Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΜΕΡΟΣ Β’)

Από το theancientwebgreece

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Kατά τη δόμηση των κιόνων μόνο η μια πλευρά έκαστου σπονδύλου έπρεπε να ετοιμάζεται στο εργαστήριο, η κάτω. H άνω πλευρά έμενε σε κατάσταση λατομείου, μέχρι την τοποθέτηση.


H κατεργασία της γινόταν μόνο μετά την τοποθέτηση. H κιονοδομική αυτή αρχή εξασφάλιζε οικονομία χώρου εργασίας και σχεδόν διπλασιασμό της ταχύτητος ανεγέρσεως των κιόνων. Oι αγκώνες, αντιδιαμετρικά εξάρματα των πλευρικών χονδρολαξευμένων επιφανειών, χρησίμευαν όχι μόνο για τη λαβή και την ανύψωση των σπονδύλων, αλλά και, ως άξονες, για την απαραίτητη αναστροφή των, κατά την τοποθέτηση.

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΜΕΡΟΣ Α’)

Από το theancientwebgreece

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ – ΓΕΝΙΚΑ
 
Ο ναός στην Ελληνική Αρχαιότητα ήταν η κατοικία του θεού, το κτήριο που στέγαζε το λατρευτικό άγαλμα μιας ή περισσότερων θεοτήτων, και όχι ο χώρος συνάθροισης των πιστών, όπως στο χριστιανικό κόσμο.

Αυτό φανερώνει και το ουσιαστικό «ναός», που προέρχεται από το ρήμα «ναίω» (=κατοικώ). Το λατρευτικό άγαλμα τοποθετούνταν στο βάθος του ναού, πάνω στον κατά μήκος άξονα του κτηρίου.

Οι θρησκευόμενοι συγκεντρώνονταν στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το κτήριο του ναού, όπου βρισκόταν και ο βωμός για την προσφορά θυσιών και την άσκηση της λατρείας.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η στρατηγική ένωση των θυμάτων της Γενοκτονίας"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η στρατηγική ένωση των θυμάτων της Γενοκτονίας". 
Αίθουσα εκδηλώσεων της Ποντιακής Κοινότητας 345 
Victoria st. Brunswick. Melbourne, 
Australia. 16/05/2015

1100 Αρχαίες Ελληνικές Λέξεις στις Γλώσσες των Νησιών του Ειρηνικού

1100 Αρχαίες Ελληνικές Λέξεις στις Γλώσσες των Νησιών του ΕιρηνικούΗ επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία – Μελανησία – Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες – Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικού Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες.

Αυτά είναι καλά ΝΕΑ!!! Ύστερα από εκατό χρόνια καλλιεργείται ξανά λινάρι στην Κρήτη!


Ύστερα από εκατό χρόνια καλλιεργείται ξανά λινάρι στην Κρήτη!

Το ξεχασμένο αυτό φυτό έχει κυρίαρχη θέση στις καλλιέργειες της Ρωσίας η οποία διατηρεί το 25% της παγκόσμιας παραγωγής λιναριού

Μετά από περίπου εκατό χρόνια καλλιεργείται ξανά λινάρι στην Κρήτη για κλωστοϋφαντουργική χρήση.

Η σπορά έγινε στον Αΐμονα Ρεθύμνου, στον Μυλοπόταμο και είναι μία από τις τρεις επιλεγμένες περιοχές στην Κρήτη, όπου το Πανεπιστήμιο των Ορέων και συγκεκριμένα η ομάδα γυναικών της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Κρήτης και φοιτητές, ανέλαβαν να δημιουργήσουν και πάλι λησμονημένες καλλιέργειες οι οποίες στο παρελθόν είχαν βοηθήσει την μικροοικονομία της περιφέρειας.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Απεργία για τα Λατινικά & τα Αρχαία Ελληνικά


Στους δρόμους κατέβηκαν χτες χιλιάδες Γάλλοι καθηγητές, που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις προτεινόμενες αλλαγές στην παιδεία, που μεταξύ άλλων βάζουν στο στόχαστρο τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, τα οποία και θα αντικαταστήσουν με την επιλογή «Γλώσσες και πολιτισμοί της αρχαιότητας».

Με στόχο να επαναφέρουν το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα στην πρότερη «χρυσή του εποχή» και να σταματήσουν τη συνεχή διολίσθησή του στις διεθνείς κλίμακες αξιολόγησης, ο Φρανσουά Ολάντ και η τρίτη κατά σειρά υπουργός Παιδείας του επανασχεδιάζουν πλήρως το πρόγραμμα σπουδών για το γυμνάσιο (ηλικίες 11-15 ετών) και τα σχέδιά τους βρίσκουν αντίθετο το 60% της κοινής γνώμης.

Βίντεο της NASA δείχνει αστροναύτες στον Άρη, το 1973

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη πραγματοποιήθηκε το 1973 και κανείς δεν είχε πει γι' αυτήν το παραμικρό. Όλα έγιναν μυστικά. Η αποστολή ήταν άκρως απόρρητη. Δεν ήταν καν η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά πρώτα, ας δούμε τις συνθήκες που οδήγησαν τους αστροναύτες πατήσουν το πόδι τους στον Άρη.

Μετά την επιτυχή προσγείωση του ανθρώπου στη Σελήνη, τη NASA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ξεκίνησε το Project Horizon, μια φιλόδοξη αποστολή για να δημιουργήσει μια μόνιμη σταθερή βάση για τον δορυφόρο μας.

Γιατί ακύρωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ τη συνάντησή του με Π.Καμμένο: Ο ΥΕΘΑ αρνήθηκε να συναινέσει σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Άρνηση εισέπραξαν οι ΗΠΑ από τον Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και κυβερνητικό εταίρο για επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι "με τη Ρωσία μάς συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί και είναι σύμμαχός μας και αδελφό έθνος".
 
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Christine Wormuth, Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Ο Σόιμπλε ξαναχτύπησε: Από που προκύπτει η αισιοδοξία της Αθήνας;

Λίγες ώρες πριν την έναρξη μίας ακόμη Συνόδου Κορυφής, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξαναχτυπά και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δηλητηριάσει το κλίμα.
Με δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο... πολύς Σόιμπλε ισχυρίστηκε ότι η αισιοδοξία της Αθήνας για συμφωνία με τους δανειστές δεν προκύπτει από πουθενά.
«Από αυτά που εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δικαιολογούν την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο οποίος προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας ξανά στο τραπέζι την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας...