Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατηγικές συμβουλές

Του Ν.Λυγερού

Ακόμα κι αν είναι αδιανόητη αρχικά η στρατηγική, πρέπει να μετατραπεί τουλάχιστον σε ουτοπία για να αποκτήσει ένα νόημα η τακτική. Δίχως τη στρατηγική, η τακτική μετατρέπεται σε λανθασμένη κίνηση. Έτσι αν δεν πιστεύεις στη στρατηγική, στην αξία της και στην ανθεκτικότητά της, τότε μην ασχοληθείς καν με την τακτική. Εκτός βέβαια αν το κάνεις μόνο για εκτόνωση, αλλά μην πιστεύεις κιόλας ότι θα καταφέρεις και κάτι. Αν λοιπόν ξεπεράσεις τις φοβίες σου και αποδεχθείς ότι υπάρχει τρόπος επίλυσης μέσω της στρατηγικής, τότε επικεντρώσου πάνω της δίχως να εξετάζεις συνεχώς θεωρίες συνωμοσίας, αλλιώς δεν θα έχεις απόδοση. Αφού επιλεχθεί ο στόχος, ο οποίος είναι μία μεταστρατηγική οντότητα, ο καθορισμός των στρατηγικών επίλυσης, επιτρέπει στη συνέχεια την ενεργοποίηση κριτηρίων που λειτουργούν βοηθητικά για την ελαχιστοποίηση του κόστους σε σχέση με το κέρδος.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν αλλά συγκάλυψαν την αλήθεια για τη σφαγή στο Κατίν

Εκατοντάδες σελίδες εγγράφων από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε αλλά συγκάλυψε για χάρη της συμμαχίας της με τη Σοβιετική Ένωση τα πραγματικά περιστατικά της σφαγής χιλιάδων Πολωνών στο Κατίν. Τον Απρίλιο του 1940 οι σοβιετικές δυνάμεις εκτέλεσαν γύρω στους 22.000 Πολωνούς αξιωματικούς, πολιτικούς και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα στο δάσος του Κατίν. Το έγκλημα είχε αποκρυβεί τότε και ήρθε στο φως τρία χρόνια αργότερα όταν εντοπίστηκαν από τους Ναζί οι μαζικοί τάφοι.

Συνάντηση αύριο Νικολόπουλου - Καμμένου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο αναφέρει τα εξής:
"Συναντώνται αύριο το μεσημέρι στις 01.00 ο Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Π. Καμμένος με τον συντονιστή του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α) κ. Ν. Νικολόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την πρόταση του πρώτου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ.

Καμμένος: Ο Σαμαράς ''εξαπάτησε πολιτικά'' τον ελληνικό λαό

Στη συνέντευξή του στην 77η ΔΕΘ ο Πάνος Καμμένος μίλησε για τα νέα μέτρα, τη Χρυσή Αυγή, επικρίνοντας τη στάση του πρωθυπουργού εντός και εκτός Ελλάδας
Η λύση είναι η κατάργηση του Μνημονίου, τώρα. Όσο ακούμε την Τρόϊκα, θα αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης και τα νέα μέτρα θα είναι ''η ταφόπλακα της πατρίδας'', επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.
Η συναλλαγή με την Τρόϊκα θυμίζει τη σχέση του τοξικομανούς με τον έμπορο ναρκωτικών και ''για να πάρουμε τη δόση μας ζητούν να δώσουμε την ψυχή μας'', είπε ο κ. Καμμένος.

Κ. Παπούλιας: "Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του"(Βίντεο)

Ξέσπασμα Παπούλια για τις συνεχείς θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός. Τι δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά.
 "Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του.Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο,τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Νοέλ Κινσέλα.

Βάζουν φόρο και στο πτυχίο

Η φορολόγηση του τίτλου σπουδών των Ελλήνων πολιτών φέρεται να περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώνουν φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, ενώ μάλιστα η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.
Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.

Ο Μ.Ρόμνει θέλει να χτίσει τον 3ο Ναό του Σολομώντα!

O Mιτ Ρόμνει έχει αφιερωθεί κατά δήλωσή του στην ανακατασκευή του τρίτου ναού του Σολομώντος. Για όσους ξέρουν τι σημαίνει αυτό έχουν κάθε δίκιο να να ανησυχούν, γιατί μαζί με το Ναό ακολουθούν και άλλα γεγονότα, με το χειρότερο (κατά την Ορθοδοξία μας αλλά και τα άλλα χριστιανικά δόγματα) την έλευση το γιου της Ανομίας (ναι ο γνωστός μας Αντίχριστος)

 «Γνώρισον λοιπόν και κατάλαβε, ότι από της εξελεύσεως της προσταγής τού να ανοικοδομηθή η Ιερουσαλήμ, έως του Χριστού του Ηγουμένου, θέλουσιν είσθαι εβδομάδες επτά, και εβδομάδες εξήκοντα δύο.» Δανιήλ [θ΄] 9:25.

«Και θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μια εβδομάδι.» Δανιήλ [θ΄] 9:27α.
«Και εν τω ημίσει της εβδομάδος θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά.» Δανιήλ [θ΄] 9:27β.
Η συγκεκριμένη προφητεία αναφέρεται στον αντίχριστο, ο οποίος την κατάλληλη ιστορική στιγμή θα δημιουργήσει μία εθνική «διαθήκη» με το Έθνος του Ισραήλ καθώς και με τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου.

Παραπομπή Κούβελου σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ζητεί, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλας. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση, που αφορά στο 1.000.000 δολάρια που φέρεται να «έβγαλε» στο Λονδίνο ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, έγινε γνωστή από τον επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ν.Λυγερός "To Holodomor ως γεωπολιτική γενοκτονία(Φωτό και Βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Νίκου Λυγερού με τίτλο «To Holodomor ως γεωπολιτική γενοκτονία» στο πέμπτο διεθνές Forum της Ουκρανικής Διασποράς. Η ομιλία έλαβε χώρα στα πλαίσια της Ετήσιας συνέλευσης του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών και του 5ου Φόρουμ της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών στο ξενοδοχείο Eden Beach Resort Hotel της Αττικής, στις 10/09/2012.

Προπαγανδιστικό παραλήρημα από τους Τούρκους

Προπαγανδιστικό παραλήρημα από τους Τούρκους
Ο σκηνοθέτης «ξέχασε» να συμπεριλάβει στα πλάνα του τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων, ενώ δείχνει τους Έλληνες στρατιώτες να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική... υπερδύναμη. 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν με κάθε τρόπο την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Μετά τις καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο και τα συνεχή εθνικιστικά παραληρήματα κατά της χώρας μας, οι «γείτονες» προχωρούν ένα βήμα παραπέρα επεκτείνοντας την προπαγάνδα και στον κινηματογράφο.

Άγριος καυγάς Πάγκαλου – Τζήμερου στο Twitter

Άγριος καυγάς Πάγκαλου – Τζήμερου στο Twitter
«Φιγουρατζή, επιπόλαιο και άσχετο» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον Θάνο Τζήμερο απαντώντας του μέσω Twitter στις αναφορές του δεύτερου για τη σχέση του κ. Πάγκαλου με την «παρέα των καταχραστών της Παντείου».
«Να μην ξεχνάμε: Ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στην παρέα των καταχραστών της Παντείου που έφαγαν ισόβια; Πάγκαλος, Κουβέλης, Λοβέρδος», έγραψε χθες στο Twitter ο κ. Τζήμερος.
«Τζήμερε είσαι φιγουρατζής, επιπόλαιος και άσχετος. Τζήμερε φτάνει πια η φιγούρα και η επιπολαιότητα», απάντησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις!!!

FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις
Χέρι στα «χρήματα των άλλων» προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times». 
Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς.
«Πριν από δύο χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ότι οι αποζημιώσεις "παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα"».

Τετ α τετ Σαμαρά - Ντράγκι

Επίσκεψη αστραπή στην Φρανκφούρτη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα που μάλιστα έχουν κολλήσει καθώς οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών δεν δέχονται το πακέτο των μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά και ζητούν περαιτέρω περικοπές και μεγάλο αριθμό απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Φυσικά ο κ. Σαμαράς θα συζητήσει και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης του κ. Ντράγκι για μαζική απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από την Κεντρική Τράπεζα και τους τρόπους με τους οποίους άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα θα βγει ευνοημένη και η ελληνική οικονομία.

Σήμερα αγιασμός, αύριο απεργία!

Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές.

Η νέα σχολική χρονιά όμως ξεκινά με οικονομικά προβλήματα και για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα  οι δάσκαλοι έχουν 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρη στάση εργασίας .

Ψάχνουν απολύσεις περίπου 40 χιλιάδων δημ.υπαλλήλων!

Δεδομένη εμφάνισαν την επιμήκυνση οι εκπρόσωποι της Τρόικας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, τα οικονομοτεχνικά μοντέλα της Τρόικας εξειδικεύονται σε βάθος τετραετίας. Προς το παρόν, το πακέτο των μέτρων εξειδικεύεται και σε δεύτερη φάση θα προσδιοριστεί ο χρόνος υλοποίησής του.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος «υπενθύμισε την προβλεπόμενη στη σύμβαση ρήτρα βαθύτερης ύφεσης, που ανοίγει το δρόμο της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ανατροφοδότησης της ύφεσης και της ανεργίας».

Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το υπουργείο Εργασίας

Αποχώρησαν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το κλιμάκιο της Τρόικα αναμένεται τελικά να ξεκινήσει, έπειτα από παραμονή περίπου δύο ωρών των μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο.

Προηγουμένως, λόγω του μπλόκου από το ΠΑΜΕ, οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορ,  που είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν με τον κ. Βρούτση στη 1 το μεσημέρι, δεν μπορούσαν να μπουν στο υπουργείο.

Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Μητσοτάκη

Την πίστη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση μετέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. συναντήθηκε σήμερα (11/09) με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος για περίπου μία ώρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Συναντήθηκα, σήμερα, με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν πολιτικό που έχει ξεπεράσει τα στενά παραδοσιακά όρια, έναν πολιτικό με μεγάλη πείρα, έναν άνθρωπο αισιόδοξο. Πιστεύει ότι η Ελλάδα, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά, έχει όλες τις ποιότητες και όλες τις δυνατότητες και το πολιτικό προσωπικό να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση.

Μαφιόζικο χτύπημα



Σε πολυσύχναστο δρόμο του Μιλάνου μασκοφόροι μοτοσικλετιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες, Ιταλό επιχειρηματία και τη σύντροφό του. Η επίθεση φέρει τα χαρακτηριστικά της μαφίας.
Δύο άνδρες πάνω σ' ένα σκούτερ πλησίασαν λίγο πριν από τις 8 μ.μ. τον Μασιμιλιάνο Σπέλτα, έναν 43χρονο πρώην ιδιοκτήτη φαρμακευτικής εταιρείας και τον πυροβόλησαν πέντε φορές, καθώς περπατούσε στην οδό Μουρατόρι στο κέντρο του Μιλάνου.
Η 21χρονη σύντροφός του, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει κρατώντας την ηλικίας 18 μηνών κόρη της, η οποία είναι η μόνη που επέζησε της επίθεσης.

«Θα σκοτώσουμε τον Harry»

Αν και φημολογείτο ότι θα φύγει τον Ιανουάριο για το Αφγανιστάν για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως πιλότος πολεμικών ελικοπτέρων Απάτσι, ο νεαρός πρίγκιπας Harry ήδη βρίσκεται στην εχθρική χώρα, όπου οι Ταλιμπάν ορκίστηκαν να τον σκοτώσουν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προσπαθήσουν να απαγάγουν ή να δολοφονήσουν τον Harry που έφθασε στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ θα θητεύσει επί τέσσερις μήνες στο Αφγανιστάν και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά των Ταλιμπάν:

Η λίστα με τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η ΔΗΜ.ΑΡ.

Τη λίστα με τα μέτρα που πρέπει να εξαιρεθούν από το πακέτο των 11, 5 δις. ευρώ, καθώς και τα ισοδύναμα που προτείνει, δημοσιοποίησε η Δημοκρατική Αριστερά.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος επισημαίνουν ότι: «Σε συνέχεια της προσπάθειας συμβολής τους για την εξεύρεση μέτρων για περικοπή δαπανών 11,5 δις Ευρώ και της συνεχούς επικοινωνίας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθ΄ολο το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσαν την 02/09/12, με αφορμή το προσχέδιο που δόθηκε στους 3 αρχηγούς την 29/08/12, ολοκληρωμένο κείμενο συμβολής.

Η καθυστέρηση «σπρώχνει» τη δόση τον Νοέμβριο

Νέες αφόρητες πιέσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να συμφωνήσουν το ταχύτερο με την τρόικα στην Αθήνα ασκούν οι Βρυξέλλες. Κοινοτικός αξιωματούχος, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες αποκάλυψε ότι βαδίζουμε προς μεγάλη καθυστέρηση της δόσης των 31 δισ. ευρώ με ευθύνη των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα: «Η συζήτηση που αναμένω να διεξαχθεί στο Εurogroup της Κύπρου γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα τελικά θα είναι συνοπτική (snapshot – στιγμιότυπο). Αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας προέκυψαν. Με τα σημερινά δεδομένα η έκθεση της τρόικας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις αρχές Οκτωβρίου».

Έντεκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η Νέα Υόρκη ζυγίζει το βάρος της Ιστορίας

Νέα Υόρκη: Τη χρυσή τομή μεταξύ της μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου και το πέρασμα στην «επόμενη σελίδα» αναζητά η Νέα Υόρκη έντεκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους: Μετά τις πάνδημες και πλήρους επισημότητας περυσινές εκδηλώσεις για τη δεκαετή επέτειο της επίθεσης, σχεδόν κάθε τελετή -ακόμη και στο σημείο των επιθέσεων- θα είναι φέτος μικρότερης κλίμακας.

Όσο περνούν τα χρόνια, τα στοιχεία των τελετών μνήμης για τις επιθέσεις γίνονται όλο και πιο οικεία ενώ, παράλληλα, οι τοπικές κοινότητες αρχίζουν να ρίχνουν τους τόνους -εξαιτίας, όπως γράφουν οι New York Times, της όλο και πιο διαδεδόμενης αίσθησης ότι έχει φτάσει η ώρα το πένθος να γίνει μνήμη.

Στην Κύπρο την Παρασκευή για το Ecofin, η Κρ.Λαγκάρντ

Λευκωσία: Την Κύπρο πρόκειται να επισκεφθεί η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης (Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Νέα μεγάλα κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλη άνοδο, για τρίτη στη σειρά συνάντηση, σημειώνει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να διευρύνουν τα θεαματικά κέρδη που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:05) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 122,77 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 7.39%.

Άνοδο σε ποσοστό 6,13% παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 47,46 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στο 1,61 εκατομμύριο ευρώ.

Διορθωτική κίνηση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ήπια πτωτικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που προέρχεται από ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων με αθροιστικά κέρδη 13,03%.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται σήμερα στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στη Φρανκφούρτη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.

Το momentum στην ελληνική αγορά ισχυροποιείται, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, τονίζοντας ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει αρχίσει να διαχέεται σε μεγαλύτερο αριθμό τίτλων.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η άνοδος του συναλλακτικού όγκος και τζίρου αποτελεί ένδειξη ότι η προσφορά θα μπορέσει να «απορροφηθεί» σταδιακά, όσο ο ΓΔ θα κινείται προς υψηλότερα επίπεδα.

Στα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street

Dow13.254,29-52,35 -0,39%  



  Nasdaq3.104,02-32,40 -1,03%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας στο τέλος τις απώλειες τους σε κλίμα νευρικότητας ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed αναμένεται να μονοπωλήσει το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι αγορές έχουν καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες για τις ανακοινώσεις της Fed με τους αναλυτές να μην αποκλείουν ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Η Fed θα ανακοινώσει την Πέμπτη τις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke.

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά διαμόρφωσαν σήμερα και οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων από την Κίνα για την βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 52,30 μονάδες (-0,39%) κλείνοντας στις 13.254,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 32,40 μονάδων (-1,03%) και έκλεισε στις 3.104,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,80 μονάδων (-0,61%) κλείνοντας στις 1.429,00 μονάδες.