Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Τα μουσεία γιορτάζουν στις 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις

Με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», τα μουσεία όλης της χώρας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα τους, όπως κάθε χρόνο, στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ως τιμώμενο φορέα για το 2023, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο που επιτελεί, καθώς και τη συμβολή του στην προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ελεύθερη είσοδος στα δημόσια μουσεία

Σημειώνεται ότι την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλά μουσεία, δημόσια και μη, διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και γύρω από αυτήν.

Πώς ήταν η Ακρόπολη στην ακμή της; Νέο δωρεάν app «ζωντανεύει» μεγάλα μνημεία

Η ψηφιακή βοηθός-ξεναγός «Κλειώ» έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε περισσότερες από 10.000 ερωτήσεις για την Ακρόπολη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Τα μνημεία του Ιερού Βράχου και των κλιτύων της Ακρόπολης «ζωντανεύουν», χάρη στη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και της COSMOTE, με τη στήριξη και του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας, και μέσω της εφαρμογής επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας COSMOTE CHRONOS.

Ο λόγος για την εφαρμογή που προσφέρεται δωρεάν στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό,

Η Τασμανία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων - Είναι η τρίτη πολιτεία της Αυστραλίας που προχωράει στην αναγνώριση της τριάδας των γενοκτονιών

ΦΩΤΟ:Το Κοινοβούλιο της Τασμανίας στην Αυστραλία (πηγή: facebook.com/ancaustralia)

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Μια μέρα που θα περάσει στην ιστορία, ως η ημέρα που η Τασμανία αναγνώρισε με κάθε επισημότητα τις Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η Τασμανία γίνεται πλέον η τρίτη πολιτεία της Αυστραλίας που αναγνωρίζει την τριάδα των γενοκτονιών, μετά τη σημερινή απόφαση του Κοινοβουλίου της.

Προηγήθηκε το 2009 η Νότια Αυστραλία και το 2013 η Νέα Νότια Ουαλία.

Τουρκία, Προεδρικές & Βουλευτικές Εκλογές και η Ειρήνη στην Διευρυνόμενη Μέση Ανατολή

Του Βασίλη Κυρατζόπουλου, μέλους του ΙΗΑ

Απομένουν λίγες μέρες για τις επικείμενες Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές της Τουρκικής Δημοκρατίας (ΤΔ). Από τα τέλη Απριλίου η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει στις Προξενικές Αρχές της ΤΔ.

Οι εκλογές του 2023 λογίζονται ως οι σημαντικότερες της ΤΔ μετά το 1960. Μέχρι σήμερα σε διεθνή αλλά και σε εγχώρια ΜΜΕ έχουν γραφεί πολλά και έχουν δαπανηθεί χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες… Έτσι στο παρόν άρθρο – μελέτη, δεν θα ασχοληθούμε με πολιτική και κόμματα, αλλά με ιδεολογίες, θεσμούς και γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με το μέλλον της ΤΔ, της Ελλάδας αλλά και της ειρήνης στην Διευρυμένη Μέση Ανατολή (ΔΜΑ)[1].

Νετανιάχου: Υποσχόμενη συμμαχία η τριμερής συνεργασία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες, ο κ. Νετανιάχου καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι Ισραήλ και Κύπρος απολαμβάνουν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε, και με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία.

Τα όνειρα θερινής νυχτός του Ερντογάν και η μάχη του “τουρκικού αιώνα”: Η προσβολή της Αγίας Σοφίας και τα πολεμικά εναντίον της Κύπρου

Η υπόσχεση ενός «τουρκικού αιώνα» ήταν ένα από τα μεγάλα συνθήματα του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας, γράφει στο Politico ο διάσημος αναλυτής Hugh Pope.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία, σημειώνει, ότι ανταγωνίζεται την επερχόμενη εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που ιδρύθηκε υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (Mustafa Kemal Atatürk) στις 29 Οκτωβρίου 1923.

Από την άνοδό του στην εξουσία το 2002, ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) έχει σίγουρα αποδειχθεί ότι είναι ο πιο επιδραστικός τούρκος ηγέτης μετά τον Atatürk

Ν.Χαρδαλιάς: «Οι ελληνικές ΕΔ είναι αξιόπιστοι εγγυητές της ειρήνης στα Βαλκάνια και την Αν.Μεσόγειο»

Η Ελλάδα, ως τελευταίο προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στην Ανατολή, θα συνεχίσει να επιτελεί τον ιστορικό της ρόλο, αυτόν του πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Greek Defence News Daily/DEFEA Show Daily.

«Προωθώντας και εμβαθύνοντας τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και με άλλους εταίρους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες, οραματιζόμαστε την Ελλάδα ως ακρογωνιαίο λίθο των δυτικών συμφερόντων ασφαλείας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Αποκάλυψη για το παρασκήνιο του εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ: «Πυρετός» διαβουλεύσεων με τους Γερμανούς – Οι ρήτρες και το χρονοδιάγραμμα

 Κώστας Σαρικάς

Οι τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ ήδη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 20 χρόνια υπηρεσίας με ότι αυτό συνεπάγεται από την εντατική χρήση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Αγώνας δρόμου για την έναρξη των τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και της αναδόχου Γερμανικής κοινοπραξίας TKMSThales Nederland μέσω της αρμόδιας για τα εξοπλιστικά αρχής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ανάθεση στην κοινοπραξία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών του Στόλου κλάσης  «ΥΔΡΑ».

«DEFEA 2023»: Εντυπωσιάζει το αναβαθμισμένο με νέα θωράκιση Leopard-2A4 του ΕΣ

Γιάννης Νικήτας

Εντυπωσιακή η παρουσία της ελληνικής EODH στη διεθνή έκθεση «DEFEA 2023» με επίκεντρο το αναβαθμισμένο, με νέα θωράκιση, άρμα μάχης Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Η EODH ανέπτυξε με ίδιους πόρους τη νέα θωράκιση με την ονομασία ASPIS και παράλληλα διαθέτει νέας γενιάς θωράκιση ERA (Explosive Reactive Armour). Η νέα θωράκιση αναπτύχθηκε από Έλληνες μηχανικούς της EODH και προτείνεται για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Leopard-2A4. Ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις απόρροια των διδαγμάτων από όλες τις πρόσφατες προσβολές αρμάτων ανά την υφήλιο με σύγχρονα πυρομαχικά και αντιαρματικά όπλα.

AIHMI: Stand Off όπλο για drone παρουσίασε η SAS Technology

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο για drone, παρουσίασε η ελληνική SAS Technology στην DEFEA 2023, που χάρη στις επιδόσεις του, αυξάνει θεαματικά τις αποστάσεις εμπλοκής στόχων στο έδαφος κι αναβαθμίζει συνολικώς την επιχειρησιακή τους αξία.

Το νέο όπλο ονομάζεται AIHMI (Αιχμή) και συνδυάζει ένα υφιστάμενο εγνωσμένων ικανοτήτων όπλο, την ρουκέτα κατευθύνσεως λέιζερ, με μία αναλώσιμη συλλογή – φορέα AHX-1X στην οποία φορτώνεται η ρουκέτα. H απλότητα σχεδιάσεως, παραπέμπει σε χαμηλό κόστος. Στην μορφή που παρουσιάσθηκε στην έκθεση, το AIHMI έφερε την συλλογή – φορέα φορτωμένη με ρουκέτα 70 mm τύπου FZ 90 ή FZ275LGR της THALES Belgium. Η συλλογή – φορέας έχει μήκος 1,82 μέτρο και φέρει πτερύγια τα οποία αναπτύσσονται (1,98 μέτρο) με την άφεση του όπλου, που εν συνεχεία ανεμοπορεί.

ATTALUS: Το πρώτο ελληνικό καμικάζι drone με εντυπωσιακή Dive Speed - Αυτό που ξεχωρίζει το Attalus.

 Διονύσης Αντωνέλλος

ATTALUS: Το πρώτο ελληνικό καμικάζι drone με εντυπωσιακή Dive Speed εμφανίστηκε στην DEFEA 2023.

Το περιπλανώμενο πυρομαχικό με σταθερή πτέρυγα ATTALUS, της Intracom Defense, τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος της ατράκτου με το καμικάζι drone να προωθείται από έλικα δύο λεπίδων.

Το ελληνικό αντιαρματικό περιπλανώμενο πυρομαχικό διατηρεί ταχύτητα κρουαζιέρας 85 χλμ./ώρα και έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 50 χλμ.

Αναβάθμιση μέσης ζωής για τους πυραύλους SCALP της ΠΑ από τη MBDA

Η MBDA θα πραγματοποιήσει την αναβάθμιση μέσης ζωής των πυραύλων SCALP της Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η MBDA ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με την σχετική σύμβαση που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023. Η σύμβαση υπεγράφη από τον ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Αυτή η σύμβαση MLR είναι αφορά τους πυραύλους SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) και περιλαμβάνει την προμήθεια ανταλλακτικών την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη. Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος

Debate: Εξοπλιστικά και Τουρκία οι τοποθετήσεις στην εξωτερική πολιτική

Αλεξία Τασούλη

Xωρίς εκπλήξεις ήταν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στο χθεσινοβραδινό debate στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως αναμενόταν οι ερωτήσεις αφορούσαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ υπήρξε επιμονή στα εξοπλιστικά. Απορία προκάλεσε η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο ερώτημα τι θα πράξει αν Τούρκοι κομάντος ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα.

Εμβάθυνση των στρατιωτικών δεσμών Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

 Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ενισχύονται όλο και περισσότερο και σε κάθε ευκαιρία η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ φροντίζει να κάνει ένα βήμα περισσότερο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Στρατηγική Προσέγγιση της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου αποτελεί πλέον γεγονός, με ισχυρές συμμαχίες και συμφωνίες, οι οποίες δημιουργούν νέους άξονες και επαναπροσδιορίζουν το ειδικό βάρος της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συναντώντας στο Ντουμπάι τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της χώρας, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Γερουσίας: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο «δικτάτορας» Ερντογάν όχι

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει την υπογραφή του για να πάρει η Ελλάδα τα F-35

Μητσοτάκης: Θα συνομιλήσω με όποιον επιλέξει ο τουρκικός λαός, αλλά ο αναθεωρητισμός είναι στο dna τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Εξωτερική Πολιτική - 'Αμυνα» και σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (Star) για τις αμυντικές δαπάνες και αν θα συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ότι θα εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος ανέφερε:

Ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας

Γιάννης Τσαπρούνης

Ολοι γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Και, μάλιστα, με διαφορά. Το ξέρουν οι πολίτες. Το ξέρουν οι πολιτικοί. Το ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απολύτως εγγυημένη συνταγή ήττας

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και το πώς εκδηλώνεται, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Οι μυστικές συναντήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας για τη διαδοχή Τσίπρα


Στο σχεδιασμό της αριστερής αντιπολίτευσης υπάρχει ήδη προγραμματισμένη δήλωση που θα γίνει από το ίδιο το βράδυ των εκλογών κορυφαίου κοινοβουλευτικού στελέχους της τάσης σε τηλεοπτικό σταθμό που θα θέτει ξεκάθαρα θέμα Τσίπρα

Εκλογές 2023: Όλες οι οδηγίες και οι πληροφορίες για την 21η Μαΐου - Η εγκύκλιος της Υπουργού Εσωτερικών


Την εγκύκλιο με πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας απέστειλε η Υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

Η ανάμιξη της Τουρκίας στις ελληνικές εκλογές με το πρόσχημα του θρησκευτικού και γλωσσικού διαχωρισμού

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου


Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών για μία ακόμη φορά παρατηρούμε την προσπάθεια ανάμιξης της Τουρκίας σε αυτές, διά της οργανωμένης στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων μέσω των γνωστών παρακρατικών κύκλων που δραστηριοποιούνται στην Θράκη και συντονίζονται από το Τουρκικό Προξενείο.

«Διπρόσωπος σουλτάνος» και «Τούρκος Μακιαβέλλι» ο Ερντογάν στον γαλλικό Τύπο


Προεκλογική αφίσα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΚωνσταντινούποληAP Photo / Francisco Seco

Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Τουρκία αρχίζει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο Παρίσι, με  τον γαλλικό Τύπο να χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «διπρόσωπο σουλτάνο» και «Τούρκο Μακιαβέλλι», αλλά και τους αναλυτές να διερευνούν πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ σε περίπτωση ήττας του. 

Γερμανία: Τούρκοι οι δύο νεκροί από τους πυροβολισμούς στη Mercedes - Φήμες ότι προηγήθηκε καβγάς για τις εκλογές


Ο 53χρονος δράστης ακινητοποιήθηκε - Το ένα από τα θύματα εξέπνευσε επιτόπου, το δεύτερο υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Αλβανία: Το ΚΕΑΔ καταγγέλλει τον Έντι Ράμα για εθνικιστικές και ρατσιστικές αιχμές στο Δήμο Χιμάρας, ζητά διεθνή παρέμβαση!


Μάιος 11, 2023. Ελλάδα.

Χιμάρα.

Το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ανάμειξη του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τη δημιουργία ακραίας πόλωσης του προεκλογικού κλίματος στο Δήμο Χιμάρας και την αιχμηρή ρητορική κατά των εναλλακτικών πολιτικών κι εκλογικών επιλογών.

«Βράζει» το Πακιστάν: Βγήκε στους δρόμους ο στρατός -Συνελήφθησαν ηγετικά στελέχη του κόμματος του Ίμραν Χαν

Η πακιστανική κυβέρνηση ανέπτυξε σήμερα τον στρατό στους δρόμους της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και σε δύο επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Πουντζάμπ -της πιο πολυάνθρωπης του Πακιστάν- για να αποκατασταθεί η τάξη έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις που προκλήθηκαν μετά τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν.

Η Νορβηγία ανέλαβε την ηγεσία του Αρκτικού Συμβουλίου από τη Ρωσία


Το Όσλο πρότεινε να διοργανώσει συνάντηση για τα μέλη του Συμβουλίου το 2025, στο οποίο θα μπορεί να προσκληθεί η Μόσχα.

Κρεμλίνο: Η μεταφορά στην Ουκρανία ρωσικών κεφαλαίων που έχουν κατασχεθεί θα γυρίσει μπούμερανγκ στις ΗΠΑ

«Τέτοιες κινήσεις απαιτούν μια απάντηση» είπε ο Πεσκόφ χωρίς να πει τι ακριβώς θα κάνει η χώρα του

Ουκρανία: Ξεκίνησε η αντεπίθεση στο Μπαχμούτ - «Εν μέρει επιτυχής» παραδέχεται ο Πριγκόζιν

Ο ιδρυτής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικές μονάδες ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και ότι πλησιάζουν το Μπαχμούτ από τις πτέρυγες του μετώπου.

ΗΠΑ και Κίνα δεσμεύονται να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας

Ο ανώτατος σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν συναντήθηκε με τον ανώτατο διπλωμάτη της Κίνας αυτήν την εβδομάδα και δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καθώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο προσπαθούν να βρουν έναν δρόμο μπροστά εν μέσω τεταμένων σχέσεων.

Στον Έβρο δεν αφήσαμε να περάσει κανείς! Ο Στέλιος Πέτσας στην Ομάδα Αλήθειας

Ο Στέλιος Πέτσας στο Podcast της Ομάδας Αλήθειας. 

Συζητήσαμε για το πώς βίωσε τα γεγονότα στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 και  για τη νάρκη της απλής αναλογικής που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε ελληνικές ρίζες ο Μέγας Ναπολέων; - Δημοσθένης Δαββέτας - Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα 29.04.2023


Ο καθηγητής Δημοσθένης Δαββέτας μιλάει για την πιθανή ελληνική καταγωγή που μπορεί να έχει ο Μέγας Ναπολέων στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή "Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα" με το δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο (29.04.2023).

Ο Γ. Καραμπελιάς στο newshub.gr αναλύει τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις


Ο Γ. Καραμπελιάς στο newshub.gr αναλύει τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις

Γιώργος Φίλης, Αποφασισμένος για όλα ο Πούτιν. Η Ευρώπη στα Τάρταρα και η Δύση σε αδιέξοδο


Με την Αμερικανική οικονομία στο απόλυτο όριο και με τα σοβαρά δίκτυα να μιλούν ανοικτά για χρεοκοπία των ΗΠΑ η Κυβέρνηση Μπάιντεν εγκρίνει το ένα πακέτο στήριξής μετά το άλλο για τη Ουκρανία. Ο Καθηγητής γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις. Χωρίς μια συμφωνία Κυρίων Δύσης, Ρωσίας δεν θα λήξει ο Πόλεμος, τονίζει ο Κύριος Φίλης. Δεν πρέπει να περιμένουμε λύση του πολέμου όσο η Δύση αντιμετωπίζει τον Πούτιν όπως τον Σαντάμ Χουσείν

Γελά ο κάθε πικραμμένος με τα ευτράπελα στην Τουρκία | Zoom powered by XAK (10-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Γελά ο κάθε πικραμμένος με τα ευτράπελα στην Τουρκία

Τουρκία:Ο Μουχαρέμ Ιντζέ απέσυρε την υποψηφιότητα του


1. Τουρκία:Ο Μουχαρέμ Ιντζέ απέσυρε την υποψηφιότητα του
2. Economist: Βλέπει επανεκλογή του Ερντογάν «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»
3. Φόβοι ανάφλεξης στο μεσανατολικό
4. Ζελένσκι: Πρέπει να περιμένουμε έως την μεγάλη αντεπίθεση
5. Ρώσικο πετρέλαιο: Δεκαπλασιάστηκαν οι εισαγωγές από την Ινδία το 2023

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ


Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ

Αποκλειστικό | Τουρκία: Οριακό προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου δείχνει δημοσκόπηση | Σήμερα | 11/05/2023


1. Αποκλειστικό | Τουρκία: Οριακό προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου δείχνει δημοσκόπηση
2. Κιλιτσντάρογλου: «Θα αλλάξουμε τον άξονα της εξωτερικής πολιτική»
3. Χατζηβασιλείου: Ο Κιλιτσντάρογλου αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι πιο δυτικόστροφος από τον Ερντογάν

Δηλώσεις Κιλιντσάρογλου: Θα φέρει αληθινή δημοκρατία στην Τουρκία


1. Δηλώσεις Κιλιντσάρογλου: Θα φέρει αληθινή δημοκρατία στην Τουρκία
2. Ουκρανία: Αποχωρούν οι Ρώσοι απο το Μπαχμουτ
3. Επιχείρηση στην Γάζα: Δεύτερη ημέρα πληγμάτων με 24 νεκρούς