Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Όταν ο Λεβέντης προέβλεπε το κλείσιμο της ΕΡΤ(Βίντεο)

Από το real.gr

«Όταν έρθει η δύσκολη στιγμή με ευκολία θα κλείσουν την ΕΡΤ» είχε πει ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Απευθυνόμενος στις δύο παρουσιάστριες της ΕΤ1, στις 27 Απριλίου του 2012 και ενώ βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεπε από τότε το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

Εκτός κάδρου η ΕΡΤ-Μιλούν για δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Από το real.gr

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 21:25 αποχωρήσαν από το Μαξίμου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις δηλώσεις τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν ανέφερε το όνομα ΕΡΤ και οι δύο μίλησαν για δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, την Παγκόσμια Θρησκεία και τον Παγκόσμιο Ηγέτη


Από το apocalypsejohn

«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».

- Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ

Από το βιβλίο ‘Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας’ (The World's Last Dictator) του Dwight L. Kinman (1996) :

Σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες έκλεψε ο Κουστώ απ' τα Αντικύθηρα

Σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες έκλεψε ο Κουστώ απ' τα Αντικύθηρα Το απόσπασμα είναι απ' την εκπομπή του ALPHA "60' Ελλάδα" με τον Νίκο Μάνεση. Στο απόσπασμα βλέπουμε ακόμη μια καταγγελία για τον ύποπτο ρόλο του Ζακ Υβ Κουστώ ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι πόντιζε ισραηλινές αρχαιότητες ανοικτά της Κρήτης για να παρουσιάσουν στην συνέχεια τον πολιτισμό των Μινωϊτών ως εβραϊκό. Φανταστείτε τώρα τι έκλεψε ο Κουστώ απ' το συγκεκριμένο ναυάγιο που μετέφερε αρχαιότητες για να μας δείξουν τον υπολογιστή των Αντικυθήρων ο οποίος είναι απ' τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έχουμε στην κατοχή μας.

«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»

«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»
Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ξανά στο λιμάνι Λεμεσού ρωσικά πολεμικά πλοία

Σκάφη του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού, έριξαν άγκυρα το πρωί στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Σε διάστημα μόλις 40 ημερών, πολεμικά Ρωσικά πλοία εισέρχονται στο λιμάνι για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων τους. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό " Ναύαρχος Παντελέγιεφ" και το ρυμουλκό διάσωσης "Fotiy Krilov".

Στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσαν στις 9:00 το πρωί, δύο πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία αποτελούν τμήμα στολίσκου που το τελευταίο διάστημα πλέει στη Μεσόγειο, στα πλαίσια περιπολιών τους και σε συνάρτηση με την εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία.

Rai:«Δεν πωλείται»

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Από το zougla

Το ενδεχόμενο πώλησης της ιταλικής Rai υπό τις σημερινές συνθήκες «θα σήμαινε ξεπούλημα, και η Rai δεν ξεπουλιέται», δήλωσε ο Ρομπέρτο Φίκο, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιτήρηση της λειτουργίας της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου & Αντώνης Σαμαράς

Στην "Τέχνη του Πολέμου" ο Σουν Τζου προέτρεπε τον στρατηγό επιτιθέμενου στρατού, αφού περάσει τον ποταμό που τον χωρίζει από τα στρατεύματα στα οποία επιτίθεται, να κάψει στο διάβα του τη γέφυρα που μόλις χρησιμοποίησε. Καίγοντάς την, ο επιτιθέμενος στρατηγός δείχνει τόσο στους στρατιώτες του όσο και στον εχθρό ότι επιλέγει να στερήσει από τον στρατό του, και τον εαυτό του, το δικαίωμα της υποχώρησης – της φυγής. Βλέποντας τις φλόγες να καταπίνουν τη γέφυρα, οι στρατιώτες του καταλαβαίνουν με τρόμο ότι έχουν απολέσει τη δυνατότητα οπισθοχώρησης. Ότι η μόνη επιλογή που τους έμεινε είναι η μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Από την άλλη, ο εχθρός βλέπει την ίδια ακριβώς εικόνα και συνειδητοποιεί ότι οι επιτιθέμενοι θα πολεμήσουν λυσσαλέα, καθώς αυτο-στερήθηκαν τη διέξοδο διαφυγής. Έτσι, χάνουν το ηθικό τους και είναι πολύ πιθανόν να τραπούν σε φυγή.

Ομπάμα προς Μέρκελ: Χαλάρωσε τα ευρωπαϊκά μέτρα για το καλό σου

Ομπάμα προς Μέρκελ: Χαλάρωσε τα ευρωπαϊκά μέτρα για το καλό σου
«Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για την οικονομία. Όλοι πρέπει να έχουν υπό έλεγχο τους προϋπολογισμούς τους, να κάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εστιάσουν στην ανάπτυξη» ήταν τα λόγια του Μπάρακ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες, κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους αναφέρθηκαν τόσο στον «Μεγάλο Αδερφό» των ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν, αλλά και στις οικονομικές εξελίξεις της Ευρώπης.

Αύριο αποφασίζει το ΣτΕ αν θα ανασταλεί το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα αποφανθεί στο αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ να ανασταλεί σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα εξεταστεί τελικά η αίτηση που κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας την αναστολή της από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Από το vimasaronikou

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Προς τις δημοτικές, κρατικές και εκκλησιαστικές αρχές.

Η Αθήνα προ πολλού υποβαθμισμένη απαξιώνεται σε αβίωτη πόλη. Ο υπερπληθυσμός, οι κακές υποδομές, το νέφος, εγκατεστημένες πληγές δεκαετιών, σαπίζουν και απλώνονται με τη συσσώρευση και των αλλοδαπών κατατρεγμένων. Που τους εκμεταλλεύονται εγκληματίες διακινητές και κάθε είδους δουλέμποροι εργολάβοι, παράνομοι εκμισθωτές και εργοδότες.

Μισθοί και συντάξεις πείνας εν… όψει!

Μισθοί και συντάξεις πείνας εν… όψει!
Γιατί μας κρύβουν ότι οι μισθοί θα πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις στα 360!!! -  Διαβάστε  τι μας περιμένει από Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια του λαού.
Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα.
Η μεγάλη σφαγή του ελληνικού λαού είναι μπροστά και -ως συνήθως- θα γίνει μετά τα «μπάνια του λαού». Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.
Επειδή, όμως, το ψέμα και η συγκάλυψη έχουν κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια για όλα όσα έχουν υπογραφεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.

Ποιος θα βάλει τη βόμβα;Δεν θέλουν εκλογές...αλλά το τραβάνε στα άκρα!!!

Γύρω στις 21:00 το βράδυ απόψε θα ξέρουμε αν εξερράγη η βόμβα μίας επικίνδυνης πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα (που οδηγεί μαθηματικά σε ακυβερνησία), ποιος θα ανάψει το φυτίλι και γιατί, ποιο θα είναι το αύριο της χώρας που μπήκε πάλι στο στόχαστρο των αγορών και στην απειλή του Grexit.  
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Οι τελευταίες πληροφορίες και από τα τρία κόμματα των πολιτικών αρχηγών που θα συναντηθούν για… να λύσουν το πρόβλημα της ΕΡΤ (όσο και αν ακούγεται αυτό τρελό αυτή είναι η πραγματικότητα) είναι οι εξής:

Να πέσουν κεφάλια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε ο Παπαδημούλης

Αντιδράσεις προκαλεί το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο αναφερόταν διευκρίνηση του προέδρου του ΣτΕ για την απόφαση για την ΕΡΤ

Την διάψευση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, όσον αφορά το τηλεγράφημα που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ΑΠΕ, το οποίο του απέδιδε «νέες διευκρινίσεις» για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στο Twitter του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε: Ο κ.Μενουδάκος "αδειάζει" τις διευκρινίσεις που του απέδωσε το ΑΠΕ. Αν δεν πέσουν κεφάλια στο ΑΠΕ για την αθλιότητα, μυρίζει "εντολή Σαμαρά".

Πάγκαλος: «Βενιζέλο και Κουβέλη τους σιχαθήκαμε»

Με ένα tweet που «καρφώνει» με άγριο σχόλιο τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, ο Θ.Πάγκαλος τονίζει ότι ο κόσμος τους έχει σιχαθεί, ενώ για τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ γράφει ότι αυτοκτόνησαν

Ένα βήμα παραπέρα πάει τους προβληματισμούς του στο twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος αναρρωτιέται «τί θα ψηφίσει ο κόσμος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές;».

ΕΟΠΥΥ: Στο χείλος του γκρεμού

Εκτός ελέγχου το έλλειμμα του Οργανισμού - Έφτασε στα 1,2 δισ.ευρώ το 2012, ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2013

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «γεννήθηκε» πρόωρα κι εσπευσμένα το 2011 από τη συνένωση αρχικά τεσσάρων βασικών ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και σταδιακά ΝΑΤ, ΕΤΑΑ) αποτελώντας μια ακόμη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, ωστόσο όπως αποδεικνύει η οριακή πλέον λειτουργία του ποτέ δεν έτυχε της φροντίδας και της στήριξης που επέβαλαν οι συνθήκες «γέννησής» του.

Η Τρόικα επιμένει να διατηρηθεί το «χαράτσι»

Ελεγκτές προς κυβέρνηση: Βρείτε τρόπο να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό – Οι Τροϊκανοί φεύγουν και θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα

Πολλές επιφυλάξεις εκφράζει η τρόικα για τον τρόπο εφαρμογής του νέου Ενιαίου Φόρου στα Ακίνητα το 2014 και κατ' επέκταση αμφισβητεί τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για τα προσδοκώμενα έσοδα που υπολογίζονται στα 3,17 δισ ευρώ.

Δίμηνη παράταση για να βγει η νέα ΕΡΤ ή εκλογές

Τι διαμηνύει το Μαξίμου στους κυβερνητικούς εταίρους - Συζητήσεις για δραστική μείωση του προσωπικού της δημόσιας τηλεόρασης - Περίπου 700-800 άτομα θα έχει η νέα ΕΡΤ - Τέλος τα μουσικά σύνολα - Απομακρύνονται όσοι εργαζόμενοι έχουν δεύτερη δουλειά

Σε δύο μήνες θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τις προτάσεις του αναφορικά με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες της τάξης του 0,21% παρουσιάζει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 96,22 μονάδες.

Μεγαλύτερες απώλειες, σε ποσοστό 0,82%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,31 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις €5.082, αυξημένη σε σχέση με τις συναλλαγές της αντίστοιχης χθεσινής περιόδου, χάριν στη αυξημένη - δεδομένων των συνθηκών - δραστηριότητα στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας.

Παίρνει ξανά τα... "πάνω" του το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία διαδέχεται την επιφυλακτικότητα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τετάρτη, όπου ο Γενικός Δείκτης με μετριοπαθή όγκο και τζίρο συναλλαγών κινήθηκε νωρίτερα πτωτικά.

Στη διαμόρφωση του κλίματος συνεχίζουν να επιδρούν καταλυτικά οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο. Οι πολιτικοί «μετασεισμοί» κρατούν ανοιχτές τις… ρωγμές που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο κυβερνητικό σχήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

 

ΣτΕ: Απολυμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης αναστολής από την Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως ξεκαθάρισαν σήμερα -μια ημέρα μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά από αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ- πηγές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Οι ίδιες πηγές άφηναν, ωστόσο, ένα μικρό «παράθυρο» έκδοσης απόφασης αναστολής μέσα στην εβδομάδα, μόνο σε περίπτωση όμως που ανακύψουν νέα σημαντικά δεδομένα, ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί.

Κύπρος: Αναθεώρηση του πακέτου διάσωσης ζητά ο Ν. Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρωζώνης την ριζική αναμόρφωση του πακέτου διάσωσης των 10 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί για τη χώρα του, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση του ενδεχομένως να μην μπορέσει να πετύχει τους στόχους του προγράμματος καθώς ο αντίκτυπος αποδείχθηκε πιο σοβαρός από το αναμενόμενο, αναφέρουν οι Financial Times.

Σε επιστολή του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση των τραπεζών "υλοποιήθηκε χωρίς προσεκτική προετοιμασία", εξαφανίζοντας τα κεφάλαια κίνησης πολλών επιχειρήσεων.

Νέα άνοδος στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Dow15.318,23138,38 0,91%  



  Nasdaq3.482,1830,05 0,87%  

Η Wall Street χθες
Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve δεν θα ανακοινώσει μεταβολές στη στρατηγική της για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής αύριο.

Τις προσδοκίες αυτές ενίσχυσαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα και έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία παραμένουν συγκρατημένες αφήνοντας περιθώρια στην Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητη την επεκτατική πολιτική που εφαρμόζει.

Η διήμερη συνάντηση των μελών της κεντρικής τράπεζας ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να μονοπωλήσει η ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Ben Bernanke που θα ακολουθήσει τις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας στη συνέντευξη Τύπου θα ρίξει περισσότερο φως στις προθέσεις της Fed όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτών που δεν περιμένουν σημαντικές ανακοινώσεις για τα μελλοντικά σχέδια της τράπεζας.