Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ίων Δραγούμης: Είχε προβλέψει τις σημερινές επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα..

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να βγουν από το γεμάτο κόκκους πιπεριού σεντούκι τα αρχεία του Ιωνος Δραγούμη, δηλαδή της προσωπικότητας που χάραξε Ιστορία και άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα της εποχής, ώστε να αποκωδικοποιηθούν σωστά και να οδηγήσουν στη μεγάλη και εντυπωσιακή έκθεση στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Αντιφατική προσωπικότητα με περίσσιο θάρρος, δύναμη και πάθος, ακλόνητος στα ιδανικά του μέχρι τέλους, ο Ιων Δραγούμης υποστήριξε το εθνικό όραμα για μια μεγάλη Ελλάδα σε εποχές που τα σύνορα ήταν ευμετάβλητα και οι πόλεμοι ανεξάντλητοι∙ ήταν εκείνος που επέμεινε με σθένος στον Μακεδονικό Αγώνα και στη μάχη κατά των Βούλγαρων εχθρών, που υπερτόνισε την ανεπάρκεια των Ευρωπαίων συμμάχων μας οδηγούμενος σε σύγκρουση τότε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που αγάπησε την πατρίδα, που έφτιαξε την έννοια της ελληνικής κατασκοπείας σε εποχές που ήταν ακόμα άγνωστη.

Μπάιντεν: Δολοφόνος ο Πούτιν, θα πληρώσει για την εμπλοκή στις εκλογές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "δολοφόνος" απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει για την φερόμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Πούτιν "θα πληρώσει το τίμημα" για την εμπλοκή, ανέφερε ο Μπάιντεν. Όπως επισήμανε, σε μία μακρά συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη του είπε: "Σε ξέρω και με ξέρεις. Αν καταλήξω ότι αυτό συνέβη, να είσαι έτοιμος".

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση απο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Οι δυο ηγέτες συνέπεσαν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει

Θέλει να βάλει"φωτιά" στα Βαλκάνια ο Ερντογάν: Στήνει άξονα με Αλβανία-Βοσνία-Κροατία κατά Ελλάδας

Τι ετοιμάζει η τουρκική ελίτ συνολικά - Ο χάρτης που "διαφήμισε" ο Τούρκος πρόεδρος με "τουρκικά" Βαλκάνια

Μεγάλα και επικίνδυνα ανθελληνικά σχέδια υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να αντιγράψει κατά κάποιο τρόπο την ελληνική εξωτερική πολιτική από τη Μεσόγειο έως και τον Περσικό κόλπο.

Με αφορμή επίσκεψη του στη Βοσνία ο Ερντογάν προετοίμασε το έδαφος για τη “διάσκεψη κορυφής” μεταξύ Τουρκίας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης-Κροατίας και Αλβανίας, αναφέροντας επί λέξη περί “αποφασιστικότητας για την ανάπτυξη της συνεργασίας όλων αυτών των χωρών στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της αμυντικής βιομηχανίας, του τουρισμού, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας”.