Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Την ανάγκη αλληλεγγύης από την ΕΕ προς την Κύπρο, τονίζει ο Χάνες Σβόμποντα

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι οποιαδήποτε κριτική εις βάρος της Κύπρου για το ξέπλυμα χρήματος ή για...
ελλείψεις στο φορολογικό σύστημά της, θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένα επιχειρήματα και όχι σε σαρωτικές γενικεύσεις.

Τόνισε επίσης την ανάγκη πρακτικής έκφρασης της αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κυπρο, προκειμένου να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και για να υπάρξουν επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη, την καινοτομία και την απασχόληση.


Σε ομιλία του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες βράδυ η ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, τόνισε πως όσο είναι πολιτικά ενεργός και όσο η πολιτική του ομάδα είναι πολιτικώς ενεργή, ουδέποτε θα αποδεχθούν τη διαίρεση της Κύπρου.

Δεν πρέπει να διαλυθεί η Ευρωζώνη λόγω Κύπρου

Θα ήταν παράλογο η Ευρωζώνη να αφήσει να καταρρεύσει οικονομικά η Κύπρος, τη στιγμή που για τη χρηματοδότησή της δεν χρειάζεται υψηλό ποσό.

Στη δήλωση προέβη ο Γερμανός διευθυντής εταιρείας συμβούλων, Ρόλαντ Μπέργκερ, προσθέτοντας ότι οι εταίροι δεν πρέπει να αφήσουν την Ευρωζώνη να διαλυθεί εξαιτίας της Κύπρου.

Αυτό, είπε, θα αποτελούσε πλήγμα για τη σταθερότητα του ευρώ.

Η Κύπρος, σημείωσε χαρακτηριστικά, μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί με τα "ψιλά του ταμείου".

ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου