Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ dionisosb

Το 2.350 π.Χ εδώ είχαμε «Βιομηχανίες»

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Στο χωριό Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ . ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού . Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.

Ιστορική υπογραφή για την Κύπρο

Του Ν.Λυγερού

Είναι μια ιστορική υπογραφή για την Κύπρο, η συμφωνία με την κοινοπραξία της ιταλικής και της κορεάτικης εταιρείας, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου παραχώρησης και μάλιστα για τα οικόπεδα 2, 3 και 9. Η άμεση οικονομική απολαβή για την Κύπρο είναι της τάξης των 150 Εκατομμυρίων Ευρώ για το bonus υπογραφής. Δεν μιλάμε πια για εκτιμήσεις, αλλά για ένα ιστορικό γεγονός που είναι αναμφισβήτητο ακόμα και από τους πιο επιφυλακτικούς και αυτούς που τους διακατέχουν οι αιώνιες φοβίες. Κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του Σόλωνα Κασσίνη που κατάφερε να υλοποιήσει το όραμα της Κύπρου και μάλιστα να δείξει και το παράδειγμα για την Ελλάδα.

Ο Ζεόλιθος ως στρατηγικός στόχος

Του Ν.Λυγερού

Σε μία Θράκη όπου όλοι πιστεύουν ότι τίποτα πια δεν είναι δυναμικό κι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική στα τοπικά δεδομένα, θέλαμε να προτείνουμε επιπλέον από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Μουσείο Καραθεοδωρή ή το Μέγαρο Μουσικής, και τον στρατηγικό στόχο του Ζεόλιθου. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα και θα είχε δίκιο σε πρώτη φάση, αν δεν είναι ικανός να δει πιο πέρα από τον ορίζοντα της καθημερινότητας. Ένας τόπος για να ζήσει πραγματικά το παρόν του, πρέπει να έχει προοπτικές για το μέλλον και αυτές πρέπει να είναι πολλαπλές και μάλιστα σε διάφορους τομείς που είναι φαινομενικά εντελώς ανεξάρτητοι.

Πάνω από τις 1.500 μονάδες ο S&P 500

Dow13.895,9870,65 0,51%  



  Nasdaq3.149,7119,33 0,62%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με τον S&P 500 να κλείνει πάνω από τις 1.500 μονάδες καταγράφοντας κέρδη για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, σερί το οποίο είναι το μεγαλύτερο από το Νοέμβριο του 2004, ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall Street.

Στα αξιοσημείωτα ήταν και η απώλεια της πρωτιάς που κατείχε η Apple όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση καθώς η πτώση της σε χαμηλό 52 εβδομάδων (-2,36% στα $439,85) οδήγησε την Exxon Mobil στην κορυφή της σχετικής λίστας. Σημειώνεται πως η Apple το Σεπτέμβριο βρισκόταν στα 705,07 δολάρια και από τότε έχει χάσει περίπου το 40%.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές, παρά την απροσδόκητη πτώση των πωλήσεων νεόδμητων στις ΗΠΑ, έδωσαν  τα αποτελέσματα της Procter & Gamble αλλά και ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo σημείωσε τον Ιανουάριο άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα σκαρφαλώνοντας στις 104,2 μονάδες από 102,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 103 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Στις ΗΠΑ "βουτιά" 7,3% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 369.000 σημείωσαν το Δεκέμβριο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο 2,1%.

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη 20/1/203

Αξιότιμε κύριε Πεπόνη


Από 9/6/2012 ανάρτησα στο διαδίκτυο δημόσια επιστολή μου προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου,ζητώντας να ερευνήσει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου που παραδέχτηκε (Βουλή, 21.09.2010) ότι αυτός και το κόμμα του παραβίασαν συνειδητά το Σύνταγμα των Ελλήνων, τους νόμους και την ηθική τάξη, με αποτέλεσμα να βλαφτεί κατάφωρα το Δημόσιο συμφέρον και να οδηγηθεί μοιραία η Πατρίδα μας στην τραγωδία που ζει σήμερα…

ΑΥΞΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Τα μνημόνια μας πεθαίνουν - Δύο χρόνια μείωση στο προσδόκιμο ζωής

Κατά τουλάχιστον 2 χρόνια σε ορίζοντα 10ετίας αναμένεται ότι θα μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής τους,  ενώ μετά από δεκαετίες συρρίκνωσης αυξάνεται και η βρεφική θνησιμότητα. Η πρόσφατη τραγική περίπτωση του θανάτου του βρέφους από «ασιτία» θυμίζει χρόνια Κατοχής, ενώ και ο θάνατος γυναίκας κρατούμενης στις φυλακές Ελαιώνα λόγω έλλειψης οξυγόνου,  είναι ένα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει την παντελής έλλειψης ιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ "Απαγορευτική" η διαμονή Μουσουλμάνων στην Ιαπωνία

Εδώ στην Ελλάδα συνεχώς κατηγορείται η ελληνική κοινωνία για ρατσισμό απέναντι στους μουσουλμάνους που μας έχουν "κουβαληθεί" από όλον τον πλανήτη, συνήθως από άτομα του "προοδευτικού" μεσαιωνικού χώρου.
Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι στάση, και γιατί, έχει η Ιαοωνία απέναντι στο Ισλάμ, η οποία είναι η τρίτη οικονομία στον κόσμο και αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάποια πράγματα τα κάνουν σωστά.
Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν.

Citi: "Μετά τις γερμανικές εκλογές και μέχρι τα μέσα του 2014 η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ"

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 12 – 18 μήνες προβλέπει ο αμερικανικός κολοσσός Citi Group, η οποία ή γνωρίζει κάτι παραπάνω ή παίζει παιχνίδι.
Διαφοροποιώντας τη στάση της από το σύνολο εκείνων που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία, προβλέπει πολύ βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα, που θα φτάσει το 2014 ακόμα και στο 11,5%, από την στιγμή φυσικά που εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
"Συνεχίζουμε να αναμένουμε πως τελικά η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ, πιθανότατα το 2014, και πως πολλές χώρες της ευρω-περιφέρειας θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους τους, πιθανότατα από το 2015 και μετά" υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι οικονομολόγοι της Citi με επικεφαλής τον Willem Buiter.

Σύλλογος εργαζομένων Τ.Τ.

Η απόφαση της Διοίκησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) να αποστείλει μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους του ΤΤ, αποτελεί ωμή...
παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν το Σάββατο 19/01/2013, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της Διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας συμμετέχουν στην Παναττική στάση εργασίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα.

Την ανάγκη αλληλεγγύης από την ΕΕ προς την Κύπρο, τονίζει ο Χάνες Σβόμποντα

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι οποιαδήποτε κριτική εις βάρος της Κύπρου για το ξέπλυμα χρήματος ή για...
ελλείψεις στο φορολογικό σύστημά της, θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένα επιχειρήματα και όχι σε σαρωτικές γενικεύσεις.

Τόνισε επίσης την ανάγκη πρακτικής έκφρασης της αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κυπρο, προκειμένου να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και για να υπάρξουν επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη, την καινοτομία και την απασχόληση.

Στοχοποιούν την Μαλαμίδου οι τουρκόφρονες …

Μετά την απαίτηση της Μουσταφάογλού (εκλεκτής του Παπανδρέου) να παίζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παραστάσεις στα Τουρκικά, στοχοποιούν την πρόεδρό του Μαρία Μαλαμίδου, η οποία όμως τους απάντησε υπερήφανα ως Ελληνίδα!

«Δεν παίζουμε σε άλλες γλώσσες γιατί...


... μιλάμε Ελληνικά, σκεφτόμαστε Ελληνικά και γι΄ αυτό το λόγο στο θέατρο παίζουμε Ελληνικά», απαντά η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Μαλαμίδου

Αλβανία: Έπεσε το ταβάνι και «πλάκωσε» τους βουλευτές!!!


Άρον - άρον έληξε χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Αλβανικής Βουλής.
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από το ταβάνι και αμέσως άρχισαν να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των βουλευτών.

«Κάποιοι βουλευτές σοκαρίστηκαν ενώ κάποιοι άλλοι έσκασαν στα γέλια με το πάθημα των συναδέλφων τους» αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «TEMA».

Χρήστος Παππάς σε αλβανικό κανάλι: «Το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών» (Βίντεο)

Από το aftonomi.gr
- Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία!
«Το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών», αυτή είναι μια από τις πικάντικες δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη για αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς. Η Aftonomi.gr δημοσιεύει ένα από τα διαφημιστικά σποτάκια της πολυσυζητημένης συνέντευξης που έχει ήδη προκαλέσει σάλος στην Αλβανία.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Νεολιθικός οικισμός 60 στρεμμάτων στην Αυγή

«Ανιχνεύοντας νοικοκυριά, ανθρώπους και νοήματα: Δέκα χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας στον νεολιθικό οικισμό Αυγής Καστοριάς» είναι ο τίτλος της ενδιαφέρουσας διάλεξης που θα δώσει η δρ Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος της ΙΖ/ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη), σήμερα στις 7.00 μ.μ.


Η ομιλία, που γίνεται στο πλαίσιο των διαλέξεων της Εταιρείας Αιγαιακής Προϊστορίας «Αιγεύς», σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, δεν είναι συνηθισμένη.

Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Γραπτό τεστ, βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου, αλλά και συνέντευξη για όσους σήμερα κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του προσωπικού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της ομάδας δράσης, που συνεργάζονται με τους Ελληνες συναδέλφους τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προτείνουν εξατομικευμένη αποτίμηση του προφίλ κάθε δημοσίου υπαλλήλου.

Καταστρέφουν τις Ορθόδοξες εκκλησίες Μεσαιωνικής εποχής στην Αλβανία

Καταστροφή έχουν υποστεί οι τοιχογραφίες μιας μικρής ορθόδοξης εκκλησίας της Μεσαιωνικής εποχής στο απομακρυσμένο χωριό Βάλς στην κεντρική Αλβανία ύστερα από την επιδρομή αρχαιοκαπήλων, που αφαίρεσαν τμήματα των αγιογραφιών με τις οποίες κοσμείται.
Το γεγονός μάλιστα έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς ο αλβανικός Τύπος κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς οι κλέφτες δεν έχουν εντοπισθεί.

Μπερλουσκόνι: Εκτός ευρώ η Ιταλία, αν δεν εγγυηθεί η ΕΚΤ το χρέος

Μπερλουσκόνι: Εκτός ευρώ η Ιταλία, αν δεν εγγυηθεί η ΕΚΤ το χρέος
Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη της Ιταλίας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, τότε αυτές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 
Η ΕΚΤ θα πρέπει «να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης» ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.
«Αν αυτό πρόκειται να μην συμβεί, αν η Γερμανία πρόκειται να αντιταχθεί. . . τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από το ευρώ. Μου λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής», είπε.

Βρετανική πρόκληση: Ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε φουστάνια;

Βρετανική πρόκληση: Ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε φουστάνια;


 Σχόλιο από ALEXANDER

Οι Βρετανοί κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια …
και βγάζουν τα απωθημένα τους στον  Μέγα Αλέξανδρο τον  Έλληνα
που είχε κάτι ούμπαλα από την Πέλλα μέχρι το Λονδίνο...
και δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί με τους  Βρετανούς που την εποχή εκείνη  ήταν στα δέντρα και έτρωγαν ο ένας τον άλλων…..και όχι μόνο…

Βγάζουν bisexual τον Μεγάλο Στρατηλάτη και εξετάζουν αν ντυνόταν σαν ελληνίδα θεά!!!

Συζήτηση – πρόκληση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;»

Ο επίτροπος διαψεύδει τον… επίτροπο!!!

Ο επίτροπος διαψεύδει τον… επίτροπο!
Η απάντηση του επιτρόπου φορολογίας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή πριν ένα χρόνο, εκθέτει τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τις καταγγελίες σχετικά με το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τη Eurostat προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.
Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που η χώρα μπήκε κάτω από την «μπότα» του ΔΝΤ και των μνημονιακών προγραμμάτων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει τα μελλούμενα.

«Δεν υπολογίσαμε ότι η λιτότητα θα φέρει τόσο μεγάλη ύφεση»

 «Δεν υπολογίσαμε ότι η λιτότητα θα φέρει τόσο μεγάλη ύφεση»
Στην παραδοχή ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπολόγισε σωστά τα σχέδια για τη λιτότητα προχώρησε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, η Λαγκάρντ είπε ότι οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαν προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια, και όλα αυτά, την ώρα που οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ προβλέπουν μια ύφεση το 2013 στη ζώνη του ευρώ.

Ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία», δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «λίγο πιο μαλακά» για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη».

Πυρηνική βόμβα Καμμένου!!!

Πυρηνική βόμβα Καμμένου!
Σε νέα αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δημοσιοποιώντας  ένα έγγραφο– «φωτιά» μέσω του twitter.
Οπως εξηγεί ο κ. Καμμένος, στο έγγραφο φαίνεται πως ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου κ. Γριβέας πήρε ένα τεράστιο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ακριβώς πριν πτωχεύσει.
Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. -και παραθέτει το newsbomb.gr- αναφέρεται δύο φορές η εταιρεία του κ. Γριβέα, c and c international, με συνολικά ποσά ύψους 18 εκατ. ευρώ. Εφόσον η καταγγελία αυτή ισχύει, τότε πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού δύο ημέρες πριν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ σε εξώδικη δήλωση τους, αποκάλυψαν δύο ελβετικές εταιρείες που φέρονται να έχουν διαχειριστή συγγενικό πρόσωπο - μέλος ΔΣ της εταιρείας που φέρεται να πήρε το δάνειο.

Τσοχατζόπουλος: «Είμαι η Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο»

Για το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ περί ευθύνης υπουργών, την προσωρινή του κράτηση στη VIP πτέρυγα των φυλακών, στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και τους δικαστές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική. Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις», σχολιάζει χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση αν θα έπρεπε πολιτικοί να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Μείωση 10,6% στο εισόδημα των νοικοκυριών

Όλο και φτωχότερα γίνονται συνεχώς τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς, στο γ΄ τρίμηνο πέρυσι, το διαθέσιμο εισόδημά τους μειώθηκε κατά επιπλέον 10,6%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, από 37,2 δισ. σε 33,2 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν ότι οι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και τα απανωτά χαράτσια σε εισόδημα και περιουσία έχουν αναγκάσει τα νοικοκυριά να ζουν «από τα έτοιμα».

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια-Σε λειτουργία ξανά το Μετρό - Ανοιξαν οι σταθμοί

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3:40, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οχτώ διμοιρίες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΥΜΕΤ, οι οποίες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και απομάκρυναν από το χώρο τους απεργούς, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 άτομα στην πύλη του αμαξοστασίου τα οποία δηλώνουν προσωπικό ασφαλείας, ενώ παρατηρείται παράλληλα προσέλευση απλού κόσμου στο σημείο, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Δημοσίευμα του «Economist» Πιέσεις στην Κύπρο για εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας!!!

Λονδίνο: Την εκτίμηση ότι η Κύπρος ενδέχεται να πιεστεί από τους πιστωτές της να κατασκευάσει αγωγό για εξαγωγή του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, εκτιμά το περιοδικό «Economist». Σε δημοσίευμα του την Παρασκευή τπό τον τίτλο «Το χρεωμένο νησί της Αφροδίτης», το έγκριτο περιοδικό αναφέρει πως ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται σε σχέση με τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους είναι και ο δανεισμός του πλήρους ποσού από την Τρόικα και η καθυστέρηση της αποπληρωμής μέχρι να αρχίσουν να «ρέουν» τα οφέλη από τα τεράστια κοιτάσματα αερίου.

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ την Παρασκευή, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Στη 13:14 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 110,82 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,70%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,33 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,41%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,14% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,50%, ενώ πτωτικά κινείται ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,68%, της Παράλληλης αγοράς σε ποσοστό 0,95% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,72%. Ο δείκτης των Ξενοδοχείων δεν σημειώνει μεταβολή.

Στο... δρόμο για τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στις συναλλαγές της Παρασκευής, μετά από αρκετές εναλλαγές στο πρόσημο. Χωρίς τις τράπεζες η προσπάθεια για τις 1.000 μονάδες, κέρδη άνω του 1% για την πλειονότητα του 25άρη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εναλλαγές στο πρόσημο για τον ΓΔ, επηρεασμένη από τη χθεσινή «βουτιά» και με το «βλέμμα» στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ.

Ο Σωκράτης και η Διδασκαλία του

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  knossopolis

"Πήρε γραμμή" από την οικονομία ο Dow Jones -στη σκιά της Apple οι άλλοι δείκτες

 Dow13.825,3346,00 0,33%  



  Nasdaq3.130,38-23,29 -0,74%  

Η Wall Street χθες
Κέρδη για πέμπτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών κατοχύρωσαν τα blue chips, εγκαταλείποντας ωστόσο το ενδοσυνεδριακό υψηλό 5 ετών. Στην αδυναμία της Apple, που έχασε κι άλλη από τη λάμψη της μετά τα αποτελέσματα τριμήνου, υπέκυψαν S&P 500 και Nasdaq.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκανε "βουτιά" 12%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών χρίζοντας πρωταγωνιστή των σημειρνών απωλειών τον τεχνολογικό κλάδο.

Η ατζέντα των αποτελεσμάτων ήταν πλούσια, ωστόσο ο Dow Jones βρήκε περισσότερη στήριξη στα θετικά στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 46,00 μονάδες (0,33%) κλείνοντας στις 13.825,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 23,20 μονάδων (-0,74%) και έκλεισε στις 3.130,30 μονάδες. O S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 1.494,80 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών ξεπέρασε το επίπεδο των 15.000 μονάδων για πρώτη φορά από το 2007.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 9 με αρνητικό και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Cisco κλείνοντας στα 21,02 δολάρια με άνοδο 0,40 δολ. ή σε ποσοστό 1,94%. Ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 1,39% και κλείσιμο στα 75,32 δολάρια και η Home Depot, η οποία έκλεισε στα 67,35 δολάρια με άνοδο 1,34%.