλεμα Ομπάμα στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Τραγικές οι απώλειες και στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Πάνω από 250 μονάδες χάνει ο Dow.
Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P, δίνοντας τροφή στο παγκόσμιο sell off που πραγματοποιείται εδώ και δέκα περίπου ημέρες. Η προσπάθεια ανατροπής του κλίματος στις ευρωαγορές από την απόφαση της ΕΚΤ να επανενεργοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων έπεσε στο κενό μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall. 

Ε.Κ : Απαγόρευση από αύριο ανοιχτών πωλήσεων στο ΧΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
H Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει την απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο ΧΑ απο αύριο και για 2 μήνες.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 593η/8.8.2011 συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling). Η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από αύριο 9.8.2011 και ισχύει για δύο μήνες.

Σε... αχαρτογράφητα αβαθή το Χρηματιστήριο Αθηνών

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=138507

Είκοσι τέσσερα χρόνια πίσω επέστρεψε η Οδός Αθηνών, καθώς όχι μόνο έχασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, αλλά ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις… 700 μονάδες, αν συνυπολογίσουμε ότι πολλές εταιρείες του Δείκτη εισήγαγαν τις μετοχές τους μετά το 2000 -όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η Μότορ Όιλ, η MIG...

Το σημερινό σκηνικό στο χρηματιστήριο ήταν η ημέρα του Αγίου Βαρθολομαίου…

Αρχικά, το πρωινό άνοιγμα έδειχνε μια ψυχραιμία, καθώς τα spreads σε Ιταλία και Ισπανία έκλειναν επιθετικά και ο Γενικός Δείκτης σημείωνε οριακή πτώση. Μόλις, όμως η πτώση στην Ευρώπη εντάθηκε με απώλειες πάνω από 1%,  τότε στην Αθήνα ξεκίνησε η κατάρρευση.

Έκτακτο μήνυμα Ομπάμα για την οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Σε δηλώσεις, εκτός του προγράμματός του, θα προβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίες θα αφορούν την οικονομία και την κατάσταση στο Αφγανιστάν.
Το μήνυμα Ομπάμα, το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αναμένεται στις 13:00 ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (20:00 ώρα Ελλάδας) και θα σηματοδοτήσει πιθανότατα την πρώτη επίσημη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στην υποβάθμιση του αξιόχρεου του ομοσπονδιακού κράτους από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's από τη βαθμίδα AAA σε ΑΑ+.
Η απόφαση του οίκου αποτέλεσε τη βασική αιτία των μεγάλων απωλειών που καταγράφονται τόσο στο αμερικανικό όσο και στα διεθνή χρηματιστήρια.

S&P: υποβάθμισε φορείς που συνδέονται με το αμερικανικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Η S&P υποβάθμισε χρηματοπιστωτικούς φορείς στις ΗΠΑ που συνδέονται με το αμερικανικό χρέος, κάτι που θεωρείται ως φυσικό επακόλουθο της υποβάθμισης της Ουάσινγκτον από τον
S&P: υποβάθμισε φορείς που συνδέονται με το αμερικανικό χρέος
οίκο την Παρασκευή.
Πρόκειται για τις: Fannie Mae και Freddie Mac, σκοπός ίδρυσης των οποίων ήταν η διαχείριση και στεγαστικών δανείων.
Επίσης, υποβαθμίστηκαν πιστωτικά ιδρύματα που εκδίδουν δάνεια προς τον αγροτικό τομέα. Η υποβάθμισή αφορά χρέος που εκδίδεται με κρατική στήριξη από 32 τραπεζικά ιδρύματα και ενώσεις.
Η αξιολόγηση όλων των φορέων έπεσε στο ΑΑ+, κατ' αναλογία με την αμερικανική αξιολόγηση.

Τριψήφιος Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας...

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1257024
Μετά από πτώση 22,4% σε 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, και εν μέσω των παγκόσμιων «αναταράξεων» που προκαλεί η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ, η τιμή του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε τη Δευτέρα σε τριψήφια επίπεδα, για πρώτη φορά από τις 7 Ιανουαρίου 1997.

Από το αρνητικό κλίμα που ήδη από χθες είχε αρχίσει να διαχέεται στα διεθνή χρηματιστήρια, με τις αγορές της Μέσης Ανατολής να είναι οι πρώτες που «πλήρωσαν» το τίμημα της υποβάθμισης των ΗΠΑ, δεν κατάφερε να ξεφύγει η ελληνική αγορά, με μετοχές όπως των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ να υποχρεώνονται σε αλλεπάλληλα νέα χαμηλά.

Η κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου ως ποσοστό του ΑΕΠ επίσης συνεχίζει να υποχωρεί σε νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ από τις επιμέρους εισηγμένες αξίζει να αναφερθεί η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης της Coca-cola 3E στα 5,61 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας στα 3,88 δισ. ευρώ και των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 2,94 και 2,05 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Αναλυτές κάνουν λόγο για αναμενόμενες στο μεγαλύτερο μέρος τους πιέσεις. Το αρνητικό σερί του Χ.Α. ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου με επίκεντρο τον προβληματισμό για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην «ανακύκλωση» του ελληνικού χρέους και σήμερα, 11 συνεδριάσεις αργότερα, η διάχυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη είναι τέτοια που υποχρεώνει την ΕΚΤ σε άνευ προηγουμένου παρεμβάσεις στις αγορές ομολόγων, ενώ δεν λείπει και η ανησυχία για την ομαλή εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για τη στήριξη της Ελλάδας.

Διεξαγωγή των ασκήσεων «΄Αγρυπνος Αετός»

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/08/54340887.html

Photo: RIA Novosti




Στην ρωσική ΄Απω Ανατολή άρχισε σήμερα το πρακτικό στάδιο των Διεθνών Αντιτρομοκρατικών ασκήσεων «΄Αγρυπνος Αετός».
Στις ασκήσεις συμμετέχουν οι δυνάμεις της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Στην εκπλήρωση των καθηκόντων των ασκήσεων θα χρησιμοποιούνται αεροσκάφη ραντάρ μεγάλων αποστάσεων, αεροπλάνα εφοδιασμού και καταδιωτικά αεροπλάνα.
Σύμφωνα με το σενάριο, έχουν καταληφθεί δύο επιβατικά αεροσκάφη- αμερικανικό και ρωσικό και τα καταδιωτικά των τρειών χωρών θα πρέπει να αναγκάσουν τους «τρομοκράτες» να προσγειωθούν σε ειδικά προετοιμασμένα αεροδρόμια, όπου θα εξουδετερωθούν από  τις δυνάμεις ειδικού προορισμού.

Σε επίπεδα του 1997 το ΧΑ- Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες βρίσκεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας.  Στις 15:52 o Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1016,85 με πτώση 4,23%.
Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε στα επίπεδα του ΄97, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει την κυβέρνηση και τα τηλέφωνα να πάρουν φωτιά.

ΑΑΑ η αμερικανική οικονομία επιμένει η Moody's!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90495&catid=13



Την πλάτη στην Standard & Poor's γυρίζει ο οίκος Moody's ο οποίος κόντρα στις μαύρες προβλέψεις και την κατρακύλα των αγορών ανακοίνωσε οτι η αμερικανική οικονομία είναι υγιής!

Τα κοινοβούλια θα περιορίσουν τις διακοπές τους για να επικυρώσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

«Τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών- μελών της ευρωζώνης θα περιορίσουν τις διακοπές τους», αναφέρει σε δημοσίευμά της η διαδικτυακή πύλη euractiv.com, επισημαίνοντας ότι σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης τα κοινοβούλια θα ξεκινήσουν νωρίτερα τις εργασίες τους ώστε να επικυρώσουν τις αλλαγές και τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τεχνικό sell off στο ΧΑ - Προδιαγεγραμμένη πορεία προς τις 1000-800 μονάδες - Βυθίζονται τράπεζες και 20αρης - Παρενέβη στα Ισπανικά και Ιταλικά ομόλογα η EKT - Ανοίγουν εκ νέου τα CDS

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7)Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία, κατακρημνίζεται έφθασε στις 1020 μονάδες με χαμηλό 1007 μονάδες με πτώση κοντά 4% οδεύοντας  προς τις 1000-800 μονάδες... οι τράπεζες βυθίζονται ενώ οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ μόνο στα ομόλογα έχουν επιδράσει, το χρηματιστήριο της Αθήνας απλά καταποντίζεται.... Το www.bankingnews.gr έγκαιρα είχε αναφερθεί στον στόχο των 1000-800 μονάδων και η εκτίμηση αυτή δικαιώνεται πλήρως.....

Αλβανία : Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει την εισροή συναλλάγματος των μεταναστών

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_8524.html#more


Αύγουστος 8, 2011.
Τίρανα.
Ο γενικός διευθυντής της  ‘Alb Konfindustria’( Ένωση Βιομηχάνων), Gjergj Buxhuku, εξέφρασε σήμερα τις θέσεις του, με δελτίο τύπου, για τις πρόσφατες εκθέσεις, σχετικά με τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτικής απόφασης, για την απαγόρευση της αποστολής του κεφαλαιακού εισοδήματος των μεταναστών στην Αλβανία.

Corriere della Sera: Η ΕΚΤ υπαγορεύει όρους στην Ιταλία για την υποστήριξή της

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Συγκεκριμένους όρους στην Ιταλία ως αντάλλαγμα για την υποστήριξή της έθεσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Corriere della Sera». Μεταξύ των αιτημάτων της ΕΚΤ περιλαμβάνονται οι ταχείες ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως των δημοτικών εταιρειών, και για μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Συντριπτική πτώση των επιτοκίων δανεισμού καθώς η ΕΚΤ προχωρά στη 'Χρηματοπιστωτική Ενοποίηση'

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΤο σενάριο που όλοι φοβόταν έγινε πραγματικότητα: Ιταλία και Ισπανία χρειάζονται διάσωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνει πίσω όλα όσα έχει πει από την αρχή της κρίσης για άλλη μία φορά και προβαίνει σε μαζικές αγορές ομολόγων των δύο μεγαλύτερων κρατών του ευρωπαϊκού Νότου. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, τη Δευτέρα, είναι η συντριπτική πτώση των επιτοκίων τους με αυτά των 10ετών ομολόγων των δύο κρατών να έχουν υποχωρήσει κοντά στο 5,2% από πάνω από 6% όπου είχαν σκαρφαλώσει την περασμένη εβδομάδα.
Η ΕΚΤ, λοιπόν, αγοράζει εκ νέου 'τοξικά' ομόλογα και έτσι στο χαρτοφυλάκιο της θα έχει ομόλογα από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, μερικά από τα οποία δε θέλει κανείς επενδυτής να έχει στο δικό του χαρτοφυλάκιο και μερικά άλλα για τα οποία οι επενδυτές ζητούν περισσότερο από 6% επιτόκιο προκειμένου να τα αγοράσουν.

"Βουτιά" στο Χρηματιστήριο

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/oikonomia/xrima/voytia_sto_xrhmatisthrio.1322395.html
Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια οικονομία μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ. Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες βρίσκεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας στον απόηχο των πιέσεων στις διεθνείς αγορές με αφορμή την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα δίνει μάχη για να κρατηθεί τετραψήφιος, προσπαθώντας πλέον όχι να κρατήσει το ψυχολογικό όριο, αλλά να μην περάσει το χείλος της καταστροφής.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:45, υποχωρεί στις 1.017,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,23%.

Βερολίνο: «Παραμένει ως έχει» ο EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2032628

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα πρέπει να «παραμείνει ως έχει», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, παρά τις εκκλήσεις να αυξηθούν οι πόροι του λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης χρέους.
Στην έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο την 21η Ιουλίου «αποφασίστηκε ότι ο EFSF μένει ως έχει και ότι θα διατηρήσει το κεφάλαιο που είχε (οριστεί) πριν από την ημερομηνία αυτή», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Είχαν προηγηθεί, τις τελευταίες ημέρες, εκκλήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν να «μεγεθυνθεί» το κεφάλαιο του ταμείου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ εκτίμησε από την πλευρά του ότι η «υλοποίηση με αποφασιστικότητα» των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι η απάντηση στην έξαρση της κρίσης.
«Όταν δρούμε αποφασιστικά στέλνουμε το μήνυμα στις αγορές κεφαλαίου ότι υπερασπιζόμαστε το σύστημα του ευρώ», ανέφερε ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.
Ο φιλελεύθερος υπουργός σημείωσε ότι η αμφισβήτηση αυτών των αποφάσεων μετά την πάροδο μόλις δύο εβδομάδων, «πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και προκαλεί ανησυχία στις αγορές».

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300224

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Το απόγευμα, ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να συνομιλήσει για το ίδιο θέμα και με τον πρόεδρο του eurogroup Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ.    

ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ Επιβραδύνει η παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63289260

  Οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε μια στιγμή που επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση έπειτα από εκείνη του 2008-2009

Επιβραδύνει η  παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ
Οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε μια στιγμή που επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση έπειτα από εκείνη του 2008-2009.

"Τσουνάμι" υποβαθμίσεων από S&P φοβούνται οι αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256675
Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ασιατικές αξιολογήσεις μπορεί να έλθουν αντιμέτωπες με υποβάθμιση, εάν οι χρηματοοικονομικές αγορές παγκοσμίως επιδεινωθούν.

Η Standard & Poor’s διευκρίνισε ωστόσο ότι η υποβάθμιση των ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις κρατικά ομόλογα των ασιατικών χωρών, βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών, η αλλαγή στην αμερικανική αξιολόγηση υποδεικνύει ένα αβέβαιο και προκλητικό περιβάλλον στο μέλλον.

«Δεδομένης της διασύνδεσης των αγορών παγκοσμίως, μια απροσδόκητα κατακόρυφη πτώση στις αναπτυγμένες αγορές παγκοσμίως, μπορεί να αλλάξει την εικόνα», αναφέρει η S&P.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις αγορές των αναπτυγμένων κρατών, πιθανότατα θα οδηγήσουν στη χρήση της ισχύς των ισολογισμών των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, για να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες τους.

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να πιέσει τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να πιέσει τη Συρία
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τον τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου, να ασκήσει πιέσεις στη Συρία για να «στείλει τους στρατιώτες της πίσω στους στρατώνες τους».

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία τις πρώτες πρωινές σήμερα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου η Κλίντον αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία και στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει τη στρατιωτική καταστολή κατά των διαφωνούντων.

Τουρκικό πρέσινγκ για φυσικό αέριο Η Άγκυρα ενημερώνει διεθνείς οργανισμούς για «δικαιώματά της»

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/76212

Η Τουρκία διαμηνύει πως δεν αποδέχεται συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ
Η Τουρκία διαμηνύει πως δεν αποδέχεται συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ

Στην τελική ευθεία για "κλείδωμα" του πακέτου μέτρων

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/408095


Στην τελική ευθεία για να κλειδώσει το πακέτο μέτρων για την οικονομία, μπαίνει η κυβέρνηση από σήμερα.
Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας καλείται να πείσει τις συντεχνίες, ώστε το συνταξιοδοτικό συμπεριληφθεί  στο πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πάει προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Καίγεται για ρευστό η ΑΗΚ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210710&-V=articles

Η αναπάντεχη καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό, η υποχρεωτική επιστράτευση επί 24ωρης βάσης των πιο ενεργοβόρων μονάδων της, η ανάγκη ενοικίασης γεννητριών από ιδιωτικές εταιρείες για κάλυψη της ζήτησης ρεύματος, αλλά και η απώλεια εισοδήματος από την αναπόφευκτη μείωση στις πωλήσεις ηλεκτρισμού, οδηγούν την ΑΗΚ σε επείγουσα αναζήτηση ρευστού.


Κεφαλικός φόρος αλά τούρκα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_08.html#more

της Ελίνας Γαληνού
Οταν η εισοδηματική κατάσταση ενός λαού, βρίσκεται σε ύφεση λόγω κρίσης, η επιβολή φόρων προς όφελος των ασθενέστερων είναι συνήθως αναμενόμενη. Οι επιπλέον αυτοί φόροι που μια κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλει έκτακτα για κάποιες περιόδους, θα πρέπει να αφορούν τους ευκατάστατους πολίτες. Αυτούς δηλαδή που έχουν εισοδήματα ενός κάποιου επιπέδου υψηλού ή έστω, μεσαίου προς τα πάνω. Ακόμα και αν οι φόροι δεν αρέσουν σε κανέναν, η λογική υπαγορεύει ότι σε περιόδους σαν την τωρινή, ο πιό δυνατός θα πρέπει να σηκώσει το βάρος του πιό αδύναμου. Και όπως ξέρουμε και ξέρει και η κυβέρνηση, δυνατοί υπάρχουν πολλοί.

"Τριγμοί" στα ασιατικά χρηματιστήρια... μέσω S&P

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1256669
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την S&P προκαλεί σεισμικές δονήσεις στις ασιατικές αγορές. Σοβαρές απώλειες και προσωρινή διακοπή των συναλλαγών στη Νότια Κορέα, απώλειες άνω του 3,7% σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετούνται με επιφυλάξεις», προειδοποίησε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων στον κόσμο Pimco. «Η υποβάθμιση θα αποτελέσει ένα ακόμη εμπόδιο για την ανάπτυξη», σημείωσε. «Η άλλοτε αδιανόητη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ συνιστά ένα ακόμη χτύπημα για την ήδη εύθραυστη επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη».

Τα ασιατικά χρηματιστήρια «καταρρέουν» το ένα μετά το άλλο, καθώς η κίνηση της S&P δημιουργεί μπαράζ ανησυχιών για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, τη στιγμή που το «φάντασμα» μίας νέας παγκόσμιας ύφεσης πλανάται πάνω από τις παγκόσμιες χρηματαγορές. Οι παγκόσμιοι ηγέτες, από την πλευρά τους, εμφανίζονται έτοιμοι να αναλάβουν συντονισμένοι δράση, όμως πλέον τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Έδιωξαν έγκυο εν κινδύνω από το μαιευτήριο "Έλενα"!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Παρακαλούμε την οικογένεια της Ελληνίδος να δώσουν τα ονόματα των ΕΠΙΟΡΚΩΝ!!!!
Να σας ζήσει και πάντα με Υγεία......
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ούτε το άμεσο ενδεχόμενο για απώλεια ανθρώπινης ζωής μπορεί να κλονίσει τα "μαγαζάκια", τους "μαγαζάτορες" μάλλον, του ΕΣΥ! Ούτε μία Ελληνίδα έγκυος εν κινδύνω στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δημοσίου μαιευτηρίου της Αθήνας συγκινεί τους... "κλειδοκράτορες" του δημοσίου συστήματος Υγείας!
Έδιωξαν έγκυο εν κινδύνω από το μαιευτήριο "Έλενα"!
Η ασύλληπτη περιπέτεια της 41χρονης τεταρτότοκης εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου στο μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου". Η επίτοκος γέννησε τελικά στο άλλο δημόσιο μαιευτήριο της Αθήνας, το "Αλεξάνδρα", καθώς οι γιατροί του "Έλενα Βενιζέλου" αρνούνταν επί... τριήμερο να της κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να υποβληθεί κατεπειγόντως σε καισαρική, όπως την είχαν διαβεβαιώσει οι ίδιοι οι γιατροί του "Έλενα Βενιζέλου"!

Συναντήσεις Παπανδρέου με υπουργούς

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Οι οικονομικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο θα αποτελέσουν –μεταξύ άλλων- το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης εντός της εβδομάδας.
Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη της τρόικας στα τέλη Αυγούστου.
Οι διακοπές του πρωθυπουργού, αλλά και του οικονομικού επιτελείου δεν θα είναι ήρεμες, αφού οι κρίσιμες περιστάσεις επιβάλλουν εγρήγορση για την αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων και στην ελληνική οικονομία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και να δώσει έμφαση σε θέματα όπως το ενιαίο μισθολόγιο, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, καθώς και το νέο φορολογικό σύστημα, ειδικά στο κομμάτι της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Τι έγινε, τι δεν έγινε και κυρίως τι αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η τηλεδιάσκεψη της G-7 έγινε. Ωστόσο λεπτομέρειες της δεν έγιναν γνωστές. Στην Αθήνα, πάντως, τα απόνερα της έφτασαν. Τουλάχιστον σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου. Όπως επίσης – κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου – έγινε και η συνδιάσκεψη των υπουργών – αναπληρωτών Οικονομικών των G-20. Η οποία λειτούργησε ως ένα είδος προπομπού για την συνδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G-7.

Κινέζικο βασανιστήριο

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Κινέζικο βασανιστήριο
Συνεχίζεται η κατακρήμνιση των ασιατικών αγορών, στα ταμπλό των οποίων αποτυπώθηκαν ανάγλυφα οι ανησυχίες των αγορών μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,2% στις 9.095 μονάδες, ο Shanghai Composite στην Κίνα βούλιαξε κατά 3,62% στις 2.651 μονάδες , ενώ απώλειες 4% στις 20.100 καταγράφηκαν στο Χονγκ Κονγκ. Ο αυστραλιανός S&P υποχώρησε στα επίπεδα των 4.067 μονάδων με πτώση 2,47%.
Οι μεγαλύτερες απώλειες -σχεδόν 7%- σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο της Κορέας, όπου προσωρινά διεκόπησαν οι συναλλαγές.

Ο μεγάλος επαναστάτης Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλαζάρ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλαζάρ, ηγετική φυσιογνωμία της Μεξικανικής Επανάστασης των ακτημόνων εναντίον του τότε προέδρου της χώρας Πορφίριο Ντίαζ, γεννήθηκε σαν σήμερα 8 Αυγούστου του 1879. Ο μεγάλος επαναστάτης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να βγουν οι Μεξικανοί αγρότες από την εξαθλίωση οργανώνοντας και διοικώντας μια σημαντική επαναστατική δύναμη, με την ονομασία «απελευθερωτικός στρατός του νότου».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κάποιοι πραγματικά έχουν ξεχάσει ότι η πραγματική οικονομία είναι οι άνθρωποι και οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι αριθμοί σε ένα πίνακα!!!
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

euurossΤα συγκοινωνούντα δοχεία παγκοσμίως - η μορφή της κρίσης, τα αποτελέσματα της, οι πραγματικές αιτίες, η αναδιανομή εισοδημάτων, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η αναγκαιότητα μίας μερικής αποπαγκοσμιοποίησης

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ: Ένα ενδεχόμενο, νέο πρόγραμμα «επέκτασης» της ποσότητας χρήματος από την Fed (QE3), μέσω της τρίτης κατά σειρά αγοράς ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα. Τα αυξημένα επιτόκια όμως στη Κίνα, σε συνδυασμό με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. (το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει ότι μπορεί κανείς εύκολα να καταστραφεί, «επιλέγοντας» ανόητα τη λιτότητα), θα μπορούσαν να «πνίξουν» εντελώς την ήδη αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι ρυθμίσεις Παπαϊωάννου για τα blogs και μια μικρή ιστορία που δεν λέει κανείς..

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/08/blogs_08.html

Άρχισαν τα γνωστά παπαγαλάκια να μιλούν για την "ασυδοσία" των blogs λόγω κάποιων mails που, άγνωστο και ανεξήγητα πως, ταυτίστηκαν με το blog FIMOTRO,θεωρήθηκαν "απειλητικά για τη ζωή" του κ. Παναγιωτόπουλου και, όλως τυχαίως, λίγες ημέρες μετά ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να προαναγγείλει πολιτική παρέμβαση...

  • Για την ασυδοσία των παραδοσιακών media που αργοπεθαίνουν, βυθισμένα στον κρατικό δανεισμό τους, κανείς δεν θα μιλήσει;

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο χρυσός υπερβαίνοντας τα 1.700 δολάρια

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67731.html

image

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο χρυσός στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, υπερβαίνοντας τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά, εξαιτίας της θέσης του ως ασφαλούς καταφυγίου για τους επενδυτές.

Απειλές Τουρκίας και κατά της Συρίας…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16984

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πρόκειται να επισκεφθεί τη γειτονική Συρία την Τρίτη για να «παραδώσει ένα μήνυμα» στην Δαμασκό, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία, η οποία ως εφέτος διατηρούσε καλές σχέσεις με τη Συρία, επικρίνει πλέον όλο και πιο έντονα την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων πέντε μηνών από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Το μήνυμά μας θα παραδοθεί αποφασιστικά», είπε ο Ερντογάν. «Η κατάσταση στη Συρία δεν αφήνει αδιάφορη την Τουρκία, διότι μοιραζόμαστε σύνορα μήκους) 850 χλμ., έχουμε πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς και συγγένεια. Επομένως δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε ότι συμβαίνει, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να ακούσουμε τι έχουν να πουν και εκείνοι, θα τους ακούσουμε, και φυσικά θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο».

Στο τραπέζι και πάλι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Από το ιστολόγιο http://www.tvxs.gr/

Η οικονομική αδυναμία πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών φαίνεται να οδηγεί το υπουργείο Άμυνας σε επανεξέταση του ζητήματος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, η οποία είναι σήμερα 9 μήνες.

Η πρώτη απόφαση-ανάσα για δανειολήπτη

Από το ιστολόγιο http://www.makthes.gr/news/reportage/78659/

 Στο μισό περίπου έκοψε το χρέος -σε καταναλωτικό και στεγαστικά δάνεια- παλιννοστούσης με δύο ανήλικα το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε Νορβηγία και Δανία ο Σταύρος Λαμπρινίδης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών και εκπροσώπους κοινοβουλίων θα συναντηθεί ο Σταύρος Λαμπρινίδης στο πλαίσιο των επισκέψεών του στη Νορβηγία και τη Δανία.

Σκοπός των επισκέψεων του κ. Λαμπρινίδη είναι η ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τη σημασία του για την Ευρώπη, εν όψει και της διαδικασίας επικύρωσης των πρόσφατων αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών.

Στο ακουστικό με Βρυξέλλες η κυβέρνηση Πιθανή τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος την Τρίτη ή Τετάρτη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=138508

Σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες βρίσκεται η κυβέρνηση, χωρίς όμως ουσιαστικά δυνατότητα παρέμβασης στην κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ιταλία και απειλεί να συμπαρασύρει την Ευρώπη. Η Αθήνα περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθούν οι τηλεδιασκέψεις στην Ευρώπη -μετά το πρώτο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα- που θα καθορίσουν την άμυνα στην πίεση των κερδοσκόπων, για να πάρει σειρά και να φέρει στο τραπέζι την εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου διάσωσης.

Αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα η ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/67071/agorazei-italika-kai-ispanika-omologa-e-ekt

Ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άνοιξε και πλέον ο Οργανισμός έδωσε το πράσινο φως ώστε να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου η ΕΚΤ επιθυμεί την ενεργή συμμετοχή του στις χρηματαγορές,
Αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα η ΕΚΤ
 σύμφωνα με δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ, μετά από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των στελεχών της.

G7: Συντονισμένες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, μετά από τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη, σήμερα τα ξημερώματα δεσμεύτηκαν ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποστηρίξουν την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ανακοίνωσαν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.