Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Παλαιών Πατρών Γερμανός 1771 – 1826

Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και αγωνιστής του ‘21. Είναι το πρόσωπο που συμβολίζει κατά παράδοση την επίσημη έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κόζης ή Κόζιας ή Γκόζιας ή Κοντζιάς ή Γκοζάς ή Κοτζάς ή Γκοζιόπουλος (υπάρχει ασυμφωνία για την ακριβή αναγραφή του επιθέτου του) γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Γορτυνίας στις 25 Μαρτίου 1771, την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Ο πατέρας του Ιωάννης (συχνά υπέγραφε ως Ιωάννης Δημητρίου) ήταν χρυσοχόος και η μητέρα του Κανέλλα Κουκουζή ή Κουκουζοπούλου ασχολείτο με τα του οίκου, αφού είχε να αναθρέψει και πέντε παιδιά (δύο αγόρια και τρία κορίτσια).

ΥΠΕΞ: Στο Σότσι της Ρωσίας τη Δευτέρα ο Δένδιας για συνάντηση με τον Λαβρόφ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα συναντηθούν στο Σότσι, το γνωστότερο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ.

Προαναγγέλλοντας τη συνάντηση, που εντάσσεται σε διήμερη επίσκεψη εργασίας του Ν. Δένδια στη Ρωσία, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: «Οι επικεφαλής των δύο υπουργείων Εξωτερικών προτίθενται να συζητήσουν τις οδούς περαιτέρω ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου, εμβάθυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας υπό τις συνθήκες των περιορισμών του κορονοϊού, καθώς και της ανάπτυξης των πολιτιστικών-ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας διεξαγωγής του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021».

Ερτουγρούλογλου: Χάσιμο χρόνου η νέα Πενταμερής

Ο ΓΓ του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος στο Κυπριακό και ότι θα μπορούσε να γίνει συνάντηση ξανά μετά από μερικούς μήνες, ανέφερε ο «υπεξ» προσθέτοντας ότι «ακόμα και να πραγματοποιηθεί αυτή, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι να καθίσουμε ως ίσες πλευρές στο τραπέζι».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μιλώντας στην ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet ανέφερε ότι δεν θέλουν να χάσουν περισσότερο χρόνο. «Πριν από τις διαπραγματεύσεις επιστήσαμε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην ανάγκη ίσης συμπεριφοράς προς τις πλευρές. Αυτό σημαίνει ότι θα διαπραγματεύονται δύο κράτη και όχι να είναι η μία πλευρά κράτος και η άλλη κοινότητα».

Πολεμικό Ναυτικό: Επιτροπή Αξιολόγησης θα δώσει… τη λύση για τις φρεγάτες

Έπεσε η αυλαία εδώ και λίγες ώρες για τις προσφορές και κάθε είδους αλλαγή που θα ήθελαν να κάνουν οι «μνηστήρες» του Πολεμικού Ναυτικού. Βεβαίως συνεχίζει ν’ απουσιάζει η ολοκληρωμένη πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία όπως φαίνεται θα φτάσει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα δια χειρός του υπουργού ναυτικού της Αμερικανικής κυβέρνησης. Και κάπως έτσι θα κλείσει ο ογκωδέστατος φάκελος της επιχειρησιακής αξιολόγησης των φρεγατών για να ξεκινήσουν οι «παρατηρήσεις» της Ελληνικής αξιολόγησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Άλλωστε υπήρξε άπλετος χρόνος στους «μνηστήρες» να κάνουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις και