Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το υπουργείο Εργασίας

Αποχώρησαν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το κλιμάκιο της Τρόικα αναμένεται τελικά να ξεκινήσει, έπειτα από παραμονή περίπου δύο ωρών των μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο.

Προηγουμένως, λόγω του μπλόκου από το ΠΑΜΕ, οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορ,  που είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν με τον κ. Βρούτση στη 1 το μεσημέρι, δεν μπορούσαν να μπουν στο υπουργείο.
Η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη καθώς αναμένεται η Τρόικα να θέσει και εκ του σύνεγγυς τα μέτρα- φωτιά που έχει ήδη αποστείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το υπουργείο, που θεωρεί ότι θα πάρει καλό βαθμό για την εφαρμογή των μέτρων, θα αποφύγει όσο μπορεί νέο μέτωπο στα εργασιακά.

Το υπουργείο Εργασίας θα επισημάνει στην Τρόικα πως θα πρέπει να αποφευχθεί το άνοιγμα νέων θεμάτων έως ότου  «απορροφηθούν » από την αγορά εργασίας οι μεγάλες αλλαγές της άνοιξης με τις μειώσεις των μισθών και την κατάργηση της μετενέργειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα απαιτηθεί διάστημα ενός έτους για να γενικευτεί η εφαρμογή των νόμων.

Τα θέματα που έχει προϊδεάσει ότι θα ανοίξει η Τρόικα είναι η θέσπιση ενιαίου ελάχιστου μισθού ύψους 586 ευρώ , νομοθετημένου από την κυβέρνηση έπειτα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Τρόικα δε θα θέσει θέμα περαιτέρω μείωσης του κατωτάτου μισθού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στο ίδιο ύψος έως το τέλος του 2014.




ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου