Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κανένα άλογο δεν είναι τόσο διάσημο όσο το άλογο του Μ Αλεξάνδρου ο Βουκεφάλας.

Της Χρυσούλας Σαατσόγλου – Παλιαδέλη,
Από το newsthessaloniki


ΚANENA ίσως άλογο στην ιστορία δεν είχε την τύχη της επωνυμίας του Βουκεφάλα, του μοναδικού ίσως αλόγου που μοιράστηκε ένα μέρος από τη δόξα του αναβάτη του, ακολουθώντας και εισπράττοντας, ταυτόχρονα, την εξέλιξη της μορφής του Αλεξάνδρου από ιστορική σε μυθική, και τη μετατροπή της εκστρατείας του από συγκροτημένη χρονική αλληλουχία γεγονότων σε υπερφυσική περιήγηση στον κόσμο των θαυμάτων.

Ανακάλυψη της NASA – Τι βρήκαν κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας(Βίντεο)

Επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα ανακάλυψαν θαμμένο κάτω από τους πάγους της βορειοδυτικής Γροιλανδίας έναν δεύτερο γιγάντιο κρατήρα αρχαίας πρόσκρουσης μεγάλου μετεωρίτη, πολύ κοντά σε έναν άλλο κρατήρα που είχε βρεθεί πέρυσι το Νοέμβριο.
Ο νέος πιθανός κρατήρας -που και αυτός βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση «Θούλη»- έχει διάμετρο περίπου 36 χιλιομέτρων, πράγμα που τον καθιστά τον 22ο μεγαλύτερο που έχει ποτέ βρεθεί στη Γη, ενώ είναι λίγο μεγαλύτερος από τον κρατήρα Hiawatha, διαμέτρου 31 χιλιομέτρων, που είχε βρεθεί σε απόσταση 183 χιλιομέτρων.

Τεράστιο κοίτασμα αερίου βρέθηκε στην Κύπρο -Πώς αντιδρά η Αγκυρα - ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η EXXONMOBIL

Την ανακάλυψη «τεράστιου» κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου αναμένεται να ανακοινώσει, την επόμενη εβδομάδα, η αμερικανική ExxonMobil.
Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή της Κύπρου, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο "Agenzia Nova", στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019, που διεξάγεται στο Κάιρο. Ο ίδιος αξιωματούχος συνέκρινε την ανακάλυψη της ExxonMobil με το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ.

ΙΡΑΚ: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε Χριστιανούς – Η Εκκλησία υπό διωγμόν

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης,
Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
Από το ekklisiaonline
 
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συγκλονίζει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Washington Post το οποίο φέρει ως τίτλο: Οι χριστιανοί του Ιράκ φοβούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εξαιτίας των Σιιτών Μουσουλμάνων. Το δημοσίευμα ξεκινά αναφέροντας πως στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπαρτέλα του Ιράκ δεσπόζει ένας μεγάλος Σταυρός.
Ο Σταυρός είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα σύμβολα μιας πόλης που ανέκαθεν είχε ασπασθεί τον Χριστιανισμό.
Πριν από τριάντα χρόνια, ο πληθυσμός της Μπαρτέλα ήταν μόνο χριστιανοί. Οι δημογραφικές αλλαγές χώρισαν το μέρος και παρέμειναν ουσιαστικά δυο θρησκευτικές ομάδες, οι Χριστιανοί και οι Σιίτες.

Οι διαφωνίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα - Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τον Γαβρόγλου

Ανησυχία και επιφυλάξεις εξέφρασε η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις προωθούμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
«Επαναλάβαμε την ανησυχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον προβληματισμό του για τις συζητούμενες τροποποιήσεις του ελληνικού Συντάγματος», ανέφερε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο μητροπολίτης Γέρων Πριγκιποννήσων, Δημήτριος.
Όπως σημείωσε, το Πατριαρχείο δεν επιθυμεί την τροποποίηση των άρθρων 3 και 21 του Συντάγματος.

«Γαλάζια Πατρίδα» και «Χειμώνας 2019» από την Τουρκία

Επίδειξη ισχύος κάνει ο τουρκικός στρατός με δύο στρατιωτικές ασκήσεις σε θάλασσα και στεριά, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού. Η πρώτη, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη στη στεριά, ονομάζεται “Ενιαία, Κοινή Άσκηση Χειμώνας-2019” και η δεύτερη, στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, “Γαλάζια Πατρίδα” ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μία επίδειξη ισχύος σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με δύο μεγάλες ασκήσεις, μία εκ των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη”,

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται παντού - Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται παντού
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλει να ξεπεράσει η κυβερνητική προπαγάνδα τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει απολύτως τίποτα. Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό της Ελλάδας με την ενημέρωση για το απαράδεκτο περιεχόμενο του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Βλέπουμε ακόμα ανθρώπους που ξαφνιάζονται από τις παραγράφους των άρθρων, γιατί μόνο τώρα μαθαίνουν τι έγινε και τι γίνεται πραγματικά. Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η αντίδραση από άτομα που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα και δεν ήξεραν πόσα πράγματα είχε ξεπουλήσει στα Σκόπια.

Η νέα μακεδονική μάχη - Άμυνα χωρίς ασφάλεια - Τα επιδοτούμενα κανάλια

Η νέα μακεδονική μάχη
Του Ν. Λυγερού

Η νέα μακεδονική μάχη έχει αρχίσει με την εκλογική εκστρατεία σε πολλαπλό επίπεδο. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κανέναν όρθιο από τους υποψήφιους που υποστήριξαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρουμε ότι είναι εφιάλτες για την Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε να τον προστατέψει από την αντεπίθεση του ελληνικού λαού. Πρέπει επίσης να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα μικρά κόμματα που υπέκυψαν στη θέληση, ακόμα και αν ήταν βάρβαρη, του κυβερνώντος κόμματος. Είναι όλα επικίνδυνα και δεν είναι ικανά ν’ αντισταθούν. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να τους βρίσκουμε κάποιο λόγο που δεν καταψήφισαν

Το Λονδίνο ενάντια στο Brexit - Ενάντια στην ηττοπάθεια

Το Λονδίνο ενάντια στο Brexit
Του Ν. Λυγερού

Το ίδιο το Λονδίνο, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ενάντια στο Brexit και παλεύει για να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη πράξη όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι βλέπουν και το σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί όχι μόνο για την Ιρλανδία και τα σύνορα, αλλά επίσης για τη Σκωτία και το Γιβραλτάρ. Έτσι η City έχει πραγματικά μια ευρωπαϊκή άποψη για αυτά τα δεδομένα και θεωρεί ένοχους όλους αυτούς που κορόιδεψαν τον βρετανικό λαό